Tyyli

Näytetään kirjoitukset tammikuulta 2011.

Diesel tykkää Adidaksesta

Diesel on päivittänyt Adidaksen vanhaa tossumalleja. Herkullisin lienee kuvassa näkyvä amerikkalaisen tennispelaajan Stan Smithin mukaan nimetty tossumalli, jonka Diesel-versiossa on muun muassa niittejä. Ja tietenkin mallistoa on tehty joten kuten rajoitettu määrä: 10 000 kappaletta, hinnat on 120–160 euroa, Dieselin nettikaupassa ihmettely on ilmaista.
http://store.diesel.com/diesel/search/DIESEL_-_ADIDAS/uomoCF39F7E6/gender/U/collection_id/11722

Stan Smith -tossut sivulta. Kuva: Diesel/Adidas
Stan Smith -tossut sivulta. Kuva: Diesel/Adidas
Stan Smith -tossut takaa. Kuva: Diesel/Adidas
Stan Smith -tossut takaa. Kuva: Diesel/Adidas

Matoksen Graffiti-laukut  1

Presidentti Barack Obaman käsipuolesta tavattu yhdysvaltalainen matkalaukkubrändi Tumi tekee luivittonit. Graffititaiteilija (tästä sanayhdistelmästä ei Stop töhryille -projektissa tykätä) John Matos on piirtänyt Tumille neljä erilaista laukkua ja iPhone-kotelon (neloselle). Kaikkia laukkuja on tarjolla yhteensä 4000.

John Matoksen duuneja on muun muassa Brooklynissa taidemuseossa. Matos on myös piirrellyt Eric Claptonille viisi kitaraa.

Tumi-kauppaan Tumi Tag Limited Edition -mallisto tulee maaliskuussa.

Taiteilija John
Taiteilija John "Crash" Matos. Kuva: Tumi
Tumin laukkuryhmä. Kuva: Tumi
Tumin laukkuryhmä. Kuva: Tumi
Tumin laukku. Kuva: Tumi
Tumin laukku. Kuva: Tumi
Tumin Tag-iPhone-kotelo. Kuva: Tumi
Tumin Tag-iPhone-kotelo. Kuva: Tumi

Kello näkyy yhä  14

Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun ette tykänneet Seiko-blogistani (http://www.city.fi/yhteisot/blogit/heinji/115050/)...
Palataan siis kelloihin.

1. Citizen
2. Seiko
3. Rolex
4. Leijona

Siinä suomalaisten parhaiten tuntemat kellot. Suomessa myytyjen kellojen keskihinta on 200 euroa, mutta eniten Suomessa myydään alle 50 euron kelloja. Kaksi prosenttia Suomeen saapuvista kelloista maksaa yli 2000 euroa. 2000 euroa ja sitä kalliimmat kellot lasketaan kellovalmistajien tilastoissa kalleimpaan hintaluokkaan. Mutta onko yli 2000 euroa maksava kello automaattisesti luksuskello? Siitä tuntui olevan montaa mieltä? Jos ei, mikä on luksuskello?

Monella tuntui olevan jotain Rolexia vastaan. Mielestäni se on hieman ysäriä. Ostakoot Rolexin, jos siitä tykkää. Joidenkin kelloasiantuntijoiden mukaan Rolex säilyttää parhaiten arvonsa. Esimerkiksi Bukowskin Vintage&Fashion-huutokaupassa oli tarjolla Rolexeja. Joku muistaa (tuskin te miehet kuitenkaan), että Sinkkuelämää 2 -leffassa Carrie antoi Bigille vuoden 1968 Rolexin (Me and you - just us two..päläpäläpää)
Ja kuten kaikki arvaavat/tietävät Rolex on maailman kopioiduin kello, heti kakkosena Patek Philippe.

Kellokopioijat ovatkin luksuskellovalmistajien piina: jokakeväisillä Baselin kellomessuilla käydään kuulemma paljon vaklaamassa uusimpia malleja. Asiantuntijoidenkin on nykyään vaikeaa erottaa aitoa ja feikkiä silmämääräisesti. Myös kelloja, josta osa on aitoja osia, osa feikkiosia, on markkinoilla nähty.

Vielä swissmadesta. Joidenkin viisariviisaiden mukaan suositushinnaltaan alle 800 euron kello ei todennäköisesti ole kokonaan Sveitsissä tehty.
Swiss made -leiman saamiseksi riittääkin vain se, että riittävän suuri osa työstä (joka määritetään työn arvona) on Sveitsissä tehty.
Kas jotenkin näin: Kelloa tehdään halvassa maassa 20 tuntia à 2 euroa tunti. Sitä viimeistellään Sveitsissä tunti à 30 e tunti ja kas 43 prosenttia kellosta on Sveitsissä tehty.

Ja vielä se oma ketunhäntä kainalosta. Blogaajan suosikki: Cartierin Santos.

Areena on vapaa!


Näkyyks kello?  11

Viime vuonna Japanin markkinoilta esimerkiksi Yhdysvaltoihin laajentanut Seikon luksuskellomallisto Ananta (sanskritiksi päättymätön) tulee myös Suomeen ja Tampereelle J.I. Wahlebergin kellosepänliikkeeseen.
Suomessa kaupan on yksitoista mallia, joista viidessä on Spring Drive -koneisto, joka on äänetön ja jossa on liukuva sekuntiosoitin.
Muotoilu on saanut inspiraationsa Katana-samurai-miekoista.
Kaikkien kellojen kiillotuksesta vastaavat neljä siihen vartavasten palkattua miestä.

Halvempi malli: 3700 e

Seikon Ananta-kello , 3700 e Kuva: Seiko
Seikon Ananta-kello , 3700 e Kuva: Seiko

Kallein malli: 5500 e

Seikon Ananta-kello , 5500 e Kuva: Seiko
Seikon Ananta-kello , 5500 e Kuva: Seiko