YliAliAnalysointi

  • suojelusprkl

Usein tulee analysoitua omaa ja muidenkin käytöstä, koska joskus on vain jotenkin vaikea ymmärtää miten jotkut/itse reagoi tiettyihin asioihin tietyllä tavalla.

Oman käytöksen ymmärtäminen on vapauttava tunne, kun ymmärtää miksi on reagoinut joihinkin asioihin tietyllä tavalla.
Muiden käytöksen analysointi jää aina vähän kalvaa, koska ei voi tietää onko ollut oikeassa vai väärässä, koska usein nämä toiset eivät joko a)koskaan saa kuulla mun analysoinnista, b)eivät myönnä että olisin ollut oikeassa, koska tietävät, että olen väärässä, c)sanovat ettei asia noin, koska eivät itsekään tiedä oman käytöksen motiiveja sitten myöhemmin ilmenee, että olin kuitenkin oikeassa. Jälkimmäistä on tapahtunut tosi usein. Eli olen tiennyt toisen käytöksen syyt ennen kuin hän on itse ne tiedostanut.

Riitatilanteet on itselleni aina kova paikka, johtuen siitä että olen lapsena joutunut katselemaan riitelyä ja riehumista aivan tarpeeksi ja näitä tilanteita tulee yleensä pohdittua siltä kantilta mikä tuohon tilanteeseen on ajanut. Parisuhderiitely on jotenkin lamaannuttava, johtuen juurikin tuosta että lapsena sain yliannostuksen, eikä mun parisuhteissa olekaan juuri riitoja ollut yhtä suhdetta lukuun ottamatta. Kavereiden kanssa riitely taasen nostaa pintaan sen, että muutama läheinen kaveri on pettänyt luottamuksen ja aiheuttanut muutakin harmia, joten yleensä kavereiden ja tuttujen kanssa riitely saa aikaan sen että menen kuoreeni. Riitely ei vain ole mun juttu yhtään.

Nyt olen ollut ”riidoissa” viime viikon perjantaista asti tutun kanssa aivan typerästä asiasta. Ensin mulle suututtiin, sen jälkeen mä suutuin siitä, koska tuli sellainen olo, eikä vain olo vaan tiesin että että mun selän takana on tehty asioita ja sitten vedetty herneet esille tulleista asioista ja tätä asiaa ollaan sitten levitetty isommalle joukolle mun selän takana. Ja mulle tuosta asiasta ei tietenkään voitu kertoa suoraan vasten kasvoja, vaan sain kuulla siitä kiertoteitse. Onko tuollainen jonkun mielestä reilua? Varsinkin kun kyseessä on sellainen ryhmä, jonka kanssa on enemmän tai vähemmän lähes joka päivä tekemisissä.
Sitten kun vielä tietää että tuollainen sähköpostilla/muilla keinoin isommalle ryhmälle toisille selän takana naureskelu ei ole mitenkään outoa joidenkin ihmisten tapojen mukaan, enkä nyt tarkoita vain tätä ”mun” tapausta, niin tulee sellainen olo että teeskennelläänkö mulle kasvotusten ja selän takana sitten haukutaan mikä keretään?
Itse pyrin pitäytymään lähinnä julkkisten selän takana naureskelulle ja tuttujen kesken en halua jauhaa paskaa muista tutuista, vaikka toki olen siihenkin syyllistynyt joskus, kukapa ei olisi. Koska jos haukkuu usein tuttuja/ystäviä/muita, niin siitä voi herkästi tulla joillekin sellainen tunne, että mitähän se musta puhuu muille mun selän takana kun se pystyy puhumaan mulle meidän tutuista tietyllä tyylillä. Mulle itselleni on loppupeleissä aika sama, mitä muut tekevät koska en voi tuosta asiasta pestä omia käsiänikään puhtaaksi täysin, enemmän tulen vain varautuneemmaksi tuollaisten ihmisten seurassa. Ja yleensä mä likaan käteni siinä vaiheessa täysin, jos tiedän jonkun tekevän mulle samoin niin sitten en enää jaksa olla itse syyllistymästä samaan paskaan. Joskus toki osaan hillitä mieleni tuossa asiassa.

Mä kuitenkin itse nauran itselleni ja omille mokilleni ihan avoimesti, ei niitä tartte mun selän takana harrastaa muiden kanssa, mut voi pyytää mukaan naureskelee itselleni. Kyllä mä itse tiedän omat puutteeni ja asiat, joista saa hyvät naurut revittyä.

Kirjoitettaessa soi http://www.youtube.com/watch?v=mxXQTAW7bFE

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:55

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus