Nestearska ajattelee

Näytetään kirjoitukset kesäkuulta 2009.
Seuraava

Nu ska vi ha lite soppa  5

400 g punaisia linssejä
2 sipulia
3 porkkanaa
3 perunaa
1 tlk tomaattimurskaa
3 rkl öljyä
2 l vettä

+ mausteita (esim. yrttisuola, basilika, chili, garam masala, valkopippuri, mustapippuri, timjami)

- Kuori ja pilko sipulit, perunat und porkkanat.
- Kuullota sipulisilppua kattilan pohjalla öljyssä hetki.
- Heitä sekaan porkkanat ja tomaattisose. Saavat pari minuuttia höyryillä.
- Lisää perunat. Vielä pari minuuttia pehmenemistä, ennen kuin...
- ...huuhtelet linssit ja lisäät ne mukaan kattilaan. Vesi tulee lisätä myös tässä vaiheessa.
- Keitä puolisen tuntia. Kantsii välillä tsekata, onko porkkanat jo pehmeitä, siitä tietää kivasti, milloin homma on melkeinpä valmis.
- Soseuta koko hässäkkä.
- Mausta. Maista ja mausta sitten lisää, kun kuitenkaan et uskaltanu pistää tarpeeksi. Itse laitoin kaikkia yllä mainittuja mausteita, mutta osan jo keittovaiheessa, loput sitten soseutuksen jälkeen.

Loppuvinkkinä: Kannattaa tehdä reilun kokoisessa kattilassa. Viiden litran astia tuli yli puolilleen jo ennen soseutusta.

Hapankorpun kanssa ihan superhyvää :) Tai no, on se kyllä muutenkin.

***

Ohje on pikkiriikkisen muutettu versio Linssikeitosta nro 2, joka löytyy Vegaanin kasviskeittokirjasta (Muukkonen & Särkisilta, Like-kustannus).


yllätin itseni  1

Koko ekan lomaviikon ajan on pyörinyt päässä lähinnä siivous-aiheiset mietteet. Että pitäs imuroida ja käydä lopultakin kaappien sisällön kimppuun. Organisoida, heittää pois, tuunata, tehdä kirpparikasa jne. Mutta se yllättäminen tapahtui reipastumisen muodossa - aikaa tähän kului vartti (siis reipastumisen pohtimiseen ja itse aktivoitumiseen). Kun aloin imuroida, kissa paineli karkuun ja mua vaan nauratti. Matotkin tuli ravistettua kunnolla ja kämppä tuuletettua.

Ajoitin huomiselle kaapin nro 1. Se ei itse asiassa ole mun, mutta siellä on mun kamoja (hah, mitäs asuu kesän muualla...). Eli tyhjennys, läpikäynti ja se siitä. Jos illalla huvittaa, voi suunnata katseen kohti kaappia nro 2. Se on komero tossa eteisessä, mutta se pienempi vasta. Silti ä-lyt-tö-män täynnä. Sunnuntaina on joku Seurasaaren satavuotisjuttu, mennään tyttöjen kanssa jos on siedettävä keli. Silloin ehtii joka tapauksessa kaappia nro 2, jos huomenna ei huvita. Ens viikolla olis sitten päätykomeron vuoro. Veikkaan, että möntti haluaa innokkaasti avustaa... Siinä on isoin homma, eniten kamaa. Onneksi osa vaan niitä laatikoita (joulukoristeet, askartelukamat, kengät). Aikaa on varattu maanantain verran. Tiistaina on sitten varsinaisen vaatekaapin vuoro, se jonka takaseinä irvistelee säännöllisesti :D Keskiviikkona lipasto, torstaina kirjoituspöytä.

Hyvähän se on suunnitella juu. Mut ainakaan en voi vedota ajanpuutteeseen, kun sitä mulla melkein pelkästään tällä hetkellä on.


mies - tavataan: äm ii äs  2

Katoin toissapäivänä pitkästä aikaa rainan "Toscanan auringon alla" ja siinä esiintyy eräs herra Raoul Bova. En mä sitä ole missään muussa pätkässä nähnyt, mutta eipä sen väliäkään. Toi riittää :P Diane Lane on toki mainio pääosassaan, mutta en mä sen kuvia silti googlettanut iltani iloksi.

Lääh vol.1

Lääh vol.2

Lääh vol.3

Lääh vol.4

Lääh vol.5

Ei mulla muuta :P


vaatteet  3

Tjooh... Kattelin just nelly.com-sivustoa, kun telkkarissa oli mainos. Mekkoja oli joo, ihankivoja. Nimenomaan yhteen kirjoitettuna. Eilen kävin Forumin hennesillä, sielläkin valitettavasti oli niitä yksiä hellemekkoja, jonka näin Lahdessa. Ääääääääääääh. En ees sovittanu, vaikka se olis ollu vaan 19,95€. Lindeksillätaikappahallilla olis ollu jotain kivoja kans, mut en ruvennu niitäkään sen kummemmin haikailemaan.

Mutta juurikin äsken tajusin, että turha ulista uusien rättien perään. Mulla on kivoja kankaita laatikko täynnä ja parit kaavat odottamassa kokeilua. Kimppuun siis!


päivän tekstiviestit by Keijo  11

Pompsahti sitten pari viestiä tossa päivällä, kun istuttiin kaverin kanssa Javassa.

klo 17.05 "Terve Tiina, oletko sinä viettänyt,nuoruutesi,yli-oppilas-vuotesi Jämsässä,olit siskoni luokalla,lukiossa t.Keijo H*******"

Vastaukseni: "Moi! Nyt on vissiin väärä numero kyseessä. Oon nimittäin E*** ja kotoisin Hämeenlinnasta. Terveisin, E***"

klo 17.22 "Kiitos,anteeksi,että häiritsin,heippa"

klo 17.33 "Terve taas E***,sinun pitäisi,asua ******tiellä,Hesassa,Keijo"

klo 17.51 "Anteeksi taas,häiriköin sua.E*** on hieno,iki-aikainen,nimi.Minkä-ikäinen olet?t.Keijo"

Vastaukseni: "En tunne sua, joten jospa lopetat häiriköinnin. Hauskaa päivänjatkoa."

klo 17.58 "Ok"

Että näin tänään. Tarttee vissiin muuttaa kohta salaiseksi noi tiedot. Onneksi se lopetti tosiaan häiritsemisen tohon. Pidän viestit kuitenkin jonkun aikaa tallessa, jos tulee myöhemmin ongelmia. YÖK.


Seuraava