Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2013.

Vihaiset kasvot  1

Paljon on maassa tukahdutettua vihaa. Kaikki tämä tekniikka käsiemme ulottuvilla ja jo ekaluokkalaisillekin työnnetään matkapuhelin reppuun- mitä helvettiä se sillä tekee? Tarvisi ensin osata lukea ja kirjoittaa, tuntea edes numerot ja kirjaimet, kyllä sitä puhelinta ehtii räplätä sitten murrosikäisenäkin.

Tässä noin viikko ja saa sanoa kokolailla kahden viikon työtunnit takaperin kertoi olevansa vaikeasti lähestyttävä ja että hänellä on vihaiset kasvot. Monta muuta asiaa jo siihen mennessä kyselleenä se oli jotain mitä en olettanut kuulevani.

Oma mielipiteeni niistä kasvoista oli että ne ovat kauniit ja varsinkin hymyillessään. Itse asiassa en vielä ole sellaiseen katselukulmaan päässyt ettei näyttäisi hyvältä. Onko nainen siis kaunis suututettuna...

Otetaan tilanne että nainen on ollut ylipitkän viikonloppuvuoron töissä, nukkunut sen päälle kolmisen tuntia ja sen jälkeen ovikello soi- näyttääkö kukaan silloin hyvältä tai kauniilta ja voiko olla suuttumatta kun herätetään kesken unien?

Oletan että huomenna on vihaisten kasvojen kohtaamisen aika- siis ihmisen jonka kanssa olen kyllä keskustellut kertaalleen puhelimessa ja jonka kanssa en toivottavasti joudu olemaan tekemisissä kuin muutaman minuutin huomenna. Onko hänellä sitten syytä olla vihainen- no on koska on yrittänyt tavoitella puhelimella turhaan. Saa yrittää, mutta miksi vastata puhelimeen jos ainoa mitä pystyy sanomaan on "En tiedä". Ihmisen jolla on kiinteät työajat ja kiinteä työpaikka on vaikea ymmärtää kuinka mahdotonta jonkun epämääräisen työmaan etenemistä on ennustaa ja kuinka moneen asiaan joku mitättömän pieni vastoinkäyminen vaikuttaa.

Samoin vaikka HF- laitteita on saatavilla on töitä ja työmaita joissa tarvitaan 100% keskittyminen. Jos 50 m säteellä on ilmalanka 6 lasta, joista vain yksi vauvaiässä- 2 aikuista ja yksi eläkeläinen + rakennuksia ja puita - ei tee paljon mieli kännykkää kytätä.

Pääasia eli työn valmistuminen sen laajennuksen ja sen työvaiheen osalta tuli täytettyä vaikka puhelin oli kiinni. Jos jollain nyt oli niin perkeleen tärkeää asiaa sunnuntaitöiden aikaan niin se ehtii odottaa huomiseen.


Melkein ammattilainen  1

Kannattaa ostaa vanha käytetty auto ja ajaa sillä sitten toinen takajarru savuten vaarallisessa lastissa. Tuntuu olevan tyypillistä että jarrupinnat irtoavat vanhuuttaan vaikka liinoja olisi jäljellä reilusti yli puolet.

Tarvi taas tänään touhuta kahdessa osoitteessa. Toinen oli eläkeläisen työmaa ja toinen entinen ammattilainen.

Ensimmäinen meni hyvin, mutta toisessa osoitteessa kävi arviointivirhe. Katsoin että kaksi harkkoa korkea pilari, jonka päällä oli pieni kökkö maata mahtuu telojen välistä pohjapanssarin ali- olisi mahtunutkin, mutta kökön sisällä ollut ja edlleen oleva pilarikenkä oli eri mieltä. Niin siis pilari kohtasi kellistäjänsä ja taas tuli seuraavalle päivälle ylimääräistä hommaa. Perkele.


Tuplatyöt  1

Iltavuorossa olisi kaivannut apuvoimia. En niitä kuitenkaan ruvennut haalimaan kun kello oli jo viisi iltapäivällä, perjantai ja festariviikonloppu. Neiti Fox jäi siis näkemättä.

Aamupäivä taas puolestaan meni varsin mukavasti lukuunottamatta sateita. Kalliomurske + sepeli on paljon helpompaa täyttää laatikkoon kuin joku helvetin jakava sora missä on sattumina liki puolimetrisiä kiviä.

Neljään paikkaan ei millään ehdi päivän mittaan.


Triplabuukkaus  1

Joskus apu voi löytyä yllättävästä paikasta. Eräällä japanilaisella pienmoottorilla toimiva maantiivistäjä alkoi jokunen viikko sitten lakkoilemaan. Syyksi paljastui katkennut polttoainesuodatin tankin sisällä. Näin ollen pumppuun oli mennyt roskia ja polttoaineen saanti tökki.

Jostain oli kuitenkin kulkeutunut kiinalainen generaattori, jonka päässä oli kiinalainen kopiomoottori. Siis rikkinäinen moottori, mutta kuulemma ehjä generaattori. Kovasti kun koneissa oli samaa näköä niin ehdotin että otetaan kiinakoneen polttoainelaitteet irti ja laitetaan vaikka ulkoinen suodatin tankkisuodattimen tilalle.

Kopio osoittautui ruiskutuspumpun osalta yhteensopivaksi ja näin ollen savut ja kova ääni siivitti ainakin lyhyen koeajon onnistuneesti.

Edelleenkään en pysty olemaan kahdessa tai varsinkaan kolmessa paikassa yhtä aikaa. Siihen ei auta kuin pari androidia ja niitä ei ainakaan toistaiseksi saa vuokrattua sopuhintaan.

Laatikkoa laitettiin umpeen ja soraa tuonut puoliperävaunun kuski sanoin "Aina pois pääsee", kun epäilin taipuuko yhdistelmä ylämäen päältä 90 asteen käännöksen. No hienostihan se lopulta pakilla meni ja ihan perille asti, mutta sitten kun kuorma oli kipattu tuli pikku ripaus vettä. Sitten kun kärry taittui hieman liian aikaisin ja veturi oli alamäessä alkoi kuulua sutimisen ääntä. Kun vetävillä pyörillä ei ollut enää painoa jäi ote hieman kostuneeseen asfalttiin ohueksi ja perävaunu uhkasi viedä piharakennuksesta kulman mennessään. Ammattikuljettaja kuitenkin suditteli aikansa ja kun pinta ilmeisesti kuivui ja sai hieman yhdistelmää liikahtamaan ylämäen suuntaan pattitilanne purkautui. Siltikään varaa rakennuksen kulmaan ei jäänyt kuin vanhan puheinluettelon verran.



Kadonnut kalenterimerkintä  1

Näköjään jopa yksipuolinen kiinnostus saattaa saada aikaan sen ettei muista jotain tärkeää asiaa. Tänään Pankista oli yritetty soittaa ja itse olin autuaan muistamattomana keskellä metsää ajatellen lämmöllä eilistä maakuntamatkaa.

En tiedä lukeeko tätä ylipäätään kukaan, vai lukeeko peräti myös yksipuolisen kiinnostukseni kohdekin yön pimeinä tunteina.

Luki tai ei niin ei minun maailmani kaadu yksipuoliseen kiinnostukseen. Ihmisellä täytyy olla oikeus valita seuransa, seuralaisensa ja jos siitä pidemmälle mennään niin puolisonsa/parittelukumppaninsa.

Valitettavasti juuri sunnuntaina kirkkoreissulla jouduin kuuntelemaan kuinka lapsuuden aikainen leikkikaveri oli poistunut mustelmilla yön selkään aviomiehensä luota. Hänen mieheltään pitäsi kysyä usein retoriseksi tarkotettu kysymys: "Joko olet lakannut hakkaamasta vaimoasi?"



Vaikeasti lähestyttävä  1

Takana on kaksi pitkää päivää ja lyhyttä yötä. Saldona on toimiva vedenkierto ja kokolailla kaikki kivet on kerätty raunioilta.

Mitä sitten taas tulee omaan mielentilaani niin kyllä seura näköjään vaikuttaa. Ottaisitko autoosi kilven jossa lukee XBI, PGF, XGF tai MVF...?
Sit kun otin seuraavan haun tuli XYH... - taidan olla ollut sinkkuna liian pitkään.

Ehkä se vaikeasti lähestyttävänä itseään pitävä onkin juuri sitä mitä olen etsinyt ja vähän enemmänkin.



Pönttö  1

Tänään oli ohjelmassa umpisäiliön asennus ja harkkojen siirtoa. Parasta päivässä oli seura ja se että siitä ikävästä hommasta selvisi ehjin nahoin- tai yhtä rakkoa vajaa ehjin nahoin.

Pöntöksi voisin kutsua myös yhtä lähisukulaista joka meni ja osti toisen sukulaisen entisen auton. Olkoon sit neliveto jne, mutta sen ajot ajaisi ihan hyvin niin Ladalla kuin Daciallakin.