Tyyli

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2011.

Abercrombie & Fitchia JC:stä  5

Hyvännäköisistä myyjistään ja yökerhovalaistuksestaan tunnettu amerikkalaisketju Abercrombie & Fitch myy tuotteitaan Suomessa Stockmannin One Wayn lisäksi nyt myös JC:ssä.
Ensimmäinen erä tuli uunista ulos helmikuussa, toinen tulee kesäkuussa.
A&F-varustetut liikkeet ovat seuraavat:
Helsinki: Forum, Kamppi, Itäkeskus, Espoo: Sello, Vantaa: Jumbo, Raisio: Mylly, Tampere: Koskikeskus, Vaasa
Lähin A&F:n oma liike on muuten Kööpenhaminassa.

P.s. Tunnistat sen hirvivaroituksesta rinnuksessa!

Aberin logo on hirvi.
Aberin logo on hirvi.

Hely-Rosberg

Äf ykkösten suomalaistoivo Nico Rosberg pistää autolla koreaksi ja ryhtyy saksalaisen Thomas Sabon korumalliksi. Se tarkoittaa sitä, että Nicon ajohaalareissa nähdään Sabon logo ja että Nico käyttää koruja töissä ja vapaa-aikanaan. Mainoskuvissa (miksi muuten formulasankarit ovat mainoskuvissa aina poikkeuksellisen hyvännäköisiä?) hänellä on yllään lempparihilut Sabon valoikoimasta. Myös Katy Perry on Sabo-kasvo.

Nico koruissa. Kuva: Thomas Sabo
Nico koruissa. Kuva: Thomas Sabo

Aaah Ed! (ja Red Bull)

Prep pop up -kauppa. Kuva: Tommy Hilfiger
Prep pop up -kauppa. Kuva: Tommy Hilfiger
Prep pop up -kauppa. Kuva: Tommy Hilfiger
Prep pop up -kauppa. Kuva: Tommy Hilfiger
Prep pop up -kaupan valikoimaa. Kuva: Tommy Hilfiger
Prep pop up -kaupan valikoimaa. Kuva: Tommy Hilfiger

Torstaina ilmestyvässä City-lehdessä on kirjoittamani juttu vaateguru Tommy Hilfigeristä. Haastattelun tekemisen yhteydessä olin Lontoossa Hilfigerin prep pop up -kaupan avajaisissa. Feikkipuutarhatunnelmissa kysäisin samalla tekonurmella viihtyvän Gossip Girl -tähdeltä Ed Westwickilta hänen vinkkejään prep-pukeutumiseen (tyyli viittaa yhdysvaltalaisia yksityiskouluja käyvän luokan laifstailiin). Ja näin ne kuuluivat:
"Vahvat värit, tsäpäkät kengät ja selkeät leikkaukset."

Ed Juorutytöstä, eiku Gossi Girlistä. Kuva: Tommy Hilfiger
Ed Juorutytöstä, eiku Gossi Girlistä. Kuva: Tommy Hilfiger

Juhlissa kävi myös Rollari Ron Wood, jonka omasta vaatemerkistä on juoruttu netissä. Näissä bileissä Ron kuitenkin vain tyytyi juomaan Red Bullia ja olemaan kuvattavana.
Maailmankiertueella oleva kauppa avaa perjantaina Tukholmassa Kuninkaanlinnan edustalla.

Ron Wood ja Tommy. Kuva: Tommy Hilfiger
Ron Wood ja Tommy. Kuva: Tommy Hilfiger

P.s. Suosikkini kaupan valikoimasta ovat merimiessolmumalliset sini-punaiset (täydelliset vaikka uudelle hallitukselle) Know your knots -kalvosinnapit


