Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2014.
Seuraava


Verkonpainoksi  1

Oikeastaan tällä seudulla on lähes unohdettu viikon tärkein urheilu-uutinen. Seudulle saatiin ensi kaudeksi paikka salibändyn naisten 1. divariin. Se on hieno saavutus kun ottaa huomioon kuinka rajallinen määrä harrastajia kuitenkin on.

Eilisestä ja toissapäivästä ei jäänyt paljon kerrottavaa. Betonimylly osui oksaan ja kaatui lavalta alas ja tietysti laskeutui kondensaattorin päälle. Hirvittävän lavettireissaamisen ja reilun kahden työvuoron edestä huhkineena kävi ilmi ettei tilaaja ollutkaan saanut toimeksiantoa ja se meni sitten hukkaan.

Pakkanen paukkuu taas ja se tietysti tarkoittaa että valua on lämmitettävä.


Miljonäärejä ja tosikierrätystä  1

Maailma on pieni jopa silloin kun sattuu osumaan suuri potti tuonne lähikuntaan. Aamulla radiossa haastateltiin miljonäärien esimiestä ja kuulemma vain kaksi oli jäänyt tulematta töihin, vaikka taitaa olla tulossa sellaiset määrät rahaa että sillä voisi ostaa ihan oman konepajan.

Kuitenkin täytyy muistaa että 10 / 160 on (ja vieläpä ilmeisesti saman alan duunareita kaikki) kohtuullinen osuus työvoimasta. Jos kaikki jäävät kerralla kotiin nauttimaan miljoonistaan niin se vaikuttaa varmasti vielä viikkoja kymmenen tai kolmenkymmenen muun työnkuvaan. Ei pelkästään määrällisesti vaan se kaikki hiljainen tieto jää siirtymättä. Sitten jos YT tietokin piti paikkansa niin varmaan noista kavereista kukaan ei pahastuisi pitkää lomaa kun ei tarvitse huolehtia etteikö saisi ruokaa pöytään ja sähkölaskua maksettua.

En ole vielä henkilöä tavannut, mutta on mahdollista että heistä yksi on tuttu jo reilun kymmenen vuoden takaa. Hänelle jos kenelle soisi ylimääräistä rahaa. Kun ottaa huomioon kaikki ne vaikeudet ja kuinka ankea se kymmenen vuoden takainen työmaa hänelle lopulta oli, olisi oikeus ja kohtuus että menisi nyt sinne edelliselle työmaalleen, esittäytyisi ja ostaisi koko enemmistön ja ihan vaan piruuttaan tekisi pajasta paremman omalla tietotaidollaan ja kokemuksellaan. Menisi sitten istumaan päiväksi sinne johtajan huoneeseen ja hitsailisi prototyyppejä kaikessa rauhassa. Sen voisi tehdä velattomana ja ottaa töihin vaikka sihteerin, hovimestarin ja autonkuljettajan.

Edit 10.4 - oikea firma, mutta väärä paikkakunta. En siis tunne yhtään ennätysvoittajista.

Ei ehkä aina uskoisi kuinka innokas kierrätysihminen välillä olen. Nimenomaan välillä, koska joskus voi tuntuu että paljon enemmänkin voisi tehdä.

Kuitenkin tänään onnistuin löytämään uuden kodin nro 3 käytetylle kuumavesivaraajalle. Hyvällä helkellä, koska sen 2. kodissa on menossa väliseinän vahvistus ja se auttamatta on siellä tiellä.

Sen lisäksi onnistui löytämään uuden kodin kahdelle mattotelineelle ja sain niistä suurimman osan jo siirretyä niin ikään 3. osoitteeseen.
Toisen telineen tamppausritilä oli vielä osoitteessa nro 2, joten senkin hakemisessa meni aikaa ja tulee menemään vielä tovi ja useita ajokilometrejä että sen saa sinne oikeaan osoitteeseen. En luvannut niitä pystyttää.

Varsinainen kierrättäjä on kuitenkin se joka tekee purkutuomion saaneen talon siiven osista kanalan. Siitä tulee varmaan ihan hieno ja toimiva kun vaan pistää polttolaitokselle vietäväksi kaiken alle puolen metrin korkeudella märkätilojen lattiasta olleen puumateriaalin



3. lohkominen  1

Päivärytmi on sekaisin. Jos ei olisi niin kuka herää ilman herätyskelloa ennen viittä aamulla. No ei ainakaan tullut kiire lohkomiskokoukseen ajellessa.

Jostain kumman syystä kahdelle koitettiin työntää osuutta tien perustamiskustannuksista- niin ei onneksi tapahtunut kiitos aktiivisen naapurin joka löysi yksiköinnistä listan jossa tulevat rakennuspaikat oli huomioitu.

Naapurit tai ainakin niistä suurin osa on nyt tavattu ja ensimmäinen jo intoa puhkuen näytti rakennuslupakuvansa.

Paluumatkasta jäi päälimmäisenä mieleen VT 12 päättömiä ohituksia tehnyt Skodan kuski. Kiire on ihan ymmärrettävää, ohittaminen sallittua, mutta ei tuollainen toivottomiin rakoihin lähteminen ja kiilaaminen. Kyllä minä ainakin haluan vähän enemmän turvaväliä sekä eteen että taakse ja vielä lisää jos edessä on säiliöauto. Niistäkään vaarallisista ohituksista ei ollut mitään hyötyä, koska lyhyen jonon keulalta säiliöauto poistui ensimmäiselle isolle huoltoasemalle.

