Outo elimistöni

  • suojelusprkl

Jouduin jälleen kerran todistamaan itselleni, ettei mun pitäisi lähteä liikenteeseen ilman kunnollista aamupalaa, koska:
- Jos en ole syönyt edellisenä iltana tarpeeksi hiilihydraattipitoista ruokaa ja jätän aamupalankin vain yhden sitrushedelmän ja teemukillisen varaan, niin mulle tulee heikotus.

Meinasi aamulla loppua työmatka lyhyeen, kun hain kaupasta evästä ja kun hyppäsin bussiin ja pääsin istumaan, niin meinasin oksentaa, kun tuli niin huono olo. Onneksi pääsin huijaamaan verensokeriani nappasemalla voimakasmakuisen sokerittoman purkan suuhuni. En olisi muuten kyennyt nousemaan bussista ylös, saatikka kävelemään työpaikalle, vaan olisi pitänyt hypätä bussista pois oksentamaan/haukkaamaan raitista ilmaa.

Samoiten mua alkaa heikottamaan, jos en ole juonut vettä tarpeeksi ja tulee kuuma. Tai no ei tarvitse tulla edes kuuma, riittää vain että ei pääse istumaan junassa/bussissa, niin mua alkaa heikottamaan.
Tuota nyt tulee tosin silloinkin, vaikka olisin syönyt ja juonut tarpeeksi. Tämän takia pyrin aina menee istumaan, koska mua alkaa melkein aina heikottamaan jos joudun seisomaan kulkuneuvossa. En tiedä johtuuko se siitä, ettei mun vatsa kestä heilumista pystyasennossa, koska olen lapsena voinut aina pahoin autoissa/busseissa/laivoissa/linnanmäen laitteissa (voin noissa vieläkin pahoin, jos kyyti on liian heiluvaa)vai jonkinlaisesta paniikkihäiriöstä, mutta en vaan kykene seisomaan viittä minuuttia pitempään täydessä junassa/bussissa.
Nuorempana mulle tuli noita oksennus-hikoilu-kohtauksia tosi usein kaupassa. Ei ollut kerta, tai edes kaksi, kun jouduin menemään lattialle istumaan ja keräämään voimia ja pyytää äitiä hakemaan mulle jotain sokeripitoista. Ja muutamia kertoja lähti jopa jalat alta kotona ilman mitään loogista syytä, tajusin vain yht äkkiä istuvani lattialla ja laskevani tähtiä.

Kun tää ei nyt ole kuitenkaan ihan mitään normaalia paniikkihäiriötä, ei mulle iske kuolemanpelkoa, tai ahdistusta muista ihmisistä. Mulle tulee vaan sellainen olo, että alkaa heikottaa ja iholle nousee kylmä hiki ja pitää hakeutua istumaan ja riisua hieman takkia pois päältä, että saa happea. En pysty saunomaankaan kovin pitkiä aikoja sen takia, että mulle tulee huono olo lämpimässä. Onkohan mun elimistön jäähdytysmekanismissa jotain häikkää?!?

Poikkeuksena on tosin pyöräily. Pystyn hyppää fillarin päälle aamusta ilman aamupalaa, vain lasillisen vettä mahassa ja fillaroimaan yli 10km ilman heikotusta. Raitisilma on aina jeesannut heikotukseen.

Pitäisi yrittää pitää repussa mukana jonkinlainen suklaapatukka tuollaisia tilanteita varten, mutta kun ei mulla mitkään karkit säily pitkään, kun syön ne heti pois.

Mun elimistö on outo:/

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:06

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus