Nestearska ajattelee

Näytetään kirjoitukset marraskuulta 2007.

hiljainen talo  5

Vanhempaiseni ovat jo pari tuntia nukkuneet. Kaksi veljistä on baarissa. Yksi kävi juuri unille. Muualta on valot sammutettu paitsi mun huoneesta.

Hullua miten tää tuntuu edelleen omalta, vaikka monta vuotta ollut jo pois.

Kisu pötköttää sohvalla tuolla telkkarihuoneessa. Nuoli mun kättä kun kävin paijaamassa <3

Ei tässä huoneessa itse asiassa ole mun tavaroita oikeastaan ollenkaan enää. Yöpöytä ja yksi juliste. Lapsuusajan kirjat on tuolla hyllyssä ja vaatekaapeissa barbit ja ponit. Ja osa kirjeenvaihtoa, hehhee. Niitä voisikin lukea yön huviksi.


leutoa  5

Leuto sää vaikka sateleekin tuota vettä. Leuto olo. Eli ruoan jälkeinen pieni väsymys.

Aamupäivällä maksoin ne ennakot pois. Ei jaksa vaivata päätä asialla. Se verotäti jonka pakeilla eilen kävin, oli sen verran tympeä, ettei huvita kysellä enempää.

Aiheeseen sauvakävely-kävelysauvat. Hommasin ne tänään. Nätit vaaleansiniset Exel-merkkiset (pitää kiinnittää huomiota myös ulkonäköön). Veljien kanssa testailtiin niitä täällä sisällä ja keksittiin Monta eri tyyliä niiden käyttöön - tiivistetysti: oli hauskaa. Kissa haisteli tarkasti molemmat kepit, ilmeisesti hyväksyi kun ei käynyt pureskelemaan.

Kissan tuliainen kaupasta oli mäyris. Pullot kylmään ja pahvi lattialle tunneliksi. Sitä on kokeiltu ennenkin, sekä juurikin mäyriksen pahvilla että sikspäkin. Molemmat toimii.

Uusiakin kuvia otettiin, mutta niitä lisäillään kun jaksetaan.

Tekisi mieli avautua yhdestä puhelusta, joka tässä taannoin tuli. Se vaatisi kuitenkin kenties virkeämpää olotilaa, joten jääköön. Se mainittakoon, että kyseessä oli hra hankala.




voi vero sentään  4

Niin. Kävin verotoimistossa kysyäkseni, pitääkö mun maksaa ihan tosissaan 9sataa ennakkoveroa niistä pienistä elinkeinonharjoitustuloistani.

Vastaus oli, että pitää. Kuulemma mun vuositulot on yhteenlaskettuna nyt niin ja niin paljon ja siksi kyseinen summa on paljon. Siitä huolimatta, että muista tuloistani olen maksanut veroa kiltisti vähän enemmän kuin tarvitsisi. Joopajoo. Kai tuo ihminen oli oikeassa. Tietäähän se niistä asioista enemmän kuin minä. Mutta olisin kaivannut edes vähän selkokielisempää selitystä...

Nyt sitten maksan ne pois ja olen taas köyhä. Heh. Sitä kylläkin ollut koko ajan,

Fazerilla saa glögiä jo. Terveisiä täältä kahvilan pöydästä.



uuhoo  3

Perustin hienon ryhmän äsken. En kerro mihin. Hahhaa.

Sitten päivän tapahtumiin. Jokelassa oli ampumavälikohtaus. 8 ihmistä kuoli ja todennäköisesti se ampujakin kuolee, kun ihtiään päähän ampui. Minä en käsitä, mikä 18-vuotiaan lukiolaisen sai näin tekemään. Tosin telkkarissa tai muualla mediassa ei ole kerrottu, millaiset kotiolonsa olivat. Eikä paljon muutakaan. Se, että kyseisellä pojalla ei ollut entuudestaan rikosrekisteriä, ei kerro ihmisestä vielä mitään. No. Turha tuota jäädä vatvomaan. Asiaa puidaan uutisissa vielä pitkästi.


siitä toiminimestä  1

Kollega sanoi tänään, ettei koko yritystä olisi kannattanut perustaa. Verot olisi saanut hoidettua toista kauttakin, ihan laillisesti. Miksei kukaan sanonut sitä silloin, kun tuskailin... En ilmeisesti saa edes ansiosidonnaista päivärahaa, kun mulla on tätä toimintaa, jossa olen itse pomona enkä työntekijänä. Ihan kiva jos/kun niin käy.

Ne verolaput ei ole tulleet vieläkään. Eli en tiedä paljonko pitää maksaa ennakkoveroa niistä tuloista, jotka on yksityisoppilaista. Voihan ketunpärse. Anteeksi ruma sana.

Lauantain illanistujainen meni sen sijaan mukavasti. Meitä oli yhteensä kuusi ja ruokakin kelpasi. Tosin chiliä lipsahti hieman runsaasti, joten sopassa riitti jälkipotkua enemmän kuin yleinen makumieltymys yleensä sulattaa. Mutta soppa tuli syötyä smetanoineen päivineen. Jälkiruoka herätti ihastusta ja kysymyksen: "mistä tätä saa?" Vastasin, että keittiöstä. Hehhee. Kaveri luuli mun ostaneen kyseisen terriinin. Eli onnistuin leipomuksessani mainiosti =) =) =)

Nyt petiin. Puhtaat lakanat ja kaikki.



pilvinen aamupäivä  3

Sataako Helsingissäkin tänään lunta?

Heräsin kymmeneltä ja pudotin puhelimen sängyn ja seinän välistä lattialle, sinne laatikoiden taakse vielä. Ei siinä muuta kuin sängyn siirtäminen ja puhelimen onkiminen. Tästä jumppahetkestä huolimatta menin takaisin pitkäkseni. Ja kuuntelin musaa. Pitkästä aikaa.

Nyt oon puolisen tuntia ollut jalkeilla. Leikittiin kissemissen kanssa - toinen menee ihan pöhköksi kun liikutan mattoa eestaas. Ilmeisesti matto muuttuu jotenkin eläväksi, kun siihen pitää tarrata ja yrittää pysäyttää se *huvittunut*.

Pärstäkirjan vilkaisin läpi. Eipä juuri uutta. Hyvä ryhmä löytyi - I secretly want to punch slow walking people in the back of their head. Tai joku vastaava, piiiitkä nimi. Eilen juurikin totesin kaverille Kampissa, että pakkoko ihmisten jäädä aina nimenomaan Keskelle käytävää tai katua miettimään ja jahkaamaan.

Tankki täyteen tuli katsottua eilen loppuun. Edelleen toimii, vaikka niin-monesti nähty. Repliikit muistaa aika hyvin jo.

Todetaan tähän nyt taas se asia, joka mua vaivaa usein nykyään, vaikka siitä koittaa olla ruikuttamatta niin paljon. Eli. Haluan miehen. Ja lisättäköön, että paneminen ei ole ekana listalla, kun mietin syitä moiseen toiveeseen. Se on vasta tokana.

Mutta nyt pakotan itseni hommiin taas. Hiukset pitäs ehtiä värjätä ja imurin kanssa hosua. Imur imur.