Nestearska ajattelee



maanantaitaitaita  1

Postista tuli lappu, että cdon.comin tilaus on noudettavissa :D Lisää Gilmorea peliin siis. Käyn hakemassa tauolla sitten.

Nukuin ihan liian pitkään, mutta lähinnä se vaikutti siihen, mitä kaikkea ehdin tehdä ennen töitä. Eli syömisen laatu jne. Hotkin leivän äsken ja mukillisen kaakaota hörpin. Yksi paperi pitäisi printata, mutta sen voi tehdä huomennakin. Eli teen niin. Niska jumittaa ja pitäisi jumppailla. Plääh.

Aurinko sen sijaan paistaa TAAS ja siitä tulee iloinen mieli kuulkaas :)

Nyt kone sulki ja työkuntoon.


illalla vol.3  1

Sain siivottua :D ...Tosin en imuroinut, pyyhin mikrokuitumopilla lattiat kahteen kertaan. Ravistin matot, tuuletin. Lakanat on vaihdettu. Lehdet lajiteltu. Kissanhiekka vaihtamatta, mutta sen teen kohta.

Päivän ensimmäinen ruokailu tapahtui seitsemän maissa. Puhelun ja siivouksen jälkeen. Söin kolme palaa sitä eilistä piiraggaa. Ja tuorekurkkua taas. Maitoa join. Namnam.

Niin joo, tuli puhelu :)

Olipas kiva muuten huomata, ettei parvekkeella tosiaan ole enää lunta. Pölyä ja kissankarvoja jne. pelkästään. Ne pitäisi sieltä siivota pois ja jollain rätillä pestä. Sitten jossain vaiheessa.

Kisu nukkuu. Pieni mussukka :)

Mä menen nyt vaihtamaan sen hiekan ja sit suihkuun. Ja kohti petiä.

Rehellisyyden nimissä on sanottava, että tänäänKin olen kaivannut seuraa. Varsinkin, kun se aiempi puhelu kaverilta koski ko. henkilön synttäri-tuparibileitä, jotka parhaillaan ovat menossa.

Tahdon halata.


Puhelimeni  1

Huoneistossani on kolme kännykkää tällä hetkellä, joista kaksi käytössä. Eli ladattuna ja sim-kortti sisällään. Yksi on kaapissa.

Odottelin töiden jälkeen puhelua. Sitten sellainen tulikin, tosin ei odottamani. Ehdin tämän juttutuokion aikana kävellä kotiin kaupasta, yhdessä kädessä telefooni ja toisessa 8 kiloa kissanhiekkaa. Pari kertaa vaihdoin puolia.

Sitä odottamaani puhelua ei ole tullut. Eikä vissiin tulekaan. No joo... Unohtaminen on inhimillistä kai.

Nälkä olisi ehkä hiukan, mutta ei häiritsevästi. Kävin aamuyöstä juomassa ison lasin Frissiä ja lirautin sekaan mehutiivistettä. Varsinaisen heräämisen ja sängystä nousun suoritettuani en ole syönyt tai juonut. Paitsi töissä lasin vettä. Ajattelin kohta imuroida ja ravistaa matot. Lakanatkin pitää vaihtaa. Sen jälkeen sitten syön.

Viime yönä näkyi Hienoja revontulia. Pitkästä aikaa. Eikä ollut kuin 7 astetta pakkasta. Katselin niitä makuuhuoneen ikkunasta. Lähinnä vihreää näkyi, mutta kovasti ne elivät. Aiemmin on ollut vaan hyvin hidasta liikettä.

Sanoinkin sitten eräälle, että mielestäni ihminen muuttuu jollain lailla, kun näkee tuollaista. Ei tajunnut mun ajatusta, enkä jaksanut käydä selittelemään.

Nyt siivoamaan.


reseptejä vol. ?  4

Tonnikalapiiras (ette arvaa kenen kirjoittamasta keittokirjasta)

2 dl jauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
75 gr sulatettua margariinia
1/2 dl maitoa

Täyte:

2 munaa
3 dl juustoraastetta
150 gr sinihomejuustoa (tai fetaa tai vuohenjuustoa)
2 dl kevytkermaa
1 tl suolaa
1 tl oreganoa tai jotain muuta yrttimaustetta
(valkosipulinkynsi)
1/2 dl jauhoja
2 prk tonnikalaa
2 rkl kapriksia

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
Lisää joukkoon pehmeä margariini ja viimeiseksi maito.
Painele taikina matalan vuoan pohjalle ja reunoille.
Anna taikinan jähmettyä vuoassa jääkaapissa 15-20 min.
Paista pohjaa 225 asteessa kymmenen minuuttia.

Levitä tonnikalat pohjan päälle.
Sekoita kaikki muut täytteen aineet keskenään ja kaada tonnikalan päälle.
Koristele kapriksilla. (Mä en koristellut, kun en tykkää.)
Paista torttua 225 asteessa vielä 15-20 min.

***

Siitä tuli niin hyvää... Uuh. Söin lisäkkeenä tuorekurkkua. Joku salaattihässäkkä sopisi myös.

***

Kello on 00.13 ja minä menen nukkumaan. Tai siis sänkyyn haaveilemaan unikaverista.


Ruoanlaittoa  1

Ostin kaupasta Potku-makkaroita ja leipää, Frissiä, maitoa, fetaa (2x200gr). Loppujen lopuksi tein äsken tonnikalapiiraan, jota en ole ennen kokeillut. Pohja ei oikein näyttänyt hyvältä, mutta sen päälle laitetut jutut kyllä. Saas nähdä mitä uuni sille tekee...

Ja hauskinta oli se, että feta oli ainoa, mitä mulla ei olisi kotona ollut. Ja luulen, että sen poisjääminen ei olisi edes haitannut :) Maitoakin oli juurikin pikkuliru, minkä verran pohjaan tarvittiin.

Kisu viuhtoi äsken ympäri olkkaria ja miukui surkeana, kun en hyökännyt leikkimään sen kanssa. Annoin kuitenkin sille sormenpäällisen tonnikalaa x) Maistiaiset. Ja lirun maitoa. Vettä se yleensä kyllä juo.

Nyt kun istun tässä koneella, kisu on taas tossa vieressä. Aikoo käydä unille. Millähän sitä voisi varoittaa, että joudun 5 minuutin päästä tästä nousemaan? :( Pienen unet häiriytyy.

Hirveän kuuma tuli, kun touhusin keittiössä. Kämpän kaikki tuuletusikkunat on auki, mutta ei auta. Hiki virtaa. Siksipä cheers mate, mä avasin juuri mansikka-lime-siiderin :D