Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2015.

Mikroporkkanat  1

Tänään oli sen verran aikaa että ehdin käydä tarkistamassa kuinka perunat kasvavat ja millainen määrä rikkaruohoja on vallannut muut kasvustot.

Siitä sit perattunani joitakin kymmeniä metrejä pohdin että kaipa nuo pienetkin porkkanat ja punajuuret syödä voi ja menee ainakin aikaa kun ne leikkaa irti naateista jne.

Nyt niistä noin puolet on pannulla- muuten kun päivän annos oli kangasalan Fun Duckin listalta.

Perunan kukkiminen on alkanut, mutta vain yhden varren pistin kokeeksi nurin ja kaivoin ne muutamat pienet perunat jotka nyt pannulla tirisevät.

Muutaman viikon päästä porkkanat toivottavasti saavuttavat minikoon ja ennen kasvukauden päättymistä kasvavat ihan kunnollisiksi. Kevät on vaan ollut niin huono, eikä tässä nykykelissäkään muuta hyvää ole kun ettei tarvitse kauheasti kastella.


Kaikki verottajan hyväksi  1

Luin tuossa vahingossa että kansalaisaloite jolla ilmeisesti olisi tarkoitus erota Eurosta ja palauttaa markat on kerännyt jo ainakin 20000 sähköistä ääntä ja vaarmaan sen kaveriksi tulee vielä melkoinen määrä ihan paperisiakin versioita.

Ideahan on hyvä vai onko? Jos palataan vanhaan rahaan niin kysymys kuuluu millä vaihtokurssilla? Vai otetaanko samoin tein käyttövaluutaksi PUNTA, KRUUNU tai DOLLARI? Edelleenkin kysmys kuuluu millä vaihtokurssilla.

Jos kauppa itään on romahtanut tyyliin 34% niin ei se pelkästään johdu valuutasta. Jos kauppa kaikkiin muihinkin ilmansuuntiin tökkiin niin vikaa on talouden nykyrakenteessa.

Alkutuotantoa uhkaa tällä hetkellä katovuosi jostain Jyväskylästä pohjoiseen, jatkojalostuksen työpaikkoja on siirretty aivan liikaa ulkomaille ja talouden helmiä tuhottu lyhyen tähtäimen voittojen toivossa eikä palveluidenkaan määrää voi vain rajattomasti kasvattaa.

Tokihan se auttaa jos uutta velkaa ei tarvitse ottaa vielä pahemmissa ongelmissa olevien maiden auttamiseksi, mutta tästä suosta ylös tullaan vain pysyviä työpaikkoja lisäämällä.

No päivähän ei ollut kovin työntäyteinen, mutta ilta... no sanotaan nyt vaikka niin että nainen kysyi että onko lapsia ja minä vastasin rehellisesti ettei niitä yksin tehdä.

Jos lähtötilanne olisi ollut parempi niin olisin kenties kysynyt sitäkin mikä hänen oma tilanteensa on.

Sitten tulikin mielenkiintoinen keskustelu aiheesta tulot, koska olen melko varma että sillä kauniilla naisella oli paremmat tulot ja allaan ainakin kymmenen vuotta tuoreempi työsuhdeauto.

Minähän en ole saanut tilinauhaa tältä tai viime kuulta joten en pysty rehellistä vastausta antamaan.


Rajansiirtäjät  1

Ei taas paljon mieltä lämmitä kun lukee päivän uutisia. Tietysti voihan sitä öljyputken suojelemisen varjolla noinkin tehdä, mutta miksi?

Tietysti jos muistellaan mitä on tapahtunut viime vuosina niin ainakin luulisi että öljyputki on yksi sellainen mitä kukaan ei halua omalle maalleen. Ei halua siksi että kun se menee rikki tulee kauheat tuhot ja jos se ei mene rikki itsestään niin joku saattaa haluta rikkoa sen tai varastaa joko putken tai sen sisällön.


Hienoa kesäjuhlaa  1

Oikeastaan tänään olisin mieluusti viettänyt päivän painepesurin kera pihalla ja ehkä sitten nukkunut jo tähän aikaan varsin sikeästi.

Oli kuitenkin kutsuttu juhliin ja se tietysti tarkoitti että oli myös mentävä. Olikin sitten melkoiset bileet kun oli kaksikin bändiä, kuoro ja taikuri. Täytyy tosin todeta että siinä selvitin kaksi hänen temppuaan johtuen kuvakulmastani.

Korttitemppu oli tosi hieno. Siis se että näytetään kortit, kortti käy kädessä ja palaa toisena korttina pöydälle. Valitettavasti näin sen mustan ässän palautuvan vasempaan käteen pakan alimmaiseksi.

Noin periaatteessahan tuollaiset juhlat on hieno paikka tavata uusia ihmisiä- siis silloin varsinkin jos seassa on muitakin kuin pariskuntia. Nyt vaan sitten en ainakaan loppuillasta havainnut koko populaatiossa mitään niin kiinnostavaa että olisi halunnut viedä kotiinsa. Vaikka toki punainen lautasliina pyrkikin tarjoilijan hameen alle niin kyllä kai se oli kuitenkin punahiuksinen kaunotar jota ei olisi voinut kotiin viedä. Jos tunnistit itsesi ja olen väärässä niin ajattelen sinua mielenkiinnolla.

Nykytrendin mukaan naisista kuulemma etsitään älykkyyttä- vaan eipä kai tyrmäävässä kauneudessakaan muuta huonoa ole kuin se että sellainen nainen saa katseet kääntymään missä ikinä liikkuukin.

Mieli tekee tanssia, mieli ei tee kuuroutua, mieli tekee oman mielensä mukaan. Ironista että kiinnostusta herättää etunimeltään saman niminen kuin se jonka olen viimeksi kuullut olevan pieniin päin.


Paalu pystyssä  1

En tiedä kenen jälkiä olin tänään korjaamassa. Sen tiedän että itse en olisi laittanut valotolpan jalkaa minkään vinon kiven päälle- se varmaan oli ollut yksi syy pylvään kaatumiseen ajan myötä.

Pienen taistelun jälkeen sen kiven sain kuitenkin sieltä montusta lavalle jalka on tampattu paikalleen ja tolppa valaisee pikaruokaravintolaan meneviä ja toivottavasti myös sieltä poistuvia.

Oikeastaan päivän mitteen oudoin havainto oli nainen, lapsi ja sivuvaunullinen vanha moottoripyörä. En ehtinyt pyörää tai naista lähempää näkemään, mutta se oli joku boxeri - tietysti jos oli itäpyörä niin saattoi jopa olla paljon tuoreempi kuin mun Suzuki.


Tolpan juurella  1

Ei päässyt tänään kovin pitkälle. Piti oikoa valpylväs, mutta betoniporsas olikin poikki asfaltin alta ja uusi tulee toivottavasti huomenna aamulla.

Tien 57 varressa oli kaksi naispoliisia ja varmaan toiseen suuntaan mennessä olisin pysäyttänyt siihen levähdyspaikalle ja kysynyt olisiko niistä jompikumpi halunnut tulla kyytiin tarkkailemaan millaista liikennekäyttäytyminen on silloin kun edessä on traktori. Turvekuorman viennin aikana laskin 8 sellaista suoritusta joista jokaisesta olisin antanut vähintään sakot ja ainakin kolmelta olisin vienyt ajo-oikeuden.

Tänään alkoi myös oman maan perunasesonki. Eihän se mitenkään yllättävää ole että hyvästä kasvustosta tulee kohtuullisesti perunaa, mutta ainakin tällä kertaa ero kaupan perunoihin on kuin yöllä ja päivällä siis laadullisesti.


Tamppaus ja poistuminen  1

Akkujen metsästäminen ei aamulla mennyt ihan putkeen. Ensimmäisenä reitillä ollut erikoisliike kun avasi ovensa vasta tuntia sen jälkeen kun akkuja olisi jo tarvittu- eli seuraavaan liikkeeseen ja akkuja asentamaan.

Vaikka akut olivat päämitoiltaan juurikin oikean kokoiset ei niitä saanut pujotettua paikoilleen muuten kuin kulmahiomakoneen avustuksella. Eihän se poistettu lirvake ollut kuin puolen tulitikkuaskin kokoinen, mutta sen ansiosta asennusvaihe muuttui paremmaksi.

Mitäs muuta... no ensimmäinen oman maan mansikka on syöty ja perunoista suuri osa puskee jo nuppuja. Tässä vaiheessa näkyvistä taimista huonoimmat ovat suunnilleen siinä jamassa kuin viime vuoden parhaat, joten ties vaikka täytyisi nikkaroida pari perunalaatikkoa.


Ei starttaa yhdellä akulla  1

Kone on vähintäänkin varasturvallinen avaimet virtalukossa kun ei ole akkuja eikä yhdyskaapelia. Eihäs se mikään ekoteko ole jos kone käy ruokatuntia lukuunottamatta koko päivän, mutta kun akku yllättäen hyytyy niin minkäs teet.

Siinä mielessä oli hyvä että hyytyi tänään kun heti ruokatunnin ja osien noudon perään oli ohjelmassa kaivon kasaamista, korokerenkaan asennus ja tietysti se tärykin lauloi varmaan tankillisen edestä päivän edetessä.

Päivän päätteeksi pongasin naapurista kolmihenkisen maalauspartion. Nuorimmainen ainakin piti huolen että maalia oli hänen kohteessaan niin paljon ettei aurinko pääse puuhun saakka, keskimmäinen oli taas valinnut työpisteensä oviaukon tuntumasta ja jos olis voinut sammuttaa koneen tietäen että se käynnistyy omillaan olisin käynyt jo hyvissä ajoin kyselemässä millä taksalla saisi sellaisen maalarin. No eihän sitä maalattavaa paljoa ole.


Viisi leikkauslaikkaa myöhemmin  1

Päivän päätteeksi kävin avustamassa veneenlaskussa. Kyllä se vaan helppoa on osaa peruuttaa vaunun kanssa ja on tarpeeksi lyhyt peruutusvaihde.

Sitä ennen olin jo vähintäänkin riittävästi käyttänyt aikaa luiskakauhan kimpussa. Siitä kun oli se huulilevy repeutynyt kokonaan irti. Varmaan liki 20 cm oli pakko leikata pohjaa pois kun materiaali muistutti paikoin käänteistä hämähäkin seittiä eli halkeamaa halkeaman vieressä.


Tuplajuhlapäivä  1

En tiedä kuka muistaa ja mitä, mutta minä ainakin olin tänään pitkästä aikaa maila kädessä ja palloa mätkimässä, mutta en tiedä miksi tuota lajia voisi kutsua kun pallo oli varmaan kymmenen kertaa suurempi kuin oikea sulkapallo,

Vaikkei sitä nyt ihan tosissaan pelattu ja verkkokaan ei viritetty niin se verran se vastustajakin lämpesi että kuori puolitoista kerrosta vaatteistaan, kengät ja poisti vielä sormuksetkin.

No seuraava vastustaja osui sit häntä mm pallolla päähän. Oli todella mukavan rentouttavaa keskittyä vaan pelaamiseen.

Noin muuten valmistujaisjuhlakalu 1 oli aivan ilmetty 2 . juhlien vieras meikattuna.

Näin sinkkuna nuo juhlat ovat joskus hyvä paikka tavata ihmisiä. Tarkoitan tässä kauniimpaa sukupuolta. Istuttuani suuren osan iltaa kahden sisaruksen lähellä niin jotenkin tuntui että isosisko oli sitä mieltä että sen pikkusiskon olisi aika löytää itselleen mies eikä olla niin valikoiva.

Juhlien päätteeksi heitin kuitenkin seuraavaan osoitteeseen sen kiinnostavimman sijaan kaksi muuta kaunista naista joista en tiedä yhtään mitään- paitsi sen että joku Heidi tuhosi heidän veneensä mielenkiintoisella tavalla: Vedetään vene kuivalle maalle pukin päälle, unohdetaan ottaa tulppa pois ja odotetaan kaatosadetta. Lopputuloksena veneen täyttyminen vedellä ja lopulta katkennut vene.