Nestearska ajattelee

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2008.

leffamainontaa ja sunnuntaimöllötystä  1

Käytiin perjantaina päivällä katsomassa se 27 dresses, joka sopi mun ja kaverin juttuihin suht täydellisesti xD Pelkkää hömppää siis. Ennen leffaa käytiin kiertämässä se Pixar-näyttely Tennispalatsin taidemuseossa. Varsin jännittäviä juttuja, esimerkiksi pyörivä häkkyrä joka strobovalon välkkeessä näytti animaatiolta. Äh. En osaa selittää. Menkää itse katsomaan :P

Parasta näyttelyssä kuitenkin oli se isoin sali, jossa oli löhöilypatjoja rivissä ja valkokankaalla pyöri niitä animaatiojudduja. Ne patjat oli tehty samalla "tekniikalla" kuin säkkituolit, eli täytteenä styroksia tms. möyheää ja muotoutuivat kulloisenkin ihmisen mukaan. Päätin siinä ja silloin maatessani, että kun olen Rikas, mulla on talo jossa on sellainen iso leffasali, jossa maataan sellaisilla patjoilla. Kaveri kannatti ideaa.

Kun lähdettiin leffasta, saatiin laput johonkin mainostutkimukseen netissä. Vastailin siihen eilen (vai tänään? en mä muista...) ja totesin, etten muistanut juuri mitään. Kysyttiin ensin sitä, millaista mainontaa muistin nähneeni ennen elokuvaa. Muutama hämärä muistikuva oli, mutta juteltiin niiden aikana kaverin kanssa. Mielenkiintoista oli, että joistain mainoksista jäi vain musiikki mieleen. Yksi muistutti Lemony Snicket-pätkää ja yksi Toscanan aurinkoa. Kirjoitin sen vastaukseenkin. Jatkokysymykset olivat muotoa 1)katso linkistä mainos, 2)muistatko nähneesi ko. mainoksen, 3)millaisia positiivisia/negatiivisia tunnetiloja mainokseen voi liittää ja 4)jotain numerointia.

En yleensäkään elokuvissa ollessani kiinnitä juurikaan huomiota mainoksiin, jos on joku kaveri siinä. Enkä välttämättä yksinkään ollessa - riippuu siitä kuinka paljon ajatuksia pyörii päässä. Hassua...

Tänään on sunnuntai ja tekemissaldoni on seuraava: tiskausta, kokkausta, kauppareissu, satunnaista järjestelyä, Ponille kyytiä-sarjan ekan kauden jaksojen katsomista. Ei siis kovin kummoista. Otin selvää yhdestä koulutuksesta Tampereella ja perkele!!! Sen valintakoepäivä on mun viimeinen varsinainen työpäivä keväällä - oppilaiden tutkintoja ynnä valintakokeita. Vitttttttu. Olisin halunnut hakea, mutta kun omista oppilaista 2-4 tekee tutkinnon, niin en voi olla pois tilaisuudesta. Ärrrrh.


virka  10

Hain vakituista virkaa ja eilen soittivat, että pääsen haastatteluun. Mietin itsekseni, onko paljon muita hakijoita ja millainen se varsinainen haastattelutilanne sitten on. Ja että en kehtaa viransijaisena olevalta kaveriltani oikein kysellä...

Kaveri oli soittanut aamupäivällä, mun puhelimen ollessa kiinni (akkuloppujne.) pisti viestin. Kysyi tarvitsenko majoitusta, kun olen tulossa haastatteluun. Soitin juurikin äsken takaisin ja juteltiin muutenkin. Jotenkin helpotti, kun sai puhuttua aiheesta ko. henkilölle, kun en kehdannut aiemmin ilmoitella, että haenpas virkaa jota juuri teet. Bussi- ja juna-aikataulut on katsottu, eipä niissä hirveästi eroja ole sen suhteen, kauanko matka kestää. Junalla ei kuitenkaan pääse koko matkaa ja pelkkä junaosuus maksaisi sen, mitä koko matka bussilla.

Olin siis ajatellut, että lähden haastattelupäivän aamuna ja palaan illalla. Sillä aikataululla ei kuitenkaan ehdittäisi kaverin kanssa nähdä, joten harkitsen parhaillaan lähtemistä edellisenä iltapäivänä. Ehtisin olla yötä joko kylässä tai sitten suvun röttelössä. Jälkimmäistä en ole remontin jälkeen nähnyt, joten houkuttelisi käydä ainakin kurkkaamassa. Harkinta-aikaa on vielä puolitoista viikkoa :P

Virkaa oli hakenut 10 ihmistä, joista osa epäpäteviä ja kaksi kuulemma sellaisia, jotka olleet/hakeneet sinne ennenkin mutta joista tiedettiin jo, ettei niitä haluttu. Haastatteluun otettu kolme - kaveri, minä ja joku kolmas. Talossa on kolme muutakin virkaa auki, joten tyypeillä riittää haastateltavaa. Talon sisältä virkoja hakevat puhutellaan eri päivänä kuin me muut. Ja haastatteluja on ilmeisesti kaksi. Ensin opiston rehtori ja kulttuurilautakunnasta joku ja jonkun alueopiston heebo. Tämän jälkeen talon henkilökunnasta muodostuva tiimi (jota ei kuulemma ole vielä edes valittu, hehee) grillaa ehdokkaita. Voin ihan tässä näin tälläviisiin sanoa, että hieman hirvittää. Ja toivottavasti olisin valinnassa edes toisena, jos kaveri saa sen paikan... Tympisi vielä enemmän olla viimeinen x)

Huaaaaaah. Blaaah. Muita semmoisia.


herramunjee  8

Avasin koneen ja kirjauduin tänne foooorumille. Blogi: 103 uutta kommenttia :o Eikä ollut edes häiriö. Mä sanon vaan, että y.

Tää on ollut hyvä päivä. Olin työkkärissä 9.40 ja lähdin sieltä n. 10.35, suuntana Mollyn vierestä bongattu Cake Away :P Uusi kahvilatuttavuus siellä sisäpihalla. Aika pieni, mutta oikein kiva :) Ehdin vielä saada aamiaista - kahdeksalla ja puolella eurolla sain hyvän palvelun lisäksi ananas-porkkanatuoremehua, ison mukin teetä, muroja (otin maitoa niiden kanssa, jugurttiakin olisi ollut), juustokakkua. Tarjolla oli myös paahtoleipää, juustoa, metwurstia, marmeladia ja hilloa. Croisantit oli jo loppu, mutta kaffilan emäntä tarjoutui paistamaan niitä mulle - ihana ihminen :) Kieltäydyin kumminkin kohteliaasti, pitäydyin muroissa ja juustokakussa (joka muuten oli ihan törkeän hyvää) (ja jonka kanssa sain ekstrana mansikkakermaa ja tuoreen mansikan).

Tuolla kaffilassa myydään myös kakkutarvikkeita ja emäntä pitää koristelukurssejakin. Nettisivutkin on, täytyy kaivaa se lappu esiin ja pistää linkki esille. Kuulemma ensin oli olemassa kakkublogi, tai käsittääkseni edelleen toiminnassa, minkä jälkeen tuli tämä oma kahvila. Toiminta alkoi pääsiäisen jälkeen, eli hyvinkin tuore bisnes. Apu-lehti on menossa tekemään juttua paikasta ja kovasti oli muutenkin reseptikehittelyjä meneillään. Tekeillä mm. pannukakku, johon tuli herkkusieniä, joiden sisällä oli voita. Ihania tuoksuja paikka täynnä :P

Lähdin kahvilasta ja olin kävelemässä Mikonkatua, kun soitin kaverille. Sovittiin, että nähdään konsalla, kävisin ensin kääntymässä stökkällä. Puhelun katkaisi toinen puhelu, numerosta jonka suunta oli 02. Arvasin heti, mistä on kyse ja olin jopa oikeassa :D Haastattelu on parin viikon päästä, iiiiiih....

Tähän päivään sisältyi myös jumbbahöysyt, uunimaggaraa, tutoroitava, vanha koulu, Pixar-näyttely Tennarissa, 27 dresses ja Korisevan esiintymisiä tiheästi, virkkauslankaa, kaksi keittokirjaa (Mossea ja suklaata), postikortteja, kaksi kissanhuiskua, yksi harja. Niin ja muki teetä toisen kerran, puolikas minttusuklaa- ja puolikas mansikkaleivos. Puhelinlaskunkin maksoin.

Olen tehokas.



ammattimainen jonottaja  4

Saavuin työkkäriin tänään about varttia vaille 11 tai siinä main. Lähdin sieltä about varttia vaille 13 tai siinä main.

Pääsinkö vastaanottohuoneeseen asti? En.

Menenkö huomenna viittä vaille yhdeksäksi sinne oven taakse? Joo.

***

Tähän piti tulla vuodatus mun elämän synkkyydestä ja siitä, miten mua ahdistaa, kun ei ole tietoa töistä. Mutta koskapa märehdin sitä jo koko päivän ja illan, kirjoitan siitä sitten joskus. Myöhemmin, that is.



byrokratiata  2

Mjoo-o. Heinäkuun lopussa (-07 siis) ilmoittauduin työttömäksi työnhakijaksi. Elokuussa lupasin ottaa yhden vanhan työn takaisin, mistä seurasi heti päänvaivaa, vaikka töitä olikin tiedossa vain yhdeksi päiväksi viikossa. Heti perään tuli tarjolle toinenkin työ, jonka sitten otin. Kaksi työpäivää viikossa lisää.

Tästä seurasi toiminimen perustaminen, lukuisia selvityksiä työkkäriin, jossa laput pistettiin toimikunnan käsittelyyn, minkä jälkeen odoteltiin Monta viikkoa, minkä jälkeen työmääräni vähäisyydestä johtuen työntekoni todettiin sivutoimiseksi. Ja kun kerroin, että käyn kerran viikossa avoimen yliopiston luennolla, Sain tehdä siitäkin selvityksen, joka käsiteltiin muistaakseni samaisessa toimikunnassa.

Näiden selvitysten ohella kommunikoin ammattijärjestöni työttömyyskassan kanssa. Sain elokuulta täyden ansiosidonnaisen, sen jälkeen odoteltiin päätöksiä toimikunnasta, mistä seurasi (onneksi) ansiosidonnaisen tuen jatkuminen. Tietysti suhteutettuna palkkaani.

Tammikuun jälkeen Sain tehdä lisäselvityksen työttömyyskassaa varten, kun tarkistivat jotain prosentteja yleisesti. Maaliskuun puolivälissä Sain tehdä jälleen työkkäriin selvityksen - "Mikäli olette edelleen työnhakijana, tehkää selvitys viimeisen 6 kuukauden ajalta työmäärästä tms." Mitä se nyt olikaan. No, hain laput ja lomakkeet - Täysin Samat kuin syksyllä. Kirjoitin mitä vaadittiin ja palautin ne. Kysyin samalla, pitääkö työttömyyskassaankin tehdä uusi hakemus vai jatkuuko tuen maksu sitten vanhoilla tiedoilla ja säädöillä, kun työkkärin Arvoisa Toimikunta on antanut Päätöksensä. Ei osannut työkkärin täti sanoa.

Sillä kerralla kun palautin tuon maaliskuun selvityksen, määräsivät, että 2.4.08 pitää tulla taas käymään. Että jotain suunnitelmaa tehdään. No minä sinne marssin tänään - jonottamaan. Lopulta kysyin neuvonnan sedältä, että voinko mennä huomenna aamulla, kun olisi itsellä paremmin aikaa. Ja että mikä sen käynnin aiheena oikeastaan on, kun se jäi epäselväksi. Työnhaun uusiminen kuulemma. Että heinäkuussa viimeksi tehty jne. Jaaha. Eli siellä sitten lässytän taas, mitä aion ja haluan tehdä ja hakea. Joo, kokopäivätyötä. Joo, omalta alalta mieluiten, mutta käy muukin. Joo, olen hakenut yhtä paikkaa parin viikon sisällä ja aion hakea kahta muuta. Ei, siitä ekasta paikasta ei ole kuulunut vielä mitään, vaikka ilmoituksessa luki, että haastattelut pyritään pitämään viikoilla 15 ja 16. Ja joo, vituttaa aika hyvin, jos en pääse edes sinne haastatteluun. Ja päläpälä, hölöhölö.

Tänään soitin sinne työttömyyskassaan ennen työkkäriin lähtöä. Kysyin, että mitenkäs kun lähetin tammikuun paperit vasta maaliskuussa. Että jäivätkö roikkumaan, kun se tuen maksu siitä maaliskuun puolivälistä tai jostain katkaistiin sen selvityksen takia.
-> Ai katsotaanpas. No täällä on kyllä kaikenlaisia laskelmia niistä tammikuun luvuista tehty. Hmm... Tää on tainnut vaan jäädä laittamatta maksuun. Minäpäs pistän tämän heti eteenpäin.
-> Sehän kiva.

Hetken kuluttua puhelin soi, en ehtinyt vastata. Numero oli joku kassan vaihde tms, josta ohjasivat jollekin miekkoselle. No miekkonen se tarkensi yhtä kohtaa tammikuun lapussa ja sitten lopuksi sanoi, että ei niitä toiminimitunteja tartte siihen tuntilappuun merkitä. HÄH??? Niin, kun niitä ei lasketa palkkatuloksi. HÄH??? Ooookei... Eipä ole reiluun puoleen vuoteen ollut moisesta puhetta. Ihan kiva. Vaikka ei se asioita muuttaisikaan. Niin, miekkonen sanoi myös, että perjantaina tulee tammikuun tuki sitten tilille. Kiva, kiitos, hei.

Tsippadai. Huomenna menen aamusta sitten sinne Mikonkadulle jutustelemaan. Saas nähdä onko taas ihan uusi tyyppi.



viihdekäytävä  1

Kaveri sai töitä eduskunnasta avustajana. Sille kerrottiin, että istuu viihdekäytävässä, hehee... Käskin ruveta pitämään blogia anonyymisti ja kertoa sitten kaikki juorut karpeloiden ja kataisten ja alatalojen menoista. Ajatus herätti hilpeyttä.

Kuten herätti myös eräs blogimerkintä tänään. Ihan tosissaanko 3 sivua joku viitsinyt lähettää palautetta?? Ei helvetti.