Epätodellista

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2010.

Elämää ennen wappua  1

... onhan sitä. Alkuviikko oli pahimmista pahinta, mitä työasioihin tulee. Pudonneiden puheluiden määrää ei uskalla edes ajatella, liikkunee kolmenumeroisissa luvuissa per päivä. Ja, näkyy kannusteissa so. niiden puuttumisena. Jälleen kerran.

Pluspuolelle tulee ehdottomasti se, että tiistaiaamu oli särytön - kipu tosin alkoi ennen puoltapäivää. Keskiviikko oli kokonaan särytön, mitä nyt iltayöstä, työreissusta palatessa, alkoi silkkaa väsymystä tuta jälleen. Tänään taas, päivä on ollut täysin pääkivuton! Uskomatonta!

Jos näin jatkuu, ehkä elämä alkaa jälleen voittaa ja vanheneminen hidastuu edes vähän. Nimittäin, viime seitsemän viikkoa on tuntunut siltä, että vanhentuminen on ottanut ison harppauksen huonoon suuntaan. Myös silmäkulmien välinen jälki, loiva rypynnäköinen, on aiempaa syvempi.


Elämä on elettävä  1

... päivä kerrallaan, ajattelematta eilisiä tai huomisia. Siihen ken kykenee, on luultavasti melkoisen tasapainoinen ihminen. Nykypäivänä luultavimmin sellainen harvinaisuus, että voisi pistää vitriiniin töllisteltäväksi. Toki agraarikaudellakin on tulevaa mietitty tyyliin "kuinka selvitä talvesta jos sato menee". Nykyihmisen huolenaiheet ovat huomattavasti erilaiset, ei niin elämän perusasioihin liittyviä.

Itse koin onnistumisen iloa tänään, kun sain paperille mökkeröiseni pohjapiirustuksen. Se vain tuli, yhdellä parituntisella istunnolla, aurinkoisella seinustalla piirrellen. Piipusta se lähti, ja vähä vähältä kehi ympärilleen kaikki tarvittavat elementit, jotka jopa mahtuivat kuvitteellisen tonttini tehoneliöihin.

Muutoin vkl on mennyt viime viikosta toipumiseen. Pahin ei ole vielä ohi, vaan useita viikkoja mennee lakkojen vaikutuksia selvitellessä. Viikko oli kyllä siinä mielessä antoisa, että sain käyttää täysillä osaamistani, mikä taasen vaikutti kuin potku takalistoon eli lisäsi työskentelymotivaatiota. Yllättävää. Jos pää olisi ollut kunnossa, olisin saattanut ehkä jopa nauttia moisesta työpaineesta.


Tulossa karmea viikko  1

... työrintamalla nimittäin. Lakkojen vaikutukset tulevat tuntumaan vielä muutaman viikon meidän pisteessämmme. Ruikutusta, valitusta, reklamaatiota. Kun vain jaksaisi alkaa työnhakurumbaa, ryhtyisin siihen. Muistissa on kuitenkin hyvin elävänä kaksi viimeisintä, jolloin lähettelin vaille kolmesataa hakemusta ja pääsin n. puoleenkymmeneen haastatteluun. Ei hassumpaa tämänikäiseltä.

Enää ei jaksa. On vain koetettava uskoa tulevaisuuteen, ja että siellä häämöttää se kuuluisa valo tunnelin päässä. Vielä ei näy tuikahdustakaan, päinvastoin. Kesälomaan on enää kolme kuukautta, se häämöttää varmasti. Valoa tuottaa myös viljelykauden alkaminen.

Päästä kun vielä pääsisin eroon, ei olisi huolen häivää. Tai, pääni vielä pitäisin, vaan sitä häiriköivää särkyä en ikävöisi vaikka heti minut jättäisi. Paraikaakin sanoo tumps-tumps vasemman otsalohkon yläosassa. Aamupäivällä on nautittava yksi nappi, jotta selviää työhärdellistä, muutoin koetan sinnitellä ilman.


Päivä kotosalla  1

Aamulla salille, ja takaisin kotiin vällyihin. Päivä on mennyt vähän samaa rataa; juuri heräsin kahden tunnin päikkäreiltä. Ylhäältä on tullut niin jäätävän kylmää tihkusadetta, ettei esim. fillarointia ole voinut ajatella, ja toisekseen, ovathan säädötkin vielä tekemättä.

Viikonloppu edessä, kalenteri tyhjänä. JOS viitsisi, voisi käydä viljelyksillä, sillä lähiviikkojen aikana on edessä kamojen roudaus tänne. Luovun paljon iloa tuottaneista plänteistäni, ja jotain sinne istuttamistani siirrän väliaikaisesti tänne, johon olen saanut luvan kääntää ainakin puolen aaria maata, aivan tuohon näköetäisyydelle.

Hienolta tuntuu. Kuukauden sisällä maankääntö, salaattien yms. istutus ja siitä alkaa vuoden paras ohjelma-aika. Myös pähkäilen edelleen talon / tontin kanssa. Mökkejä ei ole myynnissä, ja luulenpa että uuden rakentamisen kalleus voi tyrmätä hankkeen. Tontti olisi kyllä tiedossa...


Taas saikutellaan  1

... päänsäryn vuoksi. Viime yönä nukuin 10h, sillä maanantai oli tuskien päivä. Sama jatkuu edelleen, ja enää ei uskalla ottaa särkylääkettäkään. Aloitin histamiinikuurin, sillä röntgenkuviin perustuvan ajatusmallini mukaan tämä voisi olla yliherkkyyttäkin.

