Blogi

Näytetään kirjoitukset tammikuulta 2007.
Edellinen

Pyykki- & päiväunipäivä  1

oli mulla tänään. Pari koneellista tuli sutattua ja osa pyykistä pitäis viel ripustaa narulle. Ei jaksais.

Otin äsken pienet päikkäritkin, kun väsytti duunin jälkeen ihan sairaasti. Mä menin jo kympiltä nukkuun eilen, mutta nukahdin varmaan vasta joskus reilusti 11 jälkeen. Ei vaan ollut hyvä nukkua, vaikka väsynyt olinkin. Ehkä tänään olis toisin.

Kävin pankissakin asioimassa, sovittiin samalla lainanhoitajan kanssa, että nähdään ens viikolla. Se haluaa kuulostella mun fiiliksiä palveluiden suhteen nyt kun oon vuoden ollut asuntolainani kans heidän asiakas. Kas kun ei autolainan takia ollut moisia tapaamisia, no ehkä se on eri juttu, kun nyt on paljon muitaki palveluja käytössä.

Töissä sain muuten mukavan puhelun. Poistin eilen yhden numeron puhelimestani, kun sain vaan päähäni poistaa sen. Eiköstä siitä numerosta tullut heti tänään puhelu. Mä tsekkasin numeron, kun se puhelin soi, samalla kun nostin puhelinta korvalleni tajusin, että tuohan oli juuri se poistamani henkilön numero. En siis vastannutkaan niin virallisesti kuin olin aikeissa. Vastasin siis semivirallisesti, mitä soittaja ihmetteli. En kuitenkaan paljastanut, että olin numeron poistanut juuri. Puhelu oli todella mukava. Niinhän ne aina. Puhelun jälkeen lisäsin numeron takaisin muistiin.

Hitto asiasta seitsemänteen. Mä en oo vieläkään päässyt sinne terkkarille ottaan sitä hemoglobiinia, pitäs nyt mennä, jos vaikka pääsis vähä muihinkin testeihin. Saamaton. Petra, eiku elämä on.


Raport om veckoslut  1

Fjärde veckoslut utan alkohol. Hiphiphurraa! Alltså tipaton januari är över snart. Jag tänker att det är över nu eftersom jag har klarat alla fyra veckoslut utan alkohol och barlivet. Jag börjar att sakna Henkan baari men kanske nästä lördag ska jag dit.

Jag blev van vid de här härliga söndagar utan krabbis. Jag tror att jag ska vara utan alkohol flera veckoslut i framtid också. De här söndagar är bara så underbara när man inte är på dålig skick. Jag har också så varit pigg på jobbet. Sen har vikten (paino?) gått lite ner, tror jag.. Jag hittar bara goda saker om tipaton tammikuu.

Okei, men det var det om tipaton.. Idag gick jag över en timme och njutade om fint väder. Solen skin igen. De är sant att vi är närmare vår och sommar hela tiden. Fint! Så var jag så flitig att jag städade. Ojdå. Det måste jag fortsätta imorgon eller nån annan dag.

Men igår var jag på syrrans butik och jobbade. Syrran hade krabbis och hon tog det lungt och jag bara jobbade. Men det var roligt. :) På kvällen var jag på bio med vän. Jag kan värkligen rekommendera filmen The prestige. Det var otroligt bra film!

Svenska veckan är nästan över också. Jag tror att det här har varit mycket nyttigt. Jag ser att jag inte har glömt alla ord. Jag minns en massa ord men vågar inte använda alla. Sådana ord har jag kollat från ordbok, men jag borde bara lita på mig själv. Jag vet att jag kan! Jag kommer att sakna svenska språket. Därför tänker jag då och då skriva blogi på svenska.

Det var kanske allt vad jag hade på hjärtat. Nu ska jag torka håret och gå till sängs. Sov gott alla mina vänner där.

Just ny känns härligt.
Livet är.


Lördag morgon  2

Vädret ser fint ut. Det är ganska kalt där ute, men solen skiner. Det är kul! Efter jag har druckit mit morgon kaffet sen skall jag klä på mig toppabyxor och gå till stan. Jag ska till syrrans butik och hjälpa henne med sit arbete. Och jag har ju så fina toppabyxor att jag måste använda de så ofta som möjligt. :P

Det var inte så rolig när jag kollade hur mycket hade räntan stigit. Jag talar om bostadslånet. Räntan hade stigit nästan 1,2 procent. Länetiden blev längre eftersom jag betalar samma summan hela tiden. Om lönehöjningen är stor, sen skall jag betala mera lån per månad. Fan, hur dyrt livet är.


Borta bra, hemma bäst  1

Härligt att vara hemma. Tågresan från Uleåborg gick snabbt igen. Nu sov jag kanske halv timme, läste tidningar, fyllde Sudoku. Jag försökte skriva blogi i tåget men det gick int så bra eftersom jag var tvungen att skriva det med min mobil. Jag kunde inte användä ennakoivatekstinsyöttö på svenska så tänkte jag att det är bättre att jag skriver senare. På hemma då.

Jag hade ganska kiva dagar i U. jag träffade min kollega och många andra typer som jag jobbar med ibland. Jag lärde mig till exempel nånting nytt om budgetering. Intressant. :E Men jag hade inte tid att träffa Mini idag. Det skulle ha varit trevligt! Men vi hinner ju göra det nån annan gån då. :)

Vad annat skulle jag berättä er? Kanske ingenting med vad vill ni höra? Jag kan imorgon skriva om det då. :) Nu har jag inget annat att säga. :/

Men det är fint att jag kan snart ligga mig till min egen bädd. Härligt. Livet är.


Faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan  4

Jag glömde igår att jag borde skriva svenska här.. Nu har jag försökt skriva svenska och det har gått ganska bra. Åtminstone jag tror så. :E

Jag är i Uleåborg nu. Igår tog jag tåget från Tammerfors och åkte hit. Resan tog 4,5h. Min rumpa var "sjuk" efter resan eftersom jag satt hela resan. Men tiden gick snabbt eftersom jag jobbade lite, läste bok och lyssnade på musik. Vi får se hur snabbt resan går imorgon.

Jag är ju så trött. Jag och min kollega kom till stan efter jobbet. Vi gick till Pannu - restaurang här, och åt tre rätter: sallad, biff och choklad kaka. Oi, det var ju så gott.

Nu har jag satt nästan några timmar här på sängen och skrivit här. Nu skall jag ta en duch och gå till sängs. Hur kan jag vara så trött! En sak måste jag säga till: livet är.


Tylsää  1

Siis voiko olla tylsempää. Ei oikein. Mut ei oo virtaa tehdäkään mitään. Miten tää sunnuntai voi olla näin eloton päivä, vaikka pitäs olla ihan samanlainen kuin lauantaikin. Mutta ei. Siis ihminen on niin löysä ja veltto paketti, että hyvä kun jaksaa tästä sohvalta itsensä kiskoa ylös.

Mä heräsin puol 11. Olin ihan virkee. Lähdinkin siitä sitten heittään siskolle sapuskaa, kun oli itellä vähän liikaa. No tein samalla reilun tunnin lenkin. Ilma oli mitä kaunein. Pakkasta oli varmaan noin 7 astetta ja aurinko paistoi. Nautin! Sit tulin himaan ja söin. Jysähdin tähän sohvalle ja laiskistuin ihan täysin. Tekis mieli nukkua, mutta ei hitto sitä voi.

Kai mä menin niin poikki siitä lenkistä. Oli kyl aika rankkaa jostain syystä.. Syke kävi välillä 189:ssa ja kaloreita paloi näimmä 638 eli aika tehokas lenkki oli. Jäin taas kymppitonnin askelmäärästä aika paljonkin, kun niitä tuli tällä lenkillä reilu 7500. Eilen tuli vajaa 7200. Pitäs viel lisätä vartti lenkkiin niin tavoite tulis täyteen.. No eilinen nopee 30min uintipyrähdys ehkä kompensoi hieman. Ja huomenna taas pilatesta, se on mukavaa.

Ei se mun kamu tullutkaan eilen, vaan ehkä se tulee tänään. Mä en tiedä kyllä oonko niin virkeellä tuulella, että jaksaisin olla siis sosiaalinen. Kai mun pitää.

Äsken teki mieli sipsejä. Niitä oli kaapissa. Sais loppua niidenkin syöminen, kun ovatten niin rasvaisia ja suolaisia. Yih. Nyt mun tekee mieli Fazerin sinistä. Täytyy varmaan käydä hakeen Siwasta. Mielitekoja, niitä täynnä elämä on.


Find the celebrity in you  2

Heh, eniten (75%) oon Jennifer Love Hewittin näköinen. No johan pompsahti. :D Toi oli sellasella kuvalla kokeiltu, joka oli otettu kesällä. Meikkiä oli ehkä ripsivärin verran. Sitten kokeilin toisella kuvalla ja se sanoo, että 86% Helena Christensenin näköinen. Just. En nähnyt kuvissa mitään yhteistä. Tossa jälkimmäisessä kuvassa mut oli laittanut oikein meikkaaja/maskeeraaja, joten ilmankos.

Käykäätten testailemassa: http://www.myheritage.com/FP/Company/tryFaceRecognition.php

Aika hauskaa lauantai-illan ajanvietettä, eikä tosiaan ainakaan oo krapulaa huomenna. Ihanaa, elämä on.


Hymyjä aamulla  2

En mä olekaan lahopää kuulemma. Tapparan kannattajat ei voi olla. Näin sanoi jonetski ja häntähän mä uskon. Joten olen parantunut, jihuuu! :) Ja muistin mä viimein sen hotellinkin varata, että lahopäisyys on ohi. Enkä laittanut edes muistutusta tai lappua. Ohhoh.

Ihana aamu. Heräsin ihan itsekseni puol kympin aikaan ja siitä lähtien oon taas istunut tässä koneella ja odotellut nälkää. En yleensä pysty syömään heti herättyäni, mutta nyt on siis aamupalan aika. Siitä kerroinkin jo tuolla aamupala-keskustelusta ja toteutan sen tänäkin lauantai-aamuna perinteisesti. Kahvi on tippumassa ja kohta pääsen nautiskelemaan. Slurps!

Nyt mä ajattelin imuroida ja vähä muutenkin siistiä paikkoja. Sitten kävelen kyllä kauppaan hakeen leivinpaprua ja sen sellaista. Tuolla on niin makee ilma, että pakko päästä ulos. Sit tänään olis kyllä myös pyykkäystä ja uimista tiedossa.

Nyt mulla on kahvikupponen kädessä. Nam.. Tai no tossahan se on pöydällä kun kirjoitan. Tv:stä tulee lumilautailua. Näyttääpä tuo armas työpaikka sponssaavan sitä, kun joka nurkassa näkyy nimi.. Mutta aika hurjia hyppyjä ne tekee.. Tän kupillisen jälkeen mä alan toimimaan.

Muuten nojasin tohon ranteeseeni, kun katoin äsken noit hyppyjä. Sattuu. Siis ranne on kipee. Yöllä heräsin jossain vaiheessa siihen, että siihen sattui paljon. Pitäisköhän sitä näyttää lekurille, vai odotella vaan, että kipu lakkaa, kun ei sitä nyt koko aikaa särje. Kai mä vaan odottelen, niinku normaalistikin..

Mut en voi kyllä muuta sanoa kuin että ihanaa on, kun ei oo mitään erikoista ohjelmaa. Voi vaan tehdä mitä lystää. Lystiä siis, elämä on!


Jäässä  2

siis melkein jopa syväjäässä oon mä. Oon ollut varmaan jo koko viikon. Ei vaan veri oikein kierrä tässä kropassa toivotulla tavalla. Mitenhän sen sais kunnolla liikkeelle. Noh, kyllähän mä itse asiassa tiedän, mut konstit ei taida olla hirveen pitkävaikutteisia.

Osasyy kylmyyteen voi olla se, että tulin vajaa tunti sitten pelistä. Käveltiin hallille, sitten siellä 15 asteisessa hallissa istuttiin 2,5 tuntia ja sitten vielä kävely kotiin hirvittävässä tuulessa, niin ei ihme, että vielä paleltaa. Eihän tosta kävele kuin vartin, mutta tossa tuulessa se oli ihan riittävästi saamaan aikaan syväjään.

Niin peli oli ihan paska. Tai siis sarjajumboa vastaanhan me pelattiin ja voitto tuli kotiin 3-1. Mä veikkasin 3-2 ja vaan maalin päähän jäätiin siitä. Seuralainen veikkas 7-1. Eli molemmat oli oikeassa jossain. :)

Tää mun seuralainen oli sellainen tapaus, kenet mä oon nähnyt joskus vajaa vuosi sitten ekan kerran. Tai no tunnetaanhan me kouluajoilta joo. Mut tossa alkusyksystä nähtiin baarissa pariinkin otteeseen. Meidän piti myös syksyllä nähdä ihan selvinkinpäin, mutta se sitten tietyistä syistä jäi tekemättä. No ollaan me silloin tällöin viestitelty tässä, kun asutaan saman kadun varrella ja aina tuol liikenteessä törmätään. No sit tossa viikonlopun aikaan sovittiin, että mennään nyt peliin, kun siitä näkemisestä on ollut niin pitkään puhetta. Tosi naurettavaa, että asiaan meni se 4-5 kuukautta asian järjestämiseen, varsinkin kun välimatkaa on toi kymmenisen taloa. :P

Mut huippu tyyppi. Kiitteliki viel seurasta jälkikäteen tekstiviestein. Syytäki oli, kun mä järkkäsin liput. ;)

Mut sellasta mä puuhastelin duunin jälkeen. Töissä meni taas hermo, kun oli se yks palaveri meillä. Saakeli ku saa vääntää rautalangasta sitä asiaa niille. Grrrrh! Must tuntuu et raivosin viimeksikin asian tiimoilta.. Asiaa pitäis hoitaa tiimillä, joka osaa hommansa, eikä tiimillä, minkä jäsenet on vaan repästy jostain seinästä mukaan. Grrrh2!

Koskahan mä saan sen palkankorotuksen?! Tulis jo, kun tarttis alkaa kunnolla suunnitteleen Ameriikan matkaa. Nehän liittyy olennaisesti yhteen. :) No suunnitteilla on meno Tampaan tai/ja Miamiin ens kesänä kamun kans. Mä en vieläkään usko, että homma toteutuu, mut pidetään peukkuja. Ens kuussa se varmistuu. Vasta! Hmpf!

Mä söin äsken viiliä, mut silti mulla on nälkä. Olisin tarvinnut jotain paksua sapuskaa.. Siis raskasta ja rasvasta. Mä oon muuten syönyt ihan liian kevyesti tänään. Aamulla pari leipää (ruisleivällä juusto, kinkku, kurkku, salaatti), lounaaks feta-salaattia, iltapäiväl pari leipää(ei päällysteitä), töiden jälkeen pari leipää (samat päällä kuin aamullakin) ja äsken pari viiliä. Yleensä syön kaks lämmintä ruokaa päivässä ja tänäään en ole saanut ainuttakaan lämmintä ateriaa. Ei ihme, että on nälkä. Täällähän vois samalla pitää ruokapäiväkirjaa. Ei pöllömpi idea..

Nyt mä keskityn tähän entourage-ohjelmaan, joka tulee subbarilt. Ihan jeessi ohjelma näin alkuun.

Tää lahoaivo muuten unohti taas varata hotellin Oulusta. Hitto mun kans.. Entä jos siellä ei olekaan enää vapaita huoneita. Tai no huoneita varmaan on, mutta onko meidän hinnalla enää.. Prskele, ku on huono muisti. Latvasta tämä on laho. Lahopää. Latvalaho. Pelkkä laho. Elämä on.


Pitäis!  1

Musiikkia korville. Tulevalle junamatkalle Ouluun. Ens viikolla pitäs mennä pariks päiväks. Meinasin ensin mennä lentäen, mutta sitten päädyinkin junaan, kun mulla alkaakin olla hieman ikävä junassa istumista. En oo matkustanut junalla varmaankaan reiluun kolmeen vuoteen. Sain siitä silloin tarpeekseni, mutta nyt tuo pidempi junamatka kiinnostaa. Ei se matka lentokoneellakaan kovin paljon nopeammin käy, varsinkaan paluumatka. Reilu 4 tuntia siihenkin menee koneenvaihtoineen.

Niin nyt on ladattuna puhelimeen jo 69eyes ja Scooteria, nyt lähtee Bad Boys Blueta, Modern Talkingia ja Dire Straitsia vanhojen hyvien aikojen kunniaksi. Vielä ajattelin HIMmiä, Alice Deejayta, Ian van Dahlia ja Lasgoa ainakin laittaa. En kyllä tiedä laitanko noita enää tänään, kun äsken lähti 71 biisiä eteenpäin ja niissäkin riittää tallentamista. Miksiköhän se onkin niin hankalaa, tai no mä en vaan osaa tehdä tätä järkevällä tavalla. Pitäis opetella. I know. Pitäis!

Tänään oli muuten ihan kiva päivä töissä, meiliä tuli myös yllättävästä osoitteesta. Hymy. Ja sain tehtyä pläniä taas hieman eteenpäin. HjuuvaHjuuva. Kohta se on valmis. On muuten niskat niin jumissa, kun istuu tän 12 tuntia koneen edessä useana päivänä viikossa. Pitäs treenata sitä pilatestaki täl himas. Pitäis!

Kotona söin kunnon pihvi-aterian, tiskasin ja järkkäsin hieman nurkkia. Sitten oon vaan lataillut tätä musaa. Nyt voiskin vähän vielä siistiä paikkoja, niin olis nopee imuroida huomenna tai ylihuomenna. Huomenna pitäis mennä varmaan sinne peliin. Ehkä. Eiku, pitäis!

Pitäis muuten lueskella tota vaate-katalogia, jos sieltä vaikka tilais jotain päällepantavaa. Ei vaan oo oikein nyt tältä kityilyltä ehtinyt. Tää pitää niin kiireisenä. Pitäis muuten paljon kaikkea muutakin! Mutta nyt aika kiirusta elämä on.

Edellinen