Suojelusprkl

tauolla oleva blogini, jota kaipaan toisinaan, jossain vaiheessa ehkä palaan:)

Näytetään kirjoitukset kesäkuulta 2007.


Räikkönen on ihan paska  3

En ole kauheasti formuloita seuraillut, lähinnä silmäillyt uutisotsikoita lehdissä. Viime kaudella kun Räikkönen oli vielä McLarenilla niin hän "itki" paskaa autoa ja sitä syyllisti huonosta menestyksestä (tai sellaisen kuvan ainakin sain, mitä uutisotsikoita silmäilin).

Nyt kun hän on Ferrarilla, niin eipä tuo hänen menestyksensä ole silti mitään päätä huimaavaa. Miksi syyttää autoa, kun kuski on paska! Suomalaisilla on paha tapa aina selitellä omaa epäonnistumista ihme asioilla, miksi ei voi suoraan sanoa: olen paska, en osaa ajaa autoa kovaa. Ei, kun pitää aina kehitellä tekosyitä.

Kaipa sen kärryn moottorinkin voi ajamalla hajottaa x) Oli miten oli, taisi olla McLarenin eduksi, että pääsivät Räikkösestä eroon.


Arkistoiden saldoa osa2  10

Tuossa päivällä raivailin papereita ja tuli vastaan kirje Kelalta.
Kirje on päivätty 13.4.2005

Kela pyysi minulta selvityspyyntöä Suomeen muuttamisen vuoksi.

Vastauslomakkeessa udeltiin milloin olen muuttanut Suomeen, mistä valtiosta, mikä mun syy on ollut ja olenko myöhemmin asunut ulkomailla.

Oli hieman kornia vastailla tuollaisiin kysymyksiin, koska olen muuttanut Suomeen jo vuonna 1983. Luulisi tuollaisen pikkuruisen oleellisen tiedon kulkeutuvat Kelalle, jos olen muuttanut parisenkymmentä vuotta aiemmin Suomeen ja vasta 2005-vuonna he rupeavat utelemaan mun motiiveja miksi olen tänne muuttanut.

No nyt minun tiedot ovat toivottavasti vihdoin ja viimein päivitetty Kelalle x)



En ymmärrä  4

Miten kukaan haluaa pistää hirveän sotamaalauksen naamalleen tällaisella kelillä? Tuossa kaupassa pyörähtäessä tuli vastaan nuori, kaunis tyttö, joka oli sitten päättänyt panostaa meikkaamiseen oikein urakalla. Lähinnä se näytti siltä, että joku olisi vetässy sitä turpaan.
Oli vetänyt tummanpunaista luomiväriä koko luomen alueelle ja hieman rajojen ylikin, eikä mitään havaintoa häivytyksistä tai muistakaan meikkaukseen kuuluvista piirteistä.
Meikkaamistaidottomat ihmiset pitäisi lahdata. Ja ihan oikeasti, ei tällä helteellä ole mitään järkeä meikkaa (ainakaan aamupäivästä) tuollaista raskasta ja tummaa meikkiä.
Toisaalta, kuka minä olen ketään tuomitsemaan, tehkää kuten lystää, mutta mun on sit pakko päästä purkautuu tästä inhotuksen olosta blogiini jos näen vastaavanalaisia sirkuseläimiä kaupungilla:)



Ihmisen oikeudet  3

Katsoin tuossa elokuvan "The Boondock Saints". Elokuvassa oli veljekset, jotka tappoivat "pahoja ihmisiä" ja heidän mielestään se oli ihan ok touhua.

Olen aina ollut sitä mieltä, ettei toisella ihmisellä ole oikeutta riistää toisen ihmisen elämää. Mutta mikä saa ihmisen ajattelemaan, että juuri hänellä olisi oikeus riistää toisen ihmisen elämä? Tai miten ihmiset pystyvät jossain jenkeissä olemaan kuolemaan tuomittujen viimeisen matkan saattajia, eli niitä jotka pistävät sen kuolettavan piikin kuolemaantuomitun suoneen? Eivätkös hekin syyllisty murhaan siinä missä nämä kuolemaantuomitutkin?

En vain tykkää ajatuksesta, että joillekin ihmisille suodaan erivapaus riistää jonkun toisen ihmisen elämä, mutta sitten taas toisaalta, mikä oikeus sellaisella ihmisellä on elää, joka on riistänyt viattoman ihmisen hengen?