Blogi

Näytetään kirjoitukset maaliskuulta 2007.
Edellinen

Lauantainen empatiapuuska...  2

Markkinateknisesti ainoa asia millä on mitään väliä liiketaloudessa on se, mitä lukee tulos- ja tasetileillä ja pitkässä juoksussa vain sillä mitä lukee tulostilillä.

Meidän koulun laskentatoimen yliopettajan operatiivisen laskennan tehtävät alkavat aina miltei samalla lauseella; "Yritykseen hankitaan kone ja sen johdosta irtisanotaan..."

Sitten lasketaan kalkyylejä ja muita härpäkkeitä ja pohditaan koneen jäännösarvoa ja diskontataan tuottoja ja vedetään viivan alle tulos ja jos se on plusmerkkinen tai nolla, on investointi kannattava ja se, että millä tavoin tuotto saadaan on täysin samantekevää. Jos henkilöstön palkat ja sivukulut ovat enemmän kuin koneen aiheuttamat kustannukset, lähtee jengi pihalle kylmästi. Niinhän se menee. Laskija ei tunne käsitettä empatia tai solidaarisuus.

Olen joskus vitsaillut, että minusta tulee se jannu joka laskee ja laskee ja kertoo herraisoherralle, että ketkä seuraavaksi saavat kenkää. Herraisoherra sitten vain kertoo henkilöstölle, että kuka saa ruskean kirjekuoren seuraavaksi.

Olen kuullut tapauksista Suomessa, joissa yritykseen on palkattu uusi toimitusjohtaja vain siksi, että entinen ei yksinkertaisesti pystynyt antamaan jengille kenkää sillä laajuudella millä olisi pitänyt. Itseasiassa jopa tiedän yhden tällaisen tapauksen. Kyseinen palkattukaan jannu ei siihen kunnolla meinannut pystyä.

No onko tuo nyt ihme? Olen joskus miettinyt, että jos en olisi yrityksen omistaja, niin todennäköisesti moinen toimenkuva olisi minulle ylitsepääsemätön. Omistajana asia olisi eri koska osaisin perustella itselleni sen, että jos en irtisanoisi tiettyä määrää ihmisiä, menisi myöskin oma toimeentuloni. Palkollisena jotenkin kuitenkin mieltäisin sen vain toisten ihmisten likaisten töiden tekemiseksi ja sitähän se onkin. Suomessa tiedetään toimareiden yhtenä palkanmaksuperusteen lisänä se, että he joutuvat suureen henkiseen painolastiin toisille aiheutettavan henkisen kärsimyksen vuoksi. Jumaliste. Lisää liksaa niin paha mieli unohtuu. Hyvä diili!!

Voisinkohan unohtaa kuinka helposti moiset toimet jos palkkapussini olisi vaikkapa pari tonnia kuussa enemmän. No sitäpä ei tiedä ennen kuin kokeilee.

Mitä tällä nyt oikein ajoin takaa? Lähinnä sitä, että minuun on iskostettu viimeiset kolme ja puoli vuotta sitä, että asiat vain toimivat tietyllä periaattelle operatiivisessa laskennassa ja siitä kärsii myöskin henkilöstöhallinto koska kenkää aina on annettu ja aina tullaan myöskin antamaan.

Onko se iskostunut? On se. Pelastusarmeija löytyy toisaalta.

Onko se iskostunut ihan täysin? En tiedä. Varmaan jos joku päivä tulen tekemään moisia duuneja niin vaikeaahan se tulee olemaan. Pitänee varmaan pyytää lisää liksaa niin ei tunnu niin pahalta!!


Hugo sitten lähti...  9

Jotenkin on vähän takki nyt tyhjä. Eilen illalla totesin, että nyt alkaa olla aika pistää poika haudan lepoon. Yhdeltätoista sain ajan klinikalle ja tänään 11:45 eläinlääkäri totesi, että ei kaveri enää elä.

Auton takapenkillä vähän aikaa siinä sitä silittelin ja se vain tuijotti lasittuneilla silmillä takaisin juurikaan enää maailman menosta mitään tietävänä. Jonkinlainen kaihi tai vastaava sille oli kehittynyt jo vuotta aiemmin. Käytännössä mitäähän kamu ei ollut nähnyt enää miltei pariin vuoteen, mutta elämäniloa se ei koskaan sen kummemmin haitannut. Siinä auton takapenkillä maatessa totesin, että ihan hyvä sillä oli olla ja alkoi jo kaduttaa, mutta kun tiedän miten vaivalloista senkin eläminen enää oli niin pakko se oli laskea pois. Ihminen sokeutuu koiran kanssa helposti.

Lääkäri antoi rauhoittavan piikin ja poika tipahti alle minuutissa. Kyselin sen nimeä, mutta siinä vaiheessa oli ajatukset jo hämärtyneet sen verran, että painoi pään lattiaa vasten ja nukahti pelkästä rauhoittavasta.

Puolisen tuntia silittelin sitä ja katsoin kun kaveri hengitti hyvin pitkällä syklillä ja totesin, että varmaan sillä on ihan hyvä olla. Lekurin kanssa nostettiin pöydälle varsinaista nukutuspiikkiä varten ja lopulta kun olisi pitänyt antaa tappava piikki, niin ei sopivaa laskimoa meinannut löytyä, mutta sitäpä ei tarvittukaan. Kaveri lähti tästä maailmasta ihan pelkällä nukutusaineella. Niin lopussa se lopulta olikin.

24. päivä ensi kuuta olisi tullut 14 vuotta täyteen. Ainakin riittävän pitkän ja hyvän elämän se eli. Lopulta olen myöskin helpottunut, vaikka toki varmasti ajatukset käyvät vielä pitkään siinä, mitä on viimeisten miltei tuon neljäntoista vuoden aikana tapahtunut. Melko pitkä aika kun ajattelen, että 13-vuotiaana sen sain. Yli puolet eletystä elämästäni kaveri on messissä taapertanut vaan eipä enää.

Kävin hautaamassa sen tuonne maalle latoon, joka meidän pienellä maatilkulla vielä on. Ei ollut maa edes roudassa. Käärin vilttiin, jonka päällä se on monet kerrat maannut automatkoja ja koko ajomatkan vähän väliä meinasin vilkaista, että miten se haukku oikein pärjää takapenkillä, mutta sitten muistin, että takakontissahan se makaa. No kyllä tämä tästä. Taidan painua salille.

Hugo, 24.4. 1993 - 30.3.2007
Hugo, 24.4. 1993 - 30.3.2007

Massojen mukana...  4

Kävin tänään Lidlissä(kun se on niin halpa). Ostin röykkiön maitorahkaa ja tuoremehua.

En itseasiassa tiedä mikä siinä maitorahkassa nappaa, mutta se vaan toimii niin perkeleen hyvin reenaillessa. Proteiinia kun on se miltei 50g puolen kilon pönikässä niin hyvin pärjää ja se täyttää vatsan niin pirun hyvin. Tarvi päälle kun sopivat hiilarit niin elämä luistaa taas.

Oli vaan kaikki parkkipaikat ihan pullollaan. Ihmettelin hetken aikaa ja huomasin, että olivat avanneet semmosen jalkapallokentän kokoisen kukkakaupan siihen viereen. Plantagen tai joku semmonen. No kävin sitten mielenkiinnosta katsomassa, että oiskohan siellä sopivasti basilikansiemeniä kun niitä pitäs pikkuhiljaa pistää itämään kuitenkin. Allekirjoittaneen kesästä ei tule ikinä mitään jos ei ole vähintään muutamaa ruukullista tuoretta basilikaa kokoajan saatavilla. Ruoanlaiton perusedellytys.

No löysin siemenet. Kävelin kohti kassaa ja tajusin, että siinähän on 328,4 metriä pitkä jono joka kassalle. Alkoi vituttamaan. No päätin jonotella kun ajattelin, että nämä pitää joskus kuitenkin saada ja lopulta jos alan hakemaan niitä jostain muualta niin aikaa menee varmuudella ainakin yhtä paljon.

Se vaan edelleen jaksaa ihmetyttää, miten tuo markkinamekanismi toimii. Mainos lehteen ja helvetisti rehuja puoli-ilmaiseksi avajaisviikolla niin kyllä tyhjenee torpat ja pitäjät kahdensadan kilometrin alueelta ja kaikki kerrallla plantageniin. Hieno homma. No, tulipahan käytyä.

Sinänsä laskijana hyvin käsitän nykymenon idean ja sinänsä sitä jossain määrin kannatankin, mutta kyllähän se joskus vaan pistää harmittamaan, ettei oikeasti kohta mitään myydä mistään normaalikokoisesta kaupasta. Vuonna 2080 mennessä Lappeenrannan yllä on yksi 80 kilometrin säteinen lasikupu ja päällä kyltti, Ultrasuperhypermegamarket.


Valoa kansalle...  3

Suomessa oli tilastokeskuksen mukaan vuonna 2005 1 426 002 perhettä. Nämä käsittivät yhteensä 3 992 805 yksittäistä kansalaista. Muut kansalaiset lasketaan yksineläviksi.

Yhteensä kansalaisia kun oli 5,277 miljoonaa niin tästä voidaan laskea, että erillisiä kotitalouksia oli perheet ja yksinelävät yhteenlaskettuna karkeasti noin 2,71 miljoonaa kappaletta.

Tekes:n mukaan suomalainen kotitalous keskimäärin käytti vuonna 2002 672 kWh sähköä kodin valaisemiseen vuodessa. Yhden kWh:n ollessa 8 senttiä maksoi keskimäärin kotitalous vuodessa valaistuksestaan noin 54 euroa.

Kotitaloksien määrällä kerrottuna tuo keskikulutus tekee kokonaiskulutuksena rahassa mitattuna 146,34 miljoonaa euroa.

Jaa no mitä sitten?

No sitä sitten, että lähes kaikki tästä kulutuksesta kulutetaan aataminaikaisilla hehkulampuilla joskin kylpyhuoneet ovat toki olleet tässäkin tuppukylämaassa jo pidemmän aikaa varustettuna loisteputkilampuilla.

Australia päätti jo viime vuoden puolella tehdä periaatepäätöksen, jossa se kieltää tietyn siirtymäajan kuluessa hehkulamppujen myynnin ja ainoastaan energiansäästölamput ovat sallittuja.

En tiedä onko moinen ratkaisu nyt ihan pakollinen täällä, mutta en oikein käsitä sitä, että paasataan ja paasataan kaikenmaailman kuudensista ydinvoimaloista ja vaikka mistä ilmastonmuutokseen liittyvistä keinoista mutta kun niinkin yksinkertaisella poliittisella ratkaisulla kuin hehkulamppujen haittaverolla ja energiaa säästävien loisteputkilamppujen alv-kannan alentamisella jo päästäisiin mittaviin muutoksiin siinä, miten paljon kansantaloudellisesti säästettäisiin siinä jos valtio päättäisi, ettei hehkulamppuja enää myytäisi maassamme tai ainakin niiden jälleenmyynnille asetettaisiin selkeät rasitteet joka ohjaisi kulutusta. Nythän niiden kulutus on osittain siksi vielä pientä, koska niiden hyötysuhdetta ei pitkässä juoksussa vielä nähdä.

Onhan niiden hinnat selvästi korkeammat ja jatkossakin olisivat, mutta hinnan verotuksellisin keinoin tasaantuessa kulutus kääntyisi ehdottomasti selkeään nousuun.

Sitäpaitsi energiansäästölamput keskimäärin ovat valoteholtaan noin viisinkertaisia perinteisiin hehkulamppuihin verrattuna.

No, ehkä minä en tiedä mistään mitään, mutta on se nyt vaan jännä juttu, että julkisessa poliittisessa keskustelussa paneudutaan vain siihen, miten sitä energiaa saataisiin tulevaisuudessa lisää ja osittain toki siihen, että millä keinoin, kuten toki pyritään kestävään kehitykseen ja uusiutuviin luonnonvaroihin, mutta eikö nyt olisi ihan fiksua alkaa myöskin miettiä sitä, millä tavoin erilaisia energiankulutuskeinoja voitaisiin muokata poliittisin ratkaisuin vähemmän energiaa vieviksi?

Ja toki sen tiedostan, että kotitalouksien valaisimien kokonaisuudessaan käyttämä energia on melko pieni osa koko maan energiankulutuksesta, mutta tuskin se nyt asiaa ainakaan pahentaisi ja varmuudella samantyyppisiä keinoja olisi muitakin erilaisissa ratkaisuissa? Vaikka nyt toki myönnän, että valtio on sentään menossa siinä mielessä fiksuun suuntaan, että sentäs pohtivat autoveron lätkäisyä päästöjen mukaan, mikä on sinänsä ihan reilua vaikka jossain määrin mielestäni se kyllä toteutuu jo bensan hinnan verorasitteessa.

No oli miten oli. Saa nähdä, mitä ne keksivät seuraavan neljän vuoden aikana. Australialaiset ainakin keksivät jo.


Tarviin hierojan...  4

Olisko vapaaehtoisia? Anyone?

Niskat on ihan tukossa kun ei tämä tyhmä pää opi koskaan sitä, että ei pidä aloittaa ekoja paria viikkoa täysillä repien. Luonne nyt vaan on semmonen, että kun tehdään jotain niin tehdään sitten eikä säästellä.

No, palautuuhan nuo, mutta vituttaa vaan välillä kun saa asentaa itsensä näppikselle ja sen jälkeen siitä ei parane liikua mihinkään, maksimissaan siirtää oikeaa kättä hiirelle ja takaisin näppikselle. Pakko muokkaa sen verta viikko-ohjelmaa, että käyn huomenna duunaas jalat kun muuten kyllä yläkroppa huutaa hoosiannaa.

Kaveri laittoi eilen tekstiviestin; "Huomenna mennään ostamaan suklaakyrpiä. Olaan Antwerpenissä ja torstaina damiin. Ei oo viel ees mopokarannu, mut kerkeehän se viel." Edelleenkään en ole juurikaan kateellinen :D


Darwinismista ja siihen puuttumisesta...  22

Olen joskus aikoja sitten miettinyt asiaa ja pohtinutkin sitä eräiden henkilöiden kanssa, että pitäiskö yhteiskunnan säädellä sitä, kuka saa lisääntyä ja ei?

Luin Pionkin blogimerkinnän jossa valitti sitä, että kaikenlaisia idiootteja on liikkeelä. Itsekin olen niihin törmännyt tässä viime päivinä. No toki se, että on häiriintynyt ei tietenkään tarkoita sitä, että olisi älyllisesti välttämättä kovinkaan degeneroitunut yksilö, mutta herätti kuitenkin ajatuksen taas siitä, että voisi aivan hyvin pistää kollektiivisesti koko kansan käymään jonkin sortin älykkyystestin jonka perusteella määritellään kansalaiset, joilla on lisääntymisoikeus ja kellä ei.

Evoluutio-opin mukaanhan Evoluutio on asteittainen, ohjaamaton, luonnollinen tapahtumasarja, joka muuttaa populaatioiden ominaisuuksia.

Mutta pitääkö sen olla ohjaamaton?

Ala-asteella luokallani oli eräs poika, joka jo silloin erottui osakseen sillä, ettei oikeasti tajunnut mistään mitään. Hyvin yksinkertaisetkin yhteenlaskut ja muut koulutehtävät olivat täysin ylitsepääsemättömiä.

Yläasteella meno ei muuttunut mihinkään ja jätkä passitettiin johonkin apukouluun mihinlie. Sen jälkeen olen aika-ajoin nähnyt kyseistä henkilöä kaupunkikuvassa edelleen kun jätkä painaa rokkicorollallaan menemään pitkin katuja.

Sain kuulla entisiltä koulukavereiltani, että kyseinen tapaus oli mennyt sitten pamauttamaan jonkin 18-vuotiaan tyttären paksuksi ja aborttihan siitä oli tullut. Mitä tapahtuu sen jälkeen? No muutama kuukausi siitä ja eukko on uudestan paksuna. Päättivät kuulemma sitten jo pitää sen lapsen. Ehkäisyn käyttö on ilmeisesti tietyllä älykapasiteetilla liian monimutkaista.

Veikkaampa, että tuotos on melkolailla samaa tasoa kuin siittäjänsäkin ja mitä se tätä yhteiskuntaa hyödyttää? Istuu sosiaaliluukulla loppuikänsä jos ei kuole pois ennenaikaisesti joka ei uskoakseni ole kovinkaan epätodennäköistä. Kuitenkin ennen kuolemaansa kyseinen toukka käyttää järjettömiä määriä yhteiskunnan varoja neuvoloiden ja muiden terveydenhuoltotoimenpiteiden myötä puhumattakaan peruskoulujärjestelmämme kuluja.

Yksi lapsihan tilastollisesti markka-aikaan maksoi yhteiskunnalle yli miljoona markkaa yhdeksän vuoden peruskoulutiellä. Sen jälkeen kyseinen tapaus kun ei todennäköisesti ole oppinut mitään ja on lopulta käyttänyt älyttömän määrän yhteiskunnan muita varoja ja mihin? Siihen, että todennäköisesti absoluuttisesti kuluttaa loppuelämänsäkin aikana julkisia varoja viisi kertaa niin paljon kuin verorahoina maksaa takaisin.

Ja kaikki tämä vain siksi, että sille yhdelle toivottomalle pippelindippailijalle ei ollut tehty vasektomiaa, koska laki ei sitä edellytyä.

Helvetti pitäisi. Ja voin mennä heti johonkin testiin, missä määritellään se, että saanko minä tehdä lapsia. Jos niin kävisi, että en saisi niin aika sama.

Helvetinmoista tuhlausta vain siksi, että yritetään olla solidaarisia ja mukakivoja.


Hyvä minä...  6

Pitäisköhän melkein juhlistaa jotenkin sitä, että pääsin laittamaan ensimmäisen nickin cityhistoriassani estolistalle.

Melkoinen suoritus kyseiseltä henkilöltä sinänsä kun en yleensä kovin herkästi hermostu, mutta nyt vaan napsahti. Miten voi jollakulla olla niin paljon pokkaa, että viitsii jauhaa tietentahtoen skeidaa ihmiselle, jota ei edes tunne ja varsinkin asiasta, josta ei lopulta mitään edes tiedä.

No okei, ilmeisesti kyseinen tapaus oli sitten lukenut suunnilleen kaiken mahdollisen, mitä oli irti allekirjoittaneesta saanut keskustelupalstan ja menneen, nyt jo hävitetyn, blogin myötä, mutta se nyt on lopulta melko pintaraapaisua eikä sellaisista teksteistä voi saada millään todellista kuvaa juurikaan mistään kysymättä allekirjoittaneelta ja se, että saako minulta vastausta moisiin asioihin kysymällä anonyymillä nickillä, niin sen voi jokainen hyvin arvata.

Heti sinä iltana kun ihmisuhteeni, jonka jotkut täällä minut tuntevat tietävät, oli päätöksessään, laittoi kyseinen nicki pikaviesin jotakuinkin niin, että hän kuulemma tiesi jo etukäteen, että asiasta ei varmasti tule mitään. Mietityttää vain se, että millainen ihminen viitsii tulla ns. toisen haudalle tanssimaan noin puoli vuorokautta monttubileiden jälkeen ja jos kyse oli jostain romanttisesta lähestymisyrityksestä niin aika helvetin metsään menee ja niin kovaa, että lunastuskuntoon jääkin. Ei pysty käsittämään.

Sitten kun eilen illalla viitsin laittaa viestejä takaisinpäin jossa sanoin, että asia ei kuulu tällä henkilölle pätkääkään ja hän vain aukoo päässäni asioita, jotka ovat oikeasti vieläkin vähän kipeitä ja voisi vähän mennä itseensä sen suhteen, että mitä suustaan (tai tässä tapauksessa toki näppikseltään) päästää niin vastaus oli seuraavanlainen; "Ja sinä olet aika hyvä arvostelemaan muita ihmisiä, tiedät sen itsekin, sinulla ei kyllä olis varaa. Kai sä sen itsekin tiedät."

Voin suoraan sanoa tälle kyseiselle henkilölle, kuka ikinä onkaan, että minua ei vittukaaan kiinnosta, että onko minulla varaa arvostella ja ketä ja mitä. Ja kun lopulta sanoin eilen illalla, että kyseisellä henkilöllä nyt ei ainakaan ole varaa tulla päätään aukomaan ja tekemään allekirjoittaneen elämästä analyysiä joka on ihan päin vittua juuri sen vuoksi, että kun ei lopulta siitä mitään todella tiedä ja varsinkin anonyymisti niin vastaus oli seuraava; Heh! mä en kuulu niihin jotka täällä selittelee ihmiselli ja koko maailmalle elämästään, tulkoo sitte naamatusten kyselee. Paremmissa piireissä ollaan. En mä mikää "raato" halua olla. Mitä se mun naama muka parantais, ei me tunneta...

Juu ei tunnetakaan ja niin se muuten tulee pysymäänkin. Toivottavasti saat hankittua elämän itsellesi joku päivä niin pääset eroon toisten elämien naurettavasta anonyymistä neuvomisesta ilman minkäänlaista totuuspohjaa.

