Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2013.

Kuka hitto se oli  1

Taas joku käivärä jutteli kuin vanhalle tutulle, mutta en todellakaan tiedä kuka mahtoi olla. Ei välttämättä kovin kiinnostakaan, mutta ilmeisesti kylä on liian pieni kun ei edes metsäautotien varresta siivottua posliinipönttöä saa siirrettyä huomaamattomasti.

Töihin pääseminen oli pitkä prosessi. Väärät perävaunut, sen perävaunun paikalla rikkinäisen vaunu ja tietysti aivan pimeää lähtöä tehdessä. Kun sit kolme vaunua oli siirretty ja piti lastata kapeampi kauha kyytiin sen sijanniksi paljastui kone nro 3. Työmaalle, käyntiin koneet 4, 5 ja kuudentena täry. Eikä sekään vielä riittänyt vaan ylijäämämaita meni kyytiin koneella nro 7. Yhdellä idioottiparkkeerauksella saa tuhrattua toista tuntia arvokasta aamua.

Onneksi sentään 2,4,5 ja 6 koneiden operoiminen tuotti tänään vähän valmista pintaakin. Viimeisenä kaivettu tuli ensimmäisenä peitetyksi.

Ihmeellisiä kysymyksiä: "mitä sinä rakennat" - no jos on noin 8 metrin kaistale taimikkoa pellon ja tien välissä ei siitä kunnon metsää saa mun elinaikanani. Ei myöskään siksi kun maa on kivinen tanner johon ei saa reikää paitsi dynamiitilla. Kun kiven saa pois reikä tulee täyteen vettä. Vaihtoehto A tyytyä kitukasvuiseen joutomaahan tai B ajaa kivien päälle ojamaista ym kasvava kerros ja tehdä peltokuviosta järkevä ja selkeä. Puolisen metriä savimultaa tekee hyvää ja jos riittää vaikka 70 cm saa kivien ja pinnan väliin vielä toimivan salaojituksenkin survottua.

Voihan savimaalle rakentaa, mutta en suosittele sellaiseen paikkaan missä on lähteitä tai pohjavesi puolessa metrissä. Kovan saven alla on sellaista vesivelliä ettei sen päällä pysy kuin veneellä.

Mutta siis jos vaihtoehdot ovat: Vellin päällä metsän keskellä tai kova rantatontti etelän puolella lahden pohjukassa en usko että samalla hintaa kovinkaan moni haluaisi metsän keskelle. Kumpikin on parempi kuin joku 350 neliömetrin kaupunkilaistontti jonka jokaiselta rajallta ylettää kusikaarella joko tielle tai naapurin seinään.


Seuraava siirto  1

Aloita aamu keräämällä pudonneet ruuvit ja toteamalla saha kadonneeksi. Kadonneeksi toteamisen perään olikin vuoden paras hetki pankissa eli veronpalautuksen nostaminen. Eipä sillä paljon juhlita kun puolet ja ylikin meni rautakauppareissulla.

Vähän helpottaa vaihteeksi. Kaikkian kolme runkolinjan putkea olisi enää upottamatta. Eli 9 metriä lisää uraa tarvis tehdä. Kriittiset paikat on maan alla ja nyt saisivat kaukolämpömiehet tulla vetämään putkensa ja verkonrakentajat laittamaan maahan erinäisen määrän kaapeleita. Jos eivät tuo vielä kaapeleita niin toisivat edes putket että saa pistää linjat peittoon. Varmaan valtaosalla työmaista lyötäsiin vaan vauhdilla maat päälle ja sitten kaivettaisiin kaukolämpöä, umpeen, sit puhelinkaapelia, umpeen ja viimeiseksi sähkökaapeliurat ja taas umpeen- ja sit ihmetellään kun liittymät ja ylipäätään rakentaminen on niin kauhean kallista.

Raha ohjaa ihmistä- siis tässä tapauksessa olisi ollut helppo liittää myös linjan viimeisen talon sadevesilinja samalla avauksella valmiiseen ojaan, mutta asiakas on hyvin selvillä paljonko se lysti tulee maksamaan. Siis periaatekysymys- koska hänellä oli jo viemäri ja vesijohto niin miksi maksaa uudestaan vaikka linja onkin uusi. Käytännössähän linja on jo rakennettu rajalle saakka- kai vähän ylikin ja lyöty tulppa päähän+ maata päälle. Sieltä se on hyvä kaivaa esiin siinä vaiheessa kun pintavesien kanssa alkaa seuraavan kerran olla ongelmia.

Jos huomenna saisi yhden haaran umpeen ja pintaan kunnon sepelin tai murskeen se helpottaisi liikkumista melkoisesti.


Putkeen  1

Viimein se sitten koitti- putkimiehen saapuminen. Sitä oli odotettu, soiteltu ja ajoitus oli siinä mielessä täydellinen että olin juuri saanut syötyä jouluisen lounaan kun puhelin värähti. Infosi että on viimeksi noin 15 vuotta sitten ollut vastaavaa tekemässä ja varmisti vielä että kaikki tarvittava oli työmaalla.

Sitten lähti homma rullaamaan ja reilua tuntia myöhemmin kaikki 5 sulkua oli paikoillaan 3 haaraa paikoillaan, koeponnistettu, kuvattu ja pääsi aloittamaan peittämisen. Vielä nopeammin olisi mennyt jos olisi ollut numeroa isompi katkaisutyökalu ja nopeampi työkalu viistämiseen. Nyt on sulut suojahiekassa ja toiveissa nukkua 8 tuntia putkeen ilman että tarvitsee huolehtia minkään kohdan jäätymisestä.


Tinkimistä  1

Puhelimella hoidetaan nykyään monia asioita. Tänään puhuin puhelimessa aivan liikaa, mutta viimeinen puhelu oli ainoa josta oli jotain apua.

Kävi siis niin onnellisesti että asiakas oli saanut putkimiehen ja suostui vaihtamaan omansa perjantaille. Näin ollen voisin vihdoin huomenna päästä peittämään jo reilut kaksi viikkoa auki olleen sulun montun.

Päivästä tuli pitkä ja kyllä hikikin ehti virrata täryä käyntiin nykiessä ja putkilinjaa tiivistäessä. Märkä savi vielä liimaa kengätkin tehokkaasti eli jokainen askel painaa.

Rajapinta on nyt saavutettu. Puoliväli ainakin siihen saakka kunnes kaukolämmöille ja kaapeleille on saatu suunniteltua uudet reitit.

En ole lähettänyt yhtään joulukorttia- missä helvetin välissä ehtisi kaivaa osoitteet, valita kortit, kirjoittaa ne ja vielä lähettääkin. Ehkä ne menevät sähköisinä tänäkin vuonna. En ole edes varsinaista sähköpostiani lukenut yli kahteen viikkoon. Viimeksi oli taas joku Tadsigistanin Elenan nimellä tehty googlesuomennettu kosioviesti- lue huijaus. Jopa niin tökerö että väitti osoitteen löytyneen palvelusta jossa sitä ei ole- tai jos on niin minä en ole sitä sinne laittanut.


Höpsähtäminen  1

Sivukorvalla olen kuunnellut vanhemman mieshenkilön touhuja. Ilmeisesti silmälasien hankkiminen on unohtunut kaiken muun touhun ja tohinan vallitessa.

, pilkku lauseen alussa ja pieni kirjain. Piste toimii huonosti. Niin toimii ilmeisesti myös miehen matematiikka. Uuden tyttöystävän vuoksi on jo pelkästään autoiluun uponnut yli 17000 € ylimääräistä kuudessa kuukaudessa. Hintaan ei siis sisälly vielä yhtään ajettua kilometriä, bensaa, tai vakuutusmaksuja, veroja/käyttömaksua. Siihen kun päälle ympätään muu matkustelu, jonka mies on tietenkin maksanut ja remppaaminen ei varmaan 25000 € riitä. Visan puolella ja kauhea esittäminen kuinka mukava nainen on. Sivulauseessa voisi vielä mainita että kyseessä on selkeä himohamstraaja.

Höpsähtäminen on edennyt sitä rataa että ilmeisesti seuraava aste on ilmoitus sosiaaliviranomaisille. Ei se ilmoittaminen tosin mitään tunnu auttavan, koska kuulemma edelleen kauppakeskus Tuulosen tienoilla joku nainen asuttaa peltoa / tien vartta koko muovikasseineen.

Jos ihminen itse haluaa muuttaa vaikkapa erakoksi metsään ja tekee sen täysissä sielun ja ruumiin voimissa niin toivotan onnea ja menestystä. Leuto talvi ja hyvä makuupussi niin se voisi olla hyvinkin antoisa kokemus nykymaailman oravanpyörän ulkopuolelta.

