Nestearska ajattelee

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2008.

hej julgubben  5

Jag måste skriva igen, för att jag fick en jättekiva lahja tänään jo :) Äiti kävi onnittelemassa puol kasin paikkeilla, kun oli lähdössä töihin. Iskä sitten myöhemmin, kun pyydystin mönttiä niiden makkarista. Iskä sano jatkavansa unia, mutta huikkas sitten että ootas hetki. Lykkäsi lahjapussin, jossa oli *tittididiididii* kamera <3

Väri on Pink Rose, toiveen mukaan. Veli sanoi, ettei sillä sitten muut kehtaakaan kuvata. Sony Cyber-shot dsc-w120. Siinä on 7,2 megapikseliä ja 4-kertainen tSuumi. Ja voivoivoivoivoiiiiiii kun se on sitten sievä :)))

Nyt pitää tehdä kauppalistaa leipomisia varten, lähinnä sitä kakkua ja tryffeleitä. Ne on kylläkin vasta jouluksi. En tiiä onko tänään kakkua. Äiti kyllä soittaessa kysyi, että pitäskö mun mielestä olla. Sanoin että olis se kiva jos jotain. (No haluaisin mä kakun, mut en kehdannu sanoa.) Ei me vissiin oikein juhlita. Eilen oli pari vierasta (ä:n & i:n ikäluokkaa), mut ne tuli jo ennen kun olin täällä kotikotona. Lähti aika pian sitte, kun me tultiin niin myöhään. Kaverit on maailmalla ja keskiveli & tyttis menee tyttiksen jollekin kaverille iltaa istumaan. Tää jälkimmäinen seikka hieman harmistutti, mutta eipä se ny mulle kuulu mitä ne tekee. Pikkuveljellä on yökirkko ja isoveljestä en tiiä.

Mutta nyt ei rutista :) Kyllä mulla tekemistä riittää. Pitää ommella yksi bamse ja silittää seitsemän tyynyliinaa, paketoida kaikenlaista. Ne on kaikki kivaa tekemistä, joten hommiin siis.

t.v.t.b.
eeva

p.s.
Tämän vuoden joulu on jo mun 29. vaikka täytänkin vasta 28. Kuulostaa pelottavan vanhalta. Argh.


my eyes, my eyes!!  8

Arvasin, että on a very bad idea katsoa kolmosen joulukonserttia tänään. Äsken tuli mitä vakuuttavin todiste siitä. Duetto, jonka toisena osapuolena on S. Kuosmanen, ei voi olla hyvä. Duetto, jonka toisena osapuolena on Kristiina Brask, ei voi sekään olla hyvä. Nämä siis yhdistettynä: nouuuuuuuuuuuuu......

Ja biisi: jazzvalssiversio Varpusesta. Ei sinänsä mitään vikaa, mutta s.kuosmanen ei vissiin ollu ihan sisäistänyt sitä. Rytmejä siis.

Ja nyt toi Leppilampi. ARGH.

Digiboksi sulkeutuu Nyt. Leffa pyörii Nyt.


hei joulupukki!  17

Kirjoittelin jo tuossa marraskuun puolella eräästä toiveesta. Reilu viikko sitten luulin, ettei se toteutunut, koska sain kirjeen varasijasta. Tänään tuli kumminkin uusi posti, jossa luki, että mut on hyväksytty opiskelemaan. Tämä oli ehkä paras lahja pitkään aikaan, joten Kiitos <3

Ei sen ole niin väliä, jos en saa sitä kameraa tai Egotripin levyä. Tai leffalippuja. Motivoiva tekeminen puoleksi vuodeksi on parempaa.

Vähän vaan jännittää, mitä työkkärissä sanotaan. Ton pitäisi olla kyllä sivutoimista opiskelua, ei juuri muuta kuin soittotunnit ja jotain vapaavalintaista hässäkkää. Mutta kun niillä on tarkat rajat siitä, minkä verran saa sivutoimisella opiskelijalla tulla opintopisteitä kuukaudessa. Edessä on siis opintoselvityksen tekeminen ainakin.

Niinpä ukkoseni partaisa, mulla olisi vielä yksi toive. Jos toisit jaksamista / kärsivällisyyttä / rohkeutta (jotain noista) byrokratian suhteen ja sen kanssa toimimiseen, olisin tosi iloinen. Viimiset puolitoista vuotta oon kyllä suurinpiirtein jaksanut, mutta jos ne sotkevat multa tämän homman, revin peliverkkarit (joita mulla ei edes ole) ja vielä niidenkin verkkarit.

Jäitä hattuun mulle siis.

Terveisin,
E

P.S. Tuli hyvä mieli, kun äiti ja iskä kuulostivat myös iloisilta mun puolesta. Soitin ja kerroin tosta kirjeestä. Keskiveljelle pistin viestin ja se soitti mulle :) Kahdelle pistän vielä viestiä.

Äiti kertoi puhelussa myös keskiveljen kirjeestä sulle. Oli kuulemma laittanut kolme jotain toivetta, mutta sivun alareunassa luki ihan pienellä jotain tämmöistä: "Olisihan noi lisälahjat ihan mukavia, mutta minulle joulu tuli tänä vuonna aikaisin, kun sain tyttöystävän." Awwwwwww <3 Ei tohon voi muuta sanoa.


huomenta & evankeliumi  4

Heräsin kymmentä vaille kahdeksan nenäni ansiosta. Se oli tukossa.

