Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset lokakuulta 2011.
Seuraava

8,5 h paasto  1

En ole muslimi, enkä meinannut olla noin pitkään syömättä, mutta aina ei kaikki ihan mene putkeen.

Aamu meni ihan hyvin, soran haku ok, levitys ok, paluukuorman lastaus ok. Seuraavalla työmaalla odottikin ylläri. Rakennuksen sisällä hääri minikaivuri ja maata pukkasi ulos liukuhihnaa pitkin. Ei siinä mitään ongenlmaa, mutta liukuhihnan molemmissa päissä liian vähän tilaa ja liikaa maata. Konetta ja kahta miestä oli odottamassa pysähtyminen.

Kieppasin sit pikapikaa hakemaan toisen koneen ja purin kaaoksen- No muuten ok, mutta sitä mukaa kun sain aikaiseksi tilaa niin rakennuksen sisältä tuntui tulevan tavaraa ulos loputtomasti ja hämmästyttävällä nopeudella kun ottaa huomioon millainen kirppu sisällä hääri.

Sit joskus kello 17 jälkeen ja koko päivän touhunneena kyllä maistui ranskanperuna hyvältä. Grillikioskiin oli tullut uusi kasvo.

Päivän paskin anti oli taas se että jo ennestään pitkän päivän päätteeksi oli pihassa odottamassa kone tankki tyhjänä. Äänestäkää vaan SDP seuraavaankin eduskuntaan ja sitä kautta hallitukseen niin kyllä riittää arkisia ongelmia jokaiselle.

Nyrkkisääntönä pitäisi aina olla että ensin hoidetaan omat hommat, oma koti ja omat huollettavat jos niitä on- eikä niin että juostaan kaiken maailman kissanristijäisissä ja kokouksissa.

Kreikkalainen mallihan on vielä enempi omaan napaan ja omaan sukuun tuijottava. Pimeillä hommilla ei paljon eläkkeitä kasvateta eikä yhteiskunnan perustarpeita kustanneta. Vaan miettikää sit haluatteko oikeasti palata siihen että vanhukset hoidetaan kotona hautaan saakka riippumatta siitä millaisia sairauksia vanhuus tuo mukanaan tai siihen että sairaalaan mennessä pitää olla tuhansia tai kymmeniä tuhansia euroja sairaalamaksuihin tai yksityinen sairausvakuutus.

Jokunen vuosi sitten minullekin kaupattiin vakavan sairauden vakuutusta josta saisi sit jonkun kertakorvauksen jos sattuu määräpäivään mennessä saamaan vaikkapa syövän- rahat vois sit käyttää miten tykkää. En kuitenkaan tarttunut syöttiin vaikka kuukausimaksu olisikin ollut ihan kohtuullinen. Jos kerran veroja maksetaan ja on rakennenttu julkinen terveydenhoito niin täytyyhän siihen perkele voida luottaa. Totuushan on että aika terve täytyy sairaalaan mennessä olla että sieltä pääsee terveenä tai edes elävänä ulos- noita sanoja on käyttänyt useampikin sairaanhoitaja.

Sitä mukaa kun yksiköitä isonnetaan ja kovapalkkaiset ja ammattitaitoiset lääkärit raatavat hallinnollissa tehtävissä ja paperitöissä kasvavat kustannukset euroissa ja hoidon taso laskuu. HUS on siitä elävä esimerkki. Jenkkimallissa sairaalaa johtaisi joku kaupallisen koulutuksen saanut, jonka alaisina olisi teknikoita, insinöörejä ja asianajajia- Lääkereille ja hoitajille jäisi ehkä yksi kokous kuukaudessa ja muun ajan saisi käyttää potilas/hoitotyöhön. Suomessahan se ei käy vaan on oltava ylilääkäri tilaamassa lomakkeita.

Varmaan yksityisissäkin sairaaloissa on jotain ideaa, mutta mitään järkeä ei ainakaan Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin organisaatiossa ole käytetty. Jos kerran edes lattian ja perustusten kuntoa ei saada ensiavussa valvottua ja kuntoon edes kolmannella yrittämällä niin ei voi olettaa että moisella tehokkuudella mikään budjetti tasapainossa pysyy.

