Visavuoriopas

  • licence27

Kaikella kunnioituksella koulujärjestelmää kohtaan: Mitä helvettiä historiasta oikein opetetaan.

Ainakin minä pidän itsestään selvänä että ennen tukit on liikutettu sahoille hevosilla ja uittamalla. Toki hirsiä on veistetty käsipelilläkin kokolailla siellä missä ne on kaadettukin. Tuota Vanajaa monta vuotta enemmän tai vähemmän kaukaa katselleena muistelen että jokunen vuosi sitten vesi kävi varsin alhaalla ja silloin uppotukkeja paljastui monilta rannoilta- siis nimen omaan tukkeja, eikä mitään satunnaistesti järveen tuulella kaatuneita puita.

Myös kokonaisia rakennuksia on silloin pystytty siirtämään joko jäätä pitkin tai lautoilla/veneillä ihan kesäkeleilläkin. Avasin tästä asiasta suuni kun kävin museokierroksella. Toki opas oli siinä mielessä oikeassa, ettei sille rakennuspaikalle varmaankaan esimerkiksi perustusten kiviä oltu kaukaa raahattu, mutta esimerkiksi tiiliä ja ja kattopaanuja varten olisi ollut esteetän vesireitti jo silloin kun taloa ei oltu edes alettu tekemään. Rakennuspaikat on valittu huolellisesti.

En tarkkaa päivää tiedä, mutta veikkaan että edellisestä uitosta on (isossa mittakaavassa) kulunut noin 30 vuotta- sen perään on ajettu tieajoneuvovoimin.

Paluumatkalla tosin kuulin että Mierolassa olisi ollut tukkilaani ja uittonippuja paljon senkin jälkeen. Siis kuorma-autoilla kelkottuja sahoille uittamalla meneviä tukkeja.

Iltapäivän ratoksi ostin Suzukille kaveriksi Kawasakin. Sieltä sitten vielä syömään aivan hillitön annos kiinalaista. Ei seuraavana aamunakaan edes aamupala maistunut ja oikeastaan vasta rankan työpäivän puolivälissä klo 16 tienoilla pystyi jotain syömään.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:32

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus