Blogi

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2007.
Edellinen

No...  9

Hovioikeus lievensi mökkinöyryyttäjän tuomiota

Ensikertalaisuus pelasti vankilalta

Rovaniemen hovioikeus lievensi 30-vuotiaan muoniolaismiehen seksuaalirikostuomion ehdottomasta ehdolliseksi.

Muoniolaismies pakotti 17-vuotiaan tytön suuseksiin muiden henkilöiden nähden ja pahoinpiteli puolustuskyvytöntä tyttöä lyömällä nyrkillä päähän Levin-mökillä joulukuussa 2005.

Mies repi tyttöä hiuksista perässään pitkin portaita, löi ja potki. Hän myös pakotti tytön viiltelemään itseään hedelmäveitsellä käsivarteen, mistä jäi tytölle arpia. Teon aikana mies huuteli muille paikalla olleille pojille tyttöä nöyryyttävällä tavalla.

Lapin käräjäoikeus tuomitsi miehen pahoinpitelystä ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankilaan. Hovioikeus tuomitsi vankeusrangaistuksen ehdottoman sijaan ehdollisena.

Miehen täytyy suorittaa myös 40 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Hovioikeus piti tekoa nöyryyttävänä ja ihmisarvoa alentavana. Lievempää tuomiota se perusteli sillä, että mies oli ensikertalainen.

Oikeudessa mies vetosi mm. humalatilaan, mustasukkaisuuteen ja tilanteen riistäytymiseen käsistä.

Tyttö on kärsinyt teon jälkeen pelkotiloista, unettomuudesta ja painajaisista. Lääkärin arvion mukaan erittäin väkivaltainen ja nöyryyttävä pahoinpitely voi jättää nuoreen naiseen pitkäaikaiset henkiset traumajäljet.

Hovioikeus alensi myös tytölle maksettavia korvauksia. Lapin käräjäoikeus tuomitsi miehen maksamaan tytölle 2 000 euroa kivusta ja särystä ja 4 000 euroa henkisistä kärsimyksistä. Hovioikeus katsoi, että 1 000 euroa kivusta ja särystä ja 2 500 euroa henkisistä kärsimyksistä on riittävä korvaus.

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1412566

Ottamatta sen kummemmin kantaa rahasummiin tai yleensäkään mihinkään noihin tuomioiden pituuksiin, joskin nyt toki totean, että voiko ihminen päästä tuollaisesta teosta ehdollisella vankeudella?

Ja tiedän, Suomen oikeuslaitoksen tuomioita on kyllä iät ja ajat kummasteltu ja keskustelupalstallakin on puhuttu ties kuinka monet kerrat siitä, että miten väkivalta- ja varsinkin seksuaalirikostuomiot ovat aivan naurettavia. Tietenkin nyt käsitän sen, että oikeusoppineilla on melko erilainen käsitys asioista ja perusteista siitä, mistä mikäkin tuomio syntyy, mutta kyllä silti on vain pakko ihmetellä ja todeta tähän perään eräs asia.

On kyllä taas niin saatanan hienoa kuulua miessukupuoleen. Oikein mieltä lämmittää kun miettii sitä, miten moni mies saakin sitten tulevaisuudessa hakata päätään seinään kyseisen naisen kanssa, kun luottamus kaikkeen on totaalisesti romahtanut.

Ja nyt painotan, että en tietenkään sano tätä asiaa siinä valossa, että voi harmi miehiä, mutta yhtälailla se on kuitenkin osa tätä koko asiaa. Tietysti tytön henkisen tasapainon saavuttaminen on ensisijainen asia, mutta kuitenkin kun ajatellaan pidemmän päälle, niin ihminen kun on luotu kuitenkin elämään parisuhteessa, niin on siinä taas savottaa kerrakseen, kiitos jonkin todella fiksun nuoren miehen. Voi jeesus.

Ja sanokaakin jeesustelijaksi, kun nyt tämän kirjoitin. Mä olen nähnyt väkivaltarikollisia ja mua oksettaa ihmiset aivan julmetusti, jotka käyttävät millään tavoin voimakeinoja yleensäkään yhtään mihinkään ja tämänkaltaiset teot ovat kyllä ihan sieltä kärkipäästä, millä ei heru, ei sitten minkäänlaista sympatiaa. Harmi vain, että tuonpituisilla tuomioilla kun ei miehen henkilöllisyyttä saa julkistaa lehdissä. Tuomion pituus kun pitää muistaakseni olla vähintään se viisi vuotta ja harva seksuaalirikoshan koskaan niin pitkää tuomiota synnyttää ja sitä on kyllä ihan pakko ihmetellä.


Yllättävän hyvä päivä...  3

Joo tänään on ollut paras päivä varmaan melkein viikkoon. Tai ainakin siltä tuntuu. Ei itketä, eikä vituta, eikä sureta eikä mitään muutakaan negatiivista.

Siihen on toki syynsä ja niitä on moniakin. No, voi olla, että fiilikset muuttuvat vielä iltaan mennessä, mistä näitä tietää, mutta nyt pitää kait vain yrittää olla tyytyväinen, kun on näinkin neutraalin hyvä olotila.

Sain tänään buukattua ruokailut laivalle itselleni ja muutamalle muulle henkilölle ja myöskin hiukan aiheutti hyvää fiilistä sekin tieto, että suurempia perumisia kyseiselle matkalle ei ehkä sittenkään ole luvassa ja sekös mun mieltä lämmittää. :)

Ulkona sataa vettä kuin sitä kuuluisaa aisaa, mutta ketä kiinnostaa. Kesä siellä on kuitenkin.


Odottamista...  6

Palaa kohta käämi, kun tuo vesisade ei meinaa lakata ja mun olis kohta pakko rämpiä pihalle fillarin kanssa. No, tässä lähtöä venyttäessäni sitten väänsin seuraavanlaisen. En kyllä tiedä, edes miksi, kait se on vain tätä yleistä mietinnän paloa, mikä on ollut päällä jo pidemmän aikaa. Edelleenkään, mä en tiedä runoista mitään.

Rakkautta ja Substralia, sanotaan mainoksessa.

Rakkautta ja ymmärrystä,
sanon minä,
joka en ole koskaan sanonut ketään rakastaneeni.

Mutta ymmärtänyt olen, ja välittänyt, todella,
rakkaus on vain sana, ajatus, vai onko?

Mitä muuta se on?

Sanovat, että rakkaus kestää kaiken,
ja sanovat myös, että rakkaus voittaa muut tunteet.

Mutta miten jokin sana,
minkä määritteleminenkin on vaikeaa,
voi voittaa mitään?

Miten jokin sana,
minkä määritteleminen on monimutkaista,
voi tehdä enemmän kuin jokin teko?

Vai pitääkö tehdä,
että voi sanoa rakastavansa?

Moni sanoo, että rakastaa,
mutta lopulta tekeekö moni rakkautta?

Tehdä rakkautta,
voiko sitä tehdä?
Mitä on rakkaus?

Minä haluan sinua,
himoitsen sinua,
välitän sinusta,
rakastan sinua.

Mitä on rakkaus?

Onko se sitä,
että työntää toisen pois auton edestä,
vaikka itse ei ehkä enää ehtisi?

Onko se sitä,
kun toinen sanoo myöhästyvänsä pari tuntia,
niin pitää kattilaa lämpimänä?

Vai onko se sitä,
että jos vilpittömästi sanoo katuvansa,
niin antaa kuitenkin anteeksi?

Haluan pyyhkiä elämän tahrat sinusta
ja todella katson,
että kukaan ei sinua enää sotke.

Kun nukut, niin minä katson,
ettei sinulle käy kuinkaan.

Se on minun tehtäväni,
koska niin tahdon. Ei siksi,
että sinä niin tahtoisit.

Sinun tahdollasi,
ei ole mitään merkitystä.

En minä sinua siksi rakasta,
että sinä niin sitä haluat.

Enkä minä sinua siksi rakasta,
että sinä sitä niin kovin toivot.

Rakkaus, on menettämisen pelkoa,
sitä joko on, tai ei ole.


Poikki..  5

Tuossa joku päivä sitten kun puhuin siitä, mitä minä elämältäni haluan, niin tuo puhuminen ja kommunikointi on yksi hyvin tärkeä osa sitä, mitä minä haluan. Joku nyt ajattelisi, että sehän on ihan itsestäänselvää kaikille, mutta ei se ole. Mun mielestä ihmiset käsittelevät asioita puhumalla aivan liian vähän. Mä todella nyt kaipaan sitä puhumista. Tuntuu kuin yksi täysin virheetön palapelin palanen olisi nirhaistu rinnasta irti.