Nyt väsyttää ja nenä on avoimempi, mutta puheääni ihanan honottava. Taidan perustaa nuhapuhelinlinjan fetisisteille.

Vartin päästä pitää olla naapurissa, mennään Tokyo-kanin ja Menitan kautta Vanhalle.

*niisktrööt*

***

Jouluevankeliumi

Ja tapahtui niinä päivinä, että valtiovarainministeri Kataiselta kävi käsky, että kaikki maailma, mukaan lukien Islanti, oli verolle pantava. Tämä verollepano ei ollut ensimmäinen, mutta tapahtui joka tapauksessa Olli Aallon ollessa vielä Imatran kirkkoherrana ja herrana ylipäänsä. Ja kaikki menivät verolle pantaviksi, paitsi BB-Cheryll, joka meni pantavaksi yläkerran sviittiin. Niin lähti Johanna Tukiainenkin Gambiasta, tuolta malarian mahtimaasta, Banjulin kaupungista, ylös Suomeen, Meilahden sairaalaan, hän kun oli Dolls tanssiryhmän jäsen.

Suomeen tuotiin myös Mari, Jani Sievisen kihlattu, joka oli ollut verolle pantavana jo kotimaassaan siinä määrin, että oli nyt raskaana. Ja Niin tapahtui, että heidän ollessaan Nummelassa palkinto hirsitalossaan , että Marin synnyttämisen aika tuli. Ja hän synnytti tytön, esikoisensa, ja kapaloi hänet ja pani hänet seimeen, vähän samaan tapaan kuin Johanna Tukiainen kapaloitiin Meilahdessa.

Ja sillä seudulla oli Seiskan toimittajia vartioimassa yöllä laumaansa. Niin heidän edessään seisoi Tauski Peltonen, ja Tauskin kirkkaus loisti heidän ympärillään, ja he peljästyivät suuresti.

Mutta Virpi Kätkä sanoi heille: "Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: minä olen tänä päivänä heittänyt Tauskin pihalle, täällä Naantalin kaupungissa ja tämä on teille merkkinä: te löydätte Tauskin laiturilta makaamasta.

Ja yhtäkkiä oli Virpin kanssa suuri joukko taivaallista Seiskan väkeä, ja he ylistivät Virpiä ja sanoivat: "Kunnia Virpille, Johannalle, BB-Hennalle, Maajussi Timolle, Kyläkauppias Vesalle ja hänen lapsivaimolleen sekä Matille ja Merville korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan meillä on hyvä tahto!"

Aamen


ennustajaeukko meets rikosilmoitukset  1

Mä tiesin sen. Just tasan tiesin. Kehuskelin ja ihmettelin koko syksyn, oikeastaan 16.12.08 asti, kun ei ole kunnon flunssaa tullut. Oppilaat olleet vuorotellen enemmän tai vähemmän räkätaudissa, samoin kämpän muu asujaimisto ja perheenjäsenet ynnä kaverit.

Sunnuntaina herätessä kurkku oli karhea, eikä se johtunut lauantain Tavastiasta (en laulanut yhdessäkään biisissä mukana). Arvasin, että nuhaa ja muita oireita odotettavissa. Ne saapuivatkin iltaan mennessä, maanantaina semi-asteisina ja tänään täydellä teholla.

Sen verran olin väärässä, että tämä saattaa jopa jouluksi olla ohi. Hyvällä (ja työkavereiden) tuurilla taas jatkuu pari-kolme viikkoa.

***

En ole itse tehnyt rikosilmoitusta viime aikoina eikä kukaan tuttukaan (kai). Mutta kuulin tilanteesta, jossa poliisi oli kehoittanut sellaisen tekemään ja ihmettelin. Jos kaksi ala-asteikäistä (alakoululaista nykykielellä) poikaa tappelee, tarvitaanko siitä tosiaan rikosilmoitus? Lapset olivat käsittääkseni nujakoineet koulussa välitunnilla, eikä kumpaakaan sattunut vakavasti.

Mun aikana tappelijat puhutteli välituntia valvonut opettaja, mahdollisesti oma opettajakin, rehtori... Kai se on vaan uskottava, että maailma muuttuu. Silti tuntuu omituiselta. Tai tarkemmin sanottuna liioittelulta.

***

Tänään oli ja on meikäläisen älä-osta-mitään-päivä. Jos hyvin menee, huomennakin on sellainen. Pitää kitkuttaa, että pärjää kuun loppuun.






se siitä sitte  5

Kirje oli tullut tänään. Se oli ohut.

1. varasijalla.

Koskapa muita vastaavia hakuja ei ole tähän aikaan ollut (muut vaan keväisin), kukaan ei peru.

V*ttu.

***

Koko asiaa ei edes ehdi surra, kun pitää etsiä vaatteet illan keikkaa varten. Puoli viideltä alkaa kenraali. Ei kiinnosta hevonpersettäkään mennä soittamaan. Yleisöä tuskin tulossa kovin runsaasti. Karonkka on ravintolassa - ei fiilistä sinnekään. Muuten varmaan vollottaisin, mutta kun toi veli on tossa, niin en viitti. Täytyy pitää act together ja pysyä pokkana.

Oikeastaan ihan sama.