Epätodellista

Näytetään kirjoitukset tammikuulta 2011.
Edellinen

Olihan vilkas  1

... sillä unia tuli ja meni hyökyaallon tavoin. Enää niitä ei muista, mutta yö oli todentotta täynnä erilaista viihdettä. Ensiherääminen kuuden pintaan oli harmillinen, mutta onneksi vain välilasku aamuun. Seuraavat neljä tuntia kuluivat jälleen Unimatin screeniä katsellen.

Harkinnassa nyt, josko pukeutuisi naparetkeilijän roolivarusteisiin, nakkaisi kameran olalle ja lähtisi maastoon, jotta saisi edes muutaman talvikuvan 2011 tallennettua. Varusteet ovat muistini mukaan vintillä, johon kulku vie ulkopuolelta metallitikkaita myöten. Jospa koettaisi pärjätä normivermeillä...

Mieli on kevyt, sillä eilinen oli kiva päivä, vaikka vei energiaa: sekä fyysistä (reissaaminen) että tarkkaavaisuusenergiaa (seukkaaminen). Valokuvaussessio toivottavasti palauttaa osan, ja mitä parempia kuvia, sitä parempi mieli?

Talviomena
Talviomena

Puoli tuntia  1

... kotona, ja kohta pääsee seulomaan päivän merkillisiä tapahtumia - tämä tietysti vasta purressa matkalla Höyhensaarille. Lauantaiksi aika menokas touhu päällänsä. Aamupäivä, no se meni pojun asioita värkkäillessä, loivassa siivouksessa ja valmistautumisessa iltaa varten.

Nimittäin: ensin oli serkuttelutapaaminen stadissa, ja koetin epätoivon vimmalla päästä lähtemään jo kahdelta kun olisi pitänyt poiketa keskimmäisen luona ennen sitä. Eihän se onnistunut. Niinpä posotin suoraan stadiin parkkiin ja hyppäsin ratikkaan - vähän väärään suuntaan ajavaan. Vain vartin myöhästyminen ei haitannut.

Parin tunnin seukkaamisen jälkeen hajottiin tahoillemme, ja itse suunnistin Forumiin, jossa sain kuin sainkin uuden puhelimeni verkkoasetukset kohdalleen. Löysäillen kohti puoli seiskaa, jolloin seisoin jo tanakasti treffipaikan edustalla. Seuraavat 4,5h sujuivat järkyttävän nopeasti hyvässä seurassa :) Puhetta riitti puolin ja toisin, ja ruokailu jäi melkein toissijaiseksi vaikka hyvää (kai) olikin. Kesken hyvän illan siis suunnistettiin autoillemme, ja vielä oli poikettava pojun luona ennen kotiiin jatkamista.

Lauantaiksi siis aika menokasta?


Jummijammi  1

... on vihdoin viikonloppu. Kivasti rytmittyy elämä tämän mukaan. Voisipa olla aika laveaa olemista mikäli ei olisi viikkotaulutusta ja viikonloppuja? Sauna lämpesi poikkeuksellisesti jo tänään, josta syystä sekä kovasta työviikosta johtuen ihminen on aivan totaalisen pihalla.

Huomenna lauantaina ei välttämättä olisi ehtinyt saunanlämmityksiin, kun on pikaisesti järjestetty serkkutapaaminen stadissa. Aamusta nukun niin älyttömän pitkään kuin kykenen, ja jätän jokatoisviikkoiset siivoukset huitsin nevadaan. Ehtiihän sitä kerran kuussakin siivota, ehtiihän?

Jospa tällä iällä olisi jo aika oppia priorisoimaan tekemisiään ja jättämään vähemmän tärkeämmät tulevaisuuteen? Ei siinä mitään pahaa tapahtuisi, jos ei olisikaan niin jämpti? Näinköhän vielä oppisi uusiin systeemeihin? Toistaiseksi sitä on ollut aika kehityskelpoinen, vieläköhän suunta olisi sama?

Kirjoittaessani soi Teemalla on Lauri Tähkä ja Elonkerjuu http://youtu.be/e7KFZ2iLHkI

Kommentoi kirjoitusta

Mukavan, rauhallinen sunnuntainen olo  1

... eli kun ei ole velvoitteita, voi keskittyä vain olemiseensa. Se on luksusta, johon kaikilla meillä ei ole varaa. Ja kun on varaa, kyllä sitä osaa arvostaa, varsinkinkin jos edessä on uusi työviikko. Jos ei olisi työviikkoa, asian arvostus voisi olla kyseenalaista.

Itsestäänselvyyksiä, kyllä varmaan näin. Mutta, koska ovat itsestäänselvyyksiä, asian arvokkuus korustuu vasta, kun sitä oikein pysähtyy pohtimaan ja sen rekisteröi? Joutavaa sanankäyttöä, tilan tuhlaamista, varmaan monet tuumaavat...?

On hienoa, jos elämässä tapahtuu isoja, huikean hienoja asioita! Niitä odotellessa on kiva osata nauttia näistä pienenpienistä jokapäiväiseen elämään kuuluvista huomaamattomista, myönteisistä asioista. Ne voivat olla minulla tällainen, jollain toisella toisenlainen asia. Pääasia on, että sen nostaa arjen yläpuolelle, ja osaa iloita siitä.

Levylautasella yksi suosikeistani Sir Elwoodin Hiljaiset Värit - Viimeisellä Rannalla


Lisää luntaluntalunta  1

Petivaatteet ulos viedessä tajusi 10 sentin lumentulon, missä välissä lie satanutkaan. Ikkunasta katsoessa koko maisema on valkoinen, ja siinä harmaan eri sävyisiä juovia pystyyn, vaakaan, tai vinoon. Mitään muita värejä ei ole näköpiirissä. Aika jännän näköistä.

Päivä on vapaa, ja koetan ottaa siitä kaiken irti eli tehdä mitä mieleen juolahtaa - tai olla tekemättä. No, kaikkia ei voi tietenkään laistaa vaikka mieli tekisi - kuten avustaa nuorisoa heidän erilaisissa pyynnöissään joita hetki sitten juuri tuli yksi kappale. Rahaa. Tai lähinnä sen puutetta.

Aikuisikään tulokaan ei takaa lasten pärjäämisen alkamista... Heidän elämisensä ja toimeen tulemisensa on yhtä ylösalas aallokkoa. Jos nyt yksi pärjää ilman vanhemman tukea, on saletti että toisella käy juuri silloin huono viuhka. Ja nuorimmaisella on tietysti ne alaikäisen jutut, joihin on ilman muuta osallistuttava. Hänkin puolen vuoden kuluttua täysi-ikäinen... Voihan vitsi sentään, tässä alkaa oma ikääntyminen jo tuntua :)

Valkoisesta harmaaseen
Valkoisesta harmaaseen

Tillintallintaivasalla  1

... tai ei nyt taivasalla kuitenkaan. Pääpyörällä tästä viikosta, aivan on hurlumhei-olo. Kysymys siis työstä ja sen runsaudesta/laadusta. Kivahan se on että tarvitaan... Aivan mieletön miehistökaato, ja kun yhdestä päästä tokenevat työn ääreen, jo toisaalla lakoavat. Elän toivossa, että säännölliset salitreenit ovat kohottaneet peruskuntoa ja ehkäisevät siten taudeilta?

Muualla, lookissa nimittäin, treenit eivät näykään. Keksin kyllä tänään yhden hyvänkin puolen tässä, mutta sitä en tähän kirjoita. Uusittu ohjelma tuntuu hyvältä ja eloisalta kaiken laitejumputuksen jälkeen. Vuosisoppari päättyy parin viikon kuluttua, ja jatkuu (minun puoleltani) kuukauden jaksoissa. Hyvä diili.

Jospa tämä tästä vielä iloksi muuttuu. Päivät pitenevät silminnähden ja lumi sulaa vesisateiden myötä. Kohta voi alkaa pohtia istutuskautta - ja sitä onnetonta talonrakennusprojektia jonka jo pitäisi olla lähtökuopissaan. Mihinkähän olen ne paperit laittanutkaan...


Lyhyt sunnuntai  3

Päivä taitaa käydä lyhyeksi johtuen pitkistä yöunista - tai pikemminkin aamu-unista. Ilta venähti hyvässä seurassa pitkälle aamuun, joten nyt on revittävä päivän lopputunneista kaikki mahdollinen. Ei, mitään en kadu kuitenkaan, sillä kyllä kaikki on mennyt ansioidensa mukaan.