Mä olen nukkunut viimeisen vuorokauden sisällä varmaan 18 tuntia. On fyysisesti melko väsynyt olo joskin nyt se osittain voi johtua ihan siitäkin, kun on tullut nukuttua niin helvetin paljon. Jokainen varmasti tietää sen fiiliksen, mikä syntyy jos nukkuu hyvin paljon, niin kroppa on vieläkin vähän lepotilassa eikä oikein meinaa käynnistyä.

Niin ja no sitten tavallaan henkisestikin on melkoinen väsymys. Osittain se kyllä varmasti johtuu tästä fyysisestäkin väsymyksestä. Kuitenkin mä tänään itkin. Se ei monen mielestä olisi kovinkaan kummallista, mutta mulle se on melkoinen harvinaisuus. No, siihen on syynsä. Osittain ihan yleisesti oli paha olo, mutta osansa on silläkin, että mä nyt todellakin siis vain kaipaan. No ihmistä tietysti, mutta enemmänkin vain keskustelua, kommunikointia, informaation välittämistä toiselle ja sen vastaanottamista.

Mä eilen tajusin, miten paljon mä lopulta kaipaan puhumista ja kun siis siinä on myös se pieni seikka, että vaikka kaipaan ihan vain puhumista, niin kaipaan myös puhumista tietyn ihmisen kanssa. Ihmisen, joka niin helvetin hyvin minua ymmärtää. Ja sehän siinä vähän ikävää onkin, että kun se skenaario, missä voisin tätä kommunikointia juuri nyt toteuttaa, ei ole juuri nyt mahdollista.


Nostalgiaa...  1

Tulipa katsottua eilen Tom Cruisen tähdittämä Risky Business. Viimeisimmästä kerrasta, kun olen moisen rainan nähnyt, on aikaa ja paljon. Varmaan yli 15 vuotta. Silloin kun sen näin, niin toki ollut mitään todellista käsitystä edes siitä, että mistä siinä koko leffassa oli oikeasti kyse. No, leffa nyt ei ole hääppöinen. Vain niin hyvin tunki sisään elokuvan loppuolella soinut Phil Collinsin biisi, joka on edelleen ihan mieletön biisi. Se tietysti aikanaan iski itseeni nuorena vain sen melodian vuoksi. Sittemmin toki muutoinkin vaikka se melodia viiltää vieläkin nyt tietysti sanojen kera.

Enkä muuten tiedä, että miten ihmeessä, mutta itselleni Phil Collins ja 80-luvun hittitv-sarja Miami Vice ovat kyllä mielleyhtymissä täysin erottamattomat, mutta ovat kuitenkin. Kait ne musiikit vain ovat jääneet päähäni niin järjettömän kovalla paineella aikanaan sarjaa katsoessani. Molemmat niin loistavia. Taidampa kuunnella tänään vähän enemmänkin kyseistä miestä, kun ei ole aikaan tullutkaan kuunneltua.

Olotilakin on juuri sopiva siihen nyt.

Niin ja unohtakaa se laivajuttu. Vaikka lupaan kyllä, että pyrin siihen, että jäljiltäni kenelläkään ei ole järin tylsää. Mä muuten olen siinä melko hyvä, vaikka nyt itse sanonkin. No, katsellaan.

http://www.youtube.com/watch?v=Gz7gajAb2ww

I can feel it coming in the air tonight, oh lord
Ive been waiting for this moment, all my life, oh lord
Can you feel it coming in the air tonight, oh lord, oh lord

Well, if you told me you were drowning
I would not lend a hand
Ive seen your face before my friend
But I dont know if you know who I am
Well, I was there and I saw what you did
I saw it with my own two eyes
So you can wipe off the grin, I know where youve been
Its all been a pack of lies

And I can feel it coming in the air tonight, oh lord
Ive been waiting for this moment for all my life, oh lord
I can feel it in the air tonight, oh lord, oh lord
And Ive been waiting for this moment all my life, oh lord, oh lord

Well I remember, I remember dont worry
How could I ever forget, its the first time, the last time we ever met
But I know the reason why you keep your silence up, no you dont fool me
The hurt doesnt show; but the pain still grows
Its no stranger to you or me

And I can feel it coming in the air tonight, oh lord...


