Suojelusprkl

tauolla oleva blogini, jota kaipaan toisinaan, jossain vaiheessa ehkä palaan:)

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2008.

Pitkät piuhat  5

Ihmettelin eilen, miten ihmeessä mulla voi olla hartiat näin jumissa, kun just maanantaina kävin fysioterapiassa. Luulin ensin että tämä johtuisi siitä ultraäänilämpöhoidosta, jota mulle annettiin mutta olin ilmeisesti väärässä.

Tänään aamulla hokasin mahdollisen syyn - oltiin tiistaina hallilla kanneltu hirveä kasa barrikaadeja pisteestä a pisteeseen b ja itseni tuntien piti sitten vähän kiusaa meidän poikia (sekä leikkiä supernaista) siten, että kantelin noita aitoja aina kaksi kappaletta kerrallaan ja välillä huutelin "vittu mitä neitejä te olette, kun kannatte vaan yksi kerrallaan" ja sit kundienkin oli pakko alkaa kantaa noita enemmän, koska eihän ne nyt voinut jäädä naiselle "kakkoseksi". Siihen eivät sentään suostuneet, että olisivat ottaneet kolme aitaa kerralla kantoon. Nuo aidat kun eivät ole mitään ihan kovin kevyitä/helppoja kantaa, niin paikathan siitä kipeäksi tulee.
Mutta kun piti näyttää pojille, että kyllähän sitä ny kaksi aitaa jaksaa kantaa kerralla ja sit kun noita rundeja veti reilun kymmenen niin ei voi olla ylläri, että tulee paikat kipeäksi. Olin varma, että haba tulisi pipiksi, mutta ilmeisesti tuo ottikin enemmän hartioihin.

Pitänee ensi kerralla ottaa hieman maltillisemmin tuollaisen urakan edessä x)



Onnea postimyynti  3

Tilasin tuossa muutamia viikkoja sitten eräältä postimyyntifirmalta jotain krääsää. Kävin sitten muokkaamassa tilausta jossain vaiheessa, kun halusin lisätä sinne yhden lumpun sekaan ja ihmettelin sitä, että koko tilaukseni oli kadonnut jonnekin.
Soitin sitten asiakaspalveluun (mina puhu hoono suomi sellaiseen) ja sieltä ei osattu sanoa mikä on syynä.

Ei siinä mitään, pistin tilauksen menee uudelleen netin kautta ja etsin ne krääsät, jotka olin alunperin tilannut ja laitoin ne uudelleen tilaukseen.
Seurasin omilta sivuiltani tilauksen tilaa ja jossain vaiheessa se tuli "toimitettu"-tilaan. Seurailin lähetystunnuksella paketin kulkemista ja siinä vaiheessa kun lähetystunnuksella ei alkanut viikon sisällä näkymään mitään infoa, aloin katsomaan tilaustani uudelleen postimyyntifirman sivuiltani.
Tällä kertaa siellä luki "manuaalisesti peruttu". Eli tilaus oli jostain kumman syystä peruttu, ei kylläkään mun toimesta, koska pistin täysin uuden tilauksen menemään enkä sitä käynyt muokkailemassa.

Ei muuta kuin taas soitto asiakaspalveluun jossa ei osattu kuin ihmetellä tuota asiaa, eikä syytä tietenkään selvinnyt.
Sain sentään tällä kertaa lueteltua tuotekoodit tälle asiakaspalvelutädille, koska ne tuotteet oli vielä luettavissa omilta sivuiltani toisin kuin viime kerralla jolloin kaikki tuoterivit katosivat kuin pieru saharaan, joka pisti käsin mun tilauksen koneelle ja nyt joudun odottelemaan taas pari viikkoa tilaukseni kanssa.

Saas nähdä tuleeko tavarat tällä kertaa koskaan perille asti.



Toisen omaisuuden rikkominen/pölliminen  1

Tuli käytyä eilen keskustassa ja huomasin jälleen kerran, että jonkun onnettoman tapauksen fillari oli nyysitty siten, että siitä oli jätetty pelkkä eturengas kiinni lukon kanssa pyörätelineeseen.
Tuo on aika yleinen näky nykyään, heti sen jälkeen että jotku on muuten vain hajottanut huvikseen jonkun fillarin tai yleistä omaisuutta - esim bussikatoksen laseja/autoja yms.

Varastamisen jotenkin vielä "ymmärrän", että pöllitään pyörästä esim penkki tai muuten koko runko paitsi eturengas, jos se on lukolla kiinni jossain, mutta tuota en pysty sulattamaan että rikotaan vain rikkomisen ilosta muiden omaisuutta.

Mistä tuollainen johtuu? Onko se puhtaasti kateutta, vai onko taustalla jotain korvienväliongelmia? Miksi joillekin ihmisille tulee tarve hajottaa toisten omaisuutta ja suurimmalle osalle ei?

Sen sijaan, että tehdään tutkimuksia siitä että ylipainon riskiä kasvattaa epäterveelliset elämäntavat ja telkkarin edessä istuminen, voitaisiin tehdä tutkimusta näistä ihmisistä jotka tuntevat tarvetta hajottaa muiden omaisuutta. Voi kyllä olla hankala saada tällaiseen tutkimukseen tutkittavia, kukapa nyt haluaisi jäädä tuollaisesta tihutyöstä kiinni edes. Mutta mielenkiinnosta olisi kiva tietää mistä tuollainen johtuu, koska mun ajatusmaailmaan tuollainen touhu ei oikein uppoa.


Näin sitä pitää  1

Lähdin elokuviin. Päätin, etten ota laukkua mukaani, vain pelkästään lompakon.

Olin jo kotiovella pistämässä ovea kiinni, kun muistin että kotiavaimet voisi olla kätsy ottaa mukaan. Ei muuta kuin laukulle, avaimet mukaan ja pihalle.
Pihalla muistin, että bussilippu olisi hyvä ottaa mukaan niin helpottuu tuo yleisillä kulkeminenkin. Ei muuta kuin takaisin kotia hakee bussilippua.
Takaisin pihalle, muistin puolessa välissä matkaa että siiderit(jotka suunnittelin juovani elokuvassa janooni) unohtui ja aika pian siitä sen, etten muistanut ottaa elokuvan varausnumeroakaan mukaan - koska se oli kalenterissa, joka oli repussa joka kulkee mulla aina mukana, paitsi silloin kun päätän, etten ota kuin lompakon mukaani.
Tämän hienoisen säätämisen takia jouduin ottamaan juoksuaskelia, että kerkesin reittioppaan suunnittelemilla reiteillä kahdeksaksi Tennispalatsille. Näiden juoksuaskelien takia mulle tuli ihan helvetin huono olo, koska olin syönyt ison satsin ruokaa sitä ennen sekä kengästäni ratkesi sauma.
Matkalla Helsinkiin muistin, että voin katsoa kännykälläni hotmailista tämän elokuvan varausnumeron. Valitettavasti kännykkäni wap ei jostain syystä tykännyt yhdistää itseään hotmailiin, tajusin kuitenkin kokeilla työkännykällä samaa tempausta ja sehän toimi ja sain varausnumeroni.

Orpokoti oli tosi hyvä pätkä, vaikka meinasinkin joutua keräilemään itseäni elokuvateatterin lattialta muutamia kertoja saatuani vuosituhannen pahimmat säpsyt ja muutaman sydänkohtauksen. Ihan hirveitä säpsykohtauksia ja painostavaa fiilistä.
Joillain tampioilla oli kännykät päällä teatterissa ja kiroilin sitä, ettei mulla ollut poppareita joilla olisin voinut heitellä heitä. Ehkä se oli parempi niin, koska valojen tultua takaisin päälle elokuvan loputtua, havaitsin häiriköiden olleen manneja. Puukkoahan siitä olisi tullut, jos heitä olisin alkanut poppareilla pommittelemaan.

Stam1nan keikka oli tietenkin loppuunmyyty, kuinkas muutenkaan täydellisen kotialähdön jälkeen, joten piti tulla melkein suorinta reittiä takaisin kotia elokuvan päätyttyä koska ei tullut hommattua lippuja etukäteen.

Nyt yritän karistaa elokuvan luomat mielikuvat pois päästäni, että uskaltautuisin menemään nukkumaan.

Taivaalla möllöttävä kuukin, kun oli pelottavan näköinen...

Edit. mikä kruunaisikaan paremmin lähes onnistuneen illan, kuin se että muistaa nukkumaan mentäessä, että petivaatteet on ollu koko päivän pihalla ja ovat nyt ihan perkuleen kylmiä....tästä on kiva mennä nukkumaan kylmien petivaatteiden alle:(



Hyvät ja huonot ihmiset  9

Auvinen teki listoja hyvistä ja huonoista ihmisistä
Tuli yht äkkiä sellanen Déjà vu fiilis, kun luin Iltasanomien otsikoita ja tuli tuo ilmi.

Melko pelottavaa sinänsä, että Cityn keskusteluissakin on aktiivikeskustelijana ihminen, joka jaottelee ihmiset hyviin ja huonoihin ihmisin aika avoimesti ja tuo sen vielä näkyvästi esille keskusteluissa nimittelemällä kanssakeskustelijoita esim. saastaksi tai huonoksi ihmiseksi.

Mua alkoi just hieman pelottaa, koskahan saamme lukea tämän aktiivikeskustelijan itsemurhaiskuista, joissa hän on eliminoinut mielestään huonot ihmiset...

Ihmisellä voi näköjään kilahtaa aika pahasti, kun alkaa jaottelemaan turhan tosissaan muita ihmisiä joko huonommaksi kuin itsensä, tai samalle tasolle - sitä en usko, että tuollainen ihminen kovin herkästi myöntäisi, että on olemassa häntä parempia ihmisiä...


Lasten ruokailutottumukset ja muuta muminaa  8

Olin tuossa kirjoittamassa toiselle keskustelufoorumille tästä, mutta sitten ajattelin, että tämä on ehkä enemmänkin blogikamaa.

Luin maanantaina Iltalehdesta Angelinan ja Bradin lasten ruokailutottumuksista, heidän lapsilleen kun annetaan jäätelöä aamupalaksi jos lapset näin haluavat. Samoiten lapset rakastavat rasvassa paistettua ruokaa, sipsejä ja karkkeja sekä tappelevat herkuista kynsin ja hampain - vaikka herkkuja on kotona tarjolla yllin kyllin. Ylpeä äiti ja iskä kun haluavat lastensa elää mahdollisimman normaalia elämää.

Mua hirvittää ajatus siitä, että jotku antaisi lapsilleen oikeasti kaikkia niitä herkkuja mitä he vain tajuaa vonkaa. Onko se rakkautta, että sallii lapsilleen kaiken? Onko se terveellistä, että sallii lapsilleen jäätelöä ja muita herkkuja heti aamupalaksi? En nyt tiedä minkä ikäisiä tapauksia nämä lapset on, mutta osa niistä näyttää olevan ihan sylivauvakamaa eikä ne muutkaan ole kovin montaa vuotta vanhoja. Miksi kukaan haluaa opettaa lapselle pienestä pitäen syömään sokeria, niiltähän tippuu hampaat suusta ennen kuin oppivat puhumaan.

Kyseisessä artikkelissa oli juttua myös siitä, etteivät onnellinen iskä ja äippä oikein tykkää/osaa kokkailla, joten usein turvautuvat valmisruokaa. Luulisi noin rikkailla ihmisillä olevan varaa palkata kokki tekemään perheelle kunnon ruokaa, ainakin mä palkkaisin jos olisin rikas, enkä todellakaan kyllästyttäisi lapsiani epäterveellisillä ruoka-aineilla.

Luin aikoinaan artikkelin ylivilkkaista lapsista ja siitä, mikä tämän ylivilkkauden voi aiheuttaa, koska ylivilkkaus on lisääntynyt vuosien varrella. Yhtenä syynä ylivilkkaudelle epäiltiin, tai oltiin kait ihan tutkittukin, että se johtuisi karkeista ja niissä olevista väriaineista. Ja pakkohan siinä on ollakin joku yhteys, kun miettii asiaa tarkempaan ja käyttää havainnointivälineenä omia silmiä kun seuraa lapsien käytöstä kaupoissa yms. Kouluissa on limu -sekä karkkiautomaatteja. Lapsilla on rahaa joten on helppo laskea yksi plus yksi yhteen ja saada lopputulokseksi sen, että osalle lapsista kelpaa ennemmin se suklaapatukka ja sokerilimppari, terveellisen kouluruokailun sijaan.

Kotia tullessa kotona ei joko a)ole ruokaa tarjolla, koska vanhemmilla ei ole innostusta/aikaa kokkailla - jolloin lapsi turvautuu ehkä leipää, todennäköisemmin kuitenkin johonkin epäterveellisempään kuten sipseihin, karkkiin, limppariin, valmispitsoihin tai hampurilaisaterioihin tai b)kotona on ruokaa tarjolla, mutta lapsi ei suostu syömään sitä, koska haluaa vain roskaruokaa.

Yhtä asiaa en ole koskaan ymmärtänyt ja se on se, että lapsia opetetaan pienestä pitäen vetämään Mäkkärin rasvassa paistettuja perunoita, mikropoppareita yms sontaa. Mun tekisi mieli mennä ravistelee kaikkia äitejä, jotka istuttaa sen juuri kiinteää ruokaa syömään oppineen rääpäleen Mäkkärin lastenistuimelle ja antaa sille käteen ranskalaispaketin ja näitä ranskalaisia sitten tämä pieni lapsi imeskelee ja mutustelee. Voi helvetti, miten ihmiset voi olla noin typeriä. Ensinnäkin ymmärtääkseni kaikissa ranskalaisissa, mikropoppareissa ja tämän sorttisissa rasvapommeissa on teollista transrasvaa, jonka on todettu lisäävän merkittävästi sydäntautien riskiä.

Eli lapset kyllästetään pienestä pitäen epäterveellisillä ruokatavoilla mitä useammille elimistölle vaarallisille aineille. Ei varmasti mene enää pitkääkään, kun sydän -ja verisuonisairaudet ovat yleisiä jo parikymppisillä nuorilla. Onnea nuoriso, onnea lääkevalmistajat.

Nyt ymmärrän miksi George Clooney totesi "Jos haluan ympärilleni lapsia ja kokonaisen suurperheen, voin aina soittaa Bradille ja Angielle ja pyytää heitä luokseni. Sen jälkeen muistan, miksi olen niin onnellinen ilman." Mahtaa olla aikamoisia ylivilkkaus tapauksia noi Angelinan ja Bradin lapset tuolla ruokavaliollaan, kun se saa ihmiset muistamaan miksi eivät halua lapsia x)


Sukkapohdinta  1

Miten on mahdollista, että mulla - joka en omista kuin mustia sukkia, yhdet vaaleanpunaiset snoopysukat ja parit valkoiset juoksusukat - on toisessa jalassa laivastonsininen sukka ja toisessa musta!?!

Havaitsin kyseisen asian äsken, kun kaivoin räkää nenästäni, istuin toimettomana ovilla ja kuuntelin BSB:n "laulamista" areenalla, kunnes korvani alkoivat vuotaa verta ja huusin äitiä ja pääsin kotia.