Blogi

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2007.
Edellinen

Tarviiko tänne kirjoittaa jos ei ole mitään asiaa?  6

Mä oon ajanut autolla edestakaisin pitkin päivää ja roudaillut ihmisiä paikasta x paikkaan y. Kivaa on ollut joo.

No eipä sinänsä. Onhan se kiva olla joskus avuksi.

Niin no mä kävin eilen varsin erikoisen dialogin erään ihmisen kanssa. Moista ei ole ihan hetkeen tullut vastaan joskin se oli kyllä hyvinkin informatiivinen ja tervetullut.

Onpahan taas yksi tavan tylsä sunnuntai takana. Onneksi huomenna on maanantai. Eikun huomenna on vapun aatto. Pöh, ehkä typerin "juhla" mitä maa päällään kantaa. No onneksi mä olen selvinpäin ja mun kaveri lupasi olla myös joten ehkä mä meen illaksi sinne evakkoon noita örveltäviä teekkareita ja muita amatöörijuhlijoita.

No sanoinhan mä jotain sentään. Ketään ei kiinnosta. :)


Odottavan aika on pitkä...  2

Se on. Viikonloppu, typerä vappu, tentit. Kaikki nämä pitäisi odottaa menevän ennen kuin elämä alkaisi. No, ehkä tämä tästä. Taidan ottaa kuitenkin ton mun puolikkaan punkun mukaan kun lähden käymään kaverilla illan suussa.

Ainoa positiivinen juttu on nyt se, että mulla onkin viimeinen tentti jo 15. päivä eikä 16. kuten alkuaan kuvittelin.

Melko merkittävää? No nyt se on. Tätä menoa muuten kestä erkkikään.

Kesä? Huhuu?


Aurinko paistaa...  2

..ja ulkona on ihan mielettömän lämmin. Sain tilannetiedotteen, että täältä vähän matkaa länteen olisi jotakuinkin 20 celsiusastetta ja täällä tuskin jäädään kovin paljoa huonommaksi. Kesä tulee ja vitsikkäämpi mies tähän sanoisi, että niin tulen minäkin. Joo, no mutta takana on kyllä melkoinen talvi. Hyvin vaiherikas sellainen ja vaikka osa vaiheista onkin todella epämiellyttäviä niin kyllä nekin opettavat. Jokatapauksessa se on nyt takana ja katse on siirretty vakaasti tulevaisuuteen. Mulla on nyt hyvä fiilis. Todella hyvä fiilis. Niin hyvä fiilis, että ei usko tosiaan se kuuluisa poliisikaan. :)

Tentit pukkaisivat päälle kohta ja duunit on sovittu kesäksi. Tenttiviikkojen jälkeen on kesä täysin avoin ja niin olen minäkin ja otan avosylin vastaan kaiken mitä tulee. Sekä hyvän, että huonon, koska musta tuntuu ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin, että vaikkei mulla oliskaan mitään sen ihmeempää mitä odottaa - jota mulla toki on - niin siltikin mä olen jotenkin enemmän sinut itseni kanssa kuin pitkiin aikoihin. Elämä on vaikeaa, sen mä tiedostan. Nytkin on todella paljon asioita, mitä pitäisi miettiä, mutta mun stressinhallinta on viimeisen talvenkin aikana ihan takuulla kasvanut. Mä osaan allokoida mun huolia mun päässäni!! :)

Yksi iso huoli on mun sisko tai varsinaisesti mun siskon avomies joka on tällä hetkellä Oslossa tutkimuksissa. Ne tutkivat sen valtimot, että kestääkö ne sydämensiirto-operaatiota ja mun sisko on tietysti hyvin huolissaan ja sitämyöten minäkin. Siskon avolla on sydämen läppävika ja vajaatoimintaa. Tai ihan tarkkaan mä en tiedä, mutta jotain tuonkaltaista ja mun käsityksen mukaan jollain tapaa noita molempia. Se joutuu syömään siihen verenohennuslääkkeitä ja sepäs on sitten mielekästä kun miestä on murjottu elämässä ihan kunnolla. Hänellä kun on myöskin psoriasis joka osittain vaikuttaa nykyään myöskin niveliin. Sisko joskus sanoi mulle, että kyllä sitä vain ihmettelee, miten yhtä ihmistä koetellaan niin monilla vaivoilla.

No jokatapauksessa nyt tutkitaan, että onko leikkaus edessä. Ja jos on niin sitten ei tiedetä, että millon. Piippari kouraan ja se mukana aina, että heti rynnistetään lentokentälle jos kutsu kuuluu ja se on menoa sitten. En voi kuin arvailla minkälainen mietteiden kuhina päässä voi liikkua kun ajattelee, että pitää odottaa moista. Asiaa jossa on omat suuret riskinsä vaikka se onnistuessaan elämänlaatua parantaisikin. En voi kun arvailla todellakaan.

Eli siis kaikennäköistä on ja myöskin mun päässä liikkuu aina vähän muidenkin ihmisten huolet, mutta mä olen onneksi opetellut jollain tapaa pitämään tietyn etäisyyden niihin, koska ilman etäisyyttä välillä asioista oma pää hajoaa ja sitten ei auta enää ketään, pikemminkin päinvastoin. Se ei ole ilkeämielisyyttä eikä välinpitämättömyyttä. Niin vain on pakko tehdä. Kyllä mä välitän, ehkä vain omalla tavallani sitten. Ja nyt puhun sekä mun siskosta, että muistakin ihmisistä.

Mutta siis kaiken tämän keskellä aurinko paistaa ja aurinkolasit pitäisi olla päässä ihan vain jo siksi, että tulevaisuus häikäisee!! :)

Hyvää kesänodotusta ihan kaikille ihanille cityläisille. Vaikka vähän vähemmänkin mukaville. :)


Kuukausi  1

Kuukausi treeniä takana ja välissä pieni tauko pääsiäisenä sekä nyt viime viikonlopun miitti jossa meni bisseä enemmän kuin lääkäri määräsi. Näkyykö missään? No näkyy, joka osaltaan on ihan hyvä motivaattori jatkamaan touhua.

Ajattelin kuitekin pitää varmaan loppuviikon ihan puhtaasti lepoa maanantaihin saakka kunnes hommaan uuden kortin. Täytyy myöntää, että hyvin huomasi, kun kävi viikonloppuna vetäisemässä kunnon jodit niin on kyllä tämän viikon treenistä puuttunut hiukan jotain. Eli kyllä, alkoholi on pahasta vaikka sen juominen joskus ihan kivaa onkin. Niin ja joinhan mä toissailtana puoli pulloa punkkua, että sekin vielä. Nyt meni korkki kiinni ainakin tenttiviikkojen loppuun saakka.


Melkoista...  1

Hugon syntymäpäivät olisivat olleet toissapäivänä. Se olisi täyttänyt 14. Mä en muistanut sen päiviä ollenkaan. Ja lopulta en siksi, että Hugo on kuollut vaan siksi, että mulla oli niin pirusti muuta ajateltavaa. Nyt voisi kuvitella, että mua harmittaa. Ei mua harmita. Mä oon vaan tyytyväinen, koska mä tiedän, että Hugokin haluis mun vaan ajattelevan eteenpäin. :) Hä! Elkää nyt viitsikö, kyllä se jätkä oikeesti ajatteli jotain siellä pienessä suipossa pääkopassaan :P

R.I.P <3

Hugo, 24.4. 1993 - 30.3.2007
Hugo, 24.4. 1993 - 30.3.2007

Urheilukulttuuria...  2

Kohta on jääkiekon MM-kisat käsillä, ketä kiinnostaa?

Eilen illalla avasin television vähän yhdeksän jälkeen ja sen myötä avasin mukanani jo Järvenpäästä Lappeenrantaan ja täällä kerran kaverilleni ja takaisin sekä vielä kerran Ylöjärvelle ja takaisin raahaamani italialaisen punaviinipullon.

Televisiosta oli juuri alkamassa Manchester Unitedin ja AC Milanin välinen mestarien liigan välieräkamppailu. Siemailin punkkua ja katsoin jalkapalloa. Mitä hä? Suomalainen mieshän katsoo jääkiekkoa ja juo kaljaa! Ei tällainen peli vetele.

Lukiossa, jossa vietin kolme ja puoli vuotta aikanaan, oli läjäpäin SaiPan junioreja, koska urheilulukiohan tuo opinahjoni oli. Jääkiekosta jotain tietäville istuin Tikkasen Harrin kanssa samoilla tunneilla ja muistan vieläkin elävästi kun jätkä keskittyi tunnilla lähinnä edessä istuvan hemaisevan blondin tuolinjalan potkimiseen todennäköisesti hyvin yksinkertaisten ja suorien mielihalujen syventämänä. Nyt kyseinen jätkä pelasi elämänsä kauden SaiPassa ja siirtyy ensi kaudeksi Hämeenlinnan Pallokerhoon. Jääkiekkoilijat aina seurustelevat missien kanssa, sehän nyt on selvä. Jääkiekonpelaajilla on timmit vatsalihakset ja kulmikas leuka. Mitä sitä nainen muuta kaipaakaan mieheltä.

Okei, on hiukan kärjistettyä sanoa noin ja olettaa, että jääkiekkoilijat olisivat jotenkin äärimmäisen yksinkertaisia ihmisiä. Maskuliinisuuskin siihen lajiin yleensä liitetään. Todellisuudessa näinhän tuskin on yhtään sen enempää kuin missään muussakaan henkilöryhmittymässä, mutta tämä pohjustus lähinnä sille, että jääkiekko on suomalaisten laji ja jääkiekkoilijoiden edesottamukset julkisuudessa yleensä melko suomalaismaisia, jos tuollaista "termiä" nyt sallittaneen käyttää.

Miksi ei sitten jalkapallo? No varmasti iso syy on pohjoinen "ulottuvuutemme" ja talvisin täällä on paljon aikaa luistella. Kesäisin voi pelata jalkapalloakin, mutta silti olosuhteet suhteessa ovat paljon enemmän jääkiekolle suotuisat. Suomesta ei koskaan tule jalkapallon suurmaata. Jääkiekossa on huomattavasti helpompaa olla "suurmaa", koska kilpailu käydään vain noin kahdeksan eri maan kesken. Muut ovat statisteja, koska muissa maissa pelataan jalkapalloa niin suurella laajuudella verrattuna meihin.

No, Ruotsissa pelataan jalkapalloa hyvin paljon ja kyseinen naapurimaamme on myös yltänyt jopa MM-pronssille saakka. Se on melkoinen suoritus sen kokoiselta maalta kun katsotaan, että missä määrin sitä lajia maailmassa harrastetaan. Silti Ruotsi on voittanut jääkiekossa kaiken mahdollisen ja monen monta kertaa. Onko selitys vain se, että ruotsalaiset ovat erilaisia kuin me? Ja jos ovat niin millä tavalla?

Ruotsissa on jotain 9 miljoonaa asukasta. Miltei tuplasti enemmän kuin Suomessa, mutta se määrä ei vielä riitä kertomaan syytä, miksi Ruotsissa seuraa jalkapalloa parhaimmillaan yli 30 tuhatta ihmistä paikanpäällä kun Suomessa lukemat ovat huipussaan siinä kuuden tai seitsemän tuhannen paikkeilla.