Sexsexsexsexsexsexsexsexandsomecity  3

Miehiä tulee ja menee, mutta Sinkkuelämää-sarja on ikuinen. Huhtikuun lopussa Sinkkuelämää-sarjan äiti Candace Bushnell julkaisi Yhdysvalloissa toisen Carrie Bradshaw'n nuoruudesta kertovan kirjan. Suomessa se ilmestyy lokakuussa ja julkaisija on Tammi. Carrien nuoruuden ensimmäinen (Carrien nuoruusvuodet) osa ilmestyi englanniksi ja suomeksi viime vuonna, ja nyt sitä saa pokkarina.
Kirjallisuuden mestariteoksia nämä eivät ole, mutta kelpoja ajankuvia. Yhdyvaltalaisarviotkin ovat olleet lähes helteen puolella. Eikä viihdearvoa sovi vähätellä. Carrien nuoruusvuosia luki ihan mielellään, vaikka omista "lukiovuosista" on jo liikaa aikaa. Lukukelpoista siis. Tosin ehkä vähän ihmettelen yli kolmekymppisiä naisia, jotka lukevat Carrien nuoruudesta muun kuin työn vuoksi (tai väittävät näin tekevän;)).
Carrie on muuten nyt elänyt jo 15 vuotta. Aika hyvin fiktiiviseltä hahmolta.

P.s. Molempien kirjojen amerikkalainen kansiversio on muuten huomattavasti hauskempi vai mitä sanotte?
http://www.candacebushnell.com/books.html
P.s.s. Kuvassa kirjailija nuorena

Candace Bushnell nuorena.
Candace Bushnell nuorena.
Carrie on päässyt New Yorkiin.
Carrie on päässyt New Yorkiin.
Oh my baby. Carrien ekat vuodet. Ei sentään baby-ajat.
Oh my baby. Carrien ekat vuodet. Ei sentään baby-ajat.

Vinkkejä kesällä naiville (ja myös naiiville)  2

Kuten vakkarilukijani tietävät/tietää (hei, äiti!) (vanha vitsi, mutta niin on hänkin) olin työmatkalla Lontoossa haastattelemassa Tommy Hilfigeriä (se, jonka kolmivärinen leima teillä on paidassanne).
Haastattelun lisäksi ehdin ostaa hammasharjan, hiusharjan ja uusimman britti-Grazian, jossa käsiteltiin seikkaperäisesti Katen ja Willsin häitä.
Poimin teille kesähäihinne muutaman tipsin.
- William lähetti Katelle hääaamuna Katen sviittiin lähetillä rakkauskirjeen. (kustannus sinulle, mies, noin 20 e)
- Morsian kostutti kielenkärjellään ennen vihkimistä Pol Roger -samppanjaa (voit toki ottaa vähän enemmän, kun kerran olet tilannut sen pullon, et ole kuninkaallinen ja sulhanenkin näyttää paremmalta. 0,75 cl 45,90 e)
- Ennen kirkkoon menoaan morsian myös luotti muodikkaaseen kemialliseen joogaan ja tiputti tipan Rescue Remedya kielelleen (voit myös rauhoittua tällä, jos tuli juotua hieman liikaa edellistä rentouttavaa. Sitä saa Whole Foodista Yhdysvalloista.)
- Kirkko koristeltiin muun muassa kolmellakymmenellä Jo Malonen kynttilällä. Tuoksuina Grapefruit ja Orange blossom (Jos haluat kokeilla 260 punnan hintaista 2,5-kiloista savumerkkilaitetta: http://www.jomalone.com/templates/landing/candles.tmpl?ngextredir=1)
- Häävastaanotolla tarjolla oli myös prinssin suosikkia Chocolate Biscuit Mc Vitie's -kakkua. (Ihan totta. Mikä kuninkaallinen maku! Jos kaikki rahat menivät jo kynttilöihin, Mc Vitie'sin Digestive-keksitkin ovat ok)

Hyvää häätä!

Toukokuun Grazia. Mun kuvaa!!!!
Toukokuun Grazia. Mun kuvaa!!!!

Tule kanssani kylpyyn katsomaan tv:tä  11

Apinakin tietää, että kuntosaleilla voi juostessaan katsella televisiota ja että joidenkin autojen takapenkillä voi seurata vaikka piirrettyjä. Olen parin viikon aikana törmännyt televisioon kahdessa uudessa paikassa.

Kampaaja
Helsinkiläisen Clippany Hairin kampauspöytien yhteydessä on televisioruudut. Pahimmillaan kolme tuntia kestävän raidoitus/leikkaus/kampaus-operaation aikana voi seurata vaikkapa hieman vaativampia leikkauksia omalta Greyn anatomia -boksiltaan.
http://www.clippanyhair.fi/

Hotellin kylpyhuone kylpyammeen yhteydessä
Vierailin viikon päätteeksi Lontoossa, jossa majoituin uuteen Corinthia-hotelliin Thames-joen varrella. Siellä kylpyhuoneissa oli ammeen yhteydessä telkku. Mutta sori vaan, ihan niin kauan en jaksa lämpimässä vedessä lillua, että katsoisin edes Pyhimyksen loppuun.

Corinthian kylppäri
Corinthian kylppäri

Mielenkiintoista, että televisio levittäytyy aikana, jolloin yhä harvempi meistä länsimaalaisista katsoo varsinaista televisiota. Yhdysvalloissahan vastaanottimien määrä kääntyi ensi kertaa laskuun 20 vuoteen (kertoi HS). Suomessakin telkuttomien talouksien määrä on lisääntynyt.

Oletteko te törmänneet televisioon jossain mielikuvituksellisemmassa paikassa? Oliko kokemus hyvä vai huono?


Nyt puhuu äiti  22

Pyysin äitiäni kirjoittamaan ajatuksiaan äiteydestä.

"Lapsilleni:

Kukaan meistä ei ole syntynyt valmiina ihmisyyteen, ja sen tähden teillä on oikeus olla keskeneräisiä, ongelmallisia ja oppia vailla.
Teillä on oikeus tunteisiinne ja ajatuksiisi – luovathan ne perustan henkiselle kasvulle. Ennen kaikkea teillä on oikeus hyväksyntään ja itsenne kohtaamiseen juuri sellaisena kuin olette.

Toivon, että olette huomanneet, ettei onnellisuus ole jotain, jota voi pitää kädessä tai vaikkapa laittaa taskuun tai kirjahyllyyn. Onnellisuus asuu sydämessänne ja kulkee mukananne kaikkialle. Onnellisuus ei ole tila, vaan tapa suhtautua asioihin.

Ongelmien keskellä olen aina sanonut: “Tästä seuraa jotakin hyvää, ja näin on tarkoitettu tapahtuvaksi”.

Toivon, että uskoisitte vaikka epäily valtaisi mielenne. On rauhoittavaa muistaa, että “minulla on rohkeutta, viisautta ja voimaa selvitä tästä kaikesta, ja olen taas valmiimpi kohtamaan elämäni uudelleen ja uudelleen".
Muistattehan, että toisinaan kaikkein rakkaimmat lahjat ovat melko rumassa lahjapaperissa. Älkää antako sen hämätä.

Muistattehan, ettei itsetuntonne ja ihmisarvonne ole kiinni siitä, mitä te teette tai saatte aikaan. Olette arvokkaita ja ainutlaatuisia ihmisiä.

Toivon, että olen antanut lapsieni kertoa toiveensa ilman torjuntaa; "ei se nyt käy, se on järjetöntä, mahdotonta, tyylitöntä, epäterveellistä, vaarallista, lihottavaa, likaat kätesi, sotket sohvan, ei sellaista ole tapana tehdä, kunnon ihmiset eivät teen niin, kiltit tytöt, reippaat pojat eivät tee niin."
No varmasti olen joskus sanonut myös näin, mutta kaiken kasvun keskellä toivon, että olen kuunnellut teitä.

Rakkaudella Äiti"

Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille !


Sveitsissä jopottaa  8

Suomalainen Riikka Koski on avannut viikoksi Jopo pop up -kaupan Genevessä. Pop upin sulkeuduttua pyöriä kaupataan Urbanbikestore.comissa.
Usko Jopoon syntyi, kun Sveitsissä asuvan suomalaispariskunnan Jopot herättivät kaupungilla pyöriessään huomiota. Ostopaikaakin kyseltiin.
Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Jopoa myydään näin suurissa erissä ulkomailla. Riikan Jopo-varastossa on 200 pyörää.

Riikka toi Jopon Sveitsiin.
Riikka toi Jopon Sveitsiin.
Jopo Sveitsiin. Kuva: Jopo
Jopo Sveitsiin. Kuva: Jopo