Epätodellista

Näytetään kirjoitukset kesäkuulta 2008.

Eilinen perjantai  1

... oli pitkä ja mukava päivä. Sen aloitti rauhallinen aamiainen kera viikonlopuksi tilaamani Hesarin (pienisuuri ilo). Polkaisin aamupäivästä naapurikaupunkiin (alle 10 km) kauppakeskittymään, johon olin tehnyt treffit serkkutytön kanssa. Oli tarkoituksellisesti etuajassa, sillä olin päättänyt hommata kerralla ison pinon ihovaatteita, joiden sovitusta inhoan yli kaiken. Yllättäen sain homman pois käsistä puolessa tunnissa.

Sen jälkeiset 7h menivät aletarjouksia tsekaten (2 maltillista ostosta) ja tärkeämpänä vielä: keskustellen, vaihdellen kuulumisia ja mielipiteitä, vertaillen kokemuksia. Ikinä ennen en ole kierrellyt 7h alemyynnissä. Päivän kruunuksi kävimme tuopillisilla, jonka jälkeen polkaisin kotiin leppoisassa kesäsäässä.

Tänä aamuna oli jokseenkin tyhjentynyt olo; tuli varmaan purettua sisintään sen verran reippaasti. Ponkaisin kuitenkin ylös, menin mattopyykille ja sen jälkeen palstalle viideksi tunniksi. Aurinko oli ohuen pilviverhon takana ja oli oikein miellyttävä olotila. Illempana levitin värin päähän, sen pestyäni oli jo saunakin valmis, ja sen jälkeisessä lempeässä mielentilassa ryhdyn nyt katsomaan elokuvaa.


Samaa souvia tänäänkin  1

... eli taas satoi; ymmärtää sanonnan 'vettä tulee kuin aisaa', sillä pisaroista ei voi puhua kun vesi tulee miljoonana putkena. Muutama kassi taas valmiiksi ja kirpputädille. Samalla ostin sieltä kolmella eurolla aiemmin katselemani kengät. Tädillä oli juuri asiakas, joka tiedusti kasseista... ei huolinut neljällä eurolla. En virkkanut mitään.

Laitoin ison hedelmäsalaatin vetäytymään lapsuuskaverin+miehensä kylään tuloa. Tulivat ip, veivät kirpparille tavaraa ja toivat mulle vaatteita tsekattavaksi. Puolet päätin pistää kaappiin, toisen puolen viedä alakertaan, lisättynä omasta kaapista hyvitykseksi ottamillani kuteilla.

On taas kiva mennä töihin, kun on siistit vermeet... enää muutama päivä hui. Epäinhimillistä tällainen lomakohtelu.


SataaSataaRopisee  1

...hela dagen, kiva. Sisätiloissa ei oikein keksi enää puuhasteltavaa, eikä palstalle todellakaan ole menemistä tällaisella kestosateella. Niinpä käväisin alakerran yhteishyväkirpparilla, ja kysyin, josko saisin sieltä kankaita... ompelisin niistä kauppakasseja heidän myytäväkseen. Ilman kuluja siis.

Kaivelimme pinoja, ja löysimmekin sopivia verhoja yms. pätkittäväksi. Niine hyvineni kiipesin kotiin, nostin koneen pöydälle ja aloin leikellä kankaita. Muutaman tunnin kuluttua olin saanut pienen erän valmiiksi, jotka vein tädille näytille. Kelpasivat... ja lupasin tehdä loput mahdollisimman pian, sekä ehkä jatkossa lisää jos tulee myyntihitti.

Sitten täti alkoi pähkäillä sopivaa hintaa. Arveli, että kolme euroa voisi olla käypänen hinta. Olen minä sen verran oman työni arvon perään, että melkein suutahdin. En sentään sanonut ääneen muuta kuin että jos vähän enemmän kuitenkin. Saa nähdä kuinka käy; jos menevät kolmella eurolla, tuskin ompelen enempiä. Kassit ovat kuitenkin hyväkankaisia, isohkoja ja pyynnöstä vieläpä taskullisia...


Mennyt on  1

...sitten tämäkin juhannus. En ole vielä kuullut muiden kokemuksista, toivottavasti jossain on ollut lämmintä? Itse ainakin olen palellut kaksi päivää; eilen menin palstalle ip, ja neljä tuntia maltoin istua ihan issekseni, puuhailun ohessa hiukan grillasin (osasin), otin maltillisen oluen ja ihmettelin. Tapasin minä sentään yhden elävän hakiessani koivunoksia lähimetsästä. Mokoma vain murisi ja mökisi, taisi olla lapsosia lähettyvillä?

Mököttäjä
Mököttäjä

Tänään sain ilokseni kutsun juhannuslounaalle lapsuusystäväni luokse. Oli tosi kivaa syödä seurassa, sitä osaa arvostaa kun niin harvoin tapahtuu. Kotiinviemisinä sain kukkapistokkaita, jotka tietenkin kiikutin samoin tein palstalle.

Toivon totisesti, että tuleva viikko on oikein helteinen, sillä sen jälkeen on taas vain viikonloput ja arki-illat aikaa raittiille ilmalle.


Tylsynyt  1

...on totisesti niin tylsyntylsynyt olo, että harvoin (onneksi). (Loma)päivät menevät ihan ok, iltapäivästä alkaa tylsyttää ja tähän aikaan olen jo täysin tylsä.

Aamusta ponkaisin sinisen taivaan innoittamana jo seitsemän jälkeen ylös, menin palstalle kahdeksan paikkeilla ja sieltä polkaisin 6,5km entiseen työpaikkaani, jossa oli tänään henkilökunnan juhannusmyynti (heviä). Yhdelle ihmiselle turhankin ison hevilaatikollisen kanssa lähdin paluumatkalle; välillä poikkesin kierrätyskeskuksessa.

Vein alakerran kirpparitädille hevisatsin, je menin palstalle duunaamaan so. suulaamaan. Sieltä aikanaan Lidlin kautta (grilli ja muuta hömppää) takaisin kotiin. Nyt siis tylsyttää... Ei pitäisi, sillä johan tuossa oli yhdelle päivälle tapahtumia. Toisaalta on hyvä harjoitella juhannusta varten, sillä silloin tiedän varmasti olevan tylsää...


Kahden lomapäivän saldo  1

... hiukan pitkästyttää! Säät eivät mene ihan toiveideni mukaisesti, sillä suunnitelmani viettää palstaloma edellyttää edes siedettävän poutaista säätä. Eilinen oli pilvipoutainen ja ilman kosteusprosentti varmaan luokkaa 89. Tänään prosentti kipusi täyteen sataan heti puolen päivän jälkeen.

Toivon todella, että luvatusta ennätyskylmästä juhannuksesta huolimatta me lomallaolijat saisimme kesäisen lämpimät ja aurinkoiset päivät! Kohdistan rutinani säästä vastuulliselle taholle... Ei ole kiva tulla kotiin kesken kaiken tekemään ei-mitään. Nyt illalla harmittaa vielä että dvd-soitin on keskimmäisellä lainassa - just nyt kun olisi aikaa katsoa mrrr.

Olipa siinä marinaa kerrakseen, pahoittelen. Pyrkimykseni nähdä asioissa myönteinen puoli ei vain nyt ota onnistuakseen kun kysymyksessä on vuoden tärkein oma-aika. Sääpomolla on hankala jobi, kun pitäisi avittaa viljelijöiden ohessa meitä lomalaisia. Huoh.

Timanttisavikka
Timanttisavikka

Enää yksi  1

...ja päivä ennen kesäloman alkua. Kaksi viikkoa omillaan, enemmän ja vähemmän itsekseen? Saa nähdä kuinka sujuu ja milloin kypsyn itsellisyyteen so yksinäisyyteen. Sinänsä aika erikoista, että tämänikäisen ihmisen verkosto on niin olematon, ettei sitä oikeastaan olekaan.

Sikäli kuin tulee kauniit, lämpimät viikot, saatan jopa nauttia vapaastani. Palstalla aika kuluu kivasti nyppien, syöden, lukien ja ristikoita täyttäen, ja siinä sivussa suulaten. Jos taas on kylmää hrrr ja sateista niin voi kurja. Palstalla siis voi olla hyvin vaatetettuna, mutta kyllä siinä tietty hohto puuttuu.

Eilen olin mielenkiintoisessa tilaisuudessa, jossa alustettiin aiheesta viihtyisä ja turvallinen kotialue. Aihe on yleisluontoinen ja kuitenkin kaikkia koskettava. Toivon että siellä kuullut puheenvuorot ja toimintamallit kantavat aikanaan kaunista hedelmää. Sadon aikaansaamiseksi tarvitaan paljon aktiivista ja asiasta kiinnostunutta vapaaehtoisporukkaa, joka tuntuu olevan kiven alla...


Tuleepa valvottua...  1

... on jo huominen eli perjantai. En vähään aikaan ole valvonut näin myöhään 'keskellä' viikkoa. Tuli vain tehtyä kaikenlaista palstalta palattua. Sain viimein kesäverhot tuunattua so. lyhennettyä ja ommeltua lenkit; mankeloin ne ja samaan syssyyn pesusta tulleet liinavaatteet.

Mihin tämä ilta oikein katosi... ei tuossa 'työ'määrässä pitäisi koko iltaa huveta. Niin, ja äsken laitoin palautetta Sinebrychoffille... onkohan kenelläkään tullut viime aikoina nautittua tölkkiolutta, jossa on metallin maku? Laskin jäljellä olevat tölkit 15 kpl, ja avatuista (ei kokonaan juoduista) on ollut ainakin 4 tlk pahanmakuista. Sitä en muista, olivatko kokonaan juodut 5 tlk kunnollisia :)

No, nyt on hyvä mennä pehkuihin; taidan virittää vekkarin varttitunnin myöhempään sillä esinainenkin tänään sanoi että voisin tulla vartin myöhempään duuniin ettei karttuisi plussia niin paljon. Mikäpä siinä.