Tyyli

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2010.

Vielä kerran: Sinkkuelämää 2  2

Sinkkuelämää 2 -elokuvassa yllätti neljä asiaa:

1. Sisustus teki suuremman vaikutuksen kuin vaatteet.
Ja vielä huhutaan, että leffalla oli 10 miljoonan dollarin vaatebudjetti!
TJEU:
Josef Frankin (Svenskt tenn) kangasta oleva sohva Carrien vanhassa kodissa (en ole tosin täysin varma. Eli ehkä Heja Sverige)
Anne Kyyrö-Quinnin Lola-ottomaani Carrien ja Bigin kodissa (se sininen, heja Finland)
T.H. Robsjohn-Gibbingsin nojatuoli Carrien ja Bigin kodissa (heja England)
http://habituallychic.blogspot.com/2010/04/sex-and-city-2-chairs-for-sale.html
Cole & Sonin Rococo Stripe -tapetti Carrien ja Bigin makuuhuoneessa. Cole & Sonin tapetteja aletaan muuten myydä Suomessakin Värisilmä-liikkeissä.
Cole & Sonin nettikauppa ja Rococo Stripe tapetti täällä: http://www.cole-and-son.com/search_results_name.asp?productname=rococo+stripe&form=4&image=submit
Täältä tarkempaa tietoa muun muassa leffan tapeteista.
http://habituallychic.blogspot.com/2010/04/sex-and-city-2-interior-design-review.html

Carrie ottomaanilla. Takana mainitsemani nojatuoli. Kuva: Warner Bros
Carrie ottomaanilla. Takana mainitsemani nojatuoli. Kuva: Warner Bros

2. Ei se ollutkaan Abu Dhabin matkailumainos

3. Miranda on hot
Nelikon parhaiten säilynyt. Etenkin leffan alun hääkohtauksessa ja Abu Dhabista lähtiessä myös puvustus on kunnossa. Jos kolmas Sinkkuelämää-leffa tehdään, kannattaa ehkä unohtaa kasvolähikset...

4. Missä laukut ja design-nimet?
Ok, näemme Moët&Chandon-pullon (ennen joivat Domppaa), Diorin paidan, Rolexin kellon, Louboutinin ostoskassin, Carrien sinisen Louis Vuittonin Epileatherin, Samanthan oranssin Hermès Birkinin ja Charlotte Yorkin Louis Vuitton Damier-matkasetin harmaana ja nimikirjailtuna: CYG (tsekatkaa aikaisemmat blogaukseni). Lisäksi vintage Dior saa äänimaininnan.
Se on aika vähän Sinkkuelämää-leffaksi! Mutta tästä en valita.

Elokuva on leffateattereissa 4.6.

P.s. Vielä se oikea rivi: Ei, kyllä, ei, ei, kyllä, ei, kyllä, ei, ei, ei, kyllä, kyllä, ei, ei, ei.


Longchampin kustomoidut kassit  2

Laukkujen personointi on kauden hitti. Longchampin nettikaupassa (kyllä, tuotteita voi tilata myös Suomeen, Ahvenenmaata lukuunottamatta) Custom bags -palvelussa voi valita laukkunsa koon, hantaakien koon, laukun värin. Kaiken kruunaa omat nimikirjaimet tai nimi (ekstrahinta kympistä pariin kymppiin).

Le Cabas -laukkua saa neljässä eri koossa (50–360 e), kymmenessä eri nahan värissä, kymmenellä erilaisella vuorikankaalla (värivaihtoehdot ovat huomattavasti vaatimattomampia kuin Louis Vuittonin palvelussa, tosin hintakin on huokeampi). Hinta isolle laukulle on 378 euroa.

Myös merkin tunnetuinta laukkua, taitettavaa Le Pliagea saa personoituna (15 eri väriä, 15 eri raitaväriä, 3 vedinmahdollisuutta ja mahdollisuus kirjailla kassiin oma nimi kolmesta eri fonttivaihtoehdosta). Personoitu iso Pliage maksaa 120 euroa.
Laukut luvataan toimittaa kolmessa viikossa. Ei vaihto- tai palautusoikeutta.
Laukkukauppa osoitteessa www.longchamp.com


Louis Vuittonin Savoir Faire  2

Eilen aamupäivällä olin Louis Vuittonin Pohjoisesplanadin liikkeessä Ruinart-lasin voimistamana seuraamassa, miten ranskalaisen luksusmatkailutuotteista tunnetun merkin laukkuja valmistetaan. Paikalla oli Louis Vuittonin Asnières'n workshopista ranskalainen käsityöläinen (opiskellut noin viisi vuotta), joka näytti miten kaikki merkin laukkujen hantaakit viimeistellään käsin ommellen. Laukkujen muut saumat taas ommellaan pääosin ompelukoneella "käsin" (ei siis automaatilla).
Tilaisuudessa käsiteltiin myös Louis Vuittonin perustamisesta – 1854 – saakka toiminutta Special Orders -yksikköä (oma ilmaisu, tiedän kuulostaa vähän FBI:n elimeltä), joka valmistaa tilauksesta kaikkea matkailuun liittyvää, esimerkiksi sikariarkkuja ja sellokoteloita. Erikoistilaukset valmistetaan täysin käsin.

Viime syksynä Louis Vuittonin Special Orders -yksikkö teki kuusi erikoistuotetta, jotka myytiin Lontoon Sothebyn huutokauppakamarissa Punaisen ristin hyväksi. Tuotteita olivat suunnittelemassa muun muassa Louis Vuittonin pääsunnittelija Marc Jacobs, maailman paras kokki? (no, ainakin sillä on ollut maailman paras ravintola) Ferran Adrià ja taiteilija Damien Hirst (muistatte hänet niistä miljoonien puntien eläin formaldehydissä -duuneista).

Maaliskuussa Louis Vuitton lanseerasi Savoir faire -kampanjan, jossa esitellään yhtiön käsityöläisten työtä. Kuvat otti Désirée Dolron, New Yorkin Guggenheimin ja Lontoon Victoria and Albert -museon seiniltä tuttu, eli taiteilija hänkin.

P.s. Helmikuussa mainitsin suosituksissani, että Louis Vuittonin Monogrammi-laukkuja saa nyt omilla nimikirjaimilla ja haluamillaan väreillä. Eilisestä lähtien palvelu on toiminut myös Suomen liikkeessä. Allekirjoittaneen suosikki: keltainen ja valkoinen raita. Mallivalikoima, johon kirjaimet saa on rajattu. Odotusaikakin vähintään kaksi kuukautta. Lisähintaa esimerkiksi Speedyyn, maailman ensimmäiseen Weekender-laukkuun, tulee pari sataa euroa.


Muotinäytös kesäkuussa

Kesäkuussa Yle Teema (kas, lukijat minä kun katson vain Teemaa ja uutislähetyksiä televisiosta;)) esittää ranskalaisen neliosaisen sarjan Muotinäytös huomenna, jossa jokaisessa 50-minuuttisessa osassa seurataan yhden muotitalon viime hetken valmisteluja ennen muotinäytöstä. Dokkarisarja on kohtuullisen tuorekin: se valmistui viime vuonna.

9.6. Sonia Rykiel ja 40-vuotisjuhlanäytös
Neuleiden kuningattaren näytöksestä voi bongata Jean-Paul Gaultierin ja Dita Von Teesen. Jaksossa opitaan myös, miten Rykielin talossa malleille valitaan huulipunat.
16.6. Jean-Paul Gaultier
Madonnan Blonde Ambition -tötteröasun isä ja Hermès'n pääsuunnittelija. Tunnetaan myös sini-valko-raitapaidastaan. Dokkarissa esillä muutakin.
23.6. Proenza Schouler
Vuosituhannen alun juhlittu amerikkalainen lupauskaksikko esittelee syyskokoelmansa.
30.6. Fendi
Turkisten taikaa. Pääsunnittelijana Karl Lagerfeld ja asemapaikkana Rooma.
Muotinäytös huomenna 9.–30.6. kello 21 Yle Teema