Niin ja sitten kyseisellä sairaanhoitopiirillä oli vanha mutta toimiva sairaalakiinteistö Pappilanniemessä. Kuntaliitoksen myötä kuntayhtymä piti purkaa ja sit yritetään pikatahdilla korjata paljon uudempia ja huonommin tehtyjä kiinteistöjä.

Vanha ei ole paskan tai huonon synonyymi. Uusi ei ole sama kuin hyvä. Puhutaan sisäilmaongelmista, homeesta ym- mutta miksi: Sairaalassa on ihmisiä, ihmisiä ja pintoja puhdistetaan ja pestään- jos ei hygienia kärsii. Sopivan ilmanvaihdon puuttuminen johtaa tuulettamiseen ja jos ongelmia ei tule sisältä niin ulko kyllä tulee.

Jos katto ei vuoda eikä seinät ja ilmanvaihto + lämmitys tomii ja sairaala on toiminut jo 50 vuotta- toki uusissa tiloissa voidaan päästä vähemmillä askelilla ja vähemmällä henkilökunnalla, mutta ensiapuremontin hinnalla olisi varmaan saanut jokusen henkilötyövuoden


Älä taaskaan peruuta siihen liittymän eteen  1

Ehkä huonoimpia keskustelun avauksia koskaan noin suunnilleen näin. "Jos meinaat jatkuvasti jättää autosi siihen parkkiin niin meidän täytyy vaihtaa puhelinnumeroita että pääsen yhdistelmän kanssa kotiin" - johon nainen vastaa "vaihdetaan tässä vaan kuskia". Minä: "Seuraava vaihtoehto on sit että ei vaihdeta numeroita- tarjoat vain majoituksen siihen asti kuun siirrät autosi"

Kysymys kuuluukin alkoiko nainen lämmitä ajatukselle kun vastaus tuli suunniilleen:
"Vaihdetaan vaan yhteystietoja niin voit sit ulkoiluttaa mun koirani kun en ole ajoissa kotona" tai jotain tuohon suuntaan.

Mut noin vakavissaan ottaen se koira olisi varmaan mielellään kiertänyt aulankoa kokonaista 6,5 km jonka siellä yksisteni lenkkeilin. Sitä ennen tosin tarvi näytellä sujuvasti nuoriso-ohjaajaa.

Oppisikohan koira kiertämään taluttimen narulla kiinnostavat naislenkkeilijät. Tänään yksi tuli vastaan, mutta juoksi niin kovaa ettei pystynyt sanomaan oliko kaunis vai ei.


Älä peruuta  1

Sunnuntain anti oli varsin vähäinen. Onneksi sai nukkua suht pitkään. Kummallinen autoilija osui eilen liikenteeseen- Tumma audi A3, la aamu ja ihan pakko oli ohittaa liikenteenjakajan väärältä puolelta.

Tänään taas nainen ei millään uskonut että mahdun kyllä yhdistelmänkin kanssa pois pihasta jos ei peruuta ihan suoraan eteen. Siirsi autonsa vaikka sanoin mahtuvani hienosti kun ei vaan peruuta enempää. Oli jopa varsin nätti nainen, eikä autossa ollut miestä vaan koira. Taisi olla Mazda 3

Taas pitäisi olla kahdessa paikassa yhtä aikaa. Ei onnistunut tänään, eikä onnistu huomennakaan. Asetteluhiekkaa tarvii seuraavaksi, sit laattoja ja joku asettelemaan. Varmaan taas aamulla puhelin soi.


+ 14  1

Jouduin melkein kiroamaan huonoa suunnittelua. Senttikin on joskus paljon jos tarvis saada vesi virtaamaan ylämäkeen. Kuten tyypillistä: Viimeisen sähkökaapelin tiellä suuri kivi. Onneksi sentään kaapeli riitti edes valopylvään jalasta ylös.

Eilen oli upea ilma. Tänäänkään ei voi kelistä valittaa. Varmaan viikko tai pari niin vihmoo lunta ja räntää.

En tiennyt kesällä tekeväni kuvauspaikkaa. En tosin tiennyt sitä aamupäivälläkään vaikka varoituskolmion näinkin. Mitä lie kuvasivat Aulangon maastoissa.


Seuraava