Nestearska ajattelee

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2007.

Joulukalenteri: Joutuvatko possut... - osa 15.  1

15. luukku:

Sikapossu oli varma, että savupiipullekin pitäisi tehdä jotain, koska sieltäkin saattaisi joku tunkea sisään. Possu kahmaisi kainaloonsa kolme lautaa ja haki tikkaat, joita pitkin kiivetessään se huomasi, että taivaalta tippui jotakin kummallista sen kärsälle. Kesti hetken, ennen kuin sikapossu muisti, mitä tuo valkoinen ja hötöinen aine oli. - Lunta!


Joulukalenteri: Joutuvatko possut... - osa 14.  4

14. luukku:

Saatuaan mielestään tarpeeksi tölkkejä kasaan, sikapossu alkoi peittää ikkunoitaan laudoilla ulkoapäin. Se kiersi taloa vähitellen ympäri ja koputteli ja naputteli. Päässään sillä oli nykyään kaksi myssyä ja sorkissa kolmet töppöset. Kun possu sitten vihdoin sai lautaurakkansa tehtyä, se seisoi pihalla ja tuijotti kulmat kurtussa savupiippua.

***

Joo. Tarjottiin töitä. Peräti yhdeksi päiväksi viikossa... Oman alan hommia ja vieläpä erikoistumiskoulutukseni mukaista. Asiassa on vaan pari muttaa. Ensinnäkin, paikka on Tampereella ja matkakuluja työnantaja ei korvaa. En ole opiskelija tai muukaan erityistapaus, joten niitä junailukuluja sitten riittäisi. Toiseksi, palkka olisi 22 euroa per 60 minuuttia eli alle palkkaluokituksen. Sanoin kuitenkin olevani kiinnostunut, juurikin kokemuksen takia. Kuulostin kuulemma oikein lupaavalta ja he palaavat asiaan.

Puoliksi toivon, etten saa hommaa, koska se tietää varmaankin ansiosidonnaisen tuen loppumista. Puoliksi toivon, koska tarvitsen työkokemusta juuri tällä menetelmällä. No. Se selvinnee sitten piakkoin.

Flunssa-tai-mikä-tää-nyt-sit-on jatkuu. Viikon ollut kuumeinen olo, on-off-tasolla. Tekisi mieli vaan nukkua. Kuitenkin töissä on jaksanut olla, enkä ole edes lapsukaisille hermostunut. Tänään olisi illalla pikkujoulut, mutta alkaapi kunto loppua. Parin tunnin päästä on muutama oppilas. Päätän sen rupeaman jälkeen, jaksanko pikkuilla.

Pitäisi etsiä jostain varvassukat. Veli haluaa lähettää kaverilleen johonkin ulkomaille. Sitäkin metsästystä pitäisi hieman suorittaa lisää.

Jos menisi suihkuun ja pukisi.

***

Pari minuuttia tämän merkinnän jälkeen Tampereelta soittivat. "Me sovittiin sen toisen ehdokkaan kanssa, että hän tulee, kun saa matkoista sen 50% alennusta." Niinpä niin. Olisin vaan pitänyt suuni kiinni siitä asiasta. Mutta eipä nyt sit tule niitä paperihommia enempää.



Joulukalenteri: Joutuvatko possut... - osa 13.  3

13. luukku:

Kun oli kulunut kuukausi ensimmäisestä kylmästä aamusta, possu alkoi kerätä herne- ja paputölkkejä. Niitä kertyi varaston joka nurkka, vintin joka kolkka ja keittiön kappien kulmat täyteen, kun lammas kantoi tölkkejä ystävälleen ja läheisen kaupan setä toi oman osuutensa.

***

Tänään on Lucian päivä. Haluaisin nähdä kulkueen Aleksilla, mutta eipäs se nyt onnistu, kun oon töissä. Sangen harmillista. Flunssa olisi edelleen tarjolla, who wants it? Samoin toi kitalaki saisi kiitos mielellään parantua jo.


Joulukalenteri: Joutuvatko possut... - osa 12.  2

12. luukku:

Kului päivä, kaksi päivää ja pian kokonainen viikko. Sikapossu ja lammas miettivät melkein joka päivä, millä selvitä tästä joulusta. - Jos matkustaisin muualle, possu ehdotti. - Ei se kannata. Kuulin, että eräs possu lähti Kiinaan ja piiloutui suuren muurin torniin, mutta silti se ei välttynyt punaiselta kirjeeltä, lammas tyrmäsi sikapossun ehdotuksen. - Ei sitten..., possu huokasi.


mental notes  4

Muista:

- Kiukutella, kun et ole mies ja suorittanut asevelvollisuutta, minkä vuoksi et ole kelvollinen hakemaan erästä loistavaa työpaikkaa.

- Soittaa ja kysyä jäsenmaksusta, kitise samalla osoitteenmuutoksesta ja lehdistä joita ei ole tullut.

- Lähetä tukihakemus nro 3.

- Lähetä tiedotteet.

- Varaa pyykkivuoro päivälle äks.

- Vastaa kahteen sähköpostiin.

- Laita kevään koulutukset kalenteriin.

- Ilmoittaudu improkurssille.

- Ota selvää talvileiristä, ilmoittaudu jos mahdollista.

- Käy työkkärissä kertomassa, että työmäärä on pysynyt samana.

- Osta keikkapaita sunnuntaiksi.

Mitähän muuta...

- Mene luennolle äläkä lusmua, pyydä joltain viime kerran muistiinpanot, kysy myös monisteista.

***

That's it.

***

- Käy joskus Mental Wearin myymälässä.


Joulukalenteri: Joutuvatko possut... - osa 11.  2

11. luukku:

Sikapossu ja lammas sopivat tapaavansa seuraavana päivänä possun luona. Sikapossu riuhtoi vaatteet rivakasti takaisin ylleen ja paiskasi pipon päähänsä. Se hyvästeli lampaan ja lähti ulos, kävelemään kohti kotiaan.

***

Pari oppilasta kysyi multa lauantaina, että eikö mulla ole flunssaa. Heillä itsellään oli, karmea räkätauti. Niin. Nyt mullakin on, kun pärskivät mua päin. Jeejee, töihin.