Ihmettelen vaan siltikin kuinka moinen tienvarren asuttaminen tai suuren asuntovaunun jättäminen HML Tiiriön ABC:n pihalle sallitaan. Ei se kai siinä ketään häiritse, mutta kun noita oikeitakin vaunupaikkoja ja vaunualueita olen ollut tekemässä niin soisin niille yrittäjille asiakkaita ja liikevaihtoa.

Liikevaihtoa soisin myös putkifirmalle, mutta tänään tuli siltäkin suunnalta huonoja uutisia. Kaksi ukkoa putosi pois rivistä ja ilmeisesti tähän aikaan vuodesta on vieläkin kriittisempia kohteita kuin tuo linjan siirto. Olen voitavani tehnyt ja tänään soitellut sen verran työmaan asioissa vähän ylikin järkevyyden rajan (siis jonnekin 4000 km päähän).

Onkin varmaan ensimmäinen kaava-alueen okt vieressä missä on viemäri kaytettävissä, kaksikin vesijohtoa joista kumpikaan ei käytettävissä, eikä tietoakaan mistä siihen mökkiin tulee lopulta sähkökaapelit. Yleensä sähkö, puhelin, kaukolämpö, vesi ja viemäri ovat tontin laidalla, eivätkä rakennusalan alla, puhumattakaan että perustukset on valettu ja pidetty sulana naapurin vesijohdon sulanapitokaapelin pistorasiasta lainatulla sähköllä- jota ei varmaan palauteta.

Viemärit ja sadevesilinjat sentään ovat jo hyvää vauhtia viimeisellä haaralla- tällä menolla viimeinen tulee ensimmäisenä valmiiksi.


Eronneita  9

Muuannen hyvätuloisen formulakuskin entinen emäntä haaveilee viihdeuutisten mukaan äitiydestä. Eikö olisi ehkä kannattanut harrastaa useammin suojaamatonta seksiä oman aviomiehen kanssa. Ei ainakaan siitä pitänyt olla kiinni etteikö olisi varaa kasvattaa isokin pesue ja palkata vaikka jokaiselle oma kotihoitaja.

Sen sijaan Madonna jolla todennäköisesti on jo kaikkea mitä naisella olla voi on niin ikään radion viihdeuutisten mukaan tyytymättömyyttään eronnut nuoresta miehestään. Ehkä hän haluaisi löytää oman Hjalliksensa tai vaihtoehtoisesti ylipäätään vähän rauhoittua. "Justify my love"- sitähän se popin kuningatar lauloi- ja ehkä se odottaminen oli tarkoitettu edesmenneellä Trillerin laulajalle.

Samassa yhteydessä radiossa puhuttiin suhteen optimoimisesta. Kun on varallisuutta takana niin silloin löytyy aikakin niitä onnenonkijoita jotka ovat kiinnostuneita toisen rahoista. Näiden kahden yllä mainitun naisen uskoisin aikoinaan halutessaan saaneen iskettyä saa sanoa kenet tahansa. Ensin mainittu kelpaisi varmaan jokaiselle sinkulle heteromiehelle tässä maassa ja varmaan moni jättäisi siippaansakin. Mutta kuka tai mikä sitten enää naiselle kelpaa kun takana on jo vanhimman formulatallin viimeinen mestari?

Aina tai Aino voi löytyä vaikka kaupan kassalta tai Aija tai Kaisa liikenneillasta, mutta näköjään valittaminen kannattaa, vaikka jono seisoo. Ostoslistalla oli siis pussikeittoa. Lähinnä siksi kun arvelen hyödyntäväni vuoden viimeisiä päiviä/pyhiä ns omien hommien parissa. Siellä kun ei ole sähköä, eikä siis jääkaappiakaan ja lähimpään avoinna olevaan ruokapaikkaan on pidempi matka kuin kotoa on oltava eväät. Jos pussikeitto jää keittämättä niin se säilyy vaikka ensi jouluun. En kuitenkaan saanut sitä pussikeittoa mitä halusin, koska sen päiväys oli parasta ennen 5/2013. Kun asiasta mainitsin kassa kävi heti evakuoimassa sen kohdan hyllystä tyhjäksi ja löysi aikansa kaivettuaan yhden missä oli päiväys 2014. En usko että se 5/2013 päivättykään piloilla olisi ollut, mutta sain silti sen tuoreen kaupan päälle.

