Tyyli

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Hermes.

Vintage-muodin huutokauppamekka

Eilen pidetyssä Suomen ja Bukowskin huutokauppakamarin ensimmäisessä vintage-muodin huutokaupassa myytiin sitten Hermès'n Kelly-laukku Ilta-Sanomien mukaan huutokauppakuluineen vähän yli 2000 eurolla. Lähtöhinta oli 800 euroa.

Tukholmassa vintage-muodin huutokaupat ovat olleet hitti jo hetken ja Briteissä on jopa yksi antiikki- ja vintage-muotiin muotiin erikoistunut "huutokauppatalo", vuonna 2003 perustettu Kerry Taylor Auctions. Sotheby'silla uransa tehnyt Taylor on huutokaupassaan myynyt muun muassa huippumalli Jerry Hallin vaatekokoelmia ja prinsessa Dianan käyttämän puvun. Muuten vuonna 2004 Kerry Taylor Auction House myi krokonahkaa olevan Kelly-laukun vuodelta 1965 4 693 punnalla.

Eilisen Bukowskin huutokaupan toteutuneet hinnat voi kurkata bukowski.fi-osoitteesta. Suosikistani Hermès'n inkkari-huivista (kohde 250), jonka hintahaarukaksi oli pistetty 90–120 euroa, maksettiin 400 euroa! Koska Bukowskilla kävi muoti kaupaksi ja tarjontaa myytävistä laukuista heidän mukaansa on, lienee ilmeistä, että vintage-muodin huutokauppa järjestetään Suomessa toistekin. Ehkä jo syksyllä?

P.s. Kurkkaa Kerry Taylorin valikoima tästä: http://www.kerrytaylorauctions.com. Seuraava huutokauppa 18.5. Maaliskuun huutokaupassa oli muuten Kate Mossin käyttämä mekko.


Muotilento  3

Terveiset ulkomaasta! Aurinko paistoi ja ulkomaalaiset olivat mukavia. Törmäsin kiintiösuomalaiseenkin.
Mutta ei siinä kaikki. Lensin kaksi viikkoa sitten Air Francen lennolla Pariisista Miamiin. Ja mikä muotilento se olikaan!
Air Francen ilmakaupasta sai ostaa Hermés-huiveja alehintaan (se oli kuukauden tarjous ja ale on suhteellista, kun huivi maksaa 242 euroa, mutta sopuhinta hienosta huivista anyways), Lacosten vöitä ja Longchampin laukkuja (ihmetelkää valikoimaa vaikka ennakkoon täällä: http://laboutique.airfrance.com). Aperatiivina tarjottiin jokamiesluokassakin samppanjaa ja omalta ruudulta sai tuijottaa muun muassa Sinkkuelämää-sarjan jaksoja. Tarjolla olivat myös Karl Lagerfeldistä tehty dokkari Lagerfeld Confidential ja Voguen kasaamisesta kertova September Issue. Elokuvavalikoimassa oli taas tarjolla Reese Witherspoonin tähdittämä Sweet Home Alabama (no, vuoden 2002 esittelevää muotia tosin) ja ysäriklassikko Prêt-à-Porter.