Nestearska ajattelee

Näytetään kirjoitukset marraskuulta 2008.

kraah  6

Moi. Mua vituttaa, vaikka ei ole varsinaisesti mitään syytä. Ei mulla muuta.

***

Tai oikeastaan on, vaikkakin se on ihan naurettava. Lupasin pari viikkoa sitten, että tulevana perjantaina menen erääseen kouluun sijaiseksi tokaluokkalaisille. "Pääsen" pitämään liikkatunteja esimerkiksi. Vähän hirvittää. Mutta toi ei ole se syy vielä. Vaaaaaan se, että koska kyseessä on äitini työpaikka, äitee soitti hetki sitten ja kysyi, että voisinko mitenkään tulla huomennakin sijaiseksi toiseen luokkaan, jos niiden ope on vielä kipeä. Pakko oli luvata, koska jos olisin kieltäytynyt, äiti olisi kuittaillut asiasta.

Typerää olla ärsyyntynyt, kun hommista saa rahaa, jota mulla ei nyt taas todellakaan ole liikaa. Mutta kun Mua Ei Kiinnosta luokanopettajan hommat. (Siitä huolimatta että kerran laitokselle hainkin.) Ahistaa kun niitä lapsia on niin monta siinä kerralla ja yksin sitte pitää heilua. Kai siihenkin hommaan kasvaisi ja tottuisi, kun olisi oma luokka ja tuntisi penskat paremmin.

Joopajoo. No. Illalla sen kai sitte kuulee, että onko huomenna klo 8-12 töitä + omat opetustyöt kahdesta seiskaan siihen päälle.

Ei toi ole pitkästi, TIEDETÄÄN.

***

Ny suihkuun (ottamaan kuvia, tietenkin) ja sitte naapurin eukon kanssa kävelylle. Aurinko paistaa *sydän*.


hyveet ja paheet, vm. -04 & vm. -08  1

Ylen sivuilla on testi, joka pohjautuu seitsemään kuolemansyntiin ja niiden vastakohtahyveisiin. Testin jälkeen tulee teksti, joka kertoo näin:

"Testin ja koko ohjelmasarjamme lähtökohtana on ollut ajatus seitsemästä kuolemansynnistä: Ylpeys, Ahneus, Kateus, Vihamielisyys, Hekumallisuus, Vatsan palvonta ja Hengen velttous. Mutta koska ohjelmasarjan tuli täyttää yksitoista ohjelmapaikkaa, niin mukaan piti kaivaa lisää syntejä (kuolemansyntejä oli alun perin 25). Mukaan otettiin vielä Murehtiminen, Välinpitämättömyys, Tietämättömyys ja Huumorintajuttomuus.

Kuolemansynneillä on ajateltu olevan myös vastakohtansa, jokin perustavaa laatua oleva hyve. Tällä kohtaa näkemyksissä on ollut tosin paljon suurempaa kirjavuutta. Ohjelman ja testin tekijät ovat päätyneet seuraaviin ratkaisuihin: Ylpeydellä on vastahyveenään Urhoollisuus, Ahneudella Viisaus, Kateudella Oikeudenmukaisuus, Vihamielisyydellä Anteeksianto, Hekumallisuudella Rakkaus, Vatsan palvonnalla Kohtuus ja Hengen velttoudella Jalo joutilaisuus. Murehtimisen vastahyve on Pyhää huolettomuus, Välinpitämättömyyden Lojaalisuus, Tietämättömyyden Hiljainen tieto ja Huumorintajuttomuuden vastahyve on Suhteellisuudentaju."

