Epätodellista

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2008.

Eka kesäinen lauantai  1

Fiilis tuli heti aamusta, kun potkaisin partsin oven auki ja ehdin saada pikaisen näyn sinisinitaivaasta. Hetken enää maltoin pysyä untuvissa, kun jo teki mieli parvekeaamiaiselle. Hesari oli aika köyhä ja tuli luettua ennätysajassa. Pikkuserkun kuolinilmoituksen bongasin, sekä yhden reseptin joka piti heti ottaa testiin. Eikun leipomaan, sillä systeri oli tulossa iltakylään.

Puolilta päivin palstalle; oli niin energinen olo, ettei olisi malttanut vain maata. Siellä on vaan niin niukasti askaroimista, että ennen pitkää ei auttanut muu kuin levittää peitto ja ottaa torkut. Viikolla olin käynyt keräämässä osan punaisista marjoista , sunnuntaina koetan saada viimeisetkin. Niitä on tuhottomasti! Kakkospakastin on jo hurisemassa.

Sipuleita
Sipuleita
Marjat
Marjat

Ennen lähtöä nostin systerille kapallisen perunoita ja muutaman sipulin , ihmeekseni niistä tulee tosi mahtavia vaikka kesäkuussa olin vielä epätoivoinen kun olivat tyhjiä ja pehmoisia luttanoita.

Kotiin tultuani sauna äkkiä päälle, kaupalle hakemaan muutama olut ja evästä juniorille joka tulee huomisiltana... Systerin kanssa tuli jutskattua muutama tunti ja nyt voin asettua odottamaan Clintin leffaa.


Vielä lyhyesti  1

... laitan muutaman rivin, sillä sain palstalla tänään niin namikuvan etanasta raparperien keskellä... siellä se alkoi paistatella päivää ja venytellä tuntosarviaan kun vähän riivin ohuimpia raparperinvarsia kompostiin.

Perunoita, persiljaa, ruohosipulia, kissanminttua ja raparperia kotiinviemisiksi. Ai niin, muutaman punaisen marjan vielä piirakan päälle koristeiksi. Säikäytin rastaat pahanpäiväisesti kun ne olivat pensaiden alla 'varkaisa'. En vielä ole valmis verkottamaan pensaita, sillä en ehkä ehtisi ajoissa irroittelemaan siivekkäitä.

Nyt kuitenkin ansaitulle yölevolle.

Etanainen
Etanainen

Keskellä viikkoa kevyesti  1

... no, olen kylläkin ahkeroinut niin työmaalla kuin kotonakin. Ensin kävelin työmatkani aamulla - eilen fillari unohtui ulos, ja polkaistessani ajokin liikkeelle havaitsin takarenkaan tyhjenevän alta aikayksikön. Hitaasti lönkytellen poljin loput 4 km ja päivän päätteeksi yhtä hitaasti, pyörä jäi yöksi pyörätohtorille.

Aamulla siis kävellen tuo reilu 5km; lonkka kipeytyi loppupäästä niin että kotiin tulin julkisella. Pyörä on jälleen kotona, visusti kellarissa lukossa. Kotosalla olen viimeistellyt hyllyköitä jotka hain toisiin tiloihin muuttavasta apteekista. Jokseenkin hyvin sain kaikki järkättyä. Huomasin vain että liikaa on tavaraa... No, kämppäni on jatkuvasti liikkeessä so. koko ajan lähtee jotain pois ja tilalle tulee muuta.

Nyt on aikasta tyytyväinen olemus. Palstalla en ole ehtinyt kahteen päivään käväistäkään, huomenna käyn töihin mennessäni.


Pitkä päivä - palstalla  1

... oli jo jotain. Aamukymmenestä iltaseitsemään, enimmäkseen aurinkoa ja välillä sopivasti poutapilveä. Jopa nukahdin, sillä ei siellä paljoa tekemistä ole; pientä nyppimistä tuolta ja täältä. Kasvit hoitavat itse itsensä.

Sain tänään syödäkseni ekat omat perunat! Grilli keitti ne tosi nopsaan, ja oli vähän ähky olo sillä olin varannut yhtä ja toista muutakin grillattavaa. Vaan kyllä potut maistuivat! Niinpä loppupäivä menikin lepäillen, välillä lukien HS:n kuukausiliitettä ja välillä yhtä John Grayn Mars ja Venus -opuksista. Yllättävän mielenkiintoinen kirja; yleensä suhtaudun aika skeptisesti tällaisiin ihmiskäyttäytymisen oppikirjoihin.

Viimeisen tunnin nyhdin viereisen palstan ohdakkeita ja muita kukkivia kasveja, sillä on pienenpieni mahdollisuus että voin tuplata maa-alani. Se olisi tosi kivaa, sillä nyt on hiukka ahdasta eikä kukkiville ole juuri tilaa kun hyötykasvit ovat kuitenkin se must, jonka vuoksi palstani halusin. Ehkä tässä vielä pääsee oikein suunnittelemaankin. Nyt olen kuitenkin niin naatti päivän ulkonaolosta, että taidan ottaa pienet nokoset tämän olusen jälkeen (palstalla jää juominen turhan vähiin, sillä siellä ei ole mukavuuslaitoksia lainkaan...).

Mehku
Mehku

Pitkä viikko takana  3

... ja viikonloppu yes taas edessä. Perjantai-ilta vai lauantai-aamu, kumpi on paree en osaa päättää. Ehkä aamu, sillä nyt on väsy olo, varsinkin saunasta tultua ja puoli kiloa työviikkopölyä suihkukaivoon liruneena.

Voisi korkata valkkarin, tai sitten jatkaa jo avattua punaviiniä. Elämän vaikeita valintoja. Ruoanpuolta ei onneksi enää tee mieli ajatella. Tuli ahmittua puoli pussillista Dumle-mixiä... vähän huono olo. Mitähän sitä lopulla iltaa tekis; antenni on mykkä eikä dvd-soitin ole vielä kotiutunut. Lukeakaan ei jaksaisi ja ristikot on tehty.

Hain viikolla kangaspuut, ja tuolla ne nyt komeilevat tuvan puolella valmiina loimenrakentamiseen. Mistä senkin sitten tempaisisi; luomapuita ei liene ihan joka naapurissa. Eiköhän se syksyyn mennessä selviä, myös kuteet ovat vielä hakusessa. Mallit ovat jo selvillä; maha sykkyrällä luin vanhoja lehtiäni... sykkyrä tuli pahoista muistoista. Haluan kuitenkin mitä pikimmin päästä sukkulan varteen kiinni...