Suomalaiset haluavat muuttaa metsään...  9

Suomalaiset eivät toivo naapurikseen etenkään huumeidenkäyttäjiä ja alkoholisteja.

Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen teettämän kyselyn mukaan 92 prosenttia suomalaisista ei halua naapurikseen narkomaania ja alkoholistin torjuu 78 prosenttia vastaajista.

Rikosrekisterin hankkinutta ei halua naapurikseen 56 prosenttia kansasta. Epätoivottuja ovat myös tunne-elämältään tasapainottomat ihmiset, joiden naapuruutta kavahtaa 44 prosenttia vastaajista.

Noin joka viides ei halua naapurikseen myöskään homoseksuaaleja, aidsia sairastavia tai maahanmuuttajia.

Kaupunkitutkija Timo Kopomaan mukaan ihmiset ovat entistä enemmän kiinnostuneita omasta asuinympäristöstään. Suurinta erilaisuuden vastustus on usein hyvin toimeentulevien ja koulutettujen ihmisten asuinalueilla.

YLE Uutiset

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/id66084.html

Suomalaiset siis eivät halua asua narkomaanin tai alkoholistin naapurissa. No, ensimmäinen on melko helppo toive toteuttaa, jälkimmäinen ei niinkään.

Sinänsä ymmärrän kyllä, että ihmisiä kiinnostaa se, että millaisessa ympäristössä asuvat, mutta lukemat ovat silti melko paljon puhuvia.

Meinaan nimittäin, että jos tuo kysely oltaisiin tehty samoille ihmisille niin, että oltaisiin vain kysytty sitä, että millä tavoin he yleisesti ottaen suhtautuvat näihin edellämainittuihin ihmisryhmiin, jos nyt sellaista nimitystä noista kaikista voi edes käyttää, niin veikkaampa, että vastaukset olisivat olleet suvaitsevaisempia. Niin kauan on hyvä, kun pysyvät poissa silmistä. Niinhän se menee, enkä sinänsä nyt alakaan jeesustelemaan, että voi kun ihmiset ovatkin niin pirun kaksinaismoralisteja. Kyllä hyvin käsitän, että ihmiset haluavat turvaa elämälleen.

Mutta luoko se turvallisemman tunteen jos tietäisi, ettei naapurissa asu homoseksuaali tai HI-virusta kantava henkilö? Tai maahanmuuttaja? No, viimeisin nyt toki omaa osittain perusteettomia ennakkoluuloja ja myöskin aivan kyseisen ryhmittymän itseaiheuttamia käsityksiä tai väärinkäsityksiä, tuon kaksikymmenprosenttisen vielä jollain tapaa käsitän, mutta voiko viidennes Suomen kansasta oikeasti olla sitä mieltä, että heidän elämänsä on turvatumpaa ja mielekkäämpää jos naapurissa ei vain vahingossakaan asu homo? HI-viruksen pelot nyt sinänsä myös jollain tapaa käsitän, mutta tavallaan nuo vastaukset kuitenkin ihan vähän minun päätäni kuitenkin ihmetyttävät.

Tai kun nyt lopulta ajattelen, niin onko tämä meidän yhteiskuntamme nyt laman vuosien jälkeen vain taipunut takaisin solidaarisuuden ilmapiiristä johonkin sellaiseen, missä todellakin vain eteenpäinvievä katse ja oman navan tuijottaminen tekee autuaaksi?

En tiedä, ehkä nämä lukemat sitten olisivat kuitenkin olleet täysin samanlaisia aiemminkin ja toki tietyt käsitykset esim. homoista ovat vasta muuttumassa, että sikäli. Jos 80-luvulla olisi kysytty, niin kukaan nyt ei varmaan julkisesti olisi myöntänyt, että voisi asua homon naapurissa. Sehän kait määriteltiin vielä sairaudeksi tuona vuosikymmenenä ja rikoskin homoseksuaalisuus oli vielä hieman aiemmin. Mutta siis jollain tapaa muuten tuntuu siltä, että mennään kokoajan lähemmäs mallia, joka on vallinnut suuressa maailmassa jo iät ja ajat. Ehkä kyse ei lopulta olekaan meistä suomalaisista itsestämme vaan siitä, että vaikutteet tulevat tänne toisaalta, halusimme tai emme. Konservatiivisuusko se nostaa päätään niin julmetusti? Toivottavasti ei, mutta vähän tuntuu siltä.

Omassa asuinympäristössäni asuu paljon maahanmuuttajia ja työttömiä ja opiskelijoita ja varmaan vähän kaikkea tuota siltä väliltäkin. Monacoksi tätä seutua kutsuvat, kun kukaan ei tunnu maksavan veroja. Spurguja näkee silloin tällöin läheisessä metsikössä. Suomalainen yhteiskuntahan on keskittänyt yhteiskuntaluokkia jo iät ja ajat, vaikkei sitä julkisesti tietenkään myönnetä. Asian kuitenkin näkee helposti, senkun vähän liikkuu paikasta toiseen. Jos on varaa, niin on helppo pysyä poissa alkoholistien keskeltä. Vai kuinka?

Meinaan nimittäin tuota otsikkoa. 78 prosenttia suomalaisista ei halua asua alkoholistin naapurissa. No, minkäs naapurissa ne sitten haluavat asua? Vai haluavatko ne häätää itsensäkin pois omasta rappukäytävästään?

Tuo prosenttimäärä kyllä kertoo ihan kaiken. Vähän pistää ihan väkisinkin naurattamaan.

Niin ja määritelkää minulle tunne-elämältään tasapainoton.


vähän kummallista...  4

Tuossa kun juuri pääsin kirjoittamasta, että mun paino on pudonnut niin toki se osittain johtuu siitä, että on tullut liikuttua niin paljon enemmän, mutta sitten tosiaan aloin myöskin miettiä sitä, että millä tavoin mun ravinnonsaanti on ollut jollain tapaa poikkeavaa vai onko se?

Aloin oikein miettiä, kun ostoskeskus-palstalla oli suklaakysely ja kirjoitin sinne, että en ole syönyt suklaata useaan aikaan niin tosiaan aloin todellakin miettiä, että mitä mä ylipäätään olen syönyt?

Lähdin liikkeelle siitä, että mitä ns. epäterveellistä olen syönyt esim. viimeisen kolmen kuukauden aikana. Mietitääs, yhden sipsipussin, yhden pussillisen irtokarkkia ja jonkin verran limpparia, mistä varmasti noin puolet sokerittomia. Jäätelöä olen syönyt yhden annoksen plus yhden kahden pallon tötterön. Suklaata en käsitykseni mukaan ole syönyt laisinkaan joten voisi kait sanoa, että vaikkapa kolmen kuukauden herkut ovat kyllä melko vähissä.

Alkoholia olen nauttinut viimeisen kolmen kuukauden aikana valehtelematta ehkä neljä kertaa. En usko, että tuo luku pahasti heittää totuudesta. Toki tähän nyt pitää laskea juhannus yhdeksi kerraksi eli kait voisi sanoa, että viisi päivää on tullut otettua tuon tarkastelujakson aikana. Ei kovin paljon mielestäni.

Muuten kun ruokavalio koostuu lähinnä kanasta, rasvattomasta naudanlihasta, tummasta riisistä, ja ruisleivästä sekä kananmunista ja rasvattomasta jugurtista sekä maitorahkasta ja ruis- sekä kaurahiutaleista.

No okei, olen mä tainnut kolme pizzaa syödä kyseisellä aikavälillä. Yksi per kuukausi, ehkä ei niin järin paljon.

Että ei kait tuo nyt ole mikään suuri ihme, jos paino on tippunut. Mitä mä tällä nyt halusin sanoa? Että omaan hyvän itsekurin ja blaablaa? No en, mutta kunhan vain mietin asiaa ihan ylipäätään, koska tosiaan ihan toden teolla pitää välillä ihan ihmetellä, että mihin se kaikki ihra jätkästä on hävinnyt kevään mittaan. Tää kun on ihan oikeasti melko kummallista.

Syksyllä on varmasti ryhdyttävä syömään pelkkää pekonia. :D


Jätkä haihtuu olemattomiin...  3

Pitää syödä kuin hevonen, ettei kuihdu kokoon.

Nyt kun tulee vedettyä fillarilla keskimäärin pari tuntia päivässä miltei joka päivä niin on kyllä todettava, että ei aivan aiemmat ravintomäärät näytä riittävän. Mä vähän mietinkin tuossa päivänä eräänä, että miten paino on taas tippunut joskin se ei ollut lainkaan huono juttu tällä kertaa, koska se oli käytännössä rasvaa, mitä on lähtenyt. Itseasiassa nyt ei kyllä haittaisi pätkääkään, vaikka glykemiaindeksit heittäisivät miten korkealle tahansa. Parikaan kiloa ylimääräistä tähän ei kyllä meinaisi mitään varsinkin kun olen huomannut, että tällä liikuntamäärällä kieltämättä painon säätely on aivan naurettavan helppoa.

No, nyt mä ainakin tiedän, että millä keinoin ensi keväänä vetäisen massakauden jäljiltä tulleet ihrat pois. Mähän pudotin ihan puhtaasti polkemalla pelkästään huhtikuussa yli kolme kiloa läskiä ja sen jälkeen siis vielä lisää.

73,8 kiloa, ei jumalauta. No, en suoranaisesti valita, ihmettelen vain.


Mitä me elämältä haluamme?  8

Olen tässä nyt viime ajat ja itse asiassa jopa viimeisen vuoden päivät toden teolla aina välillä miettinyt sitä, että mikä on se syy, miksi minä täällä oikein elän? Aina puhutaan siitä kuluneesta lauseesta, että ”mikä on elämän tarkoitus?” Ei elämällä ole mielestäni mitään yksiselitteistä tarkoitusta. Mielestäni tuo kulunut lausahdus on retorinen ja turha. Mielestäni pitäisikin vain kysyä, että mistä saat tyydytystä elämässäsi eli toisin sanoen mitä me elämältä haluamme?

Toiset ovat jo melko nuorina hyvin tietoisia siitä, että mitä haluavat. Jotkut (ehkä yleisemmin naiset) ovat jo hyvin varhaisessa elämänvaiheessa täysin varmoja siitä, että he haluavat lapsen tai lapsia. Se on hyvin selkeää. Todennäköisesti jos heiltä kysyisi siinä vaiheessa, että miksi, niin tuskin osaisivat kovin hyvin asiaa perustella. Mutta en nyt sanokaan, että sitä tarvitsisi perustella. En minäkään osaa perustella sitä asiaa, että en halua lapsia, juuri mitenkään. (ainakaan tämän hetkisen tuntemukseni mukaan) En vain tunne minkäänlaista viehtymystä isyyteen.

Jotkut haluavat - ja myöskin ovat tietoisia haluamastaan melko nuorena – uran ja omakotitalon ja vakaan elämän ja turvallisuudentunteen siitä, että elämä on raiteillaan ja se puskee eteenpäin kuin höyryveturi. Sitä ei mikään horjuta. Grilli takapihalla ja vaimo/mies ja kesäloma ja sellainen perusturvallinen elämä. Se on sitä, mikä tekee jotkut onnelliseksi ja ovat tyytyväisiä. Ja sitten joissakin tapauksissa – tai useimmissa – tähän sitten liitetään myöskin tuo lasten hankkiminen.

Olen paljon miettinyt sitä, että mistä minä tulen onnelliseksi tai pitäisi nyt sanoa, että mitkä ovat niitä tavoittelemisen arvoisia asioita elämässä? Minkä asioiden eteen minä kulutan omia voimavarojani? Niitä asioita kun eivät ole auto, talo, kesämökki, eikä lapset. Mitä sitten?

Olen joskus sanonut, että olen hedonisti enkä sitä ole kyllä koskaan kieltänytkään. Tietysti nyt voitaisiin sanoa, että myös noiden edellä mainittujen seikkojen saavuttaminen voi olla jollekulle hedonismia, mutta mielestäni kuitenkin asia ei ole aivan niin selkeä. Tietysti lapset ja ura ja perhe voi tuottaa suurtakin nautintoa, en missään nimessä sitä ala kieltämään, mutta siltikin olen sitä mieltä, että sellaiset ihmiset ovat hiukan erilaisia kuin minä. Kuitenkin vähemmän nautinnonhaluisia.

Olenko minä sitten itsekäs kun en tahdo mitään noista seikoista? (vaikka en kyllä tosin sitä seikkaa mene kieltämään, ettenkö vakaan ja hyvän työpaikan vielä halua, mutta suoranainen ura-ajattelu ei kuitenkaan itseeni iskostu) Mielestäni en, koska lopulta tämä meidän aikamme tässä maailmassa on niin pirun lyhyt, että sen käyttäminen millään tavoin muuhun kuin omien halujen toteuttamiseen, on niin perin suurta tuhlausta. Siis tällähän en nyt tarkoita sanoa sitä, että ihmiset, jotka elävät kuten alussa sanoin, tuhlaisivat elämäänsä. En missään nimessä sano niin. Itse kuitenkin tuhlaisin, jos niin tekisin. Itse kuitenkin löydän todellista tyydytystä elämälle jostain aivan muusta. Niin, mitä se muu siis on?

En aivan tasan tarkkaan itsekään tiedä, mutta sen tiedän, että se ei ole tuota, mistä aiemmin olen maininnut ja mitä monet ihmiset hakevat. Sanoisin, että haluan vain olla ja kokea, jotain muuta. Matkustaa, olla, toteuttaa itseäni, maalaamalla, kirjoittamalla, lukemalla ja toki myöskin ajan myötä työtä tekemällä, koska ilman rahaa, mitään ei voi toteuttaa, se on selvä, mutta työ on itselleni vain välttämätön paha, vaikka toki kovasti pyrinkin siihen, että saisin joku päivä itseäni todella miellyttävän työn, koska se vähentää henkisiä paineita, jos voi tehdä työtä, joka tuntuu mielekkäältä.

Kerron lyhyen stoorin, joka voi jonkun mielestä olla naiivi ja yltiöromanttinen, mutta sanon suoraan, että minua ei voisi vähempää kiinnostaa se, mitä muut siitä ajattelevat.

Mies makaa sängyllä selkä päätyyn nojaten. Nainen makaa nojaten selkä miehen rintaa vasten miehen sylissä. On järjettömän kuuma. Ulkona on hämärää, kuten heinäkuisena kesäyönä neljän aikaan on tapana ollakin ja ulkoa sälekaihtimen läpi tuleva valo valaisee huonetta hieman ja ikkunaluukku on auki, mutta se ei paljon auta, koska ilma ulkona on ukkoskuuron jäljiltä hyvin kosteaa ja kuumaa.

Mies kuuntelee kun nainen puhuu ja samalla kuunnellessaan vain katselee naisen hiestä kosteaa alastonta vartaloa ja rintakehää joka vieläkin kohoilee hiukan hengästyneenä. Nainen puhuu itselleen merkittävistä asioista ja mies vain kuuntelee, koska tietää, että hänen tehtävänsä on kuunnella.

Ja mies haluaakin kuunnella, koska nainen on nyt se, joka tilannetta vie. Hetkeä aiemmin mies oli vienyt. Hetkeä aiemmin mies oli rakastellut naista niin kuin ylipäätään vain oli pystynyt. Kovaa, mutta kokoajan vain ajatellen, että voi kun hän vain voisi tehdä hyvää toiselle. Niin kuin vain itse ikinä pystyy tekemään.

Nainen kertoo, kuinka hänellä on huolia elämässään ja kuinka hän niitä yrittää käsitellä. Samalla mies, naisen puhuessa, siirtää hänen hiuksiaan niskan päältä ja suutelee naisen niskaa, joka maistuu suolaiselta. Sen päätteeksi mies sanoo, että hän tekisi mitä tahansa, jotta naisen sen hetkinen olo paranisi johon nainen vastaa, että hän tietää sen. Nainen kuitenkin sanoo heti perään, että tärkeintä on, että hän vain tietää miehen olevan siinä, eikä koskaan siitä häviävän, tapahtui mitä tahansa.

Mies ei vastaa mitään vaan ottaa naista käsistä kiinni ja jatkaa niskan suutelemista. Suolainen iho maistuu tilanteessa aivan järjettömän hyvälle ja lopulta miehestä se maistuu niin hyvälle myöskin siksi, että tietää ettei hänen tarvitse miettiä sitä, että pysyykö nainen siinä vai ei, kun mies tietää hänen pysyvän. Ja se tieto saa miehen aivan järjettömän onnellisuuden valtaan. Hetken päästä mies sanoo, että hän ei koskaan lähtisi naisen luota, jos nainen vain niin tahtoo. Hetkeen kumpikaan ei sano mitään, mutta ei ole tarvekaan. Yhteisymmärrys on selvä vailla sen enempiä sanoja.

Hengitys on tasaantunut ja nainen kääntyy ympäri katsomaan miestä silmiin. Edelleenkään kumpikaan ei sano mitään. Ei tarvitse. Huomenna on taas yksi tavanomainen päivä, mutta sillä ei ole juuri nyt mitään merkitystä, koska hetki ja tunne, joka nyt vallitsee, on vain niin sanoinkuvaamattoman hieno. Tuo hetki on juuri yksi niistä asioista, minkä vuoksi nämä molemmat ihmiset ylipäätänsä elämäänsä elävät. Eivät rahan tai materian, eivätkä vallan vuoksi vaan sen vuoksi, että voisi vain jakaa läsnäolonsa jonkin toisen kanssa. Sen tunnetilan vuoksi kelpaa vaikka joskus vähän kärsiäkin tai vaikka vähän enemmänkin. Joskus sen vuoksi joutuu kärsimään hyvin paljonkin. Joskus siitä joutuu maksamaan sen hinnan, että toinen ei lopulta pysykään siinä toisen rinnalla, vaikka miten olisi juuri äsken niin sanonut. Se on se riski, minkä sekä mies että nainen joutuvat ottamaan. Kärsimyksen hinta, jos toinen lähtee, on kova. Mutta se palkinto on vieläkin kovempi.

Tuo äskeinen tarina nyt ei ole suoranaisesti mistään elävästä elämästä. Melko lailla tuonkaltaisia hetkiä olen joskus saanut elää ja kovin toivon, että joskus saan vielä elää uudestaankin. Noiden vuoksi minä elän. Voisi miltei sanoa, että kaikki muu on melko yhdentekevää. Vaikka joskus joku saattaisikin kuvitella, että keskusteluihin kirjoittamissani teksteissä olisin vaikka kuinka rationaalinen, niin kuitenkin elän lopulta miltei kaiken tunteitteni kautta. Senpä vuoksi joskus olenkin kirjoittanut aivan puutaheinää, koska en vain ole voinut antaa valtaa sille tosiasialle, että kärsisin. Tunteiden tukahduttaminen julkisesti on helpompaa. Mutta se ei ole totta. Se on valhetta. Ei tunteiden kautta elävä ihminen voi tappaa syvintä olemustaan, ei vaikka miten tahtoisi.

Voi olla, että tämän koko tekstin olennainen pointti ei aukea ihan jokaiselle, mutta lopulta se vain kait kertoo siitä, että me ihmiset olemme niin järin erilaisia. Lopulta siis haluan samaa kuin moni muukin, mutta jollain tapaa mielestäni kuitenkin eri tavalla kuin monet muut. En osaa tätä sen kummemmin selittää. Sanonkin vain, että moni asia maailmassa on minulle täysin yhdentekevää, mutta tietyt asiat juurikin päinvastoin.


Niimpäniin...  2

Kirjoitin tuossa, joku hetki takaperin, että mä en oikein saa mitään yhteistä puhuttavaa aikaiseksi mun faijan kanssa. No, se juuri tuossa hetki sitten soitti hirveessä änkyräkännissä ja kyseli kyytiä himaan. Mä sanoin, ettei mulla ole autoa juuri nyt, joten en voi auttaa. Mä tiedän, että se sen naisystävä lähti kait viime yönä takaisin Sveitsiin ja faija on menossa sinne perässä ilmeisesti jonkun viikon kuluttua. Sehän kun on työttömyyseläkkeellä, niin eipä sillä täällä mitään ole. Tai no, kait sillä voisi olla ja en nyt sano, etteikö sitä kiinnostaisi omat lapsensa. Mä kun en tahdo, että kukaan ymmärtäisi väärin, että se on jotenkin välinpitämätön. Tai no, ei se nyt järin paljoa kyllä kiinnitä huomiotakaan meihin muihin, mutta siis se kun on vain jotenkin niin säälittävä. Mä en tiedä, mulla tulee vain niin saatanan surullinen olo. Ja varsinkin taas, kun se nyt sitten näköjään antoi itselleen luvan alkaa ottamaan häppää kun nainen on poissa silmistä. Ihan sama. Toivottavasti nyt sentäs on muuten tyytyväinen elämäänsä, mä en jaksa sen enempää sitä ajatella. Ja sekin sitten tekee surulliseksi, koska kuitenkin vielä joskus teininä faija oli mulle hyvinkin tärkeä ihminen.

Edellinen