Saarekkeen viimeiset puut

  • licence27

Viime syksynä pelastin erinäisen määrän villiintyneitä marjapensaita. Vielä ei saa selvää kuinka moni selvisi talvesta kuolematta, mutta samassa kuormassa rikkakasveina saapuneiden pajujen elinvoimaisuudesta ei ole epäilystäkään.

Samoin olin näköjään onnistunut siirtämään erinäisen määrän jättikokoisia vaaleita toukkia lantakasan mukana ja sehän tietysti tarkoittaa ruokaa linnuille ja lupaa hyvää lannan maatumiselle.

Mutta mikä vaivaa A sammakkoa kun ryömii jäällä tähän aikaan vuodesta kolmen asteen lämpötilassa ja mustaa isoa jyrsijää kun ei tajua mennä karkuun. Tietysti olen oravankin joskus veneestä poistanut elävänä ja myyrän kaivosta, mutta kai silläkin pitäisi jonkun vaiston sanoa että karkuun siitä ettei ihminen ihan pelkillä työhanskoilla ja seisovin jaloin kiinni saa. Tuskin kovin moni menee kauhan tieltä jyrsijää siirtämään, mutta miksi sitä tappamaan kun ei ole tarkoitus syödä.

Josta aasinsiltana turkistahausta vastustaneeseen blogikirjoitukseen- Entäpä jos se ketun/minkin vähäinen liha valmistettaisiin ruuaksi. En tiedä mitä tapahtuu tarhaminkin raadolle nylkemisen jälkeen, mutta sen tiedän että ainakin sika, nauta ja kana pystytään hyödyntämään Suomessakin. Näin ollen voisi olettaa että siinä missä Suomeen tuodaan allergiselle koiralle kengurua niin pitäisikö täältä viedä minkkipurilaisia ja ketunkoipia Shainghai Fried Foxiin.

Kuubaan on avatumassa vapaakauppa-alue. Kai sieltäkin voisi kysyä mikä ketun luu paikalliselle voodootohtorille kelpaa apinan korvikkeeksi. Jos tästä nyt joku eläinsuojelija loukkaantuu tai voodoo pappi kaivaa tämän näköistä nukkea esiin niin olen kyllä jo muutaman päivän mahanpuruja kärsinyt ja tänään kaksi eläintä pelastanut varmalta kuolemalta.

Samaa ei tietenkään voi sanoa puista. Tänään poistetuista ehkä kolmella olisi ollut mahdollisuus kasvaa niillä sijoillaan käpyjä tuottamaan, mutta niille nyt vaan sattuu olemaan metsässä odottamassa parempi paikka kasvaa edes joulukuusiksi ennen kuin tukkiauto ajaa niistä yli tai kukaan lastaa tukkikasan niiden päälle.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:31

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus