Epätodellista

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2010.

Jälleen kotona  1

Viikon kestänyt hieno reissu on nyt taaksejäänyttä elämää. Pää on pyörällä ja kämppä sekaisin, ei ole jaksanut raivata paluun jälkeen. Matkasta riittää muisteltavaa pitkäksi ajaksi, siksi paljon mukavaa sinne mahtui.

Onneksi on toinen viikko palautumiseen, ja aiemmasta poiketen suunnitelmiin tuli myönteisiä muutoksia. Keskiviikkona on pyörähdys pääkaupungissa ja perjantaina samoin. Molemmat onneksi mieleisiä pyörähdyksiä.

Eilen illalla palattua ensi töiksi kasvimaiden tarkastus ja kastelu; paappa on ilmeisesti käynyt vähän hoitelemassa, sillä havaittavissa oli vain loivaa nestehukkaa. Tomaatit vähän jännittävät, jaksavatko vielä marjoa...


LomaLTA  1

Matkapäiviä kertynyt 6, ja kilometrejä about 1000. Suunta jo kotiinpäin, jossa viimeistään sunnuntaina. Päivät ovat olleet antoisia ja suunnattoman hauskojakin - osin ohjelmasta osin seurasta johtuen.

Tällä hetkellä Vaasassa hotellissa, takana parituntinen Kalajoen hiekkarannalla, ajoa mielettömässä rankkasateessa (luojan kiitos ostin uudet kesärenkaat) ja viimeiseksi erittäin hyvä päivällinen. Nyt levon paikka, telkku auki ja viiniä vieressä :)

Huomenna yhä etelään päin, ja lauantaina kohti alkupistettä. Seuraava viikko osin ohjelmoitu, loppuviikolla vielä tilaa - mille, sen näkee sitten.


Lomatunnelmissa  1

Se on sitten LOMA. Liikkeelle lähdetty, suuntana Suomi. Ensimmäinen etappi Tampere, ja on kuin kotiinsa olisi palannut. Otti jopa harkintaan, josko tänne voisi oikeasti muuttaa asumaan... tontin ostaminen juhannusviikolla tietysti on hyvä tekosyy :)

Tästä eteenpäin huomenna. Asuntomessut yhtenä ja fysikaalinen hoito toisena etappipaikkana, muu ohjelma on vapaa. Tuntuu jo ihan lomalta, sää on pilvipoutainen ja lämmin, tädin kanssa puuhastelu mukavaa.

On tämä lokoisaa...


Enää 3 päivää  1

... onneksi ei ole kampaa nypittäväksi - tai, voisihan se olla eräänlainen joulukalenterin korvike? Kuitenkin alkaa pikkuhiljaa jännittää ajatus lomalle jäämisestä. Jännittää sen vuoksi, että kaikenlaista kivaa on tiedossa - eikä vielä tiedä kuinka käy.

Tänään hain ikäneidolleni uuden kulkimet, eli autoon uudet kesikset. Vanhat taisivat olla jo sakkorajojen alapuolella, joten reissuun lähtöä ajatellen sijoitin viisaasti. Loppujen lopuksi kukkaro ei keventynyt aivan mahdottomasti, vaikka kirpaisihan tämäkin.

Ulkona puhaltelee lämmin, sakea tuuli. Kasvit on kasteltu ja pyykki liehumassa narulla. Tällaisella kelillä kuivuminen on silminnähden nopeaa...


24 illalla  1

... ja sisällä miellyttävän viileää. Myös päivällä oli hieno puuhastella pihamaalla, sillä tuulenvire puhalteli juuri oikeissa kohdin. Melkein odotti sadetta illaksi, mutta eipäs tullutkaan, ja itse oli kasvimaat kasteltava.

Saunaan sai jälleen mahtavan muhkeat löylyt, joiden välillä kelpasi jäähdytellä portailla istuskellen. Voiko elämä tästä paremmaksi tulla? Melkein unohtuvat lainat ja muut tavalliset ongelmat. Lainat vähenevät lyhentämällä ja muut ongelmat toivottavasti muuten.

Yhden viikon jos vielä jaksaisi pakertaa, niin viikon kuluttua tähän aikaan olisin jo Tampereella.


Loma lähenee  1

Enää kaksi työviikkoa, ja sen jälkeen voi kahdeksi viikoksi unohtaa kaiken. Lomasuunnitelmat alkavat olla lopppusilausta vaille valmiit, enää muutama tarkennus molemmille viikoille. Aikomuksista huolimatta ohjelmaa tuli usean viikon tarpeisiin...

Lauantain myöhäisen heräämisen jälkeen enin aika tuli vietettyä ulkohommissa so. matonpesussa. Kaikki käytössä olevat riepusellaiset ovat nyt kuivumassa koiratarhan aituuksella. Loppukesän voisi ehkä olla matotta.

Tunnin päivätorkut olivat paikallaan, ja melkein voisi ottaa toisetkin enkä sittenkään usko yöunien siitä kärsivän. Väsysaldo on suunnaton. Jos kuitenkin ensin kävisi saunassa, joka on viittä vaille valmis.