Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2015.

Suomen paras vientituote olisi verovirasto  1

Lyhykäisyydessään monen tunnin ahertamisen ja ainakin 27 kertaa kesken latauksen pysähtyneen tai jotain herjanneen selainkäytön jälkeen sain mielestäni tehtyä noin 28 € korjauksen joka olis siis jotain prosentin osia.

Aivan upeaa että tuollaisetkin virheet löydetään ja vieläpä automaattisesti+ niistä ilmoitetaan kotiin ja puhelintukikin toimi, joskin jonotusaika oli varsin pitkä.

Myös katsastusasemia voisi viedä reilumpia määriä. Kiitos monopolin purkamisen, vapaan kilpailun ja rahanhimon asemia on moninkertaisesti tarpeeseen nähden ja hinnat niin ikään moninkertaiset suhteutettuna kaikkeen muuhun. Toki välillä on tarjoushintojakin.

Piti käydä vähän sadevesikaivantoja tekemässä hienoissa maisemissa. Tyveltään puolimetrinen kuusen kanto oli ensimmäisenä tulilinjalla. Ihme kyllä seitentonninen vei siitä voiton koukkupainissa.

Toisella työmaalla ei sitten mennytkään ihan suunnitelman mukaan, koska vesisuoni on nyt ihan väärässä paikassa. Tietysti hyvä olla vettä jos sattuu vaikka joku pikkulintu tai hiiri rakentamaan pesänsä moottoritilaan venttiilikopan kannen päälle kuten näköjään oli käynyt seitentonnisessa.


Tuhoton  1

Tänään ei tarvinnut korjata mitään. Vähän oli tehtävä nostoja ja sen perään pieni täyttö, tiivistys ja eristys.

Huomenna täytyykin miettiä tarkemmin miten työajan käyttää.

Itse asiassa oli aika outoa olla kotona hieman ennen kuin Rosberg lähti paalulta kohti voittoa.


Repeämä vs kulunut  1

Tänään olisin halunnut nukkua pitkään. Toisin kuitenkin kävi ja olin jo paljon ennen seitsemää matkalla remonttihommiin. Ei se vika suuren suuri ollut, mutta helmen vaihdon lisäksi oli kuulemma pari pientä repeämää.

No perillä sitten hitsauskoneen viritettyäni totesin että 2,5 mm puikolla sellaisen puhkikuluneen pellin paikkaaminen aiheuttaa aina vaan uusia reikiä. Vartin hommasta tuli monen puikon ja varmaan likelle kolmen tunnin urakka, mutta luonto ei antanut periksi, vaikka olisi varmaan ollut helpompi leikata pohjaan reikä ja laittaa siihen tukevampi täytepala. Tietää ainakin että seuraavan huulilevyn vaihdon yhteydessä on vaihdettava myös puoli pohjaa.

Päivää oli jo pitkällä kun saavuin seuraavaan kohteeseen ja siellä ei ollut peltojen ferrari, katu Porsche vaan valkoinen lambo jolla oli ajettu jo useampi rengas sileäksi.

Naapurin puolella touhuaminen on ilmeisesti tarttuvaa, koska hetken aikaa kuskin kanssa keskusteltuani Lambo lähti kyntämään kaikki pyörät vähän sutien ja minä sitten tökin etukuormaimella naapurin ojan auki että omalta puolelta vesi lähti laskemaan.

Sieltä sitten syömään ja seuraavaa kohdetta kohti. Saa nähdä koska se mahtaa valmistua.


Mustaa valkoisella  1

Kuuntelin taas puolella korvalla kuinka ihminen laski ääneen järvessä olevan veden määrää- en tosin ymmärrä miksi. Sen perään hän sitten puhui huijauslaskutehtailusta ja siitä kuinka niistä ei pääse eroon. Sen perään oli henkevä keskustelu siitä miten simpukka päätyy keskellä metsää olevaan uittolampeen ja miten simpukka lisääntyy.

Kiitos tunnontarkan ja erittäin hyvän biologian opettajan osasin sanoa että toukista ja jos sinne lampeen on joku tuonut elävän kalan mukana vettä niin siinä on voinut tulla mukana vaikka mitä eläimiä. Tarkistin asian vielä tietosanakirjasta ja sen mukaan toukkavaiheita on kaksi, joista jälkimmäinen menee pohjaan ja muuttuu simpukaksi. Yllättävää oli että järvestä voisi tulla vastaan jopa 20 cm simpukka- montakohan vuotta moinen mahtaa kasvaa ja onko se syötävää?

Minä sitten muistutin että kannattaa vähän katsoa mihin paperiin nimensä laittaa, koska kaunopuheista huolimatta se eroon pääseminen näyttä käyvän aika kalliiksi.

Josta taas aasinsiltana puhelimeen: Montakohan puhelua suomalaiselle tulee keskimäärin yhden päivän aikana. Tänään oli taas sellaista hommaa ettei puhelimella tehnyt yhtään mitään kun se ei olisi kuulunut kautaa, eikä lähellä pysynyt ehjänä. Kun sitten viimein kivimies oli kiilalla halkaissut loppuun ekan teräjumin, ja routapiikillä toisen ja pääsin rikkoja purkamasta oli puheluita tullut useampia.

Yksi oleellinen puhelu jäi vastaamatta, enkä pysty sanomaan mitä muuta kuin en tiedä.


Taas liikkuu  1

2011 vaihdoin laturin ja tänään se sitten vaihtui pois. Se ei alkujaankaan toiminut kunnolla ainakaan auton merkkivalojen ja jännitemittarin mukaan. Sitten taas jos mittarina pidettäisiin sitä pystyikö autolla ajamaan ja purkautuiko akku niin toimihan se siinä mielessä.

Nyt se on korjattavana ja alkuperäinen kertaalleen korjattu laturi vuodelta 1990 meni paikalleen, mutta kyllä sen eteen sai töitä tehdä.

Varsinaisella työmaalla oli aamulla mittaus ja hyvin oli kaikki muuten paikoillaan paitsi yksi tarkistuskaivo ja siitä seuraava nurkka. Hoituvat lyhentämisellä ja kauhallisella mursketta.

Viimein päästiin viemärilinjan kimppuun ja varmaankin sitä avatessa joutuu taas kivimiestä vaivaamaan.

Luonto herää. Melkein voi jo sanoa että vihertää ja oikein kunnolla. Siemenissä on valtava voima, ainakin kun katsoo kuinka turveruukuissa on jo monen senttimetrin ituja joisa ei tosin vielä yhtään pysty päättelemään mitä kasvia.


200 Ah  1

Tietää ainakin mitä tarvitsee huomenna tehdä eli vaihtaa laturi.

Tänään rakentajista toinen totesi että taitaa olla pöytämäisen tasainen koko pohja- no kun materiaalina on sepeliä -32 mm kokoon saakka niin siitä mitään virheettömän sileätä aikaiseksi saa, mutta jos tuohon ei saa anturoita valettua niin sitten täytyy latoa harkot suoraan arinalle.

Toiselle pohjalle materiaalia ei vielä eilen edes yritetty saada kuin reilu puolet. Välitiivistyksen perään sekin valmistui hyvissä ajoin ennen lounasta.

Kaupassa katselin pariskuntaa joista se kauniimpi osapuoli näytti jotenkin tutulta-kassajonossa sitten tajusin että sehän on naapurin tyttö ja ilmeisesti nyt sielläkin on pistetty haikaralle tilaus toimitettavaksi ennen joulua.

Saavikin löysi vihdoin kantensa. Oli kaiketi kaikkia värejä ja yleisimpiä kokoja, mutta kyllä edelleenkin siinä kaupassa eniten kiinnostaa onko se sitä kassakonetta hoitanut vakka kantensa löytänyt.


Puolitäysi  1

Päivästä tuli varsin pitkä. Oli kadonnutta paristoa, hyytyneen auton elvyttämistä ja terveisiä vaan sinne pikaruokapaikan autokaistalle että eihän se tilaus silloinkaan täsmää kun kassista löytyy ylimääräinen dippi ja juustohampurilainen. Muuten täsmäsi tällä kertaa, hyvää oli ja kaikki tuli syödyksi.