Fysioterapiaan varasin aikoja, ja pääsen vasta viikon kuluttua ensimmäiselle. Tt-lääkärin mukaan niska-hartiaseutu olisi täysin jumissa, itse en ole tunnistanut mitään jumittumista. Arrgggh. Ihminen on aika avuton, jos oireilee eikä oireiden aiheuttaja selviä. Kummallisinta tässä on se, että särky alkoi tasan yht'äkkiä tasan viisi viikkoa sitten.

En tiedä. Kovin terveenä sitä on tähän mennessä saanut olla, ja terveen paperithan minulla on kaikista tutkimuksista, hyvä niin. Onneksi on kevät, ja kaikkea muutakin ajatuksissa, joten ei takuulla tule tähän jämähdettyä.


Hiukan viluttaa  1

Tuli vähän oltua ulkoilmassa tänään, ja siksi loiva viluntunne. Aamupäivästä ruopsuttelin pihamaata, kunnes kaikki silmuiset kasvit olivat näkyvillä. Toivottavasti eivät tästä käsittelystä kärsineet.

Lounaan jälkeen tsekkasin uutta pyörääni (hankittu pari viikkoa sitten), ajatuksena lähteä testaamaan säätöjä. Valmisteluun meni jo tunti, ja sinä aikana ehti peruskylmä jäseniin. Itse testireissuun käytin tunnin verran, ja harmittelin kun en ollut löytänyt mistään kuusioavainnippuani, sillä ohjausta sekä satulan sijaintia on ehdottomasti säädettävä. Muutoin edessä on viimekesäinen vaiva eli kyynärvarren kiputila.

Vaihteet ovat opettelun takana, ennen kuin vaihtaminen sujuu ilman ajatusta. Nyt onnistuin pudottamaan ketjut, ja onneksi niiden takaisinnosto oli yksinkertainen toimenpide. Reissu oli muutoin hyvin antoisa: kohtasin alkuasukkaan, jolta tiedustelin paikallista tonttitarjontaa. Vartti meni tietojen saantiin, ja kevyissä fillarivermeissä alkoi tuntua viileältä.

Taidan kuumentaa glögin, jotta ytimeen iskenyt kylmyys väistyisi.

Viluinen neitoperhonen 10.4.10
Viluinen neitoperhonen 10.4.10

Puikottelua  1

... ja ajatustensa kanssa askarointia. Kun on hiljaista, so. ei ole päällä mikään äänitoosa, voi hyvin keskustella itsensä kanssa. Ja tietysti ajatuksissaan myös läheistensä kanssa. Voi laukoa kaikki kielteiset asiat ilman että kukaan pahoittaa mieltään. Tiedä sitten, vapauttaako se omaa mieltä tai tuoko kevennystä?

Onhan kuitenkin parempi näin, kuin sanella ne päin näköä kyseisille henkilöille. Joita tosin näen varsin harvoin, sosieteetti kun on edelleen aika etäällä arkipäivästäni. Ei pitäisi näin hyvin viihtyä itsekseen? Onneksi eivät sentään painosta tai ole huolissaan höperöitymisestäni.

Tänään hoksasin toisen eturenkaan olevan lähes tyhjän. Ajoin lähihuoltsikalle ja pyysin josko joku tsekkaisi paineet (yksi inhokeistani), ja huoltopuolen mies lupasi tulla kohtapuoliin. Odottelin autossa sanaristikkoa täytellen, kunnes tajusin puoli tuntia kuluneen ilman mainittavaa tulosta. Kipaisin uudelleen sisälle, ja kahvilatäti pirautti puhelimellaan, jolloin paikalle kömpikin pahantuulisen oloinen, sama miekkonen. Rengas ilmattiin muutamassa sekunnissa.


Toinen pääsiäispäivä  1

... alkoi ihan mielekkäästi joskin turhan aikaisin. Tarkoitus oli herätä viideltä salille, ja niinpä vain naksahdin valveille jo kolmelta. Pari tuntia vierähti petissä pyöriskellen, syöden ja netissä käyden. "Luvallisen" ajan jälkeen pukeuduin ja läksin liikkeelle.

Oli muuten mahtavaa olla aivan yksin ensimmäinen puoli tuntia! Toinen bonus aamulle: musa ei ollut päällä, ja korviin kantautui vain laitteiden vieno kolina ja ajoittain oma hampaat-irvessä-ähke. Pikkuhiljaa tuli seuraava treenaaja, ja vielä yksi ennen kuin olin itse valmis. Huom. kaikki tulijat olivat myös naisia...

Aamu oli jo valjennut siinä vaiheessa, joten käväisin tsekkaamassa erään eilen saamani tonttivinkin. No way: teollisuustontti vieressä, ja siellä metalliyrittäjä... Kilkan kalkan ei kiitos.


Päästäistä  1

Enää kaksi luvallista vapaapäivää. Eilinen meni viikosta toipumiseen, tänään on ollut ankaran työn päivä so. siivousta yms. Seuraavatkin päivät on ohjelmoitu, joskin täysin vapaaehtoista hommailua.

Ensin laittaa tonttihaku päälle, ja sitten tsekata vieläkö muistaa muutaman vuoden takaisin oppeja. Olisi tarvetta tietää, jos vaikka tulisi muutos tähän elämään.

Pää ja särky ovat paikoillaan. Kohta neljä viikkoa. Liennytän molempia saunassa, josta tällä hetkellä jäähyllä. Aamulla, jo ennen silmien aukaisua, on tietoisuus särystä. Kaksi nappia, ja taas pärjää iltaan asti, jolloin toiset kaksi nappia. Pari päivää enää näin, sitten on kokeilu lopetettava jottei kroppa kärsisi liikaa.