Jalkapallo mielletään monesti suomalaisten miesten mielestä hiukan neitilajiksi kun taas vastaavasti jääkiekossa saa "ottaa miestä" joka toisaalta voisi olla hyvinkin ruotsalainen ilmentymä suomalaisten mielestä.(Olempas taas kovin kaksimielinen) Joten sen vuoksi jalkapallo ei koskaan saavuta Suomessa ykköslajin asemaa vaikka katsojamäärät koko ajan lähenevätkin toisiaan. Harrastajamäärä ei tule koskaan saavuttamaan jääkiekon asemaa. Se johtuu uskoakseni todellakin siitä, että jalkapallossa suomalaisten mielestä itketään ja pyöritään pitkin maata ja parhaat pelaajat ansaitsisivat oscarin kauden päätteeksi. Tämä on varmasti osaltaan totta, mutta kun eilen katsoin (taas kerran) aivan järkyttävän hienoa matsia niin totesin vain jossain välissä, että kerta jalkapallo on neitilaji, eikä siinä "oteta miestä" niin miksi ne jannut ovat koko ajan lasaretissa ja loukkaantuneena?

Sain vähän reilut puolet punkusta juotua kun matsi päättyi ja päätin käydä nukkumaan. Takana oli äärimmäisen viihdyttävä kaksituntinen jossa maalejakin syntyi viisi kappaletta ja kaksi niistä ehkä tämän hetken parhaan futaajan Kaka'n jalasta. Jalkapallo on taitavimmillaan aivan mieletön laji. On vaikea ymmärtää, miten tarkkaan joku voi jalallaan sitä palloa lähettää pisteestä toiseen ja miten joku joukkue pystyy pyörittämään palloa muutamassa sekunnissa viiden kuuden tai seitsemän eri pelaajan kautta niin, että pallo vain liikkuu miltei kuin itsestään.

Eräs ihminen kerran sanoi brittifutiksesta, että siellä on 50 tuhatta köyhää tölläämässä kalliilla rahalla kun miljonäärit potkivat palloa. Niinhän se on. Pelaajille maksettavat korvaukset ovat aivan järjettömiä. David Beckham siirtyy ensi kaudeksi Los Angeles Galaxyn riveihin ja tienaa seitsemän vuoden pestistä 250 miljoonaa dollaria!! Kukaan ihminen ei ehdi käyttää sellaisia summia vaikka pyyhkisi niillä rahoilla pyllynsä joka aamu ja ilta ja vaikka iltapäivästäkin. Kuitenkaan se ei niitä ihmisiä häiritse, ketkä katsovat sitä lajia. Heidän mielestään ne pelaajat ovat ansainneet joka sentin. Miksi?

Koska se laji on heille enemmän kuin mikään muu. Minä seuraan jääkiekkoa ihan antaumuksellisesti talvisin. Käyn matseissa aina sillointällöin riippuen vähän rahavaroista. Siltikin jos lätkänpeluu lopetettaisiin Suomessa niin ei minun elämäni siihen loppuisi. Monille ihmisille jalkapallo on ihan älytön osa heidän elämäänsä. Itsekään en sitä voi käsittää, mutta kun eilen katselin kyseistä matsia niin hiukan ehkä sain käsitystä siihen, miksi se on joillekin niin iso juttu.

Todennäköisesti katson nyt alkavia lätkän MM-kisoja ja ratkaisupelit ainakin, mutta suurin mielenkiintoni herää kun taas seuraavan kerran pelataan jalkapallon arvokisoja. Melko kumma juttu kun siellä ei kuitenkaan pelaa edes Suomi. Miksi se voisi minua niin paljon kiinnostaa? Eihän siinä pelissä edes "oteta miestä".


diibadaaba  5

Duunit on nyt sitten sovittu. Ei ole kovin hääppöstä, mutta meneehän tuo. Sain sovittua senkin, että mä aloitan vasta aikaisintaan 21. päivä toukokuuta ja olivat sen verta reiluja, että voin tarvittaessa säätää myöskin vuoroja niin, että saan pidemmän vapaan kuin yhden päivän, koska varsinaisia viikonloppuvapaita mulla ei olis kesän aikana kuin muutama.

Jännää miten mä osaan taas reagoida asioihin. Tai siis mun mielestä siinä ei ole mitään jännää, mutta musta tuntuu, että mulla on joskus vähän vaikeuksia saada itseäni ymmärretyksi oikein ja sitten mä vaan hätäännyn kun lopulta asiasta tulee ihan härkänen vaikkei se olisi alkuaan edes kärpäsen kokoinen. Todennäköisesti siitä tuli härkänen vaan mun päässä ja sitten voinkin mennä johonkin pimeään nurkkaan vähäksi aikaa häpeämään.

Itse asiaan sen kummemmin puuttumatta mä vaan kun olen aina ihmisistä huolissani jos mulle sanotaan, että heillä on joku huoli. Todennäköisesti se huoli oli pienempi kuin mä ehkä luulin ja sitten kuitenkin jos mä voin jotain tehdä asialle niin yleensä teen. Äsken mä tein. Se sitten joskus johtaa siihen, että mun ei varmaan olisi pitänyt eikä tarvinnut tehdä yhtään mitään. Toivotaan, että asia nyt ei aiheuttanut sen kummempaa ihmetystä eikä närää. Mä meen nyt sinne nurkkaan häpeämään hetkeksi.


Väsy...  1

Piti herätä pirun aikaseen tänään, että olisin hyvin ehtinyt vielä laskea noita tilastomatikan harjoitteita ennen tenttiä, mutta nukuin sitten pommiin. Ilmeisesti oli vähän vielä lievää matkauupumusta jäljellä vaikka eilen illalla tuntuikin ihan virkeältä olo. No, kyllä tää tästä. Voisin kyllä tehdä kyseisen tentin vielä toukokuun tenttiviikoillakin, mutta oishan tuokin alta pois jos tänään saisi tehtyä. Katsellaan nyt, että miten menee.

Nyt on kyllä vähän höntti olo. En tiedä, ehkä nukkunut liikaa ja tarkoitus oli mennä salille vetään kuntopyörällä tunnin setti, mutta toisaalta huomasin tuossa, että viikonloppuna juodut olutkasat ovat vaikuttaneet kroppaan melko mielenkiintoisella tavalla. Mun paino on vaan pudonnut lisää. En ole käynyt vaa'alle, mutta vähän veikkaisin, että näyttää kyllä alle 80. Peiliin kun töllää tässä kunnossa niin on todettava, ettei kyllä pahemmin tarvitsisi enää painoa tiputtaa. Pitää todennäköisesti alkaa vähän syömään yli kulutuksen, niin pysyy varmaan melko helpolla tässä missä nyt on ja pysyypähän lihastreenikin helpommin hyvällä mallilla.

Kyllä vähän ahdistaa tulevat tenttiviikot, koska tekemistä riittäisi, mutta kaitpa nuo tuosta menevät. Vappuna ei tarvitse miettiä, että mitä tekisi. Voisi sulkeutua johonkin hiljaiseen koppiin ja lukea. Tenttiviikkojen jälkeinen aika onkin sitten mielenkiintoisessa vaiheessa. Mulla olis viimeinen tentti 16. päivä ja vähän yritän nyt puida asiat niin, että menisin töihin vasta 20. tai 21. päivä niin pääsisin vähän reissun päälle. Minne olen menossa, ei kuulu nyt ainakaan vielä sen kummemmin teille. :D

edit: Joo ei ajatuskaan oikein tahdo kulkea ja teksti sen mukaista :)