No töitäkin tuli tänään tehtyä... Pari kaivoa asensin paikoilleen ja jyräsin täryllä sen minkä pystyin. Vieläpä kokolailla kirjaimellisesti, koska seuraavaksi alkaa mennä haaroituspaikkoja maan alle. Jos siis putkimies olisi käynyt viimeistään perjantaina iltapäivällä kytkemässä 2 haaraa ja 4 tai 5 sulkua olisi maanantaina aamulla ura kokolailla peitetty ja kaukolämpöputkea vaille. Nyt välissä on mihin putken saa pudotettua, mutta välissä on kaksi kohtaa 1,5 metriä ilmaa alla- Eikä tietenkään liitoskohtien kohdalla.

Onkohan Hesburgerilla joku kampanja kun sieltä sai kaupan päälle juotavaa jugurttia?.


Hiljainen tienoo  1

Tänään olisi ehkä kannattattaut pistää herätyskello soimaan aikaisin ja painua pakkasesta huolimatta putkilinjan tekoon.

Kyllä sielläkin kävin kolmisen tuntia laittamassa kaivantoa umpeen, mutta en ruvennut pimeässä kaivoja tähtäämään paikoilleen. Sen sijaan naapuriin tuli tänään kaksi uutta siltarumpua ja autoon talvikummit alle.

Ehkä ajamattomuus vaan vaivaa kun yksi takajarrupala on melkein loppu, etuiskareiden suojakumit alkavat hapertua ja taitaa mennä myös kuskin puolelta yksi jarrumännän suojakumi vaihtoon. Ei siis enää muodonmuutoskyky rittänyt herkistysoperaation yhteydessä tehtyyn voiteluun.

Täytyykin tutkailla löytyisikö iskareita ja tarvikepaloja.


Aivan sama  1

Tein tänään tienvarsilöydön. Iso sidontaliina ja päässä vieläpä ehjä koukku. Tuli ihan tarpeeseenkin kun oli paluukuormassa rulla suodatinkangasta.

Joskus ei riitä vaikka parhaansa tekee. Tänään olisi ehkä voinut tehdä enenmmänkin, mutta asiakkaan osaksi osuivat omat häät. Oli kuulemma jo muutamat harjoiteltu ennen tätä nykyistä emäntää, joten ihan vaan kävivät maistraatissa. Onnea siis heille. Toivottavasti heillä on huomenna aamulla vettä ja sähköä. Sitä jälkimmäistä kun ei aamulla itsellä ollut käytettävissä kiitos vaan Seija.

Onneksi sentään ABC oli auki. Ennen aamupalaa ehdin tosin jo yhden ylijäämämaakuorman viedä. Silloin olisi ollut moni muukin paikka jo auki.

Korvissa soi, liekö sit tuuli päässyt tuivertamaan korvasta korvaan vai tuleeko koneesta joku kova ääni kuuloalueen ulkopuolelta.

Putkimiestä ei saatu paikalle, joten mielestäni vähän liikaa vesijohtoa on kaivettuna maasta esiin. Toki ne paikat missä on vettä putken sisällä on peitetty eristeillä, mutta kuitenkin harmittaa kun ei pääse vieläkään peittämään sitä kohta mikä on ensimmäisenä kaivettu esiin.

Olen viime päivinä miettinyt olisiko aika pistää blogi tauolle ja antaa muiden kirjoittaa välillä. Tähän menee aikaa, lukijoita on vähän- siis ainakin kirjautuneita ja kommentteja vielä vähemmän. Silloin kun vielä oli tyttöystävä niin tuli nukuttua vähemmän kuin nyt ja varmasti tietokonekin oli vähemmällä käytöllä.

Saippuaa, soppaa ja sielunhoitoa- tai ssss eli shit, shave, sex ja shower. Saippuaa on, sopan saan tehtyä, mutta en tiedä hoitaako tämä näpytteleminen kenenkään sielua.


Sujutus  1

Taas meni vähän rönsyilyksi. Kun kolmen työmaan asioita hoitaa normaalin työpäivän ajan niin ei paljon etenemällä hurraita huudella. Silti linjaa tuli muutama metri ja vesijohtoputki meni kuin menikin paikalleen.

Kaivojen asentaminen vie yksin touhutessa aika tovin. Laitoin kaivon suoraan vanhan betoniviemärin jatkeeksi- ihan vaan siksi että kun se oksa otetaan käyttöön ei tarvi kuin noukkia vanhat putket vaikkapa routapiikillä ja lyödä uutta tilalle.