Kylmä pakkaspäivä, kroppa kieltäytyy pukemasta päivä- tai ulkovaatteita päälleen, joten kuinkahan mones pyjamapäivä tästä tuleekaan tänä talvena? On kiva kun ei kukaan vaadi mitään, vaan voi tehdä omien fiiliksiensä mukaan; se ilo tästä sinkkuudesta on vaikka olisikin sitten ainoa :)

Se epäilo sinkkuudesta kuitenkin on, että ruoka ei valmistu ellei sitä itse lähde tekemään. Koko ruoanlaittotaito on vähän kerrassaan rapistunut ja taantunut sille tasolle, ettei kohta kehtaa alkaa kokata mikäli olisi tarpeen tehdä vierasruokaa.


Nukkuisinko  1

... nyt heti, vai vasta pinnistellen illan lopuksi? Tavallaan ihan sama, sillä aamuun asti kuitenkin nukkuisin. Pitkiä, katkottomia uniaan osaa arvostaa, kun kuuntelee joidenkin yöhistoriaa: taas tuli herättyä, valvottua... Näillä tiedoin tuntuu, että hulluksihan siinä voisi tulla?

Oli kuumennettava glögi, sillä sisäinen vilu värisyttää ylirunsaasta vaatetuksesta huolimatta. Puhelinkin kärsii vilusta: se jäi pariksi tunniksi auton etupenkille, ja niinpä oli akku tyhjä vaikka sen vasta iltapäivällä täyteen latasin. Pistää uuden puhelimen harkintaan, ja tämän 5-vuotiaan varaksi.

Puut on kannettu lämpiämään huomista pitkää saunasessiota varten, ruokaa on vaikka kokonainen katras evästäisi, kaikki on just eikä melkein. Viikonlopun rauha käynnistyy tosin vasta puolilta päivin, kun juniorin pelit on saatu käyntiin ja minä palannut kotiin.

Sitä iloa odotellessa.


Viikkoa vanhempi  5

Aika rientää kun on kivaa - sen kyllä ymmärtää. Mutta: kun se rientää vaikka on kaikkea muuta kuin kivaa menee yli ymmärryksen. Vanhenee ennen aikojaan tässä. Menneen viikon tapahtumista ei juuri muista mitään, tai sitten niitä ei ole ollutkaan. No, eilen oli kylätapahtuma ja sitä ennen kokous.

Lainaten: "Tänään on kansainvälinen torstai. Jos sinullakin on torstai, niin kopioi tämä seinällesi ja odota perjantaita". Kyllä näin. Onneksi perjantai on vain kerran viikossa, sillä ei sitä jaksaisi useammin odottaa tällä innokkuudella.

Viikonloppu rikkoutuu ikävä kyllä, eli välillä on puettava päivävaatteet päälleen ja lähdettävä ihmisten ilmoille. Harmillista. Edellisen lomaviikon aikana pääsi pyjamapäivien makuun, ja tuli todettua kuinka viihtyisää onkaan vain olla, välillä poiketa vällyissä ja taas jatkaa touhuilua. Yksin ei kuitenkaan tarvinnut olla, sillä netti on väärällään seukkaamiseen valmiita ihmisiä.


Loppiaisena laiskotellen  1

Myöhäisen heräämisen jälkeen normirauhallista elämänmenoa. Tuvassa tuttu kylmyys, jota vasta illalla tohtii sähkötakalla vähentää. Pärjää tässä kun pukeutuu sen mukaisesti. Ehkä myös karaistuu?

Eilinen, no, onneksi se on eilinen. Toisella saitilla törmäsin mukavanoloiseen profiiliin, lähetin ystävällisen, neutraalin viestin, jonka seurauksena mesetettiin iltaan. Kunnes: oli pakko pistää kaveri kaikkiin estoihin ja torjuntoihin. Onneksi tällaisia tapauksia on tosi harvassa, ja onneksi ainakin tämä juttu selvisi jo kirjoittamisasteella. Tylyä olisi ollut, jos olisi tapaamisessa joutunut saman kohtelun kohteeksi. Yök.

Jälleen yksi varovaisuuspykälä näihin ihmishakuihin. Toivoa sopii, ettei se vaikuttaisi väärällä tavoin ehkäisevästi uusiin ihmisiin tutustumishaluuni. Meitä on vain niin moneksi, ja vaikka ihmettelenkin josko eilinen tyyppi oikeasti löytää itselleen passelin vastineen, suon toki sen hänelle.

Lomaviikon toinen sukkapari päätökseen, noin.

Edellinen