Lisäksi on linkki, josta saapi lisätietoa synneistä und hyveistä:
http://www.yle.fi/pyhatjapahat/synnitjahyveet.html

Löysin 2.12.04 tekemäni testin tulokset siivotessa ja tämmöiseltä näytti:

Hyveitä:
- suhteellisuuden taju: 20
- oikeudenmukaisuus: 14
- kohtuullisuus: 13
- rakkaus: 12
- anteeksiantavaisuus: 11
- hiljainen tieto: 9
- urhoollisuus: 8
- lojaalisuus: 7
- viisaus: 7
- jalo joutilaisuus: 6
- pyhä huolettomuus: 5

Syntejä:
- ylpeys: 15
- murehtiminen: 6
- hengen velttous: 5
- huumorintajuttomuus: 5
- hekumallisuus: 4
- kateus: 4
- vatsan palvonta: 4
- välinpitämättömyys: 4
- vihamielisyys: 2
- ahneus: 0
- tietämättömyys: 0

Olen oikeastaan aika tyytyväinen siihen, että hyveistä noinkin monessa oli yli 10 pistettä. Vaikka eipä tällä testillä nyt sen kummempaa merkitystä ole. Synneistä ylpeyden tunnistan oikeastaan "omakseni". Huomio kuitenkin kiinnittyi siihen, ettei muista synneistä mikään ole noussut ylpeyden lisäksi yli kympin.

***

Tein äsken saman testin. Tulokset ovat tällaiset:

Hyveitä:
- suhteellisuuden taju: 18 *** Laskua 2 pistettä, silti Edelleen Ykkösenä!
- oikeudenmukaisuus: 15 *** Nousua 1 piste, Edelleen Kakkosena!
- kohtuullisuus: 12 *** Laskua 1 piste, Edelleen kolmosena!
- viisaus: 12 *** NOUSUA 5 pistettä \o/ (Vanhetessa viisastuu, mot.)
- urhoollisuus: 10 *** Nousua 2 pistettä.
- anteeksiantavaisuus: 9 *** Laskua 2 pistettä - pettymyksiä koettu joo.
- jalo joutilaisuus: 9 *** Nousua 3 pistettä - enkä ihmettele xD
- rakkaus: 7 *** LASKUA 5 pistettä - tästä yllätyin eniten.
- hiljainen tieto: 5 *** Laskua 4 pistettä - Enpäs tiiä oikein...
- lojaalisuus: 5 *** Laskua 2 pistettä - Liittynee kateuteen ja ahneuteen.
- pyhä huolettomuus: 2 *** Laskua 3 pistettä - vanhana osaa huolestua enemmän (työt ja raha-asiat, parisuhteettomuus yms.)

Syntejä:
- ahneus: 10 *** NOUSUA 10 pistettä :/ Hyi mua. Tosin rahan perässähän tässä on oltu koko ajan enemmän.
- ylpeys: 8 *** Laskua 7 pistettä - olen tyyyyyyytyväinen :)
- vihamielisyys: 7 *** Nousua 5 pistettä - Yllätyin...
- murehtiminen: 6 *** Pysynyt samassa.
- hengen velttous: 5 *** Pysynyt samassa.
- huumorintajuttomuus: 5 *** Pysynyt samassa.
- kateus: 5 *** Nousua 1 piste. Tunnistan vaivan. Ja tunnustan.
- vatsan palvonta: 5 *** Nousua 1 piste :P
- välinpitämättömyys: 4 *** Pysynyt samassa.
- hekumallisuus: 1 *** Laskua 3 pistettä. Hmmmmmmmmmmm... Hyvähän se kai?
- tietämättömyys: 0 *** Pysynyt samassa :)

***

Huuhaata, mutta mielenkiintoista.


tongue twisters  4

Eli hokemia, joista menee kieli solmuun. Tai sit ei.

Vesihiisi-juttu on kaikille tuttu (haha, runollista), samoin Mustan kissan paksut posket. Jyrkkä rantapenkere on olemassa myös.

Keskusteluallekirjoituksessa mulla on se Raparperilirua reilu litra. (Siitä tulee aina reilu ritla... x)) Kualikiärylöitä jiäkuapin piällä on hyvin käytännöllinen sekin.

Eilen keksittiin nää nimet Schmitt-Smith ja Smith-Schmitt. On niissäkin vähän tekemistä kun nopeasti toistaa.

Mutta seuraava pätkä on aika hauska. Suomeksi siinä ei ole mitään järkeä, eikä pidäkään. Englanniksi on haastetta :D Eli:

"Three witches watch Swatch-watches. Which witch watches which watch?"
(Kolme noitaa katsoo Swatch-kelloja. Mikä noitaa katsoo mitäkin kelloa?)

Jospa tästä sitten suuntaankin töihin, älykkäine juttuineni.


Sysmän viikingit  3

Sunnuntaina 16.11.2008 Helsingissä käytiin eräässä pubissa keskustelua, jonka perusteella todettiin viikinkien seilanneen Päijänteessä ja asuttaneen Sysmän taajamaa.

Vielä näinä päivinähän alueelta on löydettävissä asian kiistattomasti todistava eräänlainen rauniolinnake. Kaivaukset alueella ovat kesken - jälkiä viikinkien kehittämästä, virheettömästi toimivasta vesipumpusta on havaittu. Muinaisten papyruspergamenttien kirjoitukset kertovat Ruotsin rannikolta orjaksi otetun Sven-Erikin työnsarasta, joka liittyi nimenomaan tähän pumppuun. Epäillään Sven-Erikin itseasiassa toimineen itse pumppuna, kantaen vettä kaksin ämpärein. Todisteet ovat tiettävästi löytymäisillään.

Vesipumpun lisäksi raunioalueelta etsitään havaintoja paikallisen viikinkihallitsijan kylpyammeesta, joka on kuvattu edellisessä kappaleessa mainitussa pergamentissa. Pergamenttihan löytyi rauniolinnakkeen seinämän välistä.

Myös joitain viittauksia Päijänteeseen uponneesta kultaisesta kaupungista on olemassa.

Mitä tulee Sysmän viikinkisuvun sammumiseen, keskustelijat eivät usko sen tapahtuneen. Tässä nykyään jo nykyaikaisessa palvelukunnassa on useammin kuin kerran törmätty erääseen asukkaaseen, joka on kuin ilmetty viikinkihallitsija.

- Odotamme jännityksellä uusia tietoja kaivauksilta. Rauniorakentamiseen perehtynyt hippimme Sambi (nimi muutettu) on ollut suureksi avuksi sekä tiedonsaannissa että sen välittämisessä, puhumattakaan muinaisten tilanteiden rekonstruoimisesta, kertoo eräs St. Urho's Pubissa kokoontuneista henkilöistä.

*****

Että näin meillä sunnuntaina treenien jälkeen, pizzansyönnin lomassa xD Sen sijaan illan konserttimme karonkan jatkoilla Teerenpelissä keskusteltiin henkilöistä Schmitt-Smith, Smith-Schmitt, Smith-Virtanen, Schmitt-Virtanen, Möttönen ja muutama muu. Lisäksi kehiteltiin sävellettäväksi mm. Virtasen Legenda huilulle ja hanurille, Möttösen pallaadi munniharpulle sekä muutamia muita erinomaisia teoksia. Esimerkiksi kamarimusiikkia munniharpulle, hanurille ja kammalle. Mahdollisesti kokoonpanoon voidaan liittää saha.


keikkaa pukkaa - edited  3

Että mä sen sitten arvasin. Just näin tän pitikin mennä. En saanu unta yöllä kun vasta kolmen jälkeen ja heräsin kahdeksan jälkeen siihen, että olisi tarvetta buranalle. Kas kun koko huushollissa ainoa särkyapu on tällä hetkellä finrexin.

Mut joo. Illalla on meidän pumpun konsertti Temppeliaukion kirkossa. Ohjelma on itseasiassa kiva, vaikka ensin arvelutti. Ensimmäisenä on Lonely Beach, joka kertoo Normandian maihinnoususta. Moderneja juttuja mukana, mutta ei liikaa. Alussa hieno aaltoefekti, kuulemma köyhän miehen saderumpu tms. Toisena on fonisolistin biisi, joku Fantasia. Helppoa kuunneltavaa, sanoisin ma. Kolmantena (ennen 15 min. väliaikaa) on S.P.Q.R. Kolmen osan teos, joka kertoo ilmeisesti muinaisesta roomalaisesta tiestä ja sen varrella tapahtuvista jutuista. Tykkään, koska mulla on pari sooloa :P

Väliajan jälkeen on Banja Luka. Nimi ei sanonut mulle mitään, mutta kapun mukaan kaupunki paikassa äks, johon on tunkeutunut erilaisia valloittajia ja kansanmurhaajia useammin kuin kerran. Tässä riittää meteliä, mutta varsinkin hidas "rukous"-pätkä on mielettömän kaunis. Jos torvet onnistuu :P Ja kansanmurha-ajatusta ajatellen varsinkin loppu on dramaattinen kuunnella Ja soittaa. Viimeinen ja viides biisi on Tshaikovskin Alkusoitto 1812. (Soi mm. elokuvassa V niinkuin verikosto.) Tässä pitää heilutella nakkeja eniten ja on ehkä "perinteisintä" kamaa koko illan aikana, mutta onhan se nyt ihan hieno :D

Encore on sitten semmoinen, joka on suht varmasti kaikille tuttu. Mutta kiva sovitus. Mikäli nyt tulee yleisöä, joka taputtaa tarpeeksi xD Vähän huonoa pelkään, mutta kyllä sinne aika parikin kourallista ilmaantuu.

Karonkka on itsestäänselvyys. Onneksi a) mulla on rahat vähissä ja b) huomenna on töitäkin, mutta c) ne työt on vasta päivällä.

Nyt pitää vielä sovittaa toi hame, että mahtuu päälle :/

***

Kannatti muuten lopultakin googlettaa Banja Luka (tai Banjaluka, kuten netti kertoi, molemmat ilmeisesti käy).

"Banja Luka (kyrillisillä aakkosilla Бања Лука) on Bosnia ja Hertsegovinan toiseksi suurin kaupunki. Käytännössä se toimii Serbitasavallan pääkaupunkina ja siellä sijaitsevat tärkeimmät hallinnon yksiköt, muun muassa parlamentti, vaikka virallinen pääkaupungin asema onkin Sarajevolla. Siellä sijaitsee myös yliopisto. Kaupungin asukasluku on noin 196 500 ja koko kunnan 220 000."

Wikihikinenpedia ei kertonut muuta suomeksi. Englanniksi historiasta oli enemmänkin, mutta en jaksa kääntää :P
http://en.wikipedia.org/wiki/Banja_Luka#History


kirjasäätöä ja hyllyntää  9

Tohkeissani oon järjestellyt lopultakin noita hyllyjä. Tai siis kirjoja. Ja nuotteja. Kirjat on aakkostettuna koneella, mutta silloin en viitsinyt pistää niitä ordnungiin hyllyyn. Enkä oikeastaan nytkään tee sitä täysin, koska...

a) yhdessä hyllyssä pitää olla erikseen Harry Potterit

b) yhdessä hyllyssä suomalaiset klassikot

c) yhdessä hyllyssä ammattikirjallisuus (musajutut)

d) yhdessä hyllyssä Alcottin ja Montgomeryn kirjat

e) yhdessä hyllyssä muut tyttökirjat (Annit Polva ja Swann, Rauha S. Virtanen yms.)

f) yhdessä hyllyssä kissakirjat (samaan mahtui sarjikset ja ns. lasten kuvakirjat, joihin lasken Mauri Kunnaksen opukset esimerkiksi)

g) yhdessä hyllyssä nuottimapit

i) yhdessä hyllyssä nuotit (originaalit + loput kopiot, jotka ei mahtuneet mappeihin).

Ilman omaa hyllyä jäivät valokuvakansiot ja käsityö-yms.-askartelunäpertely-kirjat. Ne on sijoitettu pelien kanssa kahden hyllykön päälle.

Aakkostettavia sekalaisia kirjoja jäi lopulta 6 hyllyllistä. Toki noi erikseen laitetut hyllyt aakkostan keskenään, mutta niitä ei sotketa sekalaisten kanssa. Mun järjestys ei siis ole kovin looginen todennäköisesti kenellekään muulle, mutta ei sen ole tarkoitustaan olla x)

Niin joo:

j) Dvd:t omalle hyllylleen (kahteen riviin, kun ei muuten mahtunut). Vhs:t sai väistyä vaatekomeroon.