Suojelusprkl

tauolla oleva blogini, jota kaipaan toisinaan, jossain vaiheessa ehkä palaan:)

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2006.

Pohdintoja

Itse olen ehdottomasti sitä mieltä, että jokainen saa uskoa tai olla uskomatta korkeampaan voimaan. En vain itse usko sitä, etteikö meitä ohjaisi joku korkeampi voima, koska niin paljon erikoisia tarinoita tullut vastaan, ettei niitä tieteellisesti voi selittää.

Esimerkiksi mun mummo, "keskiverto uskonnollinen" oli eräänä talvena sotien aikaan lähtenyt kerjäämään leipää, koska hänellä ei ollut rahaa ruokaan.
Ulkona kävi sankka lumimyrsky, ja hän lähti viluissaan kävelemään naapurustoon. Vaan yht äkkiä lumen seasta lensi hänen kasvoilleen 50mk:n seteli, joten hän sai ostettua yllin kyllin ruokaa perheelleen, eikä tarvinnut lähteä kerjäämään.

Tämä samainen mummo on ollut reilun vuoden sairaalassa vuodepotilaana. Häntä, ja aikanaan jo hänen puolisoaan, on hoitanut eräs ilkeä hoitaja. Hän huusi ja kohteli muutenkin huonosti näitä vanhuksia ja kävikin niin, että tämä kyseinen hoitaja sairastui kurkkusyöpään ja ei enää huutele kenellekään mitään.


Small talk  1

Small talk-MY ASS.

Mua sitten risoo se, kun töissä kysellään koko ajan-koskas olet lomalla, mitäs olet tekemässä. IHAN kuin heitä oikeasti Kiinnostaisi mitä MÄ teen lomalla tai milloin sen pidän.
Sitten kun nämä kyselijät ovat samoja tyyppejä joka päivä.

Jos mä kysyn joltain milloin se on lomalla, en sitä toista kertaa kysy. Sen joko muistan, tai en, kyllä sen sit huomaa kun toista ei näy töissä kuukauteen.

Ja kun tullaan lomalta alkaa joka vuosi sama laulu: mitä teit, missä kävit...Hei, ketä oikeasti kiinnostaa, mitä MÄ tein lomallani.


Menneisyyden nipistys  1

Juuri aloin selaamaan tämän päivän posteja. Avasin Soneran lähettämän kirjekuoren. Huomasin lopulta, että se oli osoitettu mun ex:lle...Aikanaan muutin itse pois meidän yhteisestä asunnosta ja hän muutti sieltä myös jonkin ajan kuluttua pois, mun naapuriin. Ja muutin viime joulukuussa ex:n asuntoon, koska hän muutti Hyvinkäälle, eikä sinä aikana ole tullut yhtäkään hänen postia tänne asunnolle. Todella outoa, että nyt yht äkkiä tänne tuli hänen laajakaista lasku.
Laitoin hänelle tekstiviestiä asiasta.

Ja nyt on jotenkin outo olo...


Namu-täti ja Setä  3

Käytiin eilen erään nimeltä mainitsemattoman tapauksen kanssa ostamassa "muutama" jäätelö.
Toisin sanoen, ostettiin Ville Vallaton-jäätelöitä 40.kpl syödäksemme ne kahdestaan kisailumielessä. Itse hyydyin 12. jäätelön kohdalla ja kaveri lopetti 16. puikon kohdalla, kun minä lopetin.

Siinä sitten kyseltiin ohikulkijoilta, josko heille maistuisi jäätelö ja muutamalle maistui, vaan niitä jäi vielä yli.

Siitä tovi ja loput jäätelöt alkoivat sulaamaan, siihen meidän vierelle tuli kaksi somalialaista ja yksi suomalainen lapsi rullaluistimilla pyörimään. Kysyttiin heiltä maistuisiko heille jäätelö. Suomalainen otti yhden ja kysyin näiltä kahdelta, eikö heille maistu. Vastaukseksi sain: meillä on sellainen juttu, että me ei saada kerjätä tai ottaa mitään vastaan. Olin että no eihän se ole kerjäämistä, jos me annetaan. Mutta eivät suostuneet ottamaan. Totesin heille kyllä, että fiksuahan tuollainen on, ettei ota tuntemattomilta jäätelöä.

Mutta kyllä meinasi pokka pettää, kun kuulin somalilta sanat-emme saa kerjätä tai ottaa mitään vastaan. Mitä meidän suomat sosiaaliedut sitten on? Eikö työttömyyskorvauksella eläminen ole pummaamista?


