Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2013.
Seuraava

Talotehtaan optimisti  1

Auringon noustua raahauduin työmaalle. Tosiaan raahauduin kun lähtiessä otin mukaan lähes kaiken oleellisen. Polttoainetta en muistanut kuin vasta pari kilometriä matkaa taitettuani.

Perillä odotti varsin optimistinen mies. Nimi ei tarttunut päähän, ei naamakaan, eikä edes se millä autolla oli paikalle saapunut. Heillä olisi tarkoituksena valaa anturat ensi viikon alussa, huomenna on keskiviikko, eikä aikakaan klo 18 mennessä työmaalla ollut vielä edes valtavaa monihaaraista jalavaa kaadettu. Jos viereiset koivut kaatanut aboristi on oikeassa se saattaa olla rauhoitettu, mutta en usko että sen ympärille taloa tehdään. Ehkä talo mahtuu ja Jalava jää naapurin ongelmaksi.

Mutta siis itsenäisyyspäivä tulossa, lunta tulossa jopa 15 cm riippuen miten ennuste osuu. En yhtään epäile etteikö pohjaa kuorisi ja täyttäisi päivässä kun vaan on mitattu oikein ja korkomerkki kohdallaan. Onnistuu kyllä kun vaan on hyvä kuski ja riittävästi kuljetuskapasiteettiä. On vaan pieniä esteitä tiellä, kuten 4 kaapelia, kaukolämpöputkia, sähköistyksen ja tietoliikennekaapelin tulosuuntaa ei tiedä kukaan. Olen koittanut pistää putkilinjaa maan alle, mutta se on ollut pikkuisen hidasta kun kaatoa ei ole paljon mitään, linjat on pitkät ja lähtösyvyys taisi olla luokkaa 2,7 metriä. Siitä tulee jokunen kuutiometri maata ja kun vielä sadeveden ja viemärin linjoilla on reipas puolisen metriä korkeuseroa täytyy kaivaa ylemmälle putkelle oma tasanne tai sitten täyttää ja tiivistää kauheat kerrokset. Tässä tapauksessa pihän portaallista kaivuuta parempana vaihtoehtona, koska periaatteessa kummankin putken alle tulee sama paksuus sora. Varmasti hitaampi kaivaa, mutta olettettavasti merkittävästi nopeampi täyttää.

Parasta päivässä taisi kuitenkin olla ruokatunti. Ihan vaan siksi kun pistäydyin entisen opinahjoni sapuskoja nauttimassa. Ruoka ei ollut kovin ihmeellisen näköistä, eikä makukaan ollut mitenkään ihmeellinen mutta se oli silti kaikin puolin kunnollista. Erityistunnustus kuorellisista perunoista on paikallaan, vaikka se kuorintaoperaation verran enemmän aikaa veikin. Eilisen päivän ruokapaikkaan verrattuna suolaa ja rasvaa oli huomattavasti vähemmän ja ruoka piti kylläisenä pitkään vaikka annoskoko olikin ihan maltillinen.


Myrskyn jälkeen  1

Oli sen verran outo aika lähteä töihin illalla että en huomannut sähköjen katkeamista. Matkalla ihmettelin katuvalojen pimeyttä ja kunnan rajan kohdalla myös sitä kuinka pimeää on kaikkiin ilmansuuntiin. Ei nyt ehkä ihan puolta kaupukia pimeänä ollut.

Kun sitten viimein pääsin pimeydessä kotiovelle kiintin onneani kun olin juuri ladannut akkuporakoneen kaikki akut. Ne tietysti sopivat toisen akkukoneen kylkiäisenä tulleeseen valaisimeen. Tulivat ihan tarpeeseen että sai saunan lämpimäksi ja lämmitettyä sapuskat foliokääreessä kiukaan lämmöllä.

Itse asiassa tällaisia iltoja pitäisi olla muutaman kerran vuodessa. Iltoja jolloin on pakko pistää tietokone kiinni- no tietysti jos on joku mokkula ja akku täynnä niin toimiihan se netti silloin aikansa. Netti nyt pieni puute, mutta kun ei ole käytettävissä hellaa tai edes mikroaaltouunia, eikä millään viitsi lähteä pikaruokaa hakemaan.

Varmasti tekisi hyvää tai huonoa monelle parisuhteelle, puhumattakaan kaikista konsolipelien suurkuluttajista.

En tiedä kuinka pitkään sähköt olivat poikki. Työmaallekin ehdin jo infota että aamulähtö myöhästyy. No Aamulla oli onneksi sähköä ja lämpöä sen verran että ei tarvinnut kotiin jäädä. Parhaani tänääkin tein enkä saanut kaivettua esiin kuin yhden sulun ympäryksen. Oli siis tiedossa että jossakin sen lähettyvillä on sadevesiputki ja varsinainen viemäri + yksi syöttökaapeli. Tiedossa ei ollut että putkien päällä on lisäksi 2 muutakin kaapelia ja tietenkin juuri sellaisella kohtaa että viimeinen metri mentiin pienen koneen pienellä kauhalla lapiollinen kerrallaan


Seuraava