Suojelusprkl

tauolla oleva blogini, jota kaipaan toisinaan, jossain vaiheessa ehkä palaan:)

Näytetään kirjoitukset kesäkuulta 2007.

Viikonlopun määrittely  2

Tuli tuossa puheeksi viikonlopun määritteleminen.

Itselleni viikonloppu on lauantaista sunnuntaihin, koska olen arkisin maanantaista perjantaihin töissä klo: 8-16 ja viikonloppu on yleensä sitä aikaa, jolloin normaalissa päivätyössä oleva on vapaalla. Mulla tosin usein viikonloputkin on töiden tekemistä, koska teen kahta duunia.

Miten sinä määrittelet viikonlopun?



Kuka kaipaa Anssi Kelaa?  5

Iltalehdessä kirjoitettiin Kelan Anssista ja siitä, kuinka hän on nyt pitämässä pitempää keikkataukoa, koska haluaa keskittyä fiktiivisen kirjansa kirjoittamiseen.

Mun puolesta koko tapaus saisi keskittyä pysymään pois keikkalavoilta. Tuollaisia yhden hitin tapauksia on jo ihan tarpeeksi levy-yhtiöiden palkkalistoilla. Tai no ei Kela ihan puhtaasti tuohon kategoriaan kuulu, mutta lähelle kuitenkin.

Toinen yhden "hitin" tapaus, jota en voi sietää, on Valvomo. Voin vaan kuvitella niiden opiskelijoiden reaktion, kun Valvomo on tullut heittää opiskelijaristeilylle keikkaa ja vetänyt Mikä Kesä-biisiä sen reilu puolituntia (oikeesti, näin on käynyt) kun rassukoilla ei ole mitään muuta soittokuntoista biisiä näköjään. Tai ainakaan mä en ole heidän muihin biiseihin törmännyt ja tuokin biisi sai mulle oksennuskiukkureaktion aikaan, sellainen itsetuhoinen olo tuli aina kun kyseisen biisin kuuli. Sen tähden en juurikaan ole radiota kuunnellut.

Ja pistetään loppuun vielä muutama artisti, jotka olisivat minun puolestani saaneet jäädä löytymättä:
J.Karjalainen ja Eppu Normaalit. En käsitä miksi minulla on noita kahta kohtaan näin voimakkaat antipatia. Niiden musiikki on ehkä vaan turhan mitäänsanomatonta mun makuun.

Tästä on hyvä laittaa kunnon Suomalaista musiikkia päälle: Sentenced, Kotiteollisuus, CMX, Apulanta...

Tai ehkä mä vaan olen liian "nuori" ymmärtääkseni Karjalaisen ja Normaalin edustamaa tyylilajia.


Lemmikkieläimet on hyvä kouluttaa kuriin  5

Olen päästänyt Pedon kulkemaan vapaana täällä uuden kodin pihalla. En ole vielä saanut aikaiseksi hommata aidan alaosaan mitään verkkoa, joten se on livahdellut tutkailemaan ympäristöä aika usein. Mutta joka kerta, kun menen pihalle ja huudan Petoa, niin hän säntää maukuen ja häntä pystyssä jalkojeni juureen kyöhnäämään. Kyllä se on sitten fiksu kissa:) Ihan on omistajaansa tullut x)

Ruoho ei ole vihreämpää aidan toisella puolella...
Ruoho ei ole vihreämpää aidan toisella puolella...

Ikkunoista kurkkiminen omalla vastuulla  1

Eilen katsellessani tietokoneelta Täydellisiä Naisia(joka on btw ihan helvetin hyvä tv-sarja), pelästyin kun joku koputti huoneen ikkunaa. Asun siis ensimmäisen kerroksen huoneistossa. Olin aiemmin havainnut takapihalla palloilevan kaksi penskaa, ja arvasin että he olivat koputuksen takana.
Nousin tietokoneen ääreltä ja kurkkasin ikkunasta enkä nähnyt siellä ketään. Peto oli sillä välin jo kerennyt menee ikkunalaudalle vahtimaan häntä paksuna outoa meteliä.

Naureskelin sadistisessa pienessä mielessäni, että mahtaisi poikien hymy hyytyä, kun yllättäisivät minut runkkailemasta koneen äärellä. Onneksi sentään oli siveellisesti alushousut ja t-paita päällä tuolloin, yleensä kun kekkuloin suhteellisen vähäpukeisena noihin kellonaikoihin.

Pitäisi vissiin teettää ikkunaan teksti: "Tästä ikkunasta sisällekatsominen sallitaan ainoastaan omalla vastuulla"

Tai ehkä sittenkin ostan siihen vain rullakaihtimen, pimentävän sellaisen, josta ei näe läpi:)
Ei ole helppoa "maalaisen" oppia, että Helsingissä ensimmäisessä kerroksessa asuvilla ei ole niin paljoa yksityisyyttä, kuin maalla omakotitalossa tai kerrostalon viidennessä kerroksessa asuvilla:)



Rahastuksen makua  2

Teostomaksun vielä jotenkin ymmärrän, vaikka sekin on mielestäni aivan naurettava juttu, mutta että vielä Kopiostomaksu!

Kopiostomaksu: Lupa tilata erikseen yrityksen sisäiseen käyttöön otettavia kopioita varten ja erikseen koulutus- ja konsultointikäyttöä varten.

Hei haloo. Ensin yritys maksaa kopiokoneen, siihen kopiopaperin ja vielä tulostusvärit. Aivan naurettavia maksuja ne keksii. Kai ne kohta rupeaa verottamaan työntekijöiden hiilidioksiidipäästöistäkin.


Uranvaihtosuunnitelmien karu kariutuminen  4

Damn. Mun hieno uranvaihtosuunnitelma kariutui aamulla.
Olin jo vuodenpäivät miettinyt, että menisin jonnekin kauppaan töihin, jossa myydään Veikkauksen arpoja. Olisin päivät pitkät vedellyt arpojen takana olevia viivakoodeja lukulaitteen läpi ja ostanut itselleni vain ne arvat, joissa on voitto.
Aamulla koin karvaan pettymyksen lunastaessani oman Casinon voittoa työpaikkani lähikaupasta, se kone vaatii muutakin kuin vain sen viivakoodin lukemisen, sen arvan joku tarkastuspinta pitää olla rapputettuna, ennen kuin se viivakoodinlukija "hyväksyy" sen arvan lukemisen. Tai sit se oli niin että se joku numerosarja piti manuaalisesti näpytellä siihen laitteeseen sen viivakoodin lukemisen jälkeen. Men ole nyt ihan varma.

Oli miten oli, en toistaiseksi vaihda työtehtäviäni.


Kyllästyminen kuusijalkaisiin  3

Mitä keskiverto 26v nuori nainen tekee yleensä iltaisin näihin aikoihin?
Katselee telkkaria? Juttelee ystävän kanssa puhelimessa? Surffailee netissä? On ruokakaupassa? Puuhailee kotiaskareita?

Väärin, tosin en nyt lue itseäni keskiverto 26v naiseksi, mutta minäpä tapan muurahaisia. Enkä millään helvetin ruokakauppakemikaaleilla, vaan kunnon myrkyillä. *Hullun kiilto silmissä etsii viattomia kuusijalkaisia ystäviään vain päästääkseen heidät päiviltä*

Varoitukset: Erittäin myrkyllistä.

Oliskohan tää hyvänmakuinen iltapala?