Nestearska ajattelee

Näytetään kirjoitukset marraskuulta 2007.

jännittää... - edited  2

Niin. Tuossa reilu kk sitten tai koska olikaan, olin eräällä keikalla soittamassa. Kollega otti mun numeron ylös, jos vaikka tulisi kevääksi työtilaisuus. Ja nyt se soitti. 2 viikon päästä tiistaina olisi koesoitto, mun lisäksi 3 tyyppiä. Ilmeisesti siis ei avoin tilaisuus, vaan että siihen on pyydetty tyyppejä. Vähän Mozartia ja sitten lähettävät piccolostemmoja... Mulla vaan sattuu olemaan pitkä työpäivä silloin. Voihan ARGH. Saisinkohan mä sijaisen... Lupasin ilmoittaa kollegalle tän päivän aikana. Ja se sijaisuus olisi tosiaan kevään ajan eräässä sinfoniaorkesterissa...

Paljon pisteitä. Paljon ajatuksia.

***

No niin. Sijainen järjestyi ja ilmoitin meneväni koesoittoon. Voivoivoivoivoivoi.


sammakoita  1

Blöh. Taas niitä pääsi suusta. Väsytti ja oli keskittymiskyvyn puute parhaimmillaan illan treeneissä. Tauollakin useampi "treenasi" jotain paikkaa, kun olisi kaivattu hiljaisuutta hetkeksi. ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄh.

Paikalla oli myös ensi viikon keikalle tuleva besserwisser. Orkesterilla on yksi kapellimestari, ja sitä tämä ihminen ei ole sisäistänyt. Lopulta mulla paloi käämit ja sanoin erään ajatukseni ääneen. En mitään henkilöön käyvää, sen vaan mitä jahkauksen aiheesta olin mieltä. Miksi pitää tuhlata treeniaikaa siihen, että inttää kapulle jotain? Ei jaksa sellaista. Lisäksi eräs toinen henkilö sanoi meidän sektiosta jotain. Möläytin sitten, että kyllä me kiitos vaan ollaan joka kerta soitettu hyvin.

*lyö itseään otsaan*

Onneksi nyt jo kotona.


kauan odotettu päätös  3

Toki on tärkeä asia, että hoitajien lakko peruuntui. Mutta mulle tuli tärkeämpi tieto tänään. Työvoimapoliittinen lausunto, nimittäin.

"Hakijan yritystoiminta on sivutoimista, satunnaista tai kausiluontoista taikka hän on palkansaajaan rinnastettava yrittäjä."
"Aloittanut soitonopetuksen tmi:llä. ... Toiminta katsotaan työmäärän sekä osa-aikatyön perusteella sivutoimiseksi. Hakijan opinnot Avoin yo... katsotaan sivutoimisiksi opintojen vaatiman työn määrän ollessa alle 5 op/kk."

Oujee!

"Etuuden maksamiselle ei ole työvoimapoliittista estettä."

Tämän halusin tietää. Nyt sitten jatkohakemus postiin.


voi aasi  2

Mä ehkä voisin pukea sellaisen kartiomallisen hatun, jossa on aasinkorvat. Ja onhan niillä häntäkin. Naulaan sellaisen itselleni. Niillä varusteilla saisi rauhassa olla tyhmä, eikä kukaan ihmettelisi. *neronleimaussuorastaan*

Jatkan myöhemmin.

***

Miten taas menny päivä tekemättä mitään? Hyvä kysymys. Vastaankin siihen. Siten, että joka ilta kun valvoo sataan ja nukkuu myöhään, niin eipä tuota mitään enää ehdikään. Huomenna onneksi pääsee töihin, niin aktivoituu hieman.

Tunnin päästä tulee gilmoret. Sitä ennen ehtii imuroida sopivasti.


sokea koira? - edited  6

Torstaina töihin mennessä pihalla oli tiibetinspanieli, jonka silmät olivat samean harmaat (tai siniharmaat). Ekana tuli mieleen, että sillä maalarilla ja peterillä oli Heroes-jaksossa viimeksi samanlaiset. Nerokas mielleyhtymä jälleen kerran.

Joka tapauksessa arvailin, että tämä koira oli sokea. Onkohan näin? Kaihi ilmeisesti. Pikaisesti katselin nuita internet-sivuja.

Siitä ei sen sijaan ole epäilystä, etteikö kissa olisi kaivannut seuraa. Tulin pari tuntia sitten kotiin ja siitä saakka tuo on naukunut, kurkotellut tauluihin, juossut, loikkinut kylkimyyryä ja uhkaillut. Höpsö eläin. Otin syliin hetkeksi, malttoi pari minuuttia olla. Parempi unipaikka oli mun sängyllä.

Se eläimistä.

***

Tuorein jälki yhteiselostamme karvapalleron kanssa.


aamupäivän aatokset  1

Jälleen kerran voidaan huomata valvomisen vaikutus ihmisen aktiivisuuteen aamulla. Ja miksei koko päivänä. Herätys oli puoli yhdeksältä. Lahjakkaana henkilönä nukahdin sitten uusiksi. Varttia yli yhdeksän havahduin ja alkoi pienimuotoinen juoksentelu ympäri kämppää.

Junassa kuitenkin olen ja olin niin ajoissa kun vaan voi. Eli odotettiin laiturilla reilut viisi minuuttia kulkuneuvon saapumista. Tällä pääsisi Ouluun asti.

Nyt lupsuu silmät kovasti, mutta koitan sinnitellä. Ratikkaan juoksemisesta sain yskän. Pysyy muutkin hereillä mun köhiessä.

Tai jos ihan hetken torkkuisi...



joulumyyjäisiä ja muuta semmoista  1

Tutkin nettiä ja oj, hur mycket kivaa löytyi =)Itsenäisyyspäiväviikolla onkin paljon vapaata - ma menen silloin haistelemaan joulua myyjäisiin. Tykkään katsellakin vaan näissä tapahtumissa asioita, siltä kantilta että jospa joitain ideoita tarttuisi omaan päähän. Yksinkin se on mukavaa, mutta ainakin tuolla messuilla käydään parin kaverin kanssa. Katsoo sitten myöhemmin, miten ihmisillä aikaa lähteä noita muita kurkkimaan.

Kädentaito 2007-messut on 23.-25.11. messukeskuksessa.
Evtekin muotoiluinstituutin joulubasaari 28.11. (lummetie, tikkurila)
Naisten joulumyyjäiset 5. - 9.12. (wanha satama)
Teollisuustaiteenliitto Ornamon joulumyyjäiset 6. - 9.12. (design forum)
Taik:n joulumyyjäiset on 7. - 9.12. (taik)
Helsingin taidekäsityöläisten joulumyyjäiset 8. - 9.12. (vanhan yläkerta)
Tuomaan markkinat 10. - 23.12. (espan puisto)
Vanhan ylioppilastalon joulumyyjäiset 13. - 23.12. (vanha)