Päivän keskustelun muuten kyseinen henkilö avasi seuraavalla lainilla;

Eikös sun mielestä noi sun blogin kirjoitukset ole lapsellisia. Kertoa niitä koko maailmalle miten ajattelee muuttaa elämää. Tosi miehet ei noin kirjoittele

Niimpäniin.

Ja kun tiedän, että kyseinen tapaus kuitenkin tämänkin lukee niin sanotaan nyt loppuun, että on ihan turha alkaa päätä aukomaan mistään, koska en nyt ole sentään niin tyhmä, että alkaisin nickiäsi yhdistämään mihinkään. Sähköposti tosiaan toimii juu ja sitä ei voi estää, että jos haluat lisää kirjoittaa maileja niin siitä vain, mutta en minä niitä kuitenkaan lue.

Minä lähden nyt salille. Onanoi sinä itsesi uneen ihan rauhassa.


Pienestä minäkin huvitun, tiedetään...  5

Jaa mikä huvittaa? No noiden cityn nickien h-päätteet. Marjah, Annah, Riikkah, Jannah, Jonnah ja whatever mitänäitänytonkaan. Pisti yksi silmään ja ajattelin kokeilla huvikseni, että mitä niitä löytyy. Nuo nyt ainakin ja veikkaampa, että triljoona muutakin.

Onkohan ne jotain huokailijoita? Kuka semmosia jaksaa. Käyttäisivät mielikuvitusta saakeli ja hommaisivat jonkun nickin missä olisi jotain persoonallista.

Ja kyllä tiedostan sen, että onhan noita rekattuna jo melkoinen määrä, mutta se on vain mielikuvituksen puutetta. Ehkä olen sitten ihan saatanan ahdasmielinen ja saan taas kilon paskaa niskaani kaikenmaailman pissiksiltä, mutta ketä kiinnostaa.

No, nyt on viikon saliurakka takana. Huomenna voisi ehkä käydä uimassa jos vaan kroppa antaa myöten. On kyllä melkoisen hyvät tunnot ensimmäisestä viikosta vaikka paikat ovatkin vähän tukossa juuri nyt. Olen kyllä kovasti yrittänyt venytellä, mutta pitkä tauko tekee tehtävänsä ja homma lähtee väkisinkin rullaamaan hiukan tahmeasti. Kyllä se siitä lähtee.


Päivän naurut....  9

http://www.iltasanomat.fi/naiset/suhteet.asp?id=1340318

Seksi ilman tunteita ja ilman vaatimuksia on nuorten naisten arkipäivää, kertoo tuore ruotsalaistutkimus. Tutkimukseen osallistuneet naiset kertoivat yhden yön juttujen pääsyyksi himon: naisillakin on oikeus saada seksiä silloin kun tekee mieli, myös sinkkuaikana.

Tämä kertoo tasa-arvon toteutumisesta myös seksin suhteen. Seksisuhteet eivät ole enää vain miesten etuoikeus, vaan naisillakin on oikeus harrastaa yhden yön juttuja ja jopa ehdottaa niitä, toteaa Väestöliiton seksuaalitutkija Osmo Kontula.

Kylläpäs nyt iltasanomat repäisi jutun. Kohta ne varmaan kertoo, että naiset saavat nykyään ajaa autollakin ilman, että ukko istuu pelkääjän paikalla. Voi jeesus.

Joo, tää on tätä nykyaikaa. - sanoo mummo


jaadajaada  1

Kiva kirjoittaa kun kädet eivät vielä taivu ihan kunnolla suoraksi. :)

Nyt lopulta mietin, että mitenhän hitossa olen viitsinytkin olla niin pirun laiska viimeisen vuoden aikana. Lisää endorfiinia minulle kiitos :D

Se olisi sitten vähän niinkuin viikonloppu edessä ja mitäs tässä tekemään? Pitää varmaan käydä salilla ainakin toisena päivänä. Jos huomenna vaan lepäilisi.

Kaveri soitti äsken Helsingistä, että kone lähtee Brysselin kautta Damiin huomenna iltapäivästä. Se sitten päätti vetää kunnon talvilomat. Juu en ollut juurikaan kateellinen. Saa nähdä mikähän silläkin on kunto ensi lauantaina palatessaan kun se viikon päivät istuu Coffee Shopissa. XD

Edellinen