Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2015.
Seuraava

Tiukalla mitoituksella  1

Päivän avaukseksi lanasin tietä kolmimetrisellä perälevyllä. Oli vähän pakkokin kun oli tullut melkoisia uria.

Sitten ruvettiin tositoimiin eli pistämään betonikaivoa maan poveen. Voi olla että se alkuperäinen mitoitus olisi ollut aivan täydellinen, mutta hyvältä se näytti noinkin.

Sitten vaan kun päästiin ensimmäisen pohjan viimeiseen kulmaan alkoi kipinöitä sinkoilla ja kivi kolista, mutta aivan täsmälleen vaaditussa syvyydessä. Nyt vaan toivotaan poutaa.

Tietysti maata irtosi ja koskapa harkkolavojen siirtämiseen ei ollut mitään kätevää työkalua oli ajettava muutama kuorma sivuun. Muuten meni hyvin, mutta viimeisellä kuormalla onnistuin löytämään niin syvän kannon kolon että vaunu meni teliä myöden maan sisään. Kun kuorman kippasi siihen paikkaan ei tarvinnut kuin kauhaista savikökkö renkaan edestä pois ja ajaa se sieltä kuorman jämien kanssa toivotulle kippauspaikalle. Näin jälkiviisasteluna vierässä olisi ollut tilaa väistää se tai jos olisi tullut pakilla niin täyttää se kolo ensin.

Pieni tappio, mutta otti silti päähän kun siihen saakka oli mennyt kaikki varsin hienosti. Onneksi ei mitään hajonnut.

5 tortillaa, monta munkkia ja tällä kertaa paremmin elimistölleni sopivaa simaa kun vielä sai niin oli kyllä todella viihtyisä, tehokas työpäivä upeassa säässä.


Niin paljon niin vähän  1

Joitain vuosia sitten kuulin keskustelun jossa kaksi ulkomaalaista kertoi käyneensä Suomessa. Toinen oli käynyt Vappuna ja toinen johonkin muuhun aikaan vuodesta. Se ensimmäinen totesi ettei enää koskaan halua matkustaa Suomeen, koska siellä kaikki riehuvat kännissä, sotkevat, oksentavat ja kusevat kaduille.

Tietysti se on jollekin ihan normi perjatai tai jollekin arkipäiväkin, mutta pitää muistaa yksi tärkeä seikka. Tänään ja huomennakin on ihmisiä töissä. Joku tienaa enemmän, toinen tienaa vähemmän ja ennen kaikkea maailma ei pysähdy.

Vappu on hyvä päivä tehdä töitä. Kukaan ei ihmettele jos lopettaa hyvissä ajoin, eikä välttämättä kovin moni edes ajattele muuta kuin pulloa jossa ei ole simaa.

Vappu voisi ihan yhtä hyvin olla ensi viikon keskiviikko. Pari päivää töitä, tiistaina voisi lopetella puoli kolmen nurkilla, suristella mökille pallogrillin kanssa, onkia muutaman madon edestä ja pistää paluukuormaan muutamia paksuja rankoja.

Tänään oli kuitenkin sen verran pitkä ja rankka työpäivä että edes vappuheilojen katselukierrokseen ei riitä energiaa. Ajaa kyllä jaksaisi, mutta jos joku estoton neito alkaisi vonkaamaan niin aika epämukava sänky täytyisi olla ettei nukahtaisi lähestulkoon välittömästi silmien sulkemisen jälkeen.

No mutta asiat on sikäli hyvin kun tietää omat kykynsä ja voi naureskella niille jotka joutuvat hakemaa ensin sinisen pillerin, matkustamaan maksullisia pursuavaan lomakohteeseen että voivat sitten vanhoille tädeille puhelimessa kehua kuinka valtavan kaljamahan alla pieni tappi pysyi pystyssä melkein puolitoista tuntia, josta tosin tunnin ja 27 minuuttia umpiunessa kolmen minuutin aktin jälkeen, mutta kuitenkin.

Toisaalta tiedän myös sen että tupakan ja vanhan/tuoreenkin viinan haju ovat yhdessä tai erikseen naisessa sen verran vastenmielisiä että ex miljardöörin ex tyttöystäväkään ei pitkine ajeltuine säärineen haluttavalta vaikuttanut.

Kovaa oli maa kun joutui kahteen otteeseen tankkaamaan ja tietysti imeytyskentän päässä kivi mitä ei saanut ylös kuin pyörittämällä ja loivaa rinnettä. Syvän kannsa pärjää ja tänään- siis reilun kahden viikon savotan tuloksena ensimmäiset murut kaivettiin ensimmäisen rakennuksen pohjan alta- hyvä näin, koska ilman tietä, vettä, viemäriä ja vielä toistaiseksi puuttuvaa sähköä ei oikein rakentamisesta tule mitään.


Seuraava