Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2013.
Seuraava

Kytkennät  1

Sähkömiehillä oli tänään hikiset paikat. Melkein valmiista talosta ei meinannut millään löytyä sähköä makuuhuoneesta. Näin leikkimielisesti voisi sanoa ettei sillä valolla niin väliä kunhan lämpöä huoneessa riittää.

Kuva ei täsmännyt todellisuuteen, mutta viimein löytyi oikea rasia ja homma lähti etenemään.

Vesi- ja viemärilinja on puolitien paremmalla puolella, koska loppuun pääseminen on tällä hetkellä mahdotonta. Talon suunnasta kaikki on kunnossa pumpulle asti ja pumpulta menee linja paineviemärille asti. Itse linja on olemassa vain suunnitelmana vielä jokusen kuukauden.


Vilautus, vilkutus ja pyöritys  1

Kaikkea sitä näkee, mutta sitten Doc Hollywoodin ei ihan tuollaista suoritusta. Eipä silti olihan välissä hevosaitaus ja varmasti käytettävissä kolme vessaa. Miksi siis naisihminen riisuu housunsa, pyllistää näyttävästi ja sen perään pyörittää housujaan ilmassa alushousut uloimpana villisti pyörien.

Ehkä heillä sitten oli kaikki vessat varattuja tai umpisäiliö täynnä.

Tänään oli tie poikki ajoittain liki puoleen yöhön asti. Oli jokseenkin paskamainen homma katkaista se silleen että liikenne ei kokonaan pysähtyisi. Tietenkin keskellä tietä kuli vastaan kunnon kivikko ja kivikon/liitoskohdan välissä oli 20 kV ja 400 V kaapelit tietenkin sellaiset joissa varoitusnauha ei ollut oikealla korkeudella.


Epäteologinen oppitunti  2

Olemmeko me ihmiset oikeasti olleet ennen vain korkeamman kulttuurin työmuurahaisia joiden ainoa tehtävä on ollut kaivaa mineraaleja maasta.

Onko tosiaan niin että 7 metriä syvältä maasta löydetyistä tauluista on tulkittu että tuhansien vuosien päästä maasta näkyy paljaalla silmällä toinen maan kaltainen ja asuttu planeetta. Vai onko se sittenkin keinotekoinen kuolemantähti jonka aseistuksen rinnalla panssarivaunut ja atomipommit ovat tehottomia leluja.

Tunnin keskustelu jo muutaman vuoden eläkettä nauttineen opettajan kanssa oli sangen järkeenkäyvä. Se selitti dinosaurusten häviämisestä lähtien pyramidit ja muutamat kadonneet kulttuurit.

Onko kaikki muinainen tieto varastoitu kuten Supermanin kristallit salaiseen paikkaan ja onko tosiaan ihminen rakennettu geenejä lisäämällä ja siirtämällä. Jos näin on ja se alkuperäinen malli jostain löytyy, tuleeko seuraavista sukupolvista tuhansia vuosia eläviä vai kuoleeko rotu sitä etsiessä.

Vai onko kyseessä geneettinen ohjelmointi. Ovatko ihmiset täällä vain kuollakseen sukupuuttoon ennen seuraavien ufosukupolvien lomakauden alkamista.

Näillä puheilla ei varmaan saisi lakinaista punastumaan, mutta ilmeisesti tasa-arvopuhekin voi olla sellainen että se punastuttaa kahdesti.

Ei ilmeisesti ketään häiritse kerjääminen pankin oven edessä. Nainen siellä istui kuppi kädessä ja iso korsto mies kävi valvomassa. Tuskin oli aviomies ja jos oli niin ei ole suhde kovin terveellä pohjalla.


Kirkkokiintiö  1

Alkaa olla kirkko/kappeli/suurjuhlakiintiö täynnä. Häissä suretti kun upea nainen vapautensa menetti, hautajaissa suretti ymmärrettävästi, mutta tänään suretti rippijuhlissa lähinnä se miten masentavan saarnan tämän kaiken paskan jälkeen joutui kuuntelemaan kirkossa.

No kukin tyylillään ja se oli sen papin tyylistä näyte. Tottahan se on ettei veljensä kanssa tapella saisi, mutta minkäs teet kun ei millään voi olla monesta asiasta ihmisten kanssa samaa mieltä kun maalaisjärki sotii vastaan.

Mitä sitten tulee aviorikokseen ja katseella himoitsemiseen niin ehkä olisi aika päivittää kivitauluihin ilmeisesti hepreaksi tai arabiaksi hakattuja käskyjä vastaamaan nykyaikaa.

Ulkoahan ne on silloin lähes 20 vuotta sitten lapissa vaelluksella opeteltu, mutta vasta tänään lukaisin pikaisesti mitä Wikipedia aiheesta kertoo.

Älä himoitse suhteessa olevaa sillä maassa on paljon yksinäisiä ihmisiä jotka kaipaavat läheisyyttä, uskollisuutta ja rakkautta.


RIPjuhlat  1

Kun olet tullut viimeiselle sivulle, sulje kirja. Ei ole helppo olla kukittamassa läheistä ihmistä haudan lepoon, mutta minkäs teet.

Noin pääpiirteittäin voin kai sanoa tapahtumaa onnistuneeksi ja voin suositella käymään Aulangon Kievarissa, yksin, kaksin, ystävien/perheen kesken. Tai sitten isommalla porukalla ennakkotilauksen kera. Harvoin on ollut noin sulavaa kahvitusta ja sekä suolaiset että makeat häipyivät hyvällä prosentilla. Kahvia meni yllättävän paljon ja yllättävän nopeasti.


Sujutusta  1

Tätäkään päivää ei voi mainostaa sujuvana, upeana tai tuottavana. Kyllä se syöttökaapeli upposi maahan ihan kivuttomasti, mutta siinä vaiheessa kun se piti saada putkea pitkin taloon tulikin jo hiki.

Päivän päätteeksi rosvopaistia ja erittäin mielenkiintoinen keskustelu lääkärin kanssa.

Olen aikaisemmin kirjoittanut moneen otteeseen perussyyn selvittämisestä tai sen puutteesta. No nyt sitten kun potilas on kuollut, ruumiinavaus suoritettu, pöytäkirjat luettu, eikä vieläkään tiedetä todellista kuolinsyytä voidaan kysyä kuoliko hän turhaan tai liian varhain, oliko kyseessä potilasvahinko, hoitovirhe vai vaan kertakaikkiaan se että tunnit tuli täyteen.

Jos siis omaisenne/ystävänne/kaverinne/naapurinne on tai joutuu sairaalaan- KÄYKÄÄ KATSOMASSA. Näköjään matka voi katketa vaikka ei tarvitsisi jonottaa hoitoon.

Lisäisin vielä tähän että harvemmin terve ihminen sairaalassa kuolee, mutta jos pohjalla on vähänkin jotakin tai sitten vähän enemmän jotakin kuntoa heikentävää niin noutaja voi näköjään tulla hyvinkin nopeasti.

Sitten kun se hetki tulee tai käy edes lähellä voi vain toivoa että hoitajalla/lääkärillä/lähinnä olevalla ihmisellä on tietoa ja taitoa.

Tällä kertaa ei tarvinnut poistua juhlista puku päällä ja moottorisaha toisessa kädessä.



Vettä ja rähmää  1

Vaatiia taitoa ostaa rautakauppa tyhjäksi jostain tuotteesta. Tänään onnistui 2/3 eli 32 mm vesijohtoputkea ei ollut riittävän pitkää pätkää. Sen lisäksi salaojien tarkistuskaivoista puuttui osa kansista, eikä irtokansia ollut.

Maantiiivistäjä alkaa olla tiensä päässä- tai ainakin lähinnä sen moottori. Ilmeisesti suutin/pumppu on väljistynyt ja se vaikuttaa käynnistymiseen, ajamiseen ja tyhjäkäynti puuttuu kokonaan. Syötön ruuvaaminen suuremmalle auttoivain hieman. Voi toki olla että katkenneen sinetin vuoksi syöttö on vielä alle tehtaan asetuksen, mutta en tiedä millä sen mittaisi.


Skeittiramppi takaterassilla  1

Päiväohjelmassa oli terassin pohjan täyttöä ja toisessa osoitteessa mm umpisäiliön upotus.

Kyllähän sen säiliön saa maahan, mutta ohjeessa luki 5 paria ankkurointeja ja toimituksessa oli tasan yksi pari. Toimituksen sisällöllä olisi tehnyt asennuksen niin ensimmäisen vesisateen jälkeen säiliö olisi noussut pintaan. Kummallista ettei ankkureita ollut mukana oikeaa määrää.

Muutenkaan siellä ei ollut kiva olla toisen ukon jäljiltä rääpimässä- ei ollut kaapelia, ei suojaputkia, ei salaojia, eikä eristeitäkään. Kaiken huippuna koko rakennus siirtyi kolmisen metriä eli 2 metriä sorapatjan ulkopuolelle. Noin sitä saadaan halvasta kovan maan mökin pohjasta kallis. Eikä siinä vielä kaikki: Sitten kun vesijohtoa viimein tuli niin sitä oli monta metriä liian vähän.

Päivän kruunasi tasolaser. Se toimi alkuun ihan ok toisellakin työmaalla, mutta sitten terassin pohja alkoi muistutta skeittiramppia. Asikas vaan pyysi lisää ja lisää soraa ja vastaanotin piippasi.

No menin sitten kun se alkoi hullulta näyttää ihan itse katsomaan ja totesin että vastaanotin löytää kaksi signaalia. Jostain siis tuli heijastuksena ja ilmeisen läheltä kun vastaanotin löysi sen toisenkin.

Siihen ei auttanun muu kuin varjostin ja päästiin noin kolmen senttimetrin tarkkuuteen piikistä montun pohjalle.


Eilen  1

Vaikka uhosinkin että häistä ajaa kotiin puoleen tuntiin niin meni siinä käytännössä hieman kauemmin. Muuten sunnuntai oli aika aikaansaamaton päivä, koska luonnollisesti ennen sitä kotimatkaa oli pitänyt olla kaverin häissä niin pitkään että osa häävieraista oli jo nukkumassa. Itse asiassa autoni oli hääpaikan parkkipaikan viimeinen.

Jotain sentään sain tehtyä eli nostettua perälevyn apupyörät ja korjattua jo poliisejakin kiinnostaneen rekisterikilven kiinnityksen.

Kyllä vanhojen ihmisten kanssa saa vääntää tyhmistä asioista:

Ruoka- miksi laittaa grilliin tulta ja ruveta grillaamaan lihaa kun kolmannes makaronilaatikosta, vajaa paketti päiväysvanhaa makkaraa, kolme nakkia on jos kovaa vauhtia menossa vanhaksi.

Jos lihan grillaus vie vartin niin miksei niitä perunoita ym ole laitettu tulille jo aikaisemmin.

Jos kerran on 27 lämmintä niin miksei uudet perunat ole menneet kaupasta viileään säilytykseen- mätiä perunoita on paha keittää.

Jos sanoo ettei tarvi enää syödä illalla niin miksi sitten joka sorttia menee kuitenkin suuhun ja osa vieläpä käymättä edes lautasella.

Ruokaa tarvis arvostaa enemmän ja syödä parempaa ja vähemmän. Vitutti todella pistää roskiin kalliita syömäkelvottomia perunoita.

Seuraava