ALVpäänsärky

  • licence27

Vaihteeksi oli kirjallisten töiden aamupäivä. Sitten yritin soittaa työmaalle pariinkin otteeseen - ei vastausta. Pistin viestin perään että jos tarvii tuoda jotain niin ilmoittaa.

Ei tullut soittoa takaisin, eikä viestiäkään ja pääsi valoisaan aikaan kauppaan. Niin oli valoisaa että löysin 17 purkkia missä parasta ennen päiväykset oli menneet, kahdessa ne oli peräti viime vuoden puolella, eikä tainnut olla edes loppuvuotta. Kassalla sitten sain aikaan "Kassalle tarvitaan apuvoimia"- hälytyksen kun kassaneiti pohti pistetäänkö ne roskiin, annetaanko köyhille vai myydäänkö alennuksella.

Sitä ennen kävin katsomassa mitä panostaja oli saanut aikaiseksi. Louhetta oli ainakin jonkun verran näkyvissä, mutta viisi reikää näytti jääneen ehjäksi. Kun on kolmen metrin matkalla kolmea kivilaatua niin on varmaan ollut aika vaikeaa annostella turvallinen, mutta silti tarpeellinen määrä räjähdettä reikiin. Siellä missä louhetta oli enemmän oli kivessä luonnon muokkaamia halkeamia vähän joka suuntaan. Näki missä reijässä oli paukku ollut ja kolmen rivin päästä asti oli pinnasta puoli metriä irti ja näin ollen useampi reikä mennyt hukkaan.

Varmaankin juuri rikkonaisen kiven ja rajallisen mattomäärän vuoksi ei ollut tehnyt mitään isoa kenttää. Muutaman metrin maapeitolla olisi toki voinut pistää vaikka kaikki kerralla, mutta kalliosta on vähän huono kaapia.

Lehdessä oli kolme vai oliko peräti neljä maa-aines asiaa kuulutuksissa. Ihmettelen vaan kun niistä yhdessäkään ei puhuttu kiviaineksen vastaanotosta murskaamista varten tai maisemointimaan varastoinnista.

Tuntuu vaan niin kovin hullulta että lähes kaikkialla muualla paitsi Hyvinkäällä ajellaan tyhjällä kuorma-autolla maankaatopaikalta rakennuspaikalle ja taas rakennuspaikalta tyhjällä autolla sorakuopalle/kalliomontulle. Meno-paluu kuormia pitäisi suosia ja se onnistuisi kaikkein helpoiten velvoittamalla ja mahdollistamalla maa-ainesluvissa puhtaan maan vastaanotto ja käsittely. Hyvinkäällä ainakin muutama vuosi sitten maankaato tapahtui sujuvasti laskettelurinteen päältä alamäkeen (ei varsinaiseen laskettelusuuntaan kuitenkaan). Harmitti kun ei ollut kunnon kameraa- sinne kun alamäkeen lähti juuri ja juuri 18-tonnisella lastatatuksi kivi pyörimään niin siinä ei paljon pienet kivet, kannot ja puut vauhtia hidastaneet.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:33

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus