Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset helmikuulta 2013.
Seuraava

Ei se mitä lukee lehdessä, vaan se mitä ei lue  1

Ex työnantaja oli päässyt lehteen. Mainintaa ei ollut siitä kuinka turvallisia hänen luomansa koneet ovat. Vain kaksi kuolluttä käyttäjää ja yksi kuollut asentaja. Kun vielä ottaa huomioon että vientimaita on 42 ja jopa minä olen muutaman niistä koneenkäyttäjistä kouluttanut niin hyviähän niiden täytyy olla.

Sitten oli puhe laadusta- no sen minäkin muistan kuinka milloin mitäkin alihankkijan tavaraa vietiin takasin korjattavaksi ja kuinka saattoi mennä puolet työajasta laatuongelmien parissa. Lähtökohtaisesti saattoi olettaa että kaikki mikä valmistui päätehtaassa oli kasattavissa valmiiseen koneeseen sellaisenaan ja jos se tuli alihankinnasta se piti mitata ennen kuin yrittikään sovittaa paikoilleen.

Sitten kun ne osat sai paikoilleen niin mitä hajosi töissä ensimmäisenä: Alihankkijan tekemät osat. Mitä sitten oli hyviä alihankintaosia... Tapit, laakerit, kääntökehät ja tietyin varauksin hydrauliikkaosat. Tuntui käsittämättömältä että tapit täytyy teettää Rovaniemellä saakka, mutta kun ne sieltä tilasi niin ne oli aina mitoillaan.

Ex työnantaja ei myöskään kertonut sitä kuinka hyviä työntekijöitä ja huonoja johtajia ulkomailla oli. Laatu on yksi asia ja hyvään laatuun pääsemiseksi ei ole oikoteitä. Konepajassa pitää olla hyvä suunnittelu, tasalaatuiset materiaalit, huolletut koneet ja osaavat motivoituneet työntekijät. Nuo ei riitä vaan lisäksi laatua pitää valvoa ja sitten on satunnaismuuttujia aina tehtaan ilmanvaihdosta, valaistuksesta katosta yön aikana pudonneisiin äänieristeisiin.

Jos on motivoituneita työläisiä niin laatua voi syntyä alkeellisissakin oloissa ja alkeellisilla koneilla, mutta jos sitä motivaatiota ei ole on laadun syntyminen epätodennäköistä.


03:30  1

Ei ollut mukavaa herätä töihin otsikon aikaan. Onneksi sentään koneet toimi kohtuullisesti. Ongelmana vaan edelleen se kun linko on mitoitettu jollekin pikkutraktorille ja nykyinen 4.4 l CR moottori ei hyydy korvin kuultavasti kuormituksen noustetta yli kytkimen/turvapulttien sietorajan. Oikein ei voi isompaakaan hankkia kun tuokaan ei mene penkkaleikkurin kanssa kahdesta portista sisään.


Turri  1

Seksiblogaaja siellä mietti miten tavata mielenkiintoisia ihmisiä- minä taas mietin miten olla tapaamatta ei mielenkiintoisia naapureitani.

Varma tapa tavata niitä tuntui olevan lyhyt pysähdys tiellä kompressorivaunun, auton tai yhdistelmän kanssa. Tänään ei sit edes auttanut vaikka sekä kone että auto olivat varmasti poissa tieltä ja jopa melkein poissa näkyvistä.

Olivat vaihtaneet koiraa "turriksi" naapureiden toimesta nimetty vahtikoira oli vaihtunut paljon paremmin käyttäytyvään noutajaan.

Turrin omistajilla ei ollut mennyt mitenkään ihailtavasti kesällä. Salaojitus oli ilmeisesti tehonnut pohjaveteen, vaikka tarkoitus oli vain saada pellon pinta kantavaksi. Matkaa heidän kaivoltaan lähimpään salaojaan on yli 250 metriä, joten en pitänyt todennäkösenä samaan vesisuoneen osumista. Mutta mutta mutta... Kun heidän mökkinsä on mäellä ja kaivo vielä taloakin ylempänä ja varmaan kymmenisen metriä korkeuseroa niin meneehän se vesi paineella laakson pohjalle. Nyt on naapureilla porakaivo ja luultavasti tähän aikaan vuodesta vanhassakin kaivossa vettä. Se taas selittäisi helposti miksi kesällä kuivana olleessa lähteessä on taas vettä ja jopa hieman virtaustakin.

Kivimies oli onnistunut kohtuullisesti. Kaikkein suurin kivi saatoi olla kallion kärki, koska se ei viidellä pitkällä reijälläkään mennyt pohjia myöden. Kauhea määrä sitä kiveä silti maasta nousi. Useita kuutiometrejä ja panostus oli ollut kohdallaan. Kohtuullisesti myös siinä mielessä että pari uutta kiveä paljastui hangesta, eikä tietenkään kallioporaa saatavilla.


Sohvaperunapäivä  1

En juo kahvia, mutta kahvipensasta olen kovasti yrittänyt pitää hengissä. Liekö sitten kyse kosteasta kesästä vai kosketuksesta johonkin tuontikasviin niin vasta viimeisten puolen vuoden aikana on kirvaongelma. Kun pensaalla on jo takana useita latvan katkomisia ja purkkina toimii saavi niin sitä ei noin vain nosteta pesualtaan päälle sumutettavaksi.

Nyt se on kuitenkin raahattu, suihkutettu ja sumutettu torjunta-aineella.


Alkulähteillä.  1

Takana pitkä päivä ja 6,5 kilometriä hiihtoladulla.

Joskus vesi aiheuttaa riesaa. Kun on kuivaa kaivot kuivaa ja kun on märkää niin paikat kastuu ja peltokoneet uppoaa- mutta todellisia riesoja alkaa kertyä silloin kun kaivo, lähde, järvi tai lampi on yhteisomistuksessa.

Yhden tällaisen riesan vuoksi tein koko päivän töitä löytääkseni vettä jostain muualta. Tiedossa oli että vettä jossain on, koska keskellä tonttia tulvii... Eilinen esivalmistelu tuotti tulokseksi ainoastaan kuivaa savea ja hillittömän kanaalin. Tänään sitä vettä sit viimeinkin löytyi- ei mitenkään hillitöntä määrää, mutta kuitenkin sen verran että siihen saa kaivon tehtyä pienellä vaivalla.

Ylipäätään talousvedenottoikeus toisen maalla sijaitsevaan lähteeseen on tuollaisenaan järjetön. Siinä olisi järkeä jos vettä olisi saatavana jatkuvasti eikä vain 9 kk vuodessa ja jos se olisi putkitettu rasittavan naapurin puolelle asti.


Milloinkohan se päättyy  1

Tunnetteko yhtään nuorta yrittäjää- minä tunnen muutaman ja yhden pintaa syvemmältä. Ennen yrittäjäksi rupeamisen kynnys oli enemmän taloudellinen, mutta nykyään näyttää olevan ihan muita rasitteita. Toki taloudellistakin rasitteita on, mutta ihan jokainen on valittanut samasta ilmiöstä eli numeropalveluista ym. turhista palveluista.

Pikavippifirmojen ohella markkinointiyhtiöt ovat olleet hyvin ahkeria myymään ja räikein eli tuo Directa on ilmeisesti ollut niin hyvä bisnes että seuraajia syntyy kuin sieniä sateella. Näin ollen näistäkin tuttavuuksista toinen on vuoden aikana A jonottanut yhteensä vuorokauden asiakaspalveluiden puhelintuessa B saanut kymmeniä laskuja palveluista jota ei ole tilannut ja C muutamia mitä on tilannut ilman että on saanut riittävästi hintatietoa. Sitten vielä senkin jälkeen kun on saanut yhteyden asiakaspalveluun, saanut peruttua niin laskuja tulee ja useista soitoista huolimatta perintätoimiston kirjeitä.

Se toinen ihminen joka vähän raotti elämänsä ja yrityksensä arkea oli ottanut linjaksi A hinta pitää tietää etukäteen ja jos se on alle 100 € vuosi kaikkine kuluineen niin sen voi ottaa ja jos vähänkään epäselvä tai yli sen satasen niin sitä ei sitten oteta. Kummallakin sitten sama tilanne että pistettävä kalustoa myyntiin että selviää laskuista ja korjauksista.

Varmaan joillekin noista loputtomista numeropalveluista on hyötyä, mutta kumpikaan noista ei ole niiden avulla rikastunut tai tienannut.

Annan tästä esimerkin: Urakoitsija A ilmoitti lehdessä ja asiakas otti sen. Ainoa ohje oli että yksi omenapuu tarvii saada jäämään pystyyn perustusvaiheessa- se kaatui ekana työpäivänä vaikka tilaa oli kaikkiin ilmansuuntiin. Kun sitten tuli seuraavan vaiheen aika asiakas ei katsonut lehdestä tai puhelinluettelosta vaan kysyi uusilta naapureiltaan kokemuksia. Nyt siellä on sitten käyty moneen otteeseen - sikäli uutta että sen edellisen urakoitsijan työn jälki ja tehokkuus olivat hyvät, eikä hinnassa ollut eroa.

Asiakasta pitää siis kuunnella ja ainakin kertoa etukäteen jos joudutaan poikkeamaan sovitusta. Asiakkaan informaatioon pitää toki suhtautua kriittisesti tai muuten voi joutua heikoille jäille, suohon tai sen keskelle valokaaria ja valokaapeleita.


Looginen tietokone  1

Eilen se taas kaatui - kiitos Microsoftin. Sitten joka ainoa kerta kun tietokoneen käynnistää se herjaa "....ietokoneen mukan on toimitettu tietokoneen palautusjärjestelmä"

Kun sen sitten ottaa käyttöön, tekee varmuuskopion ja laittaa sen samana päivänä samaan tietokoneeseen herjaa tuntematonta tiedostojärjestelmää ja uhkaa alustaa suurella vaivalla luodun kopion pois päiviltä. Viereinen kone sentään tajusi että tiedostoja on yhden varmuuskopion edestä.

Jos siis kiintolevy kärähtää niin syytä olla paperikopiot.

Myös Messenger on häviämässä Skypen tieltä.


Seuraava