Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset helmikuulta 2013.

Mestarikuskit asialla  1

Kannatti taas herätä, oikoa kaivinkoneella parit lumilingot ja lähteä töihin. Ihmettelin kummallisia jälkiä pihassa ja oli taas kilpailevan firman kaveri loistanut. Oli unohtanut nostaa etukuormaimen maasta ja vinssin kehikko oli sit kyntänyt lunta ja jäätä pitkän matkaa.

No sitten meni jokunen tunti ja puhelin soi. Ei tälläkään kertaa hyviä uutisia. Kovan onnen japsirauta jolla ajaa eräs lähisukulainen oli taas kokenut kovia. Äiti ruttasi sen traktorilavetin keulaan tappiona vain valo. Veljeni suistui sillä Pyhännäntieltä ojaan ja syytti renkaita. Äiti vielä kertaalleen suistui tieltä en muista oliko uusilla vai vanhoilla renkailla, mutta yksi postilaatikko siitä matkalta ainakin särky kylkimyyryssä.

Juurikin eilen sit kun yksi auto lähti pihasta piti sanoa että ota se Primera ja taas kun primera lähti että miks et mennyt maasturilla ja sitten sen päiväisen puhelun sisältönä oli että primera oli taas rutattu. Tällä kertaa oikein tiemestaritason kuljettaja peruutti kylkeen. Niin ruman värinenkin tuo primera että kyllä pitäisi näkyä.

Olen lukenut että jollain oli vastaava edellisen sarjan auto ja monen sivun selostus kaikista tekniikkanurheista- tuossa tekniikka kyllä pelais, mut mistä saadaan ohjaamoon ja ympärille parempia kuljettajia.


Luottamuksella  1

Totesin käyttäväni liian vähän palveluita. Mitä minä pikavipeistä ja puhelnpalveluista tiedän kun olen soittanut A verotoimistoon, B sähköyhtiöön ja C siihen raskaskonekorjaamoon jonka laskussa ei ollut oikein kuin hinta.

Nyt pitäisi ainkin koneen olla turvassa kun seisoo poliisin ikkunan alla.

Sukulaistyttö oli ostanut BMW:n ja tiennyt ostaessaan että kardaanissa on vikaa. Tietysti vanhassa autossa voi ylläreitä tulla mutta että hitsaamalla kasattu ristikko ja varaosana tarjotaan koko pötköä- ei mitään järkeä. Ojasta allikkoon joutui ja saa nähdä kuinka pitkään menee ennen kuin sen kardaanittoman tilalle lainattu ranskanrauta laukeaa.


Ryttylä midnight  1

Eilen illalla pohdin että pitäisikö laittaa korvatulpat korviin ja mennä katsomaan suomiräppiä. Ei ollut kuitenkaan mitään kiinnostusta jonottaa moista puolta korttelia. Jos ei jonottamatta pääse niin ei tarvi mennä.

Kun nyt sitten kuitenkin auto oli lämmin, lasit sulat ajeltu vain pikkumatkoja nurkissa päätin käydä maisemakierroksella. Ryttylässä kun on jopa lounaskahviopizzeria ja SEO. Toki myös kirjasto, terveysasema, VPK ja ainakin Sale. Ilmeisesti jossain on K-ryhmän kauppa.


Kolmen siirron iltapäivä  1

Kun avaa suunsa väärässä paikassa joutuu hienman poikkeaviin töihin. Ei ole siis koskaan aikaisemmin ollut liukuohjattua kuormaajaa ja pyörivää kaivuria yhtä aikaa kyydissä.

Liukuohjattu oli onneksi sen verran iso että hurahti ongelmitta kyytiin. Samaa ei voi sanoa kaivurista. Sen telasto oli levitettynä niin kapea ettei ollut mahdollista ajaa kyytiin kahta rampia pitkin, eikä kavennettuna yhtä ramppia pitkin. Se vaatii vielä vähän jatkokehittelyä, mutta siirtyivät lopulta ok ja midikone tuli huoltoon.

Sen moottorissa on mielenkiintoinen ilmiö- Kun on ajettu tietty tuntimäärä alkaa kone puskea huohottimesta öljyä ulos. Uusi öljy pysyy koneessa. Liekö sit vika vai ominaisuus.


Nollat  1

Ihan kiva että työkoneissa on elektroniikkaa- harmi vaan että tuntuvat uudetkin akut purkautuvan kuin itsestään.

Eilen kävin katsomassa raunioita ja piti vähän kaivaakin toisessa osoitteessa. Kaivoin metrin ja totesin ettei millään dynamiittia vähäisemmällä siitä murkulasta niin pienen koneen kanssa läpi mennä.


Ketjuilla vai ilman  1

Puhelin on soinut tänään harvinaisen tiuhaan. Tällä kertaa kun tuli tilaus kaupunkiin niin tiesin ettei sinne ole mitään asiaa ilman piikkiketjuja. Siirtymä kesti kauan, mutta kyllä oli kiva työntää ylämäkeen täyttä kauhaa kun oli pitoa.

Sitä ennen pappi jonka traktori ei pyhällä hengellä kulkenut oli saanut myö autonsa hengettömäksi. Ei ollut tällä kertaa liian pitkiä sytytystulppia vaan ihan vaan toinen turbovaurio 3000 km sisällä.

Korjaamolla sitten kertoivat että HDi moottorin ominaisuus on tukkeutuva ahtimen voiteluputki. Putkessa on ilmeisesti 2 liitintä ja niissä sihdit sisällä. kun sihti menee tukkoon loppuu ahtimen voitelu ja se on sit entinen turbo.

Taisikin tulla nyt sitten värisuora, koska reilut 20 vuotta vanhalla työnantajan Toyotalla on nyt hinattu kaikkia papin moottoriajoneuvoja, siis kolmea autoa ja yhtä pientä traktoria. Traktori tosin oli perävaunun päällä kun sitä autolla hinattiin ja omilla pyörillään kun sitä hinattiin toisella traktorilla.

Taas tuli todistettua että heti kun tien pistää tukkoon niin autoja tulee kaikista ilmansuunnista. Tällä kertaa keskipisteenä oli jakeluauto ja oli pakko peruuttaa kun ei ollut mitään muuta suuntaa mihin edetä.


Ensin omat  1

Sää näyttää parhaita puoliaan. Lunta on tullut vähintäänkin riittävästi ja lisää tullee huomennakin.

Sympatiat on hieman vähissä pariin suuntaan. Toinen se jo muutamaankin kertaan parjattu kilpailevan firman tyhjän päälle auraava kuski ja toinen on yhden pitkäaikaisen asiakkaan "isä".

Jos vuodesta toiseen meininki on sellainen että töitä kyllä teetettäis ja vaatimukset on sellaiset että kuudelta aamulla tarvis olla pihat ja parkkipaikat auki- niihin päästään, mutta sitten kun tulee maksun paikka niin kai kymmeneen vuoteen tuli kerran edes kahden kuukauden sisällä eräpäivästä.

Nyt sitten kun on koko viime talvi maksamatta vielä kehtaavat soitella sunnuntaina. Olkoonkin että kyseessä on vanha ihminen, eikä mitään henkilökohtaista. Se on vaan periaatekysymys että työstä pitää saada palkka jos ei ole erikseen sovittu jotain tehtäväksi talkoilla. Lapion kanssa tai käsin voi tehdä talkoita, mutta koneen kanssa jos rupeaa talkoita tekemään niin siitä tulee taloudellisia vaikeuksia.

Noista vielä mainittakoon: Omenapuita ja luonnonkiviä keskellä teollisuuspihaa- Ihan hyviä puita varmaan, mutta 10 metriä väärässä paikassa.

"Maksa laskusi ajallaan tai vaikka vähän ennen eräpäivää"
"Älä osta luotolla" "Vehkeet ei lainassa parane" "Hinnoittele tuotteesi / palvelusi kannattavasti"

MIkään noista ei auta jos asiakkaat ei maksa laskujaan.


Tee  1

Teepussissa luki jotain tyyliin "Sadepäivän ilo"- ilo oli kaukana töihin menessä.

Eilinen lumisade oli kokolailla ihanteellinen ajankohtaa lukuunottamatta. Sen verran lunta ettei tarvinnut terveisiä ajaa ja kuitenkin sen verran vähän että sai painella menemään aika reippaasti.

Uusi kardaani on paikallaan, mutta koeajo jäi suorittamatta tilapäisen lumenpuutteen vuoksi.



Foreca  1

Foreca hakee TV-meteorologia. Nyt kun katsoo paikallissään osumista esimerkiksi viimeisen vuorokauden osalta niin olisin minäkin osannut sen televisiossa kertoa riittävän kansantajuisesti ja yhtä paljon pieleen.

Minähän en voi siihen hommaan kuitenkaan hakea kun ei ole takana yhtään meteorologian opintoja, eikä esiintymiskokemusta. Mitä sitten tulee sääpalvelutyöhön niin sitähän se kai tavallaan on kun päivittäin lukee katsoo sadetutkaa ja ennustetta että löytyisi se oikea hetki lähteä töihin.