Tyyli

Näytetään kirjoitukset helmikuulta 2010.

Sisustusta på svenska

Käväisin viikonloppuna Tukholmassa NK:n tavaratalossa, jonka sisustusosasto uusiutuu kevään aikana. Paikallaan olivat jo petivaatteet ja sisustustekstiilit, muun muassa Gant, Lexington, Kenzo, Ralph Lauren.
Uutena kolmannessa kerroksessa on aloittanut ruotsalainen New Haven. Kalusteita ja sisustustarvikkeita Uuden Englannin tyyliin. Merkillepantavaa olikin, että ruotsalaiset tuntuvat olevan yhä amerikkalaistyylisen sisustuksen pauloissa.
Sisustusosaston muita merkkejä ovat muun muassa Mulberry, Fritz Hansen, Tom Dixon, Day Birger & Mickelsen ja Missoni Home ja suomalainen Hanna Korvela.
Mielenkiintoisin osasto kerroksessa oli NK inredning. Osastolla myytiin hieman kokeilevampia sisustustuotteita, muun muassa kaupan oli kirjaimen muotoinen kirjahylly (eri kirjaimia, pokkarikoon kirjoille, merkki Read?). Osaston ihastuttavimmat tuotteet olivat tuolit ja pöydät, jotka näyttivät olevan tehdyn kierrätyslaudasta sekä Mooin sikamallinen tarjoilupöytä (noin 1700 euroa, heh). Tsekatkaa sika täältä:
http://www.ambientedirect.com/en/brands/moooi/moooi-pig-table.html
Ja NK:n sisustusosaston valikoima:
http://www.nk.se/sv/nk-stockholm/avdelningar/nk-inredning/?cat=7


Huippumalliksi Benettonin mainokseen

Benetton etsii helmikuusta 2010 tavallisia ihmisiä syksy-talvi-mainoskampanjansa nuoriksi kasvoiksi. Tiedote puhuu nuorisosta, ja hieman hämäräksi jää ikäraja. Yleensähän nuorisosta puhuvat ihmiset, jotka eivät itse sitä ole.
Anyways, näin homma toimii: esittele internetin casting-tilaisuuksissa oma tyylisi videoilla tai valokuvilla ja paljasta asiat, jotka tekevät juuri sinusta ainutkertaisen. Kuvia ja videoita voi vapaasti ladata benettonpistecomiin. Verkkoyhteisö äänestää helmi-maaliskuun ajan suosikkejaan, mutta erillinen tuomaristo valitsee 20 finalistia Benettonin syksy-talvimainoskampanjan kuvauksiin New Yorkiin. Kampanjan kuvaaja ja luova johtaja on brittiguru, V Manin, Giorgio Armanin, Top Shopin Dazed & Confusedin, Voguen ja Louis Vuittonin kuvia ottanut Josh Olins.


Parhaat tuoksut ever?  13

Viimeisen kymmenen vuoden ajan olemme saaneet ihmetellä useita uusia tuoksuja vuosittain. Mutta joskus vanha tuoksu on parempi kuin pussillinen uusia. Tässä kaikkien aikojen hittilistani.
1. Chanel: Cristalle
Ihanan sitruunainen, mutta silti seksikäs. Syntynyt 1974. Hyasinttia, jasmiinia, bergamottia...
2. Calvin Klein: Eternity
1990-luvun alussa tätä käyttivät kaikki. Ja syystä. 1988 lanseerattu tuoksu sisältää mandariinia, kieloa, freesiaa, salviaa.
3. Yves Saint Laurent: Yvresse
Champagne-nimellä aloittanut huikean tyylikäs, stydi muttei raskas tuoksu lanseerattiin 1993. Yvresse tarkoittaa suomeksi päihtymystä. Luvassa nektariinia, anista, minttua, ruusuja ja vaniljaa.
4. Cacharel: Noa
1999 lanseerattu ja 2009 uudelleen lanseerattu freesi, mutta naisellinen tuoksu. Myskiä, korianteria, kahvin papua.
5. Lolita Lempicka: Le Premier Parfum
Ranskan myydyin tuoksu vuosituhannen vaihteessa. Ei päässyt Suomessa oikeuksiinsa levinneisyydessä. Muratti, anis, orvokki ja vanilja.
6. Issey Miyake: Eau d'Issey
1990-luvun lopun hitti. Syystä. Vesituoksujen isä ja äiti. Lootusta, ruusuvettä, pionia.
7. Thierry Mugler: Angel
Karkkituoksu! Sisältää muun muassa hunajaa ja suklaata.
8. Escadan kesätuoksut
Joka vuosi uusi. Silti erittäin onnistunut.
9. Cacharel: Anaïs Anaïs
1980-luvun teinisuosikki, ja anishitti on oikeasti hyvä kun ei suihki kaikkea kerrallaan. Ruusua, liljaa ja santelipuuta.
10. Dolce & Gabbana: Light Blue
2001 lanseerattu hitti, joka on jatkuvasti 10 myydyimmän tuoksun joukossa. Sitruunaa, omeenaa, jasmiinia.
Mitkä ovat teidän suosikkejanne? Tiedän, että monen hittilistalla roikkuvat Lancômen Trésor ja Kenzon Flower by Kenzo.


Sonia Rykiel pour H&M -neulekokoelma paljastuu  2

Yhdeksäs päivä helmikuuta eli ensi viikon tiistaina Sonia Rykielin H&M:lle suunnittelema neulekokoelma on ihmeteltävänä hm.comissa. Jotain vihiä neuleista on toki jo saatu mainoksista ja pressikuvista. Tämän blogauksen yhteydessä olevat kuvat ovat neulemalliston (ja jo kaupoissa olleen aluvaatemalliston) lanseeraustilaisuudesta Pariisista viime joulukuulta.
20. päivä helmikuuta kaupoissa oleva naisten neulekokoelma sisältää Cityn vakoilun mukaan ainakin kymmenen erilaista neuletta.
Suosikkini on tuo ykköskuvan kelta-valko-raidallinen paita vasemmalla. Entä sinun?

Kuva: H&M
Kuva: H&M
Kuva: H&M
Kuva: H&M
Kuva: H&M
Kuva: H&M