Tyyli

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Mie.

Kenkäfriikki täällä, päivää  8

Otsikon yläpuolella kuvaillaan allekirjoittaneen olevan kenkäfriikki, joka rakastaa myös hattuja, raitapaitoja, armeijakostyymejä ja kotimaista fäsöniä eli nousevia suomimuodin merkkejä.

Pitää paikkansa.

Kenkäfriikkeyteni taisi saada syntynsä, kun alle kouluikäisenä pikkutyttönä haaveilin mustista lakeerikengistä, siis kiiltonahkaisista pikkukengistä. Katselin ja silittelin niitä aina, kun kävin vanhempieni kanssa kenkäkaupassa (siihen aikaan sitä tapahtui nykyistä huomattavasti harvemmin), mutta enhän minä niitä saanut, koska en vanhempieni mielestä sellaisia tarvinnut.

Mustia lakeerikenkiä minulla ei ole vieläkään, lukuisia kauniita kenkiä kyllä. Keittiöpsykologisesti olen selittänyt itselleni, että näillä kaikilla kengillä täytän tuota kiiltonahkaisten juhlakenkien tyhjiötä edelleen.

Yhtä kaikki, rakastan kenkiä. Tällä hetkellä haaveilen palavasti sähkönsinisistä ronskeista sandaleteista, vielä tylymmistä konjakinruskeista tylppäkärkisistä ja tolppakorkoisista nilkkureista, mustista klassisista varsikengistä ja siron ja massiivisen välistä kauhun tasapainoa keikuttavista korkonilkkureista. Kaikki tyynni ovat aivan liian tyyriitä tämänhetkiseen budjettiini, mutta saahan tyttö haaveilla.

Ja pistää kengät varaukseen.

Elokuun alussa olin menossa Suomenlinnaan, mutta sade ajoi minut Kluuvin kauppakeskukseen. Kun näin Minna Parikan pop up -puodin ikkunassa viitosella alkavia prosenttilukuja, jalkani veivät automaattisesti sisälle. Varttitunti myöhemmin lähdin putiikista köyhtyneenä mutta niin kovin paljon onnellisempana - minnaparikat puoleen hintaan, mitä onnea!

Loppukesän viimeisistä lämpimistä päivistä pitää repiä kaikki riemu irti, joten puin parikat nahkasortsien ja paljaiden pohkeiden seuraan. Paitapusero teki kokonaisuudesta aavistuksen asiallisemman.

Tervetuloa matkalleni kenkien ja tyylin inspiroivaan maailmaan!

Kuvat Minna Särelä

paitapusero | Vila vyö | second hand sortsit | Vila kengät | [URL=http://http://www.minnaparikka.com/]Minna Parikka[/URL] | laukku | Nicoli