Nestearska ajattelee

Näytetään kirjoitukset kesäkuulta 2008.
Seuraava



sakko! - vol.2  7

Jonkin aikaa sitten kerroin mummelista, joka huusi mulle sakoista ja punaisista valoista Hakaniemessä.

Sunnuntaina kävelin samasta kohtaa kadun yli kaverin kanssa, tosin toiseen suuntaan. Valo oli punainen, mutta autoja ei tullut mistään suunnasta, joten katsoimme tilanteen sallivan tien ylityksen. Päästyämme tien toiselle puolelle, eräs semi-papparainen sanoi kovaan ääneen: "Tytöt taitaa pitää punaisesta! Se on sakkojen paikka."

Että näin :)


kansallismuseum  4

Sinne pääsee tiistaisin maksutta klo 17.30-20.00 ja käytettiin kaverin kanssa tilaisuus tänään hyväksi. Pari tuntia meni nopeasti kiertäessä ja olisi mennyt kauemminkin, jos ei olisi väsyttänyt :) Mielenkiintoisin osuus oli ehkä 1900-luku. Varsinkin koululuokaksi lavastettu osa eräästä huoneesta, jossa oli presiis samanlaiset pulpetit kuin esimerkiksi mulla ekalla ja tokalla. Kolmannesta eteenpäin oli erilaiset...

Jatkan myöhemmin. Nyt ei osaa koota oikein ajatuksia.

Aamulla voisi lisätä pari kuvaa.


jei  3

Hra soitinkorjaaja oli soittanut aamusella ja kysyi, jos voisin Jo Tänään viedä soittimeni hänelle :D Toki vien. Piti vaan hieman putsailla sitä, ettei ole ihan niin surkean näköinen mitä se oikeasti on. Joopajoo. On se tuon nähnyt jo kerran, tietää mitä odotettavissa. Paitsi että suukappaleen korkki on paskana. Ja jalasta yksi ruuvi. Ja tyynyt.

Että semmosta. Korjaamovisiitin jälkeen syömään ja puoli kuudelta Kansallismuseoon, kun sinne pääseepi maksutta silloin...


kluuvi, haapaniemi, kamppi  3

Yksi kolmesta on ylityöllistetty, kahdessa pyöritellään peukaloita.

Kyse on tietenkin työvoimatoimistoista.

Korkeakoulutetut käyttävät Kluuvin (eli Mikonkadun) palveluita. Ja koska kaikenlaisilla opettajilla alkoi tässä ihan juurikin loma, oli odotettavissa jonoa siihen toimipisteeseen. Istuin puoli tuntia ja juttelin kaverin kanssa puhelimitse. Kävin hakemassa vähän evästä ja niiden kera jonottelin vielä reilun tunnin. Kaikkiaan taisin selvitä koko hommasta kahdessa tunnissa. Kun saavuin paikalle, oli vuorossa numero 111. Minä sain numeron 171.

Siinä muutama odottelija keskusteli toiminnan järjettömyydestä. Yksi oli käynyt Haapaniemen pisteessä, jossa ei voitu mitenkään palvella. Jonoa ei siellä kuitenkaan yhtään. Sama juttu Kampissa kuulemma. Kluuvin tyypit puurtaa niska limassa ja joutuvat kuuntelemaan meidän jonottajien kitinää joka päivä. Nii-in.

Eikö voisi edes harkita, että nyt kun on kesän alku ja ehkä ruuhkaisin aika vuodesta, nämä muutkin toimipisteet voisivat olla avuksi?

Niin niin. Eiväthän ne muut osaisi välttämättä hoitaa korkeakouluihmisten asioita, kun eivät sitä yleensä tee.

Silti.

Tänään ei kuitenkaan ihan hirveästi vituttanut istua siellä, kun ei ollut kiire mihinkään. Ja oli kirja ja aamiainen = lounas mukana. Ja vaikka työtodistus ei sinällään kelvannut, koska siinä ei lukenut että meikäläisen työsuhde oli määräaikainen. Pistin tekstaria ja mailia hra rehtorille, josko tämä kirjoittaisi pikimmiten mulle lisälipukkeen.

***

Asiasta puuhun. Seitsemältä olisi starttijumppa Ruoholahdessa. Ajattelin mennä.


omituinen päivä  5

Nähtiin kaverin kanssa torilla. Tämä oli alkanut pohtia rahojensa riittämistä kesäksi ja syksyn alkuun. Että ei kuulemma oikein riitä jne. Tiedän hyvin tunteen ja sanoinkin sen. Sanoin että mulla on tilillä neljäsosa siitä mitä hänellä ja siitäkin 85 prosenttia menee huomenna vuokraan. Seuraavasta rahalähetyksestä ei tietoa. Juteltiin siitä, mitä kaikkea voisi koittaa kesäksi keksiä - mistä keikkaa yms. Koitin saada kaveria piristymään, vaikka joudutaankin Tallinna ja Porvoo jättämään nyt väliin. Lintsi ja Särkänniemikin ovat hyvin vahvalla ehkä-listalla. Sillä negatiivisella puolella.

Mutttttta. Ostin 100% ruisleipää (niin ne mainosti) kaksi itselle ja yksi vietiin tuparilahjaksi suolapaketin kera. Lisäksi kotiin kaksi litraa mansikoita (espanjalaisia) ja myöhemmin kaupasta lihapullan kokoisia uusia perunoita (ruotsalaisia). Kansainvälinen meininki :D

Käytiin tän ekan kaverin kanssa viemässä siis leipä ja suola toiselle kaverille, joka pari viikkoa sitten muutti mun kämpän lähistölle. Pohdittiin sisustuksellisia asioita hetki, minkä jälkeen kaverit lähtivät toisen kaverin miekkosen kera kävellen keskustaa kohti ja mä kotiin. Matkalla tuli puhelua ja kotona kääntymisen jälkeen suuntaus oli kohti puistoa. Ulkoiltiin kissan ja tulevan ruokaseuran kera hetki, kunnes tultiin mun luo.

Perunat oli ok. Paistoin pilkottuja nakkeja grillimaustettuna. Köyhän ruokaa, mutta oli Hyvää :P Kurkkutomaattifetasalaatti-salaatti toimi lisäkkeenä. Tiskitkin hoidin jo Ennen ruokailua :D

Nikke Knattertonia katsoin kahteen otteeseen päivän aikana, pääsemättä vieläkään viimeiseen jaksoon. Ehkä tässä loman aikana ehtii.

Kisu on nukkunut koko päivän sen jälkeen, kun tultiin ulkoilemasta. Virkoaa varmaan tunnin parin päästä, kun mä menen petiin.

Huomiselle on ohjelmassa työ(ttömyys)asioiden hoitoa ja mahdollisesti jumppa viideltä tai kuudelta. Rankkaa.


Seuraava