Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset helmikuulta 2014.
Seuraava

Mäkihyppyhistoriaa  1

Nyt voidaan oikeasti odottaa että mäkihypystäkin voisi tulla mitali. Tämä suuri tuntemattomuus eli Juulia Kykkänen on nyt yhden pronssin saanut ja cupissa 9. - siitä on on hyvä lähteä ponnistamaan myös itänaapurin isoissa kisoissa.

Lunta on rapissut taivaalta pikkuhiljaa. Juurikin sen verran että ihmettelin kun isolla tiellä tuli vastaan oikein kaksi tienhoitoautoa. Siinä ne lähes paljasta tietä kalusivat ja vieläpä kesken sateen. En ymmärrä miksi, mutta ei tarvitsekaan. Ihan vaan kolmen tai neljän tunnin odotuksella olisi säästynyt yksi ajokerta- tai sitten suolaa on taas varastot pullollaan. Sehän pian kovettuu varastoon jos ei aina tilaisuuden tullen kylvetä. Noinhan se tilaisuus tulee kun aurataan muutama tunti liian aikaisin ja seuraavalla ajokerralla sirotin päälle niin ollaan taas kesäkelin näköisillä teillä.

Mieluummin tasaisen liukasta ja polanteet pois kuin turhaa suolausta. Toki lumi pölisi ja hieman heikenti näkyvyyttä, mutta keli oli loistava ainakin päätellen edellä liki 80 tuntinopeudella jonoa vetäneestä viritetystä enduromoposta.

Hienoa olisi jos teillä ei ajettaisi ihan noin yksiraiteisesti.


Valkeaa kuulasta  1

Kymmeneltä varhain liikkeelle. Yhtään aikaisemmin ei olisi mitään hyödyttänyt kun tienhoitoauto ei vielä ollut käynyt.

Tein voitavani, vaikkei tuota lumimäärää olisi vielä kannattanut aurata tai kolata. Lähinnä tarkoitan että lunta tarvis vähän saada jäämään ja pinta jäätymään. Tällä menolla ei pysty seuraavankaan pyryn jälkeen käyttämään linkoa.

Varsin ongelmaton päivä, mutta myös pitkä. Kävi niin paskamaisesti että sellainen alue mitä ei edes tarjottu tuli sinnenkin hoidettavaksi. Ei tarjottu, ei ole auraviittoja paikoillaan ja nyt niitä ei saa laitettua paitsi poraamalla.

Kovasti ihmetytti siinä matkan varrella yhden Hiluxin kuski. Jotenkin oli tutun oloinen nainen: Heilutti myöhemmin sussariaan ulkoiluttaessa, mutta en ole keksinyt kuka mahtaisi olla.


Seuraava