Ainakin maalia

  • licence27

Muutama hassu arkipäivä vielä jäljellä tätä vuotta. Rautakaupassa täytyy käydä pikapuoliin. "Ainakin maalia" voisi olla puutoslistalla, mutta ei taida maalaaminen olla ajankohtaista vielä viikkoon tai kahteen.

Sen sijaan olen pohtinut oviaukon sijoittamista päätykolmioelementtiin ja ylipäätään sitä voiko sen elementin tai siis kaksi ylipäätään tehdä, lyödä kurkihirren väliin tehdä katon kahdesta pienestä elementistä. Ei kai mikään estä tekemästä ristikkorakennetta elementin sisälle. Tuulensuojalevy jäykistää hieman, mutta lumikuormaa ja elementtien painoa vastaan se se on liian huokoista tavaraa.

Ihan noin vertailun vuoksi kurkistin vanhaan piharakennukseen aluskattee alle. Siinä kurkihirren ja seinän välillä on alkujaan ollut metrin välein 100X20 lauta kantavana. Eli kun laittaisi samalle jännevälille 100X50 kannattimet se olisi jo yli tuplaten vahvempi. jako tihenee tulee kerroin 4- Osaan kyllä laskea sen vahvistumisen jos kannattimet tulevat olemaan 150X50, mutta en päässä, enkä ulkomuistista. Massiivisissa kannattimissa on vaan se huono puoli että kurlkihirren kuormitus kasvaa.

Aikanaan vielä opiskelujen ollessa pahasti kesken ihmetteli opettaja mitä teen koululla vielä pari tuntia opetuksen päättymisen jälkeen. No ruudulla oli mallinnettuna yksi kattorakenne, siihen ladottuna julmettu määrä kuormituksia ja kun se kone sitä aikansa raksutti niin tiesi kertoa että jännitysten vuoksi ei ole huolta, mutta suurimmat taipumat niillä olisikohan ollut metrin lumikuormaa vastaavilla kuormituksilla alkoivat olla jo sellaisia että ne näkee paljaalla silmällä.

Nyt en varmaan saisi sitä malliakaan tehtyä puhumattakaan että osaisin verkottaa sen oikein, kiinnittää ankkurit, tehdä nivelet, lyödä kuormat, laskea oikeat asiat ja jos vaikka ne osaisikin tehdä niin en ilman kirjaa saisi tuloksista mitään tolkkua.

Puuristikoilla pääsi helposti sitä teräskehää pienempiin taipumiin.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:31

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus