Suojelusprkl

tauolla oleva blogini, jota kaipaan toisinaan, jossain vaiheessa ehkä palaan:)

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2007.

Osuva ajatusten aamiainen  4

"MIELLYTTÄVÄ SINÄ

Jos eivät kaikki, niin ainakin 50 prosenttia
ihmisistä pitää sinusta, ellet heittäydy
perin juurin epämiellyttäväksi. Viiden
miljoonan ihmisen maassa sinulla on siis
yli pari miljoonaa mahdollista ystävää.
Sen kyllä pitäisi riittää.

Mutta jos et arvosta itseäsi, vakuuttaudut
pian, ettei yksikään noista 5 miljoonasta
pidä sinusta. Ja jos joku näyttääkin pitävän
sinusta, vakuutat itsellesi, että hänen
tunteensa varmasti muuttuvat heti kun
hänelle selviää "totuus" sinusta. Miksi siis
elää hirvittävässä hylkäämisen pelossa?
On paljon helpompaa järjestää jokin kohtaus
ja päästä tuosta tunteesta nopeasti eroon.

Järjestätkö sinä tämän tapaisia kohtauksia?
Mikset niiden sijasta harkitsisi sellaista
mahdollisuutta, että oletkin itse asiassa
miellyttävä ihminen?"

-A.J. Twerski


Kulmakarvat  3

En ole ikinä ymmärtänyt sitä, miksi pitää maalata kulmakarvat, tai lähinnä sitä siis että miksi ne pitää maalata ihan väärään kohtaan naamalle? Ei ole mitään kamalamman näköistä kuin väärään kohtaan piirretyt kulmakarvat, kun näkee, että kulmaluu on useita senttejä alempana, kuin minne kulmakarvat on kynällä piirretyt. Kulmaluu on siinä kohtaa, missä oikeat kulmakarvat kasvaisivat, eli se on ihan tarkoituksella siinä kohtaa. Siinä kulmaluun kohtaan kun kulmakarvojen pitäisi kasvaa, eikä otsan hiusrajassa (tosin, jos kulmaluu on sinne muodostunut, niin sitten kulmakarvat maalatan sinne) Jos pitää kerran ajella kaikki kulmakarvat pois ja töhertää kynällä uudet, niin kysykää apua ammattilaisilta että ette olisi ihan pelle hermannin näköisiä.

Huoh. Pääsinpäs purkautumaan.



Muuttoinventaario  9

Tyhjensin tuossa hieman kaappeja ruokatarvikkeista ja rupesi naurattamaan tuo ruokatarvikkeiden määrä, näillähän eläisi pienen kokoinen kylä kuukauden x)

4kpl 5dl tomaattimurskapurkkeja
2kg vehnäjauhoja
1ltk kaurariisiä
1ltk kauraleseitä
1ltk villiriisiä
1ltk basmatiriisiä
0,5pss bran müsli/mansikka
1pkt maizena suurustetta
1prk valkoisia papuja
4prk tonnikalamurskaa
2prk bambuversoja
2prk ananasmurskaa
10pss kuivahiivaa
1kpl hapankorppupaketti
1kg vehnänjyviä
1kg ruokasuolaa
1pkt varrasleipää

Pastat:
-ruispastaa
-lasagnelevyjä
-fusilli pastaa
-tummaa minispagettia
-tummaa makaronia
-sydän makaronia
-tummaa spagettia
-nuudeleita erilaisia useita pakkauksia

Pussiteetä muutamaa makua
Irtoteetä:
-keisarin morsian
-viisasten tee
-siniset silmät
-sinbad
-silkkitie tee
-Earl grey tee
-nippon green
-fores fruits
-china green
-tiikerin päiväuni

Muita "wannabe vege tuotteita"
Kuorittuja auringonkukan siemeniä
pss soijarouhetta ja soijasuikaleita
pss kuorittuja seesaminsiemeniä
pss ruskeita papuja
pss kidneypapuja
pss isoja valkoisia papuja
pss punaisia linssejä
pss tattarihiutaleita
pss sinimailasen siemeniä
pss mungpapuja

Odotan innolla pakastimen sulattamista...



Reilukerhosta päivää  6

Sovin eilen rakkaan ystäväni kanssa, että hän heittää minut autollaan Peijakseen tänään reumalääkärille. Olimme sopineet, että hän hakee minut Herttoniemestä klo 12, koska lääkäriaika oli klo 13 ja ilmoittautumisessa piti olla 12:45.

Klo 11 rupesin ihmettelemään, kun ei ystävästäni kuulunut mitään, soitin hänelle puhelu ohjaantuo vastaajaan. Juttelin siinä puolisentuntia toisen kaverin kanssa puhelimessa samalla kun tein töitä ja söin ruokaa. 11:40 tämä "kuski-frendini" soittaa minulle, kysyn häneltä onko hän tulossa hakemaan minua. Hän kysyy mistä. Sanoin että täältä Herttoniemestä. Hän sanoi, ettei tiedä tuleeko. Lopulta sai sanottua, että on niin lääketokkurassa, ettei uskalla lähteä ratin taakse. Oli ottanut eilen illalla unilääkkeen joka oli vetänyt hänelle tuon tokkuraisen olon. Vedin tapani mukaan kilarit, sanoin että menen sitten taksilla ja löin luurin korvaan.

Pakkasin kamat ja menin metrolla keskustaan, sieltä junalla Tikkurilaan ja Tikkurilasta taksilla Peijakseen. En onneksi myöhästynyt, olisi meinaan tullut ruumiita, jos tämä reilun kuukauden odotus olisi venynyt vielä toiseksi, tai jopa kolmeksi kuukaudeksi vain sen tähden, että kaverini petti luottamukseni Jälleen kerran.

Vihaan myöhästymistä ja suunnitelmien äkillistä muutosta.

No, jos jotain hyvää tästä päivästä pitäisi kertoa, niin ainakaan mulla ei ole nivelreumaa. Jei.


Päivän pohdinta  7

Olisi varmasti aika hirveätä yrittää elää siten, että miellyttäisi kaikkia ihmisiä. Että kaikki tykkäisi sinusta, kaikki arvostaisivat sinua ja palvoisivat sinua. Onneksi tuollainen ei taida olla ihan mahdollista edes, koska on aina joku joka näkee ihmisen läpi ja näkee milloin hänen käytöksensä ei ole sisältä kumpuavaa.

Itse olen törmännyt usein netissä sellaisiin ihmisiin, jotka ovat tuominneet mut pelkästään valokuvani perusteella. Ovat alkaneet heittämään korkealentoista vittuilua mulle ja luoneet musta pelkän valokuvan perusteella hassuja mielikuvia. Lähinnä sellaisia, että minun "näköinen" tapaus on sellainen, joka hengailee vain minun "kaltaisteni" kanssa. Yleensä tällaiset henkilöt ovat sitten myöhemmin tulleet pyytelemään anteeksi törkeätä käytöstään, kun ovat ensin tutustuneet muhun ja tajunneet etten ole sellainen "miltä näytän".

Hauskin tapaus tuli vastaan aikoinaan täällä cityn chatissa, jossa olin heittämässä läppää. Tästä on jo viitisen vuotta aikaa, ja tuolloin en ollut vielä edes perehtynyt keskusteluihin, joten tämän erään tapauksen viha minua kohtaan ei voinut olla siitäkään johtuvaa. Jossain vaiheessa eräs mies lähestyi mua privaviestillä ja rupesi heittämään jotain läppää tyyliin "vittu sä olet ruma ihminen, mitä sä täältä luulet löytäväsi, luuletko olevasi hyvännäköinenkin ja saavasi jotain hyvännäköisiä ukkoja" Huomasin tämän henkilön avautuneen myös mun yhteen valokuvaan. Oli sielläkin haukkunut mua ties millä nimikkeillä. Hän aloitti viestittelyn ei_niin_kovinkaan_asiallisesti, ja kun siinä aikani hänen kanssaan juttelin privana, hän pyysi poistamaan kommenttinsa mun valokuvista, mutta en poistanut. Jos ihminen on valmis tekemään tuomionsa jonkun valokuvan perusteella, niin siinä vaiheessa on saa kyllä mielestäni "kestää seuraamuksetkin".

Luulisi olevan helpompaa lähteä ensin tutustumaan johonkin ihmiseen, ja sitten vasta tehdä omat tuomionsa siitä että pitääkö ihmisestä vai ei, eikä lähteä heti tuomitsemaan toista. Harmi, että itselläkin on ollut tapana syyllistyä moiseen. Jos vain jaksaisi muistaa sen, että ei tuomitse toisia ennen kuin heidät tuntee.

Ihminen ei ole täydellinen eläin, ehkä parempi niin, voisi olla aika tylsää menoa, jos kukaan ei tekisi virheitä ja kaikki menisi saman kaavan mukaan.

Olipa tuossa taas aamupalan aikaista ajatuksenjuoksua. Kai sitä pitäis raahautua töihin.


Hellät hetket hyönteisten kanssa  5

Eilen pyyhkiessäni uuden asunnon keittiönkaappeja, koin herkän hetken.

Pyyhkäisin reippaalla ranneliikkeellä keittiön hyllyjä mopilla, jossa oli sellainen nihkeäpintainen rätti päällä. Havaitsin yhdeltä hyllyltä tippuvan jotain roskaa.

Ensin katsoin, että mitä ihmeen möhnää tuolta tulee, mutta tarkemmin tarkasteltuna tämä möhnä paljastui öttiäisiksi. Ensireaktio oli, kuten aina jos näkee jonkun ötökän, että päätä alkoi kutittaa(kuten kutittaa nyt, kun mietinkin vain eilistä) sen jälkeen rupesi kutittamaan muualtakin ja pompin vauhkona ylös alas, koska olin vakuuttunut siitä, että niitä ötököitä on mun vaatteissakin. Kiljumaan en sentään ruvennut, vaikkakin ei sekään kaukana ollut. Olen aina ihan vauhkona, jos esim joku ötökkä lentää mun hiuksiin, niin alan lähes aina kiljumaan tai vähintäänkin kiljahdan, sitten alkaa hiuksien harominen pää alaspäin pitäen ja tasajalkaan hyppiminen.

Onneksi lopulta tajusin, että nämä öttiäiset ovat kuolleita. Mutta ei se siltikään merkitse sitä, ettenkö desinfioisi kaapistoja, ennen tuonne muuttoa.

Vihaan kaikkia ötököitä, joilla ei ole häntää tai joilla on enemmän kuin neljä karvaista jalkaa.


Nordean huijausviestit  6

Meneekö porukat oikeasti näihin feikkiviesteihin? Siis että lähtee ilmoittelemaan omia tietojaan sähköpostiviestin perusteella, joka on kirjoitettu englanniksi?

Mulle ei tulis ikinä mieleenikään lähteä ilmoittamaan omia Solo-tunnuksia sähköpostiviestin perusteella.

Kuka ilmoittaa solotunnuksensa ja salasanansa sähköpostiviestillä tulleen kehoituksen vuoksi? Onko oikeasti niin tyhmiä ihmisiä olemassa?