Tyyli

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Vuitton.

Kannattaako tyyris laukku?  3

Viime toukokuussa kiikutin yhdeksän ja puoli vuotta vanhan (kohtahan se tulee jo murrosikään!) Louis Vuitton Noe-laukkuni korjattavaksi. Tukholmasta aikoinaan kiikutettu laukku repsotti alapäästä, mutta olin ollut siihen hyvin tyytyväinen. Alunperin samppanjapullojen kanteluun tehty Noe Epileather -laukku jaksoi taakkanaan hyvin kirjapainoitteisen korkeakoulututkinnon oppimateriaalin ja lähes päivittäisestä käytöstä huolimatta se on kestänyt paremmin kuin siihen melkein aina tungetut Mac Bookit (taidan kirjoittaa koneella numero 4;)). En tiedä, mitä tuo viimeksi mainittu kertoo minusta. Ei varmaan mitään hyvää.
Olin valmis satsaamaan alunperin vissiin noin 1000 euron hintaisen laukun korjaamiseen jopa 300. Heinäkuussa sain kuitenkin soiton: laukku on valmis, eikä se maksanut mitään. Syytä ilmaiselle korjaukselle ei kerrottu. Pariisin ateljee kuulemma tekee silloin tällöin tällaisia päätöksiä. Oletan, että luiskalaisten mielestä pohjan olisi pitänyt kestää kauemmin (Kun laukku tuodaan "hoitoon", kysytään sen ostopaikka ja -aika).
Korjatun laukun mukana tuli uusi laukkupussi. Laukun sisällä oli tervehdys otsikolla Louis Vuitton has the pleasure of Returning your Repaired Product.
Käyttänen laukkua seuraavat 10 vuotta. Harva laukku olisi jaksanut edes tähän asti yhtä ehdan näköisenä. Tähän ostokseeni olen siis hyvin tyytyväinen.
Jos ei ole Victoria Beckham -wanna or could be, kuinka paljon teidän mielestänne kannattaa satsata laukkuun?

Korjaustervehdys
Korjaustervehdys

Nimmari lakanaan, kiitos  3

Hyvää hellettä! Seuraa blogini Strömsö-osuus. Tänään nimittäin käsittelemme käsitöitä. Tosin käsitöitä, jota voisi valmistaa myös teollisesti.
Tässä blogissa on käsitelty tänä keväänä muun muassa Louis Vuittonin ja Longchampin laukkuja, joita saa omilla nimikirjaimilla. Jättekiva (remember Strömsö)!
Mutta ainakaan vielä toistaiseksi villitys ei ole levinnyt sisustukseen.
Missä viipyvät lakanat ja pyyhkeet omilla nimikirjaimilla? Tai aterimet?
Eikä kirjailun tarvitse olla mikään koukero. Se sopii hyvin vaikka "moderniin" Marimekon pyyhkeeseen, kuten kuvasta, jossa ovat poikani ja minun nimikoidut mökkipyyhkeet, näkyy. Nimikirjailua ja ja kirjainlapun ompelua ei ole suorittanut Mika Ihamuotila & co, vaan äitini.
Ja kyllä, ostaisin myös ko. palvelua, mikäli sitä olisi tarjolla.
Mihin kotikamaan sinä ostaisit nimmarisi? Muita ideoita kuin pyyhkeet, aterimet ja lakanat?

Pojan pyyhe.
Pojan pyyhe.
Heinin pyyhe.
Heinin pyyhe.

Louis Vuittonin Savoir Faire  2

Eilen aamupäivällä olin Louis Vuittonin Pohjoisesplanadin liikkeessä Ruinart-lasin voimistamana seuraamassa, miten ranskalaisen luksusmatkailutuotteista tunnetun merkin laukkuja valmistetaan. Paikalla oli Louis Vuittonin Asnières'n workshopista ranskalainen käsityöläinen (opiskellut noin viisi vuotta), joka näytti miten kaikki merkin laukkujen hantaakit viimeistellään käsin ommellen. Laukkujen muut saumat taas ommellaan pääosin ompelukoneella "käsin" (ei siis automaatilla).
Tilaisuudessa käsiteltiin myös Louis Vuittonin perustamisesta – 1854 – saakka toiminutta Special Orders -yksikköä (oma ilmaisu, tiedän kuulostaa vähän FBI:n elimeltä), joka valmistaa tilauksesta kaikkea matkailuun liittyvää, esimerkiksi sikariarkkuja ja sellokoteloita. Erikoistilaukset valmistetaan täysin käsin.

Viime syksynä Louis Vuittonin Special Orders -yksikkö teki kuusi erikoistuotetta, jotka myytiin Lontoon Sothebyn huutokauppakamarissa Punaisen ristin hyväksi. Tuotteita olivat suunnittelemassa muun muassa Louis Vuittonin pääsunnittelija Marc Jacobs, maailman paras kokki? (no, ainakin sillä on ollut maailman paras ravintola) Ferran Adrià ja taiteilija Damien Hirst (muistatte hänet niistä miljoonien puntien eläin formaldehydissä -duuneista).

Maaliskuussa Louis Vuitton lanseerasi Savoir faire -kampanjan, jossa esitellään yhtiön käsityöläisten työtä. Kuvat otti Désirée Dolron, New Yorkin Guggenheimin ja Lontoon Victoria and Albert -museon seiniltä tuttu, eli taiteilija hänkin.

P.s. Helmikuussa mainitsin suosituksissani, että Louis Vuittonin Monogrammi-laukkuja saa nyt omilla nimikirjaimilla ja haluamillaan väreillä. Eilisestä lähtien palvelu on toiminut myös Suomen liikkeessä. Allekirjoittaneen suosikki: keltainen ja valkoinen raita. Mallivalikoima, johon kirjaimet saa on rajattu. Odotusaikakin vähintään kaksi kuukautta. Lisähintaa esimerkiksi Speedyyn, maailman ensimmäiseen Weekender-laukkuun, tulee pari sataa euroa.