Keskustelu meni suunnilleen niin että myyjä kysyi tarvitsenko kuittia ja siihen vastasin että en tarvitse kunhan tuote täsmää tilaukseen. Joskus on niinkin käynyt ettei ole täsmännyt.

Huomenna taas jatketaan sepelin lappaamista. Onneksi joku muu saa täryttää. Soratoimittajalla oli tänään vähän ruuhkaa. Aamulla oli kyllä heti ennen seitsemää lasti odottamassa, mutta sitten tuli pidempi tauko ja viimeisen kuorman saapuessa työmaalta oli jo puolet väestä vaihtunut.

Auto-ongelmasta johtuen jouduin käymään vielä siellä uudestaan ja kas kummaa tankkauksen ohella tehtiin vielä viime hetken muutos. Ruokakauppaan ja huoltoasemalle onneksi ehti vielä helposti valoisan aikaan.

Kaupassa oli ainakin autojen perusteella varakasta väkeä,koska parkkipaikalla oli edustettuna vain BMW ja vaikka se tumma ulkomaan kilvissä oleva varmaan jonkun mielestä on viehättävä niin kyllä se kahdesta naisesta nuorempi sai katseen siihen suuntaan kääntymään.


Toppi  1

Eilen sanoin ettei Toyota ole 366000 kilometrin ja ties kuinka monen vuoden aikana tielle jättänyt, mutta tänään se sitten päätti että nyt ei mennä töihin. En tiedä missä vika, mutta apuvirralla lähti kuin palmun alta vaan ei sit kuitenkaan omillaan vaikka olikin käynyt puoli tuntia.

Onneksi sentään oma auto lähti käyntiin ja pääsin salaojasepeliä kylvämään koko päiväksi. Mursketta ei tullut- onneksi ja onneksi oli ne viiden metrin käynnistyskaapelit. Muuten olisin varmaan vieläkin kotimatkalla.


Mitä outoa tapahtuu seuraavaksi  1

Päivän päätteeksi kaupassa kokolailla kolme minuuttia ennen kuin se sulkeutui. Kassalta lähtiessäni ajattelin että pitäisikö ostaa lakua tai kenties jotain muuta karkkia.

En kuitenkaan vaivautunut uudelle kierrokselle vaan kävelin kaikessa rauhassa autoa kohti. Matkalla huomasin että maassa on roska kokolailla autoni vieressä. Piti vain potkaista se syrjään, mutta yllätykekseni se olikin avamaton täytelakritsi ja vieläpä yhtälempimakuani.

Nyt jossain lähialueen kodissa varmaan joku jäi ilman sunnuntaiherkkuaan, mutta aika mahdotonta sitä olis ollut enää kaupan sulkeuduttua edes palauttaa kassalle odottamaan oikeaa omistajaa+ asfaltilla lojuneena sitä tuskin olisi enää myyty, vaikka pakkaus olikin ehjä.

Edellisellä kerralla samassa kaupassa hyllyistä putosi omia aikojaan kaksi paria tuotetta, joten joko piilokameran parhaita nauretaan taas tai seuraavalla kerralla täytyy kysyä tapahtuuko siellä outoja asioita muillekin kuin minulle.

Päivä meni yllättävän nopeasti, ruoka oli loistavaa ja ihmettelen kuinka niillä sapuskoilla sekä mies että lapset ovat olleet niin solakoita. Jauhelihakastike oli juuri sopivan mausteista ja tuntui että sitä olisi voinut syödä vaikka koko pannullisen.

Pitkä päivä, mutta päivän aikana saatiin toinen pohja avattua, maadoitettua ja vedettyä vesijohto anturalinjojen sisäpuolelle. Huomenna sitten jatketaan harjoituksia.


Pönttö  1

Huoltaminen vie sen verran aikaa ettei tänään juuri muuta kerinnyt. Huomiselle jäikin sitten melkoinen savotta juurilla kyllästettyä savea.

Maissi ei ole vielä itänyt. Tänään tosin vasta otin ne sisälle- voi olla että ulkolämpötila ei niille riittänyt, vaikka kosteutta oli kaiketi suunnilleen sopivasti.

Neuvoin tänään linnunpöntön valmistusta. En tiedä miten mahtoi onnistua seuraavat kolme, mutta ensimmäinen oli toista parempi.