Wohoo!  2

Sain kansantaloustieteen tentistä kolmosen!! \o/ Bileet! Noeivais, mutta ompahan sekin pois sumasta. Kauan sillä kyllä kesti korjata sitäkin kun tentti oli miltei 1,5 kuukautta sitten. Sinänsä ihan jees kun katsoo vielä, että missä mentaalisessa tilassa mä kävin sen väsäämässä. :) Taidan hörpätä tänään ihan vittuillakseni yhden kaljan. Niitä jäi Ylöjärven reissusta pari yli. :)


Pakko...  1

...sanoa, että mulla alkaa koko ajan enemmän ja enemmän lopahtaa kiinnostus cityn keskusteluihin. Sinänsä kiinnostus ei lopahda moneenkaan niiden takana olevaan henkilöön kuten viime viikonlopun miittikin sen osoitti. Tosi hulvattoman hienoa porukkaa ja lopulta keskustelujan tason laskeminen ei olekaan kyllä läheskään kokonaan heidän ansiotaan vaikka nyt toki kaikenlaisia typeriä YlöjärviLiveSitäTätäKukaPaniKetäJaMissä-ketjuja nyt onkin auottu. Mutta niiden ketjujen kritisoijille sinänsä sanoisin, että jos niitä nyt jokunen syntyy niin helvetti pakkoko niitä on lukea? Kiva valittaa sosiaalipornon lisääntymisestä kun sitä itsekin koko ajan kuitenkin hakee. Onko ovi pakko avata jos se on kiinni? Onko se pakko avata jos siinä lukee, että "naisten pukuhuone" ja on mies eikä kukaan ole katsomassa? Joopajoo.

Mä tuossa aiemmin sanoin, että jätän keskustelut. No sitten kun piti kommentoida ekan kerran jotain Ylöjärven miittiketjuun niin lipsahdin kirjoittamaan muuallekin ja sillä tiellä ollaan. No, en mä nyt aio mitään totaalikieltäytymistä taas aloittaa, mutta ihan takuulla sellaisia normi avatarin lukemia ei varmuudella enää nähdä. Siihen on kyllä muitakin syitä, mutta yksi on tosiaan se, että keskustelujen taso on mitä on ja haukkukaa nyt sitten jotkut runkkarit pipipäänarsistiksi. Ihan sama. Itsepä kuitenkin tiedän mitä olen ja niin tietää muutama muukin ihminen. Mun mielestä kuitenkin tuolla puhutaan nykyään ihan hillitön määrä paskaa ja nyt siis en todellakaan puhu edes noista mainitsemistani blaablaamiittiketjuista.

Eli siis kyllä mä edelleen kirjoitan ja itseasiassa myönnän mä kyllä sen, että tulee sitä itsekin kaikenlaista huttua joskus suollettua tuonne. Ilmeisesti tietty seura tekee kaltaisekseen. Degeneraatio on vääjäämätön ja ainoa mahdollinen keino päästä vastareaktion piiriin, on pysytellä enemmän poissa.

Mikshän mä nyt tätä kirjoitin juuri nyt kun mulla muuten on fiilis itseasiassa yllättävänkin hyvä mitä nyt ajatus ei oikein pysy suorassa ja matematiikan tekemisestä ei meinaa tulla mitään. En tiedä, eikä kyllä edes kiinnosta, kunhan nyt löpisen :)

edit: Ja toki sen tiedostan, että on hiukan huono alkaa kritisoimaan kun ei itse avaa mitään ketjuja, mutta on kait niitä entuudestaan mulla muutama jo takana ja uskaltaisin väittää, että suuri osa niistä on jollain tapaa järkeviä mitä nykyään ei läheskään kaikki enää ole. Ja mitä tulee siihen oven aukaisemiseen niin samahan toki pätee tähänkin, että pitääkö skeidaa minunkaan lukea? No ei, mutta kun sitä työnnetään riittävä määrä niin meinaa aina ehkä jotain fiksuakin jäädä lukematta koska hirveän paskamäärän seasta ei aina helmeäkään löydä. Joo, myönnetään, olen vähän tylsä tyyppi.

Edellinen