Jos sulla...  21

Jos sulla olisi olkapää leikattu toistamiseen pari kk sitten ja jos se olisi vielä ollut hieman hellänä, niin lähtisitkö sä neljäksi päiväksi telttailemaan? Tai lähtisitkö sä neljäksi päiväksi festarialueelle, kun itse festarit kestää kaksi päivää? Jos festareilla ei ole yhtään sellaista bändiä jota haluaisit välttämättä nähdä?!

Mä en lähtisi, vaikka ilmaiseksi saisi liput.

Viime viikolla poikaystävä ja sen veli soittelivat ristiin ja rastiin ja sitten ihmettelin mitä heillä nyt oli asiaa, joten kysyin.
Vastaukseksi sain, että poikaystävän piti heittää sen veljelle Ilosaarirock-lippu, kun hänen veli lähti fillaroimaan sinne kahta päivää ennen. Samalla sain kuulla, että "käsivammainen" poikaystäväni on lähdössä samoihin kekkereihin telttailemaan perjantaina ja sieltä reissu jatkuisi maanantaina.
Hän oli kuulemma hommannut liput jo ennen juhannusta, se selvisi kun tiedustelin että ei varmaan myy festarit loppuun, kun on aika surkeat bändivalikoimat ja hän kertoi että oli myyty loppuun jo ennen jussia.

Minähän suutuin asiasta, koska itselläni on tapana ilmoitella menoistani viimeistään siinä vaiheessa, kun olen jonnekin suunnittelemassa meneväni tai sitten silloin kun on liput jo hankittuna. Silloin olisin ehkä vielä sulattanut asian, jos poikaystävän veli olisi antanut ylimääräisen lipun hänelle noin viime tinkaan, mutta kun ei ollut!

Eilen poikaystävältä tulee viestiä, kun olkapäähän koskee ja vituttaa. YLLÄRI. Yleensä telttareissut eivät tee hyvää kenenkään selälle edes, saatikka jollekin olkapäälle joka on hiljattain leikattu. Ei mua kannata koskaan kuunnella. Sanoin hänelle viime viikolla, kun kuulin tästä reissusta, että onko fiksua lähteä telttailemaan tuossa kunnossa.

No eipä hänen tartte mua enää kuunnella. Voi olla, ettei hänen tartte enää edes nähdä mua sen vertaa, kuin että avaimeni voisin hänen luotaan hakea pois, kun tulee takaisin kotia reissusta ensi viikon jälkeen.

Onneksi Suomi on vapaa maa, eli mun ei tartte enää tuollaista paskaa kestää. Olen sitä yli kaksi vuotta kestänyt ja mitä olen saanut palkaksi. Masennusta ja itsetunnon laskua ja ylimääräistä painoa, kun tietynlaisessa mielenalassa tuppaa turvautumaan syömiseen.

Jännä miten heikko itsetunto saa ihmisen kestämään tuollaista kohtelua ihmiseltä, josta välittää todella paljon. Näköjään sitä kestää ihan mitä vain, kun toinen aina pahimpina hetkinä osaa sanoa jotain mukavaa.



Lordi  3

Menin eilen vanhempien luoksen kissan kanssa illalla, kun siskokin oli sinne mennyt evakkoon asuntonsa kuumuutta.

Kymmenen jälkeen äiti soitti, josko haettaisiin hänet ja isä eräistä 50v kemuista ja mehän haettiin.
Otettiin iskän auto pihalta ja lähdettiin liikenteeseen. Laitettiin cd-soitin päälle ja odotettiin jonkun humpan soimisen alkavan. Vaan mitä vielä. Olin hetken aikaa, että ei helvetti-ei tää voi olla sitä mitä luulen, vaan lopulta sain varmistuksen: vanhempieni auton cd-soittimen sisällä oli Lordin levy.
Käytiin siskon kanssa sillä autolla Himoksella juhannuksena ja Lordia kuunnelttiin paluumatkalla ja oltiin näköjään unohdettu se levy siihen soittimeen.

Mun äiti on aika voimakkaasti uskovainen ihminen ja hän on ollut Lordia vastaan koko sen ajan, kun ne sitä euroviisubiisiä ovat julkisuudessa soittaneet. Sen takia tuo oli jotenkin niin koominen tilanne:)


siivekkäät ystävämme  1

Sain äsken puhelun asukkaalta, jonka luonna meidän pojat olivat käyneet tekemässä muurahaistorjuntaa.
Hän kyseli mitä myrkkyä käytämme, kun tämän torjunnan jälkeen muurahaisille on ilmestynyt siivet selkään.

Minä tähän näppäränä tyttönä heitin: että on tainut pojille tulla RedBullit mukaan.

Naureskeltiin tämän asukkaan kanssa tuolle tovin ja sitten vakavoiduin ja kerroin, että muurahaisille tulee siivet selkään silloin kun he parittelevat.

Onhan se vähän inhaa, jos murkut alkavat lentelemään. Siinä vaiheessa mun murkut_on_ystäviämme-asenne muuttuisi kyllä.

*****
Huomaa että on perjantai, viime viikolla sain toisen hauskan puhelun:

Sain tuolloin puhelun vanhemmalta naishenkilöltä. Hän halusi jutella lentomyyristä ja mustistamyyristä. Hän selitti tohkeissaan kuinka lentomyyrät on ollut häiriöksi ja että hän on yrittänyt käyttää myyrärakeita ja raidia näihin lentomyyriin.

Mun oli jossain vaiheessa pakko korjata häntä ja sanoa-niin tarkoitatte varmasti muurahaisia. (Myra on suomeksi muurahainen)

Tuo oli viime viikon piristys mulle ehdottomasti. Saipa kerrankin kunnon naurut, vaikka väsymyksestä johtuvaa huumoria tuo kyllä nyt suurimmaksi osaksi on:)


Missä tullut harrastettua...  5

Seksiä:)...siis hieman erikoisemmat paikat huomioitu vain;)


*Talon alakerrassa-olohuoneessa, poikaystävän äitin ollessa yläkerrassa katsomassa telkkaria.

*Lenkkipolulla pahimpaan lenkkeily aikaan(ei mikään syrjäinen ja hiljainen lenkkipolku)

*leffateatterissa

*Linja-autossa, matkalla ikeaan, kuskin takana olevilla penkeillä klo 16:15 bussissa. Otin kundikamultani ns. poskeen. Linja-auto oli aikas täynnä:D

*olen ottanut myös tanssilattialla silloisen poikaystävän pippelin poskeeni hetkeksi.

*hartwall areenan vessassa ennen työvuoron alkua.

*liikkuvassa autossa, kundikamun ollessa kuskina ja toisella kerralla kun oltiin kundikamun kanssa takapenkeillä ja edessä istui kaksi muuta, otin häneltä poskeen.

*tienreunaan parkkeeratussa autossa

*kundikamuni vanhempien takapihalla keskellä päivää, nurmikolla, hänen äitinsä ollessa kotona hääräilemässä.

*suihkussa useasti, ei kovin erikoinen, mutta ehkä paras paikka. Kerran kylpyammeessa ja aiheutimme tulvan tuolloisen poikaystävän äitin asuntoon, koska lattiakaivo meni tukkoon ammetta tyhjentäessä.

*olohuoneeni sohvalla illalla, telkkarin valossa.(asuntooni näkee erittäin selkeästi, varsinkin iltaisin jos on hieman valoa, jos katson telkkaria esim. naapureilla ollut varmaan hauskaa)

*parvekkeella. Keskellä päivää, porukoita oli pihalla tekemässä muuttoa ja siivoskelemassa pihaa:D

*verkkovarastossani

*kerrossängyn alakerrassa kun yläpuolella oli kaveri hereillä.

*mies ei suostunut harrastamaan seksiä samassa sängyssä, jossa nukkui myös mun kaveri. Mälsä tyyppi x)

*hellan päällä, suoraan liesituulettimen alla ähkien ihan vaan vittuillakseni alakerran naapurille.

*laiturilla, keskellä päivää. Ympärillä luontoa, järvi ja muiden mökkiläisten laiturit, mökit ja parit veneilijät:D

*vankila-alueella, ei kovin suojaisassa paikassa.


Rovaniemi vs Kontula  3

Työkaverin rovaniemeläinen kamuri tuli kahden viikon lomareissulle Kontulaan. Tai siis hänen miehensä on täällä pk-seudulla töissä ja hän tuli lasten kanssa viettämään isukin kanssa aikaa.

Oli tämä tapaus laittanut tekstiviestiä työkaverilleni, että lähtevät lasten kanssa Kontulan ostarille pyörimään. Tulevat varmasti kokemaan aikamoisen kulttuurishokin saapuessaan Kontulan keskustaan :) Onpahan lapsilla ainakin materiaalia koulussa syksyllä kirjoitettavaan kesäaineeseen x)
Kävimme kesällä lomareissulla Helsingin Kontulassa, siellä oli paljon erivärisiä ihmisiä ja ihmisiä, jotka joivat paljon kaljaa....

Noh avartaahan Kontulakin jonkun maailman kuvaa. Itse yritän kyseistä paikkaa tosin vältellä. Tai no ei vain ole sinne suunnille mitään asiaa, joten miksi sinne mennäkään.