Taas sitä ennen isolla huoltoasemalla eli ilmeisesti Matkakeitaalla Lahden pohjoispuolella mitä lie paikkakuntaa onkaan oli kyllä sellainen typy että kun vähän vanhenee, eikä kovasti kasva niin on kyllä mahdollisuuksia malliksi. Sit jos oli ylppäreitä jo aloitellut niin vaikka menisi saman tien. Liian isot rinnat missiksi, mutta muuten kaikki ulkoisat edellytykset varsinkin jos pitkät vaaleat hiukset oli omaa väriä eikä värjätyt.


Tehopäivä  1

Kun alla on huollettu kone, tankki täynnä niin ihmeen paljon tapahtuu aamiaisen ja päivällisen välillä. Näin siitäkin huolimatta että ruokatunti kesti likimain tunnin ja vaikka paluumatkalta ostin pienen äkeen ja vielä pienemmät aurat.

Auroilla ei varmaan paljon käyttöä ole, mutta äes tulee raiviolla varmasti kokeiltua kun vaan maa vähän sulaa ja kuivuu.

Miltä kuulostaisi "remonttitaitoiselle" omakotitalo + kahden auton autotalli n 6000 neliömetrin tontilla, kunnallistekniikat on, koululle puoli kilometriä ja siitäkin suurin osa asfalttitietä. 65000 €. Käytännössä puoli taloa purettava, uusittava vesikatto ja sen jälkeen jos toiselle puolelle haluaa jotain tehdä niin kamat remontoidulle puolelle ja hommiin.

Hinta on houkutteleva- siitä ei pääse mihinkään.


Hukattua rahaa  1

Aamulla puhuin puhelimessa lähes 45 minuuttia ja selvisi mitä olisin voinut tehdä toisin.

Jos siis olisin velvoittanut vuokralaisen täyttämään yhden lomakkeen lisää-sellainen on siis olemassa-ei olisi tarvinnut viime yötä valvoa oikaisuvaatimusta tehden. Mitään hyötyä sen tekemisestä ei ole että sinne meni eikä takaisin tule.

Onneksi sentään on töitä, eikä ole meno kuin maanantain päivällispaikassa. Ilmeisesti Turkista Suomeen muuttanut pizzakebab yrittäjä kertoi kuinka kirkonkylä selvästi hiljenee loppukuusta ja palkkapäivät näkee suoraan parkkipaikalta ja pankkiautomaatin eteen muodostuvasta jonosta.

On siis suuri joukko ihmisiä joille elämä on rahatilanteen osalta kädestä suuhun tai velaksi elämistä. Kuvitelkaa kylässä on kolme ruokakauppaa ja kolmen viimeisen aukiolotunnin aikana 30.3 niiden parkkipaikoilla yhteensä kolme asiakkaiden autoa. Toki kävellen kauppaan menneitä asiakkaita voi olla vaikka kuinka paljon.

Tänään sain yhden homman laskutuskuntoon ja toisessa osoitteessa siirrettyä leikkimökin. Se oliki ainakin neljäs kokonaisena siirretty rakennus puolen vuoden sisällä ja sen nelikon ylivoimaisesti pienin rakennus.



Ei oo ei tuu  1

Tapasin taas yhden uuden naapurin. Vuokralaisen olin jo pariin otteeseen nähnytkin, mutta kiinnitti sadan metrin päästä huomiota kun hahmo heilui pellolla haravan kanssa. Siis pellolla jonka toinen pää on edelleen veden ja jään vallassa. Arvasin että siivoaa hakkuun jäljiltä havuja, mutta se selvisi kun käveli katsomaan.

Tuultahan voi tietysti syyttää jos vesi ja jää aiheuttaa ongelmia metsässä. Ojaahan sinne ei tietenkään saa tehdä. En pidä mahdottomana etteikö tuulellakin olisi ollut osansa, mutta varmasti liika vesi on ongelman toinen aiheuttaja. Kuinka muuten tuuli osuisi notkon pohjalle ja miksi puut ovat kaatuneet siihen suuntaan mistä pääsee tuulemaan kun kuitenkin pellon ja ensimmäisen kaatuneen puun välissä on oikeinkin hyvä tuulensuoja.

Omalla puolella vesi tekee kiusaa edelleen tiuhasta salaojituksesta huolimatta. Maa on auringon puolelta sulanut, mutta varjon puolella on vielä 30 cm tai yli silkkaa jäätä. Tulee kalliita neliömetrejä 315 mm muoviputken päälle, mutta se putkilinja mahdollistaa lähes puolen metrin pudotuksen verrattuna edelliseen ojalinjaan. Normaalina lumisena talvena linja tulee pysymään auki ja jos ei niin edellisen linjan salaoja toimii paineistettuna.

Uusi hoitotie on viimein koeponnistettu päästä päähän. Pintasoraa vielä vähän puuttuu ja yksi kanto mutkan sisäpuolella täytyy poistaa/ lyhentää.

Seuraava