Salin vaihto toiseen...

  • avatar

Kiitos cityn, kirjoitin äsken jo yhteen kertaan merkinnän, mutta kun ei toimi niin ei toimi ja kirjoitus päätyi bittiavaruuteen.

Joo, kartoitin tuossa kroppaani ja tein suunnitelman siitä, mitä pitää treenata alkuun enemmän. Jalat ja syvät vatsalihakset ovat ensimmäinen prioriteetti ja niihin keskitytään huomattavasti enemmän kuin muihin pari ensimmäistä kuukautta, joskaan en tietenkään mitään osa-aluetta jätä täysin huomiotta. Olkapäät ovat ehkä se osa-alue, mihin olen eniten tyytyväinen tällä hetkellä ja ehkä myös ojentajiin melko. Olkapäät ovat olleet aina se kohta, mihin olen pyrkinyt kiinnittämään huomiota eniten ja niiden treenaaminen on muutoinkin vain jollain ihmeellisellä tavalla hyvin mielekästä. Joskus näkee kavereita, joilla on kyllä vahvat käsivarret, hauikset ja ojentajat, mutta hartiat eivät lainkaan sopusoinnussa niihin. Itse aina pyrin ajattelemaan ensin toisinpäin. Eka hartiat ja olkapäät ja sitten tulee käsivarret. No, jokainen tyylillään.

Niin ja salia siis vaihdan. Entinen, missä alkuvuodesta olen käynyt, ei vain riitä. Laitevalikoima on aivan liian suppea ja tämä, mihin nyt menen, on vanha tuttu, missä on tullut käytyä aikanaan useamman vuoden verran. Se on loistava sali ja laitteet löytyy aivan kaikki, mitä vain voi toivoa. 55 euroa kuussa ja mikä parasta, kaiken maailman mömmönkiskojat yleensä välttävät sitä mestaa, heille on meilläpäin ihan oma maailmansa.

Eli isommat reidet Here We Come!

4 kommenttia

Subarullaa

24.8.2007 17:28

Tasapaino kropassakin on kaiken a ja o. :) Tiiätkö miten löydät poikittaisen syvän vatsalihaksen kätsysti?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

CatchMe

25.8.2007 01:27

[quote=avatar]
.. syvät vatsalihakset ovat ensimmäinen prioriteetti ..
[/quote]

Nyt puhut asiaa. Kaikki lähtee keskivartalosta ja niistä "näkymättömistä" tukilihaksista. Transversus abdominiksen kunto vaikuttaa suoraa selän toiminnallisuuteen ja moneen, moneen muuhunkin asiaan. Paraskaan sixpack (eightpackistä puhumattakaan) ei näytä hyvältä, jos TA on jäänyt treenaamatta. Harjoittele monipuolisesti, mutta ihan ykkösenä opettele aktivoimaan syvä poikittainen vatsalihas joka ikisen liikkeen tueksi - myös arkiliikunnassa, sillä sen pitäisi olla ensimmäinen lihas, joka toimii, kun esim. nostat lattialle pudonneen kynän.

[quote=Subarullaa]
.. miten löydät poikittaisen syvän vatsalihaksen kätsysti? ..
[/quote]

TA:lla on useita tehtäviä. Poikittainen mm. säätelee vatsaontelon painetta (pitää sisuskalut ojennuksessa) ja tukee selkää. Lisäksi lihas osallistuu uloshengitykseen, jonka avulla se on helppo myös löytää:
Selinmakuulla tai seisten kädet kyljille (peukalo selän puolella, muut sormet kohti napaa). Yskäise tai naura, jolloin tunnet TA:n jännittyvän. Voit myös puhaltaa tehokkaan "alkometripuhalluksen" huulet pyöreinä (kuten sen pillin ympärillä), jolloin poikittainen aktivoituu.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

avatar

25.8.2007 19:21

CatchMelle iso kiitos! :)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:17

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus