Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2015.
Seuraava

Pari pöytää ja tuoli  1

En viitsinyt pistää kaikkia hukkapätkiä suoraan polttopuiksi. Melkein paketti meni terassiruuveja ja kai kolme lautaa vielä odottaa hyödyntämistä.

Mäntylauta ei varmaan ulkoa menesty, mutta niin kauan kun ei kastu tai ei maalaa niin saahan niistä tehtyä vaikka nuotion.

Olikin varsinaisella työmaalla melkoista juurimattoa maakasassa. Vielä jos olisi antanut päivän tai kaksi kuivua olisi mennyt paremmin välpästä läpi, mutta nyt on leveät väylät kummankin rakennusksen ympäri ja naapuriinkin pääsee sorastettua oikopolkua pitkin.


Mistä tunnistaa huonon kuljettajan  1

Jos ei puhuta liikennessääntöjen noudattamatta jättämisestä ja jatkuvasta kolaroinnista/kolhimisesta niin ainakin heti tulee mieleen tämän päivän tapahtumat: Kuljettaja lähtee autosta työkoneelle, jättää auton oven auki kaatosateeseen- ei välitä vaikka auto kastuu sisältä.

Seuraavassa paikassa sama mies parkkeeraa vehkeensä tietystikin juuri siihen kurvaan josta on puoliperävaunuyhdistelmä pyrkimässä läpi. Ettei vielä siinäkään kylliksi niin koneen 250 tunnin huoltoilmaisin vilkuttaa lukemaa 5750- tiedän kun sen itse viimeksi nollasin huollettuani sitä. Mittarissa kuitenkin nyt jo jotain 6240 tuntia ja ilmeisesti osaaminen ei vaan riitä huoltamiseen, korjaamiseen, eikä edes ohjekirjan lukemiseen sen vertaa että osaisin nollata huoltoilmaisimen.

Liian hieno kone liian tyhmälle kuskille. Ja sit tuo toisen kilpailevan firman kaveri lanoineen. On se kumma ettei tienhoitolanalla saa A sisäkurvan heittoa vähenemään, B asfaltin ja hiekan saumakohtaa silitettyä edes 10 cm sisään ja C kuinka sillä lanalla pystyy ajamaan niin että suurin osa montuista on lanauksen jälkeen edelleen monttuja? Onko se liian kevyt, onko liikaa säätöjä, liikaa vauhtia. Parempaan jälkeen pääsisi ihan vaan tavallisella halvalla perälevyllä. Jos ei pääsisi niin pitäisi ensin vetää perälevyä verkkoterän kanssa ihan vaan keskellä tietä ja sitten sen tienhoitolana heti perään.

Vitutti mennä paikkaamaan sen jälkiä, vitutti ajaa jo kolmatta vuotta niistä samoista heitoista, vitutti kun tien näkyvyys alkaa heiketä kun pientareita ei ole niitetty / pusikota karsittu ja ainoa mikä lohduttaa on että itsellä on kaksi tietä paremmassa kunnossa.

Sen sijaan luiskakauhojen kanssa ei mene hyvin. Yhdestä purettava sylinteri, toisesta putosi tänään koko huulilevy ja tällä menolla varmaan kolmas ei huomenna mene edes kiinnikkeeseen.

No tänään ei sateen vuoksi päässyt pihatöihin, mutta kun oli noita hukkapätkiä kertynyt niin sadetta paossa tein yhden tuolin ja yhden pöydän. Tuolista tuli kaiketi hieman parempi. Toisaalta se on sit ihan sama millaisen tuolin päälle eläkeläinen istuu onkimaan ja millaisen pöydän päällää tuoretta kalaa perkaa kun vaan kestää sen painon